astropedia.gr

Μέρος Ε. Πως Ξεκινώ την Μελέτη του Σωματικου και Ψυχικου Προφιλ;

Μέρος Ε.  Πως Ξεκινώ την Μελέτη του Σωματικου και Ψυχικου Προφιλ;
Σε βασικές γραμμές, η ερμηνεία του ιατροαστρολογικού προφίλ ενός ατόμου ξεκινά από παρατηρήσεις στοιχείων γενικού χαρακτήρα και προχωρεί σε πλέον εξειδικευμένους τομείς. Τα στοιχεία γενικού χαρακτήρα μπορεί να τα μελετήσει ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται. Οι εξειδικευμένοι τομείς αποτελούν αντικείμενο ενασχόλησης των μελετητών της Ιατρικής Αστρολογίας, ή και γιατρών, προκειμένου να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ακριβώς συγκεκριμένα προβλήματα υγείας του ασθενούς. Όπως και σε κάθε επιστημονικό κλάδο, έτσι και στην Ιατρική Αστρολογία δεν υπάρχουν όρια στις δυνατότητες παρατήρησης και ανάλυσης λεπτομερειών, ωστόσο εδώ υπάρχει πάντοτε ένα φως στην άκρη του τούνελ.

Ξεκινήστε την μελέτη με την εξής σειρά:

α: Ζώδιο όπου βρίσκεται ο Ήλιος: καθορίζει το θεμελιώδες ποσό ζωτικότητας του οργανισμού και με ποιούς τρόπους μπορεί να επαυξηθεί.

β: Ζώδιο όπου βρίσκεται η Σελήνη: καθορίζει την συναισθηματική σφαίρα του ατόμου και δηλώνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να εναρμονιστεί περισσότερο με το ηλιακό του ζώδιο, μέσω του ελέγχου πάνω στα συναισθήματά του, έτσι ώστε αυτά να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στον νου και την κατάσταση της υγείας του.

γ: Ωροσκόπος: σύμφωνα με μια γνώμη, το ηλιακό ζώδιο είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να στοχεύετε τώρα, ενώ το ζώδιο του Ωροσκόπου δηλώνει την κατεύθυνση προς την οποία οδεύει η ψυχή με σκοπό την πνευματική πρόοδο του καθενός, τόσο στο άμεσο μέλλον, όσο και στην επόμενη ζωή.

Πώς Εξηγω Τα Χαρακτηριστικα Των Ζωδιων;


Ορισμένοι οίκοι και ζώδια μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αν δεν κατανοήσει κάποιος τον τρόπο κατάταξης αυτών των χαρακτηριστικά από αστρολογικής άποψης. Μια κατηγοριοποίηση είναι αυτή των Στοιχείων, σύμφωνα με την οποία τα δώδεκα ζώδια χωρίζονται σε τέσσερεις ομάδες των τριών, κάθε μία από τις οποίες αντιστοιχεί σε ένα στοιχείο. Έτσι έχουμε τα ζώδια της Φωτιάς, τα ζώδια της Γης, τα ζώδια του Αέρα και τα ζώδια του Νερού. Μία άλλη κατηγορία είναι αυτή των Ποιοτήτων, που βασίζεται στην τάση για αλλαγή που εμφανίζει το κάθε ζώδιο, σύμφωνα με την οποία έχουμε τρεις ομάδες των τεσσάρων: τα Κυριαρχικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), τα Σταθερά (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και τα Μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες). Οι ποιότητες διαγράφουν σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στα άτομα που ανήκουν στην αντίστοιχη ζωδιακή ομάδα. Για παράδειγμα, τα παρορμητικά ζώδια έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα που σχετίζονται με το γαστροεντερικό σύστημα και με τα νεφρά, δηλαδή με την λειτουργία της αποβολής των άχρηστων ουσιών. Τα προβλήματα της ομάδας των σταθερών ζωδίων είναι χρόνιας και επίμονης φύσης και σχετίζονται με την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα. Τα προβλήματα των μεταβλητών ζωδίων είναι μάλλον οξείας και παροδικής φύσης και σχετίζονται με τα νεύρα και το αναπνευστικό σύστημα.

Ποιες ειναι Οι διαφορες, συμφωνα με την Ιατρικη Αστρολογια, μεταξυ των Ζωδιων και των Οικων;

Τα ζώδια φανερώνουν πού εντοπίζονται σωματικά οι μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης μιας ασθένειας χάρη στις αντιστοιχίσεις ζωδίων-ανατομικών μερών, οργάνων και ιστών του ανθρώπινου σώματος. Οι οίκοι αντιπροσωπεύουν τις επιρροές από το εξωτερικό περιβάλλον, ή τον τρόπο εκδήλωσης και πορείας συγκεκριμένων ασθενειών.

Τι ειναι οι «Δυσκολες Οψεις» των Πλανητων;

Οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν την κίνηση των ενεργειών και των δυναμικών παραγόντων μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, ο Ήλιος, π.χ., ελέγχει την φωτιά του μεταβολισμού, η Σελήνη την κίνηση των σωματικών υγρών, ο Κρόνος την συσσώρευση των παθογόνων ουσιών, ο Δίας τα αποθέματα λίπους και σακχάρου του σώματος, ο Ερμής τις κινήσεις των νεύρων και του νοητικού δυναμικού, κλπ. Οι «δύσκολες» ή κακές όψεις είναι οι γωνιακές εκείνες σχέσεις των πλανητών, οι οποίες δηλώνουν τις εντάσεις ή τους φραγμούς στην ροή της ενέργειας όπως ακριβώς καταγράφονταν στην ημερομηνία και την ώρα γέννησης του ατόμου. Οι όψεις αυτές φανερώνουν το βασικό διάγραμμα κυκλοφορίας της ενέργειας και των διαφόρων υγρών μέσα στο σώμα, το οποίο καθορίζεται από την γέννησή μας. Οι «δύσκολες» όψεις δηλώνουν τις προδιαθέσεις κάθε ατόμου για διάφορες ασθένειες και ονομάζονται «προσβολές». Αυτές είναι γνωστές ως Αντίθεση (διαφορά 180°), Τετράγωνο (90°), Σύνοδος (0°) και Πεντάγωνο (150°).

Διαβάστε το Μέρος Στ΄εδώ