astropedia.gr

Ευαίσθητα σημεία των Ζωδίων

Ευαίσθητα σημεία των Ζωδίων
Η Ιατρική Αστρολογία είναι ένας κλάδος της Αστρολογίας που ασχολείται με τη διερεύνηση των ευπαθών σημείων στην υγεία ενός ζωδίου και μπορεί να εντοπίσει ελλείψεις του οργανισμού.  Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή ιατρική.


ΚΡΙΟΣ
 
Το ευαίσθητο σημείο ενός Κριού είναι πάντα το κεφάλι! Ρωτήστε έναν οποιοδήποτε Κριό αν έχει κάποιο τραύμα, αν έχει πάθει διάσειση κάποια στιγμή ή αν έχει κάποιο σημάδι στο κεφάλι και σίγουρα η απάντηση θα είναι ένα μεγάλο ναι! Οι Κριοί υποφέρουν συχνά από φοβερούς, μόνιμους πονοκέφαλους. Κάτω από τη δικαιοδοσία του ζωδίου υπάγεται το κεφάλι, ο εγκέφαλος και το κρανίο.

Ο Κριός κυβερνά επίσης τα εξωτερικά αυτιά, τη μύτη και το δέρμα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Αν υπάρχουν πολλοί πλανήτες στον Κριό τότε οι πονοκέφαλοι είναι πάρα πολύ έντονοι, σαν σφυροκόπημα λόγω της πίεσης του αίματος που ανεβαίνει στα ύψη. Οι μεγάλοι σε ηλικία Κριοί πρέπει να το προσέχουν αυτό επειδή είναι επιρρεπείς στην υψηλή πίεση. Καλό είναι να κάνουν έναν ετήσιο έλεγχο σε αυτόν τον τομέα της υγείας τους.

Αυτό που μπορεί να συμβεί, αν η διάγνωση είναι θετική,  είναι ότι μπορεί να φθαρούν τα τριχοειδή αγγεία και να υπάρξει πρόβλημα με τις φλέβες στο κεφάλι και τότε ένα απλό κτύπημα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.. Οι περισσότεροι Κριοί παραπονιούνται για τους «πονοκεφάλους» τους που είναι κάθε είδους. Η «πίεση» αρχίζει πάντα και τελειώνει για έναν Κριό μέσα στο κεφάλι του, έτσι οι πονοκέφαλοι είναι αρκετά κοινοί για ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του ζωδίου, καθώς επίσης και οι ημικρανίες κάτω από την πίεση της κατάλληλης στιγμής. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.
  


ΤΑΥΡΟΣ 
Οι Ταύροι είναι άνθρωποι που προτιμούν, αρέσκονται και επιλέγουν πάντα το καλύτερο. Κανένας δεν αγαπά τα τρόφιμα περισσότερο από έναν Ταύρο και τα γνωρίζει καλύτερα και από γαστρονόμο! Εκεί ακριβώς υπάρχει ένα πιθανό πρόβλημα. Για να φτάσει ένας Ταύρος να γνωρίσει τόσο καλά τα τρόφιμα πρέπει να έχει δοκιμάσει πολλά και το πιθανό πρόβλημα είναι η αύξηση του βάρους του. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για την αύξηση βάρους και αυτός είναι ο θυρεοειδής αδένας ο οποίος ευθύνεται για την πρόσληψη βάρους και ο οποίος κυβερνάται από το συγκεκριμένο ζώδιο.

Το δέρμα των Ταύρων μπορεί να χάσει τη λιπαρότητά του με τον χρόνο και να γίνει ακόμα και ξηρό. Η απώλεια μαλλιών από το κεφάλι τους γίνεται αναπόφευκτα και η κούραση και το άγχος είναι οι αιτίες γι’ αυτό, όπως επίσης και η κακή διατροφή. Η χαμηλή πίεση του αίματος είναι επίσης άλλο ένα πρόβλημα για τους Ταύρους ανεξάρτητα από το φύλο, και το ευαίσθητο σημείο τους είναι ο λαιμός, με τα σχετικά προβλήματα όπως η βραχνάδα ή τα κρυολογήματα.

Είναι συχνά ευαίσθητοι στις μολύνσεις ή έχουν τα πιο συχνά και με τη μεγαλύτερη διάρκεια κρυολογήματα από τα υπόλοιπα ζώδια. Όλα  αυτό τα προβλήματα μπορούν να ενισχυθούν θρεπτικά καθώς επίσης και ομοιοπαθητικά, μιας και δεν είναι από τα πιο ενεργητικά ζώδια. Η αγάπη των Ταύρων για τις τροφές όλων των ειδών είναι τεράστια και δε σκέφτονται ούτε κρίνουν πάντα αυτά που τρώνε. Συνήθως όμως τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, ψωμί και κρέας. Ενστικτωδώς επιλέγουν τις σωστές γι’ αυτούς τροφές.  Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760. 
 

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Ευπροσάρμοστοι και πολυτάλαντοι οι Δίδυμοι αρρωσταίνουν επειδή προσπαθούν ακριβώς να κάνουν πάρα πολλά πράγματα και πάρα πολύ γρήγορα και το κεντρικό νευρικό σύστημά τους εξασθενεί εύκολα από το απίστευτο φορτίο πίεσης που ασκείται στα νεύρο-ενεργειακά τους κέντρα.  Άλλα σημεία στα οποία οι Δίδυμοι είναι πιθανό να έχουν πρόβλημα και γι’ αυτό πρέπει να δίνουν προσοχή είναι τα χέρια, τα μπράτσα, οι ώμοι και οι πνεύμονές τους.

Οι περισσότεροι Δίδυμοι, ευτυχώς, όταν αρρωσταίνουν  αναρρώνουν πολύ γρήγορα. Ένα κρυολόγημα 7 ημερών θα το περάσουν σε 3 ή 4 ημέρες. Το ζώδιο των Διδύμων κυβερνά και ελέγχει τους σωλήνες Eustachian που βρίσκονται στο αυτί και σχετίζονται με τους λυμφατικούς αδένες. Γενικά όλα τα είδη των ''σωλήνων'' στο ανθρώπινο σώμα βρίσκονται υπό την κυριαρχία των Διδύμων όπως οι σάλπιγγες στο γυναικείο σώμα, οι ουραγωγοί σωλήνες και η ουρήθρα.

Οι Δίδυμοι κρυώνουν εύκολα και οι πνεύμονες είναι το αδύνατο σημείο στο σώμα τους. Έτσι, άλλες ασθένειες όπως η βρογχίτιδα και η πνευμονία μπορούν να τους  καταδιώξουν. Εάν έπαιρναν μόνο μια ωρίτσα την ημέρα από το γεμάτο και βιαστικό πρόγραμμά τους για να κάνουν κάποια μορφή γιόγκα ή για περισυλλογή, αυτό θα τους έκανε πάρα πολύ καλό στην υγεία τους, σωματική και ψυχολογική.   Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Οι Καρκίνοι ζουν τις  ζωές τους μέσα από το στομάχι τους. Έχουν μια θαυμάσια αίσθηση για την ποιότητα, τη σύσταση και το άρωμα των τροφίμων που τρώνε. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτούς. Εντούτοις, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να τους οδηγήσουν κυριολεκτικά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο υγείας. Το ζώδιο του Καρκίνου κυβερνά και ελέγχει όλους τους ''σάκους'' στο ανθρώπινο σώμα.

Τα μάγουλα του προσώπου, η μήτρα, το στομάχι ακόμη και οι βολβοί των ματιών είναι όλα ''σάκοι'' κάποιου είδους που κρατούν κάτι και εφόσον τα κυβερνά το συγκεκριμένο ζώδιο, οι Καρκίνοι έχουν ευαισθησία σε αυτά και πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά τα όργανα. Συνήθως, το κύριο πρόβλημα τους προέρχεται από το στομάχι ή τη λειτουργία της χώνεψης και είναι περισσότερο επιρρεπείς σε καταρράκτες και γλαύκωμα από τα  άλλα ζώδια. Τουλάχιστον μπορούν να ανασάνουν με ανακούφιση γιατί δεν κινδυνεύουν τόσο συχνά από καρκίνο!

Ευτυχώς πρόκειται απλά για την ίδια λέξη. Επειδή ο κυβερνήτης τους είναι η Σελήνη, η οποία κυβερνά αστρολογικά το  υποσυνείδητο, τις συγκινήσεις και τα συναισθήματά τους, οι  Καρκίνοι είναι πάρα πολύ ευσυγκίνητοι και διαισθητικοί. Δεν υπάρχει βέβαια κανένα μαγικό χαπάκι για να μπορέσουν να μην πληγώνονται και να ελέγχουν τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις  αλλά οι Καρκίνοι, με τη δονούμενη μάζα τους συνεχώς μπορούν να μετατοπίζουν τα συναισθήματα, τη διαίσθηση, και τις συγκινήσεις και να τα εστιάζουν πάνω σε πολλά και ποικίλα θέματα. Ως εκ τούτου πρέπει να κρατήσουν τις συγκινήσεις τους κάτω από τον έλεγχο του μυαλού και τις λογικής.   Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.
 

ΛΕΩΝ 
Από την πλευρά της υγείας και του σώματος το ζώδιο του Λέοντα κυβερνά και ελέγχει την καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα. Ο Λέοντας είναι ένα σταθερό ζώδιο και οι εκπρόσωποί του κουβαλάνε μέσα τους καθορισμένες απόψεις, ιδέες και τρόπους που πρέπει να λειτουργήσουν μέσα στον κόσμο. Η απογοήτευση συναισθηματικά για ένα Λιοντάρι πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά του και αρκετοί Λέοντες υποφέρουν από αυτό το σημείο του σώματος. Δεν είναι καθόλου περίεργο που αρκετοί άνδρες του ζωδίου αντιμετωπίζουν κάποιο σχετικό πρόβλημα γύρω στα σαράντα τους.

Ένα Λιοντάρι χρειάζεται καθαρό αέρα, περπάτημα, τζόκινγκ ή κάποια μορφή μέτριας άσκησης για να κρατήσει το κυκλοφοριακό σύστημά του στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Εάν, για κάποιους λόγους, περνά τη ζωή του στατικά και δεν το κουνάει από τον καναπέ του, τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματός του θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν φλεβίτιδα που αν δεν προσεχθεί μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει σε περαιτέρω και πιο σημαντικά θέματα υγείας.

Οι Λέοντες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θερμοκρασία των άκρων τους, έχουν κρύα δάχτυλα στα χέρια ή στα πόδια. Μερικές φορές επίσης, εάν σκύψουν και σηκωθούν έπειτα επάνω πάρα πολύ  εύκολα ζαλίζονται για μια στιγμή ή δύο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν δυσκολεύονται με την αναπνοή τους γιατί αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το κυκλοφοριακό τους  σύστημα. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760. 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Κανένα από τα ζώδια δεν είναι περισσότερο συνειδητό και δεν ασχολείται επισταμένως με την υγεία του όπως οι Παρθένοι! Κάθε μικρόβιο, βακτηρίδιο και ιός βρίσκεται κάτω από την προσωπική διερεύνησή τους. Και κανένα άλλο από τα ζώδια δεν πλένει πιο συχνά τα χέρια του από φόβο μήπως και μεταδώσει κάποιο μικρόβιο στους άλλους. Στους Παρθένους κάνει καλό μια διατροφή με βάση το σιτάρι, τα λαχανικά, κάποια φρούτα και λίγο κρέας (πουλερικά ή ψάρια). Είναι ικανοί να γίνουν χορτοφάγοι και ακόμη να σταματήσουν να τρώνε και τα γαλακτοκομικά αν θεωρήσουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θα τους έκανε καλό.

Στην ουσία το κρέας το βρίσκουν απωθητικό και παρότι κάποιοι μπορεί να το επιλέγουν στην πραγματικότητα δεν το απολαμβάνουν. Ένας από τους λόγους είναι ότι αγαπάνε πάρα πολύ τα ζώα και σέβονται το δικαίωμα τους στη ζωή. Το ζώδιο ελέγχει στο σώμα πολλά πράγματα όπως το συκώτι, το οποίο είναι το σημαντικότερο όργανο που καθαρίζει και που χρειάζεται το σώμα για να ξεφορτωθεί τα δηλητήρια και τις τοξίνες που θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν.

Άλλο ένα όργανο είναι το πάγκρεας, το οποίο είναι ο ρυθμιστής σακχάρου του αίματός μας εάν δεν υπήρχε το πάγκρεας τότε θα είχαμε πρόβλημα υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας και θα γινόμασταν διαβητικοί. Πολλοί Παρθένοι έχουν δυσπεψία ή διάρροια, αλλά αυτά προέρχονται από ένα αργόστροφο συκώτι και όχι από τα ασθενή χωνευτικά οξέα του στομάχου. Αυτά είναι τα αδύνατα όργανα για τους Παρθένους, το συκώτι και το πάγκρεας, συν τα λεπτά έντερα. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΖΥΓΟΣ 
Οι Ζυγοί είναι γεννημένοι με την ομορφιά να κυλάει μέσα στο αίμα τους, είτε μιλάμε για τους άνδρες είτε για τις γυναίκες. Οι Ζυγοί έχουν μια θαυμάσια εσωτερική ομορφιά!. Άλλοι μπορούν να ξοδέψουν μια περιουσία για να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν αυτά που οι Ζυγοί έχουν από γεννησιμιού τους. Το αδύνατο σημείο στο σώμα των Ζυγών είναι τα νεφρά τους.

Τα δερματικά προβλήματα επίσης όπως τα ξηρά μπαλώματα του δέρματος εδώ και εκεί, η φαγούρα και το κοκκίνισμα του δέρματος, η ακμή αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο σοβαρά όπως με τα εκζέματα ή και την ψωρίαση. Οι πονοκέφαλοι μπορεί να έρχονται και να πάνε φαινομενικά χωρίς κανένα λόγο απολύτως.

Η γενική κούραση ή η εξάντληση μερικές φορές είναι κάτι που πρέπει να προσέχει το ζώδιο. Η σωστή διατροφή είναι σημαντική. Όχι πολύ γάλα, παγωτό ή τυρί παρά μόνο μία φορά κάθε 7 ημέρες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και μερικά σιτηρά ολικής άλεσης και τα νεφρά  θα γίνουν καθαρότερο και θα αρχίσουν να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με αποτέλεσμα τα άσχημα συμπτώματα να μειωθούν βαθμιαία και με την πάροδο του χρόνου να εξαφανιστούν. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ισχυρότερα, υγιέστερα ζώδια, εν μέρει επειδή έχουν μια έντονα ισχυρή ενέργεια από τη γέννησή τους. Η ικανότητά τους να είναι  ισχυροί και επίμονοι είναι θαυμάσια από πολλές απόψεις, αλλά εάν αρχίσουν να αγνοούν και να κρύβονται από τα έντονα συναισθήματα και τις συγκινήσεις τους, τότε τα  προβλήματα υγείας θα εμφανιστούν. Ένας τομέας της αδυναμίας για τον Σκορπιό είναι το παχύ έντερο.

Οι Σκορπιοί έχουν ένα φοβερό πρόβλημα με τη δυσκοιλιότητα. Καλό είναι να αλλάξουν τη διατροφή τους έχοντας ένα πρόγραμμα και η αφθονία του νερού (4-6 ποτήρια καθημερινά) θα τους κάνει καλό, όπως επίσης και μια διατροφή πλούσια σε διατροφικές ίνες. Η άσκηση επίσης θα τους κάνει καλό, ακόμη και αν κάνουν κάθε τόσο απλά περπάτημα γύρω από το τετράγωνο.

Επιπλέον, ένα άλλο αδύνατο σημείο είναι το αναπαραγωγικό σύστημά τους. Οι Σκορπιοί είναι από τα ζώδια με τις περισσότερες σεξουαλικές επαφές. Έτσι, το ασφαλές σεξ πρέπει να είναι κανόνας για τους Σκορπιούς. Διαφορετικά το ζώδιο είναι ευάλωτο σε σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες όπως ο ιός ΗΙV. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΤΟΞΟΤΗΣ 
Οι Τοξότες είναι το υγιέστερο των δώδεκα ζωδίων. Σπάνια πέφτουν στο κρεβάτι και μια γρίπη μπορούν να την ξεπεράσουν μέσα σε 24 ώρες. Ο Δίας, ο πλανήτης που τους κυβερνά, τους δίνει πραγματικά μια μεγάλη εύνοια σε αυτά τα θέματα. Το ζώδιο του Τοξότη κυβερνά πέρα από την αναπνοή, το ισχιακό νεύρο και την περιοχή των ισχίων του σώματός. Είναι ένα από τα πιο αθλητικά ζώδια, άλλωστε. Κάτι που δεν προσέχουν είναι ότι η αναπνοή τους δεν κατεβαίνει κάτω.

Δεν εισπνέουν κανονικά. Συνήθως, οι γυναίκες Τοξότες καταλήγουν με μεγάλα ισχία και γεμάτους μηρούς. Το βάρος συνήθως το αποθηκεύουν εκεί όσο μεγαλώνουν και γι’ αυτό δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι άνδρες μένουν συνήθως λεπτοί και δεν παίρνουν αυτό το πρόσθετο βάρος. Ένα πράγμα, εν τούτοις, ανεξάρτητα από το φύλο, είναι το ότι συνήθως τραυματίζονται στο χαμηλότερο μέρος του σώματός τους. Μια ραγισμένη λεκάνη, ένα σπασμένο ισχίο ή ένας μηρός.

Πολλοί μώλωπες, τραύματα ή γρατσουνιές εμφανίζονται σε αυτές τις περιοχές. Ο χειρότερος εχθρός τους είναι η ισχιαλγία, η οποία προκαλείται από τη φλόγωση ενός πολύ μεγάλου νεύρου που περιορίζει από τη χαμηλότερη σπονδυλική στήλη και τους χτυπάει κάτω από τη μέση των γλουτών, στον μηρό και σε όλη την έκταση του ποδιού μέχρι τις φτέρνες. Αυτό είναι μια μεγάλη, μακροχρόνια, βασική ενόχληση που αντιμετωπίζουν από καιρό σε καιρό οι Τοξότες.  Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Οι συγκινήσεις τους πολύ σπάνια παρουσιάζονται ή επιδεικνύονται δημόσια, και ακόμη και στον ιδιωτικό τους χώρο και οι Αιγόκεροι είναι συντηρητικοί και προσεκτικοί με ποιους τις μοιράζονται. Όλο αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε προβλήματα υγείας στο μέλλον εάν δεν αρχίσουν να  μιλούν και να συζητούν για το πώς αισθάνονται. Εάν απλά ''γεμίζουν'' από τα συναισθήματα και δεν εκφράζονται τότε είναι αναμενόμενο να παρουσιάσουν διάφορες διαταραχές στην υγεία τους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ορισμένες ιατρικές καταστάσεις και προβλήματα όπως  να εμφανιστούν χοληδόχες  κύστεις.

Οι Αιγόκεροι είναι επιρρεπείς στους χολόλιθους, που είναι συνήθως μαλακά, λιπαρά πετραδάκια που σχηματίζονται στη χοληδόχο κύστη. Τα συμπτώματα αυτού του προβλήματος μοιάζουν συχνά με τα συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου. Μπορεί να υπάρξει κάψιμο και έντονη δυσφορία στην κεντρική θωρακική περιοχή, και αυτό μπορεί κυριολεκτικά να τους κάνει να αισθανθούν ότι υπάρχει μια πυρκαγιά που καίει μέσα τους.. Μια άλλη ευαίσθητη περιοχή για όλους τους Αιγόκερους είναι τα γόνατα.

Όταν σηκώνονται ή κάθονται, τα γόνατά τους τρίζουν και κάνουν αστείους, μερικές φορές ενοχλητικούς, ήχους. Πολλοί Αιγόκεροι έχουν αδύνατα γόνατα ή  προβλήματα σε εκείνη την περιοχή που μπορεί να απαιτήσουν τη χειρουργική επέμβαση αργότερα. Οι Αιγόκεροι έχουν σημάδια, γρατσουνιές, κοψίματα, μώλωπες και άλλους τραυματισμούς στα γόνατά τους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός τους. Η κολύμβηση και η ιππασία συνίστανται για το ζώδιο αυτό αλλά πρέπει να αποφεύγουν τους περιπάτους. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι πατάτες, το ψωμί, τα ζυμαρικά και το τυρί, όλα τα πλούσια σε άμυλο στοιχεία γενικά, είναι τα αγαπημένα τρόφιμα στη ζωή ενός Υδροχόου. Και ενώ αυτά είναι άριστη ομάδα τροφίμων όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι Υδροχόοι δεν έχουν καθόλου μέτρο σε αυτό το θέμα..

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αρχίζει να αισθάνονται νυσταλέα περίπου 30 λεπτά με μια ώρα μετά το φαγητό λόγω του υψηλής περιεκτικότητας σε  άμυλο της τροφής τους. Αυτό είναι πολύ κακό για τους Υδροχόους, ιδιαίτερα εάν πρόκειται να οδηγήσουν ή να κάνουν κάποια άλλη δραστηριότητα που απαιτεί από αυτούς  να είναι διανοητικά άγρυπνοι.

Πρέπει να επιλέξουν και να εισάγουν στοιχεία από άλλες ομάδες τροφίμων στη διατροφή τους. Είναι καλό να υπάρχει στο τραπέζι τους μια σαλάτα και για το επιδόρπιο το καλύτερο θα ήταν τα φρέσκα φρούτα. Αν εξαιρέσουμε τα παραπάνω, γενικά οι Υδροχόοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και διάγουν μια καλή, υγιεινή ζωή χωρίς προβλήματα. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


ΙΧΘΥΣ 
Οι Ιχθύες υποφέρουν αρκετά συχνά από γρίπη ή κρυολογήματα. Το σύστημα των λυμφατικών αδένων είναι το κυρίως ευαίσθητο σημείο του ζωδίου. Οι μύες και η καλή τους φυσική κατάσταση είναι επίσης κάτι πολύ βασικό. Έτσι, η φυσική άσκηση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς. Το νερό είναι το στοιχείο τους, έτσι η κολύμβηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είναι σε καλή κατάσταση το σύστημα αδένων τους επειδή όλοι οι μύες του σώματος χρησιμοποιούνται με αυτήν την μορφή άσκησης. Η υγεία τους χτίζεται και βασίζεται εντελώς επάνω στη συναισθηματική δομή των Ιχθύων.

Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού, ο Καρκίνος είναι δεύτερος και ο Σκορπιός είναι τρίτος, και η υγεία ή οι αρρώστια είναι άμεσα συνδεμένη με τα συναισθήματά τους. Μπορεί να προκύψουν θέματα που συνδέονται άμεσα με τα πόδια τους και αυτό είναι το αδύνατο σημείο τους. Οι πιθανότητες να έχουν τους περισσότερους τραυματισμούς σε αυτό το μέρος του σώματος είναι μεγαλύτερες στους Ιχθύς  από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο.

Μώλωπες, χτυπήματα, καψίματα ίσως ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις. Πολλοί Ιχθύες υποφέρουν από κάλους. Είναι καλό να κάνουν περιπάτους νωρίς το πρωί ή όταν δύει ο ήλιος. Επίσης καλό είναι να βρίσκονται σε αρμονία και ισορροπία με τα συναισθήματά τους. Πρέπει να ακούνε και να εμπιστεύονται το σώμα τους γιατί τους μιλάει και έτσι μπορούν να καταλάβουν ποια τρόφιμα είναι καλά γι’ αυτούς. Η περισυλλογή και η γιόγκα είναι τέλειοι βοηθοί στην υγείας τους, όπως επίσης και το κολύμπι. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε sms με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.Newsletter