astropedia.gr

Η Αστρολογία στην υπηρεσία της μακροζωίας και της δημιουργικότητας

Η Αστρολογία στην υπηρεσία της μακροζωίας και της δημιουργικότητας
Η Αστρολογία δεν συνδέεται μόνο με την πρόβλεψη του μέλλοντος. Κάθε σημείο του ζωδιακού έχει τα δικά του ιδιαίτερα γνωρίσματα και χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα τα δώδεκα ζώδια να αποτελούν ισάριθμους ψυχολογικούς τύπους.

Η μελέτη τους αποκαλύπτει ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να είμαστε δραστήριοι και δημιουργικοί. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε για να είστε υγιείς, δημιουργικοί και δραστήριοι και ποιους βασικούς διατροφικούς κανόνες πρέπει να ακολουθείτε για να έχετε μακροζωία.  

Κριός: Προσοχή στα ατυχήματα

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας: Η υπέρταση και ο κίνδυνος ατυχήματος. Περισσότερο από τα υπόλοιπα ζώδια, υποφέρετε από νευρική υπερένταση και τις συνέπειές της, και συχνά αντιμετωπίζετε προβλήματα όρασης.
Διατροφή: Μια ανάλογα προσαρμοσμένη διατροφή και κάποια συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους κινδύνους. Συνιστώνται το λάχανο, το μαρούλι, το σκόρδο και η δισμουτάση του υπεροξειδίου (διατροφικό συμπλήρωμα).  
Αν είστε νέοι: Θα πρέπει απαραίτητα να προσέχετε όταν οδηγείτε. Όση κι αν είναι η πρόοδος της επιστήμης, τα ατυχήματα δεν έχουν θεραπεία.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Υιοθετήστε άμεσα μια διατροφή που να καταπολεμά την υπέρταση. Φροντίστε να εναλλάσσετε τη δραστηριότητα με στιγμές χαλάρωσης ή με μια ήπια μορφή γυμναστικής.  
Με τι να ασχοληθείτε: Το ζώδιο σας λατρεύει τη δράση, αλλά οι επαγγελματικές σας δραστηριότητες συχνά σας τη στερούν. Αποκτήστε ένα χόμπι. Σας αρέσει η ιστιοπλοΐα; Κάνετε μαθήματα πλοήγησης; Σας αρέσει η τζαζ; Μάθετε να παίζετε ένα όργανο. Όποια κι αν είναι η ηλικία σας, έχετε την ικανότητα να γίνετε ειδικοί στον τομέα σας.    

Ταύρος:
Η ευτυχία είναι στη φύση

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Σοβαρός κίνδυνος παχυσαρκίας. Προβλήματα πέψης και ασθενείς οφειλόμενες σε αυξημένη χοληστερίνη, αρτηριακά προβλήματα.
Διατροφή: Γενικά, θα πρέπει να μειώσετε τη συνολική ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε σε κάθε γεύμα. Προτιμήστε τις τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες και τροφές κατά της χοληστερόλης όπως το σκόρδο και τα μήλα.  
Αν είστε νέοι: Συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο και ακολουθήστε κατά γράμμα τις συμβουλές του. Αναγκάστε εαυτό σας να ασκηθεί.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Καταργήστε δια παντός τις σάλτσες, την κατανάλωση αλκοόλ (εκτός από 2 ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα) και τα υπερβολικά λίπη από τη διατροφή σας.  

Δίδυμοι: Καθαρός αέρας για τα πνευμόνια σας 

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας: Κίνδυνος πνευμονικών ασθενειών και ασθενειών που οφείλονται στο άγχος.
Διατροφή: Το γιαούρτι είναι ιδανικό για τη μείωση της χοληστερίνης, αλλά και της υψηλής πίεσης. Περιέχει πολλές πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, χωρίς όμως να έχει πολλές θερμίδες. Μην ξεχνάτε επίσης να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.
Αν είστε νέοι: Κόψτε το κάπνισμα! Σε σχέση με τα άλλα ζώδια, κινδυνεύετε περισσότερο από ασθένειες. Τίποτε άλλο δεν θα μπορέσει να σας δώσει πίσω την αίσθηση του καθαρού αέρα στα πνευμόνια σας.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Να ασκείτε κάθε μέρα μια χαλαρωτική δραστηριότητα για να ξαναβρείτε την ισορροπία σας.  

Καρκίνος: Τίποτα δεν αξίζει όσο η οικογένεια

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας: Κίνδυνος προβλημάτων στους λεμφαδένες και ασθενειών του πεπτικού συστήματος.
Διατροφή: Στην περίπτωση σας είναι ωφέλιμο να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, με προτίμηση στις ωμές τροφές (λαχανικά, φρούτα, οπωροκηπευτικά), τα λεμόνια και τις φυτικές ίνες.  
Αν είστε νέοι: Ξεκινήστε χωρίς καθυστέρηση κάποια τακτική αθλητική δραστηριότητα, χωρίς όμως εξαναγκασμό. Για να διατηρήσετε τη φόρμα σας, πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας μια ώρα πεζοπορία ημερησίως, έτσι ώστε να ενεργοποιήσετε σιγά σιγά τον οργανισμό σας.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τις δυσπεψίες, τους πόνους του στομάχου, τα έλκη και την υπεροξείδωση που σας απειλούν είναι μια σωστή διατροφή. Μπείτε σε δίαιτα, υπό την παρακολούθηση ενός ειδικού σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος. 

Λέων: Μην παραμελείτε τα καλλιτεχνικά ταλέντα σας

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας: Το καρδιαγγειακό σύστημα και η σπονδυλική στήλη. Οι Λέοντες, περισσότερα από κάθε ζώδιο, κινδυνεύουν από καρδιοπάθειες.  
Διατροφή: Προτιμήστε το ωμό σκόρδο, το οποίο προστατεύει από τα εμφράγματα, και καταναλώστε βαλανοκετόνη ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τοις θρομβώσεις. Να τρώτε κρεμμύδια. Να παίρνετε επίσης και σελήνιο, ένα συμπλήρωμα διατροφής ιδανικό για την περίπτωσή σας.  
Αν είστε νέοι: Προτιμήστε αθλητικές δραστηριότητες που βοηθούν την πλάτη. Αν είστε συνήθως καθιστοί, πρέπει απαραίτητα να περπατάτε συχνά.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Δώστε απόλυτη προτεραιότητα στην παρακολούθηση της καρδιάς σας. Υιοθετήστε άμεσα έναν τρόπο ζωής μακριά από το άγχος και την ένταση. Το δίκταμο της Κρήτης, το εξαίρετο ζεστό ρόφημα με τις αρωματικές θεραπευτικές του ιδιότητες, είναι κατάλληλο για την περίπτωση σας.

Παρθένος: Κρύβετε μέσα σας μια ιδιοφυΐα  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Το ζώδιό σας μπορεί να σας προδιαθέτει για άγχος καθώς και για μια σχετική στομαχική αδυναμία.  
Διατροφή: Οι τροφές που περιέχουν ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως τα λεμόνια, τα αμύγδαλα και οι φακές παραδείγματος χάρη, συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος και άρα μειώνουν την τάση σας για υπέρ το δέον προσπάθεια. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες και οι οποίες ενεργοποιούν τη σωστή λειτουργία του εντέρου, είναι εξίσου ευεργετικές.  
Αν είστε νέοι: Αρχίστε με συγκέντρωση και διαλογισμό για να μάθετε να ελέγχετε το αγχώδες ταμπεραμέντο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να είστε πολύ πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Προσέξτε τη διατροφή σας και ξεκινήστε αμέσως ασκήσεις που θα ενεργοποιήσουν τις πεπτικές σας λειτουργίες.

Ζυγός: Ο έρωτας σε πρώτο πλάνο  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Τα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα. Προσοχή, επίσης, στην τάση σας να πάρετε πολύ βάρος.
Διατροφή: Πίνετε πολλά υγρά για να ενεργοποιήσετε τη νεφρική σας λειτουργία, και κυρίως νερό παρά σόδα ή αλκοολούχα ποτά! Καταργήστε τα ζαχαρωτά και τα έτοιμα γλυκά και αντικαταστήστε τα με φρούτα (ιδανικά είναι τα βύσσινα), αν γίνεται βιολογικής καλλιέργειας. Προσπαθήστε να μην παχύνετε πολύ γιατί το υπερβολικό πάχος επιβαρύνει όλο τον οργανισμό και άρα δεν ευνοεί τη μακροζωία. Βότανα κατά της παχυσαρκίας: στούριο, φιλιπέντουλα, ιτιά, ζαμπούκος, λυκίσκος, μελισσόχορτο. Πολύ καλή είναι επίσης η τσουκνίδα, είτε σαν χυμός είτε μέσα σε πίτα.   
Αν είστε νέοι: Αποφύγετε τις υπερβολές παντός είδους, καθώς και τις εξαρτήσεις. Θα έχετε πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις απ΄ ότι θα είχα οι άλλοι, αν τρώτε ή πίνετε πολύ. Προσοχή στην εξάρτηση από το αλκοόλ και την παχυσαρκία.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Θα πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετήσετε μια σωματική δραστηριότητα για να εξισορροπήσετε την σχετικά αργή λειτουργία των οργάνων σας.

Σκορπιός: Βάλτε λίγο φρένο στα πάθη σας  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Η ευαισθησία σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και ο κίνδυνος ατυχημάτων. Επίσης, οι ασθένειες των γεννητικών οργάνων (ουρολοίμωξη κ.ά). Για να έχετε καλά γεράματα, μην επικεντρώνεστε σε μια συγκεκριμένη αδυναμία. Έχετε ευκαιρίες να διατηρήσετε την καλή σας υγεία αν προστατεύετε όλο τον οργανισμό σας.
Διατροφή: Στη δική σας περίπτωση, χρειάζεται μια διατροφή με ποικιλία, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα σας επιτρέψουν να ζήσετε πολλά χρόνια και να είστε σε φόρμα. Τα συμπληρώματα διατροφής, που θα επιλέξετε κατόπιν συμβουλής ενός γιατρού που σας ξέρει και γνωρίζει τι σας είναι απαραίτητο, θα μπορέσουν επίσης να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία σας ακμαία.
Αν είστε νέοι: Απόλυτη προτεραιότητα στα προφυλακτικά! Είστε τολμηροί, αλλά δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσετε στο ελάχιστο να κολλήσετε κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Εξίσου απαραίτητη είναι η προσοχή όταν ταξιδεύετε ή όταν οδηγείτε μοτοσικλέτα, ή αν κάνετε κάποιο επικίνδυνο σπορ.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Ανήκετε στα ζώδια εκείνα των οποίων η αντοχή αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, τόσο ώστε έχετε καλύτερη υγεία στα 60 παρά στα 25 σας χρόνια. Αποφύγετε τις υπερβολές, οι οποίες δυστυχώς σας ελκύουν (κυρίως σεξουαλικές και αθλητικές).  

Τοξότης:
Ασχοληθείτε με την πολιτική  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Το συκώτι και τα πνευμόνια. Στην περίπτωση σας, λοιπόν, το κυριότερο είναι να αποφεύγετε τις υπερβολές, κυρίως στο αλκοόλ και στο κάπνισμα.
Διατροφή: Προσπαθήστε να αποφύγετε τροφές που επιταχύνουν το γήρας και στις οποίες έχετε συνήθως αδυναμία. Ενδείκνυνται οι τροφές ή τα συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν την καλή λειτουργία του συκωτιού. Συμβουλευτείτε επίσης έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανάγκη από κάποιο συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο.
Αν είστε νέοι: Πρέπει να κόψετε αμέσως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Αυτά τα δηλητήρια είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για εσάς. Σας απειλούν με κίρρωση του ήπατος και ηπατίτιδα.  
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Αποφύγετε τις διατροφικές υπερβολές, ακόμα κι αν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ για αυτό. Θα πρέπει απαραίτητα να ζείτε στον καθαρό αέρα για να διατηρήσετε μια καλή σωματική και ψυχολογική ισορροπία.

Αιγόκερως:
Θέστε υψηλούς και μακροπρόθεσμους στόχους  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Είστε τυχεροί, καθώς όσο γερνάτε τόσο καλύτεροι γίνεστε! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να υποφέρετε από προβλήματα στα δόντια και, κυρίως, με τα οστά σας (αρθρώσεις).
Διατροφή: Υιοθετήστε μια αναζωογονητική δίαιτα που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, κάτι που θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο και, κυρίως, να φτάσει τα εκατό χρόνια όντας σε μεγάλη πνευματική και σωματική φόρμα. Για να αποφύγετε τα προβλήματα με τα δόντια σας, τα κόκαλα και τις αρθρώσεις, να παίρνετε βιταμίνη C ή σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.  
Αν είστε νέοι: Από αυτή την ηλικία εξαρτώνται όλα, για αυτό προσέξτε. Υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες και ακολουθήστε την απαραίτητη θεραπεία.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Είστε αποφασισμένοι να γεράσετε και η ηλικία θα σας φέρει την υγεία που σας έλειπε. Προσέξτε, όμως, ξανά: ρευματισμοί, αρθρίτιδα, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Υδροχόος:
Καθ'οδόν για το φεγγάρι  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Το νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα.
Διατροφή: Δώστε προσοχή στο σύνολο των διατροφικών σας συνηθειών για να γεράσετε καλά. Προσπαθήστε κυρίως να ελαττώσετε την κατανάλωση αλατιού. Τα φρούτα και τα λαχανικά θα σας προστατεύσουν από τη δημιουργία θρόμβων. Συνιστώνται επίσης ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.
Αν είστε νέοι: Αποκτήστε επίγνωση των ορίων σας. Αποφύγετε τις ακραίες εμπειρίες, κυρίως σε ότι αφορά τα ναρκωτικά, το σεξ και τον αθλητισμό.
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Είναι ώρα να προσέξετε την καρδιά σας και το κυκλοφορικό σας σύστημα. Ο γιατρός σας θα ξέρει να σας φροντίσει.

Ιχθύες: Φυτέψτε ένα δέντρο  

Τα πραγματικά αδύνατα σημεία σας:
Ευαισθησία στα πόδια και σχετικές παθήσεις. Ευαισθησία στις επιδημίες και επιρρεπείς σε δηλητηριάσεις. Παθήσεις της κοιλιάς.  
Διατροφή: Προκειμένου να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης και παίρνοντας ιδέες από τις συμβουλές μας για ανάλογη δίαιτα με πουλερικά, ψάρι και πράσινα λαχανικά θα πρέπει να αναγκάσετε τον εαυτό σας, αφού περάσετε τα 40 ή 50 σας χρόνια, να δραστηριοποιηθείτε. Μια ώρα περπάτημα την ημέρα δεν είναι πολύ!  
Αν είστε νέοι: Πρέπει να κόψετε το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά, ακόμα κι αν είναι ελαφρά. Αυτή τη στιγμή έχετε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία σε αυτά τα δηλητήρια από ό,τι τα υπόλοιπα ζώδια.  
Αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας: Προσέξτε την προέλευση της τροφής σας. Οι ανοσοποιητικές σας άμυνες δεν σας προστατεύουν ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή κατά των τροφικών δηλητηριάσεων. Σε αυτή την περίοδο των ολοένα νεοεμφανιζόμενων προβλημάτων στην τροφική αλυσίδα, είναι καλό να φανείτε μετριοπαθείς.Newsletter