astropedia.gr

Μέρος Στ. Πως αποκτα κανεις αμεσο οφελος απο την παρουσα αναλυση;

Μέρος Στ.  Πως αποκτα κανεις αμεσο οφελος απο την παρουσα αναλυση;
Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια πλήρη γνώση του εαυτού του μπορεί να μελετάει χρόνια όλους αυτούς τους παράγοντες, τους οποίους θίξαμε σε αυτή τη σειρά άρθρων. Ας δούμε, όμως, ορισμένους από τους σχετικούς αυτούς παράγοντες:

1. Ζωδιακη Θεση του Ηλιου: Το ηλιακό ζώδιο παρέχει κατευθύνσεις στο θέμα των διατροφικων συνηθειών, τις οποίες μπορεί κάποιος να ακολουθήσει άμεσα. Πιο κάτω υπάρχει ένας κατάλογος των συμβατών με κάθε οργανισμό τροφών. Ακόμη, τα Ανθοϊάματα Μπαχ, τα οποία αντιστοιχούν στο ηλιακό ζώδιο κάθε ατόμου χρησιμεύουν σε περιόδους έντονου στρες. Το Ομοιοπαθητικό Κυτταρικό Άλας είναι επίσης βοηθητικό και μπορεί να το αγοράσει κάποιος στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής. Μπορείτε να πάρετε τρεις ταμπλέτες καθημερινά επί μια εβδομάδα, και μετά μια ταμπλέτα την εβδομάδα επί ένα χρόνο, σαν τονωτικό.

2. Ζωδιακη Θεση της Σεληνης: Μας φανερώνει τα συναισθηματικά ευαίσθητα σημεία μας σε σχέση με την συμπεριφορά μας. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να απομακρυνόμαστε από την Σελήνη. Αντιμετωπίστε τους στρεσογόνους παράγοντες που διαγράφονται εδώ. Μάθετε να μετριάζετε ή και να εκμηδενίζετε τα αρνητικά αυτά συναισθήματα που προκαλούν στρες. Διάφορες τροφές συντελούν στην ανάκτηση ή την διατήρηση της ζωτικής κυκλοφορίας των σωματικών υγρών. Μπορείτε να τις τρώτε σε καθημερινή βάση, αλλά μην ξεχνάτε τον ελληνικό ''διατροφικό κανόνα'': να μην τρώτε ποτέ το ίδιο φαγητό δυο φορές μέσα στην ίδια μέρα! Η τακτική αυτή βοηθά στην πρόληψη της εκδήλωσης αλλεργιών σε όσα λαχταράτε ή επιθυμείτε. Προτείνεται, ακόμα, η λήψη του ομοιοπαθητικού μείγματος Ράσι: πρόκειται για μια αρχαία ινδική φόρμουλα, η οποία βοηθά στην αποτροπή των προβλημάτων κυκλοφορίας της λέμφου καθώς και άλλων ανεπιθύμητων σεληνιακών επιρροών βάσει του ζωδίου όπου βρίσκεται η Σελήνη.

3. Ζωδιακη Θεση του Ερμη: Φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο το νευρικό σύστημα αλληλεπιδρά με τον εγκέφαλο και πώς κατανέμεται η ζωτική ενέργεια μέσα στο σώμα. Υπάρχουν ορισμένα βότανα και αρωματικές ουσίες, τα οποία αντιστοιχούν στις ζωδιακές θέσεις του Ερμή. Υπάρχουν ορισμένες ουσίες που έχουν καταπραϋντική επίδραση πάνω στα νεύρα. Και πάλι όλα αυτά τα βότανα και τις αρωματικές ουσίες μπορεί να τα βρει κάποιος στα αντίστοιχα καταστήματα. Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από τα βότανα αυτά ή προσθέστε τα στο μαγείρεμα κάθε εβδομάδα. Αν πίνετε το αφέψημα δυο φορές την μέρα επί μια εβδομάδα ή έναν μήνα, μπορεί να θεωρηθεί ως μέθοδος αντιμετώπισης του έντονου και αδικαιολόγητου στρες.

4. Ζωδιακη Θεση της Αφροδιτης: Αυτό δεν είναι μόνο το ζώδιο που ρυθμίζει τα ερωτικά ζητήματα του ατόμου, αλλά μπορεί να δείχνει τον τομέα εκείνον όπου υποκύπτει στους περισσότερους πειρασμούς. Υπάρχει μια σειρά από κατάλληλα τονωτικά συμπληρώματα, τα οποία βοηθούν στην διατήρηση μιας διατροφικής ισορροπίας. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο καθημερινό φαγητό.

5. Ζωδιακη Θεση του Αρη: Αντιστοιχεί στο μέρος εκείνο του σώματος, στο οποίο αισθανόμαστε διάφορες ενοχλήσεις, και στην χειρότερη περίπτωση διαρκείς και δυσάρεστες φλεγμονές, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατανάλωση μιας σειράς φρούτων, λαχανικών και βοτάνων, γνωστών κάτω από τον γενικό όρο «ΑΝΤΙΦΛΟΓΙΣΤΙΚΑ» (δηλαδή, ουσίες που καταπραΰνουν την φλεγμονή). Στην Ανατολή, αυτά αποκαλούνται ως «δροσιστικές τροφές». Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και τα αντίστοιχα σε κάθε ζωδιακή θέση του Άρη ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ, τα οποία βοηθούν, στις περιπτώσεις διαφόρων μικροατυχημάτων, στην γρηγορότερη επούλωση των τραυματισμών, των κοψιμάτων και των γδαρσιμάτων.

6. Ζωδιακη Θεση του Δια: Ο Δίας κυβερνά το συκώτι καθώς και το λίπος που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Αναλόγως του ζωδίου όπου βρίσκεται ο Δίας στο προσωπικό ωροσκόπιο, υπάρχει και το κατάλληλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ, το οποίο μπορείτε να εφαρμόζετε περιοδικά ή ως μέρος ενός προγράμματος αποτοξίνωσης του οργανισμού.

7. Ζωδιακη Θεση του Κρονου: Φανερώνει το μέρος εκείνο του σώματος, το οποίο έχει την μεγαλύτερη τάση να συσσωρεύει τοξίνες. Υπάρχουν τα αντίστοιχα ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν μέρος της εβδομαδιαίας διατροφής σας.

8. Ζωδιακη Θεση του Ουρανου: Δηλώνει το μέρος του σώματος με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης σπασμωδικών συμπτωμάτων, τα οποία αντιμετωπίζονται με βότανα και αρωματικές ουσίες που λειτουργούν ως ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ.

9. Ζωδιακη Θεση του Ποσειδωνα: Το μέρος εκείνο του σώματος, το οποίο παρουσιάζει την μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσει την ζωτικότητά του, να περιέλθει σε ατονία ή αδυναμία, ιδιαιτέρως με το πέρασμα των χρόνων. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορα επιλεγμένα βότανα και αρωματικές ουσίες, συμβατές και σε αντιστοιχία με την ζωδιακή θέση του Ποσειδώνα.

10. Πλανητικες Οψεις: Οι προσβαλλόμενες ή κακές όψεις των πλανητών φανερώνουν σημεία στα οποία παρατηρείται εγκλωβισμός της ενέργειας και τριβές, φαινόμενα που δηλώνουν την ανάγκη λήψης βιταμινών και μεταλλικών ιχνοστοιχείων.

Διαβάστε το Μέρος Ζ΄εδώNewsletter