astropedia.gr

Τι είναι η Ιατρικη Αστρολογια;

Τι είναι η Ιατρικη Αστρολογια;
Η Ιατρική Αστρολογία είναι ένας συναρπαστικός και διαχρονικός αρχαίος κλάδος μάθησης, του οποίου η σημασία χάθηκε με την επικράτηση της αλλοπαθητικής σύγχρονης ιατρικής, η οποία βασίζεται στα χημικά φάρμακα. Όλοι σχεδόν γνωρίζουν το ηλιακό τους ζώδιο από την ημερομηνία γέννησής τους, αλλά πολλοί λίγοι τα υπόλοιπα δεδομένα που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο: στοιχεία της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα, κατάλληλη διατροφή, συνιστώμενα μέτρα υγιεινής, τακτικές πρόληψης για διατήρηση ή ανάκτηση μιας καλής υγείας.

Δύο από τις αρχαιότερες ιστορικά επιστήμες της ανθρωπότητας είναι η αστρολογία και η βοτανολογία. Σε ένα σπάνιο βιβλίο που ανακαλύφθηκε στα αγγλικά αρχεία της ιατρικής αστρολογίας αναφέρεται ότι ακόμη και μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα, όσοι ήθελαν να ασκήσουν το επάγγελμα του γιατρού, είτε στη Αγγλία, είτε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ήταν υποχρεωμένοι να περάσουν επιτυχώς εξετάσεις στην αστρολογία.

Εάν διαπιστωνόταν ότι οι γνώσεις τους στην ιατρική αστρολογία ήταν ελλιπείς, θεωρούνταν ότι δεν διέθεταν επαρκή προσόντα για την άσκηση της ιατρικής! Η χρησιμότητα της ιατρικής αστρολογίας σήμερα δεν αφορά μόνο τους γιατρούς. Χάρη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την επιστήμη της αστρονομίας, εκείνοι που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση μεγαλύτερης κατανόησης της ιατρικής αστρολογίας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή, έχουν στα χέρια τους ένα πολύτιμο εργαλείο άντλησης μοναδικών πληροφοριών για τον εαυτό τους και τους άλλους.

Ο σκοπός της ιατρικής αστρολογίας είναι ο εντοπισμός και η πρόληψη διαφόρων προβληματικών καταστάσεων και διαταραχών. Όπως ακριβώς ένας γιατρός συμβουλεύεται μια ανάλυση αίματος για να έχει μια πληρέστερη κατανόηση της κατάστασης του ασθενούς, βάσει της οποίας θα κάνει την διάγνωσή του, έτσι και ο ειδικευμένος στην ιατρική αστρολογία εξετάζει τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου, για να αποκτήσει μια εξίσου βαθύτερη κατανόηση.

Το ωροσκόπιο δεν αποτελεί διαγνωστικό μέσο, αλλά χρησιμεύει στο να κατανοήσουμε καλύτερα το εκ γενετής δυναμικό υγείας του κάθε ατόμου και αν αυτό είναι επαρκές ή όχι, τα αποθέματα θεραπείας μέσα σε έναν οργανισμό, την κατάσταση του μεταβολισμού (εάν είναι κανονικός, γρήγορος ή νωθρός) καθώς και την προδιάθεση για εκδήλωση συγκεκριμένων ασθενειών. Το γενέθλιο ωροσκόπιο, λοιπόν, παρέχει μια βασική κατανόηση της γενικής κατάστασης υγείας του ατόμου, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι παράγοντες που τροποποιούν αυτή την εικόνα, οπως η κληρονομικότητα, η περίοδος της παιδικής ηλικίας, καθώς και το περιβάλλον (καιρικές συνθήκες, κλίματικές συνθήκες, έκθεση σε ακτινοβολία, τοξικά απόβλητα, διάφορα ατυχήματα, κλπ).

Ακόμα, παρέχει πληροφορίες για την γενική ψυχική κατάσταση του ατόμου καθώς και για το ενδεχόμενο ύπαρξης ψυχοσωματικών ασθενειών. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ινδουϊστικές και θιβετιανές σχετικές διδασκαλίες, το ωροσκόπιο μπορεί να μας δείξει το ενυπάρχον δυναμικό από προηγούμενες ζωές καθώς και αν οι συνέπειες διαφόρων γεγονότων από τις ζωές αυτές έχουν περάσει και σε αυτήν την ενσάρκωση του ατόμου.   

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη αστρολογίας και ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το είδος εκείνο από το οποίο μπορεί να αποκομίσει το μεγαλύτερο όφελος. Η Αστρολογία Πρόβλεψης ασχολείται με τις εγκόσμιες υποθέσεις μας, όπως τον χρονικό προσδιορισμό των διαφόρων γεγονότων, την πρόβλεψη χρηματικών κερδών ή απωλειών, την πλέον κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε ή να τελειώσουμε μια οποιαδήποτε εργασία, ασχολία και διάφορα άλλα παρόμοια.

Η Αστρολογία Κρίσεως (Κοσμική Αστρολογία) ασχολείται με το πώς η θέση των διαφόρων πλανητών επηρεάζει ολόκληρους πληθυσμούς. Λέγεται ότι ο πρόεδρος Ρούζβελτ χρησιμοποιούσε αυτόν τον κλάδο της Αστρολογίας. Η Αστρομετεωρολογία έχει ως αντικείμενο την πρόβλεψη του καιρού και οι άνθρωποι την χρησιμοποιούσαν από τις απαρχές της ιστορίας τους. Ακόμη και σήμερα γίνεται αναφορά σε αυτήν στο ετήσιο αστρονομικό ημερολόγιο. Σε αυτή τη σειρά των άρθρων, φυσικά, αντικείμενό μας είναι η Ιατρική Αστρολογία.

Ορισμένες φορές μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή να εκδηλώνετε ασυνήθιστα συμπτώματα, χωρίς να μπορείτε να τα επισημάνετε με την πρώτη ματιά ούτε στον χάρτη του ωροσκοπίου σας, ούτε στην παρούσα ανάλυση. Ωστόσο, θα μπορέσετε σε γενικές γραμμές να ανακαλύψετε την αιτία της διαταραχής. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να αρχίζει να έχει πόνους στις αρθρώσεις. Ένας ομοιοπαθητικός γιατρός θα απέδιδε ένα τέτοιο σύμπτωμα σε ρευματισμούς ή αρθριτικά. Ο χάρτης δείχνει ότι ο Κρόνος είναι στον Ζυγό, πράγμα που δηλώνει αργή λειτουργία των νεφρών και κατά συνέπεια αργούς ρυθμούς καθαρισμού του αίματος από τις τοξίνες.

Οι πόνοι των αρθρώσεων έρχονται και φεύγουν ανάλογα με την διατροφή και τον τρόπο ζωής του ατόμου: αν τηρεί μια περίοδο νηστείας, ή αν φιλτράρει το νερό που πίνει, οι πόνοι μειώνονται ή και εξαφανίζονται,  αν όμως είναι μια εορταστική περίοδος, οπότε η διατροφή του θα είναι πλούσια σε λιπαρά, ή έτσι και αλλιώς ακολουθεί μια παρόμοια διατροφή, οι πόνοι θα δυναμώνουν. Ως βαθύτερη αιτία του προβλήματος, λοιπόν, διαγνώνεται η αδύναμη λειτουργία των νεφρών, και η συνιστώμενη θεραπεία είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού από τα επιβλαβή στοιχεία.

Επιπλέον, για μακροπρόθεσμα οφέλη προτείνεται η μείωση της κατανάλωσης πρωτεϊνούχων τροφών και ο αποκλεισμός από την διατροφή των σκληρών τυριών, του υψηλής περιεκτικότητας σε άλατα νερού («σκληρού» νερού), του αλατιού και του κόκκινου κρέατος, παραγόντων, δηλαδή, που παρεμποδίζουν την λειτουργία των νεφρών με υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης.

Διαβάστε το Μέρος Α'  εδώ