astropedia.gr

Μέρος Δ. Η Σημασία της Θέσης της Σελήνης

Μέρος Δ.  Η Σημασία της Θέσης της Σελήνης
Ο Ήλιος φανερώνει το σφρίγος και τον μεταβολισμό ενός οργανισμού, ενώ η Σελήνη την κατάσταση της υγείας του ατόμου. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη και οι όψεις που κάνει με τους άλλους πλανήτες δηλώνουν την ροή της ζωτικής ενέργειας καθώς και των διαφόρων υγρών, της λέμφου και του αίματος μέσα στο σώμα. Μια διαταραγμένη ροή, επομένως, είναι σημάδι διαφόρων λειτουργικών ασθενειώνμ ιδιαιτέρως εκείνων που προκαλούνται ή εκδηλώνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ατόμου. Η Σελήνη μας δείχνει επίσης τις διάφορες συνήθειες που παγιώθηκαν από τα πρώτα χρόνια ζωής, και οι οποίες συνιστούν κατόπιν το πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν διάφορα προβλήματα, π.χ. μια προσκόλληση στο στοματικό στάδιο ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει μετέπειτα στο κάπνισμα ή της υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ή προτίμηση σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές, η οποία μετατρέπεται σε διατροφικές εξαρτήσεις ή αλλεργίες.

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη φανερώνει, ακόμη, διάφορες δεξιότητες και ταλέντα, τα οποία κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες ζωές μας. Αυτοί οι ενυπάρχοντες προδιαθετικοί παράγοντες καθιστούν το άτομο ικανό να ειδικευτεί πολύ ευκολότερα σε ορισμένους τομείς δραστηριότητας απ’ ό,τι σε άλλους. Οι παράγοντες αυτοί, όμως, αποτελούν τα σημεία, έναντι των οποίων μπορούμε να προβάλλουμε ελάχιστη αντίσταση, με συνέπεια να μας προσφέρουν ελάχιστες ευκαιρίες για ψυχική ανάπτυξη. Οι δεσμοί της Σελήνης (κεφαλή και ουρά του δράκοντα) δηλώνουν το κάρμα που μεταφέρουμε από την αμέσως προηγούμενή μας ενσάρκωση, καθώς και τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ψυχή και οι οποίες μπορεί να παρεμποδίσουν ή να ευνοήσουν την ανάπτυξή της.

Στην σημερινή εποχή, οι σχετικές με την Σελήνη ασθένειες κυριαρχούν στις αναλύσεις των ωροσκοπίων. Η Σελήνη σχετίζεται ιδιαιτέρα με τα μάτια και τις οφθαλμικές παθήσεις, εντερικά προβλήματα, κατακράτηση τοξινών μέσα στον οργανισμό, καθώς και παθήσεις που σχετίζονται με τους μαστούς, την μήτρα και το στομάχι. Οι σεληνιακές επιρροές έχουν ως συνέπεια να καθιστούν το σώμα σκληρό και άκαμπτο με την πάροδο των χρόνων. Τα άτομα εκείνα, τα οποία βρίσκονται κάτω απότην κυριαρχία της Σελήνης δεν προσηλώνονται, είναι ανήσυχα, ευμετάβλητα, επηρεάζονται εύκολα και νοσούν εύκολα από διάφορες μεταδιδόμενες ασθένειες, κρυολογήματα και γρίπη. Αν η Σελήνη κάνει κακές όψεις με άλλους πλανήτες, το άτομο έχει την τάση να αποφεύγει ή να μην κάνει καθόλου γυμναστική. Όσο λιγότερο προσβάλλεται η Σελήνη σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει η συγκεκριμένη γυναίκα να ζήσει υγιής και χωρίς ενοχλήσεις μέχρι το βαθύ γήρας. Ο καρκίνος, η κακοποιός αυτή ασθένεια που σχετίζεται με την Σελήνη, εμφανίζεται με πολύ μεγάλη συχνότητα στην σημερινή κοινωνία μας η οποία διέπεται από συναισθηματικές εξάρσεις που εκδηλώνονται με ύβρεις του ενός προς τον άλλο, αρνητικές σκέψεις, κακή διατροφή και βλαβερές συνήθειες. Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου.

Διαβάστε το Μέρος Ε΄εδώNewsletter