astropedia.gr

Νταϊάνα, η ζωή και ο θάνατός της

Νταϊάνα, η ζωή και ο θάνατός της
Σύντομο αστρο-βιογραφικό
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1961 (Καρκίνος με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Υδροχόο) και καταγόταν από ευγενείς γονείς, με τίτλους που πάνε πολλούς αιώνες πίσω. Ο 4ος γενέθλιος οίκος που δείχνει το παρελθόν, τη ρίζα και την καταγωγή αρχίζει στον Κριό, ζώδιο που σχετίζεται με αρχηγία και ιπποτισμό ενώ ο κυβερνήτης του οίκου, ο Άρης, κάνει σύνοδο με τον βασιλικό αστέρα Ρέγκουλους όπως επίσης και ο Βόρειος Δεσμός της από τις 28 μοίρες του Λέοντα στον 8ο οίκο. Κληρονομημένο δηλαδή αξίωμα που το άτομο μέσα από τη δράση του ή τους συνεταιρισμούς του θα το συνεχίσει και θα το κληροδοτήσει. Όντως η Νταϊάνα μέσα από τον γάμο της συνέχισε τη διαδοχή των γενεών και έγινε η μητέρα του επόμενου κληρονόμου του Θρόνου. Ακόμη και η Αφροδίτη, κυβερνήτης του 10ου οίκου που φανερώνει την κοινωνική θέση του ατόμου, βρίσκεται σε πολύ καλή και δυνατή θέση στον Ταύρο και στον 5ο οίκο της δημιουργίας και των παιδιών.

Όταν ήταν 7 ετών οι γονείς της χώρισαν (ο προχωρημένος τότε ωροσκόπος της από τις 25 μοίρες του Τοξότη διευκολύνει με τις θετικές του όψεις τη λειτουργία των καρμικών δεσμών που εκείνη τη χρονιά διελαύνουν από τον άξονα 4ου-10ου οίκου φέρνοντας αλλαγές στην οικογένειά της και στη δημόσια εικόνα της Νταϊάνα κάνοντάς την παιδί χωρισμένων γονιών). Η Νταϊάνα έμεινε με τον πατέρα της τον οποίο και υπεραγαπούσε (Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο). Μεγάλωσε όμως κυρίως με νταντάδες (η Σελήνη της είναι στον Υδροχόο που σημαίνει ότι η συναισθηματική επαφή με τη μητέρα της ήταν ιδιότυπη και το ζώδιο του Υδροχόου είναι αναχαιτισμένο, πράγμα που δηλώνει ότι δεν ανατράφηκε με ορθόδοξο τρόπο).

Όταν ήταν 14 ετών ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε. Αυτό στοίχισε στη Νταϊάνα και από τότε άρχισε να αναπτύσσει σχέσεις με το ανδρικό πρότυπο που τις χαρακτήριζε η κτητικότητα και η τάση της για έλεγχο. O 2ος οίκος που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας οικονομικής αλλά και ψυχολογικής αρχίζει στον Αιγόκερω και ο Κρόνος που τον κυβερνά λειτουργεί σχεδόν σαν να είναι μέσα στον 2ο οίκο. Ένας βασικός παράγοντας που έκανε την Νταϊάνα να αισθάνεται ασφαλής και με αυτοπεποίθηση ήταν η μορφή, το όριο και ο περιορισμός. Ο Άρης της που συμβολίζει το ανδρικό πρότυπο για τη Νταϊάνα βρίσκεται στην Παρθένο, ζώδιο του προγραμματισμού και της πειθαρχίας και στον 8ο της οίκο που σχετίζεται και με θέματα ελέγχου μέσα από ένστικτα. Η αντίθεση της αναχαιτισμένης Σελήνης της με τον Άρη δηλώνει το ότι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούσε η Νταϊάνα για να εκφράσει το συναισθηματικό της κόσμο ήταν ο έλεγχος επάνω στους άνδρες ή προβολικά ο έλεγχος και ο περιορισμός που δεχόταν από τους άνδρες. Και με τον Ποσειδώνα, πλανήτη της μαγευτικής παρουσίας και του γκλάμουρ στον 10ο της οίκο, σίγουρα δε χρειαζόταν να προσπαθήσει πολύ.

Γνώρισε τον Κάρολο τον Νοέμβριο του 1980. Ο Ήλιος από διέλευση στον 11ο οίκο των γνωριμιών και της φιλίας και Άρης από διέλευση στον Τοξότη και στον ωροσκόπο της, ισχυρή εντύπωση λοιπόν από άνδρα. Αρχικά ο Κάρολος έβγαινε με την αδελφή της Νταϊάνα αλλά μετά τη γνωριμία τους η Νταϊάνα ήταν αυτή που πληρούσε τις προϋποθέσεις που όριζε το παλάτι για τη μελλοντική σύζυγο του Καρόλου. Η Βασίλισσα ήθελε για σύζυγο του Καρόλου μια γυναίκα να μπορεί να αντέξει τη δημοσιότητα και την περιέργεια του κοινού, να έχει αριστοκρατική καταγωγή και να είναι παρθένα! Η Νταϊάνα τα είχε όλα αυτά. (αριστοκρατική καταγωγή χάρη στον βασιλικό αστέρα Ρέγκουλους, αντοχή λόγω Κρόνου στον 1ο οίκο, καλή σχέση με το κοινό λόγω Ποσειδώνα στον 10ο αλλά και λόγω Σελήνης στον 2ο οίκο). Ο γάμος τους έγινε στις 29 Ιουλίου το 1981. Tο Μεσουράνημα του χάρτη βρίσκεται πάνω στον απλανή Σπίκα που σχετίζεται με καλοτυχία, αφθονία και καλοπαντρέματα. 
 
Ο γενέθλιος χάρτης της Νταϊανας

 
Στις 21 Ιουνίου 1982 έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί (Πρίγκιπας Γουίλιαμ). Η διελαύνουσα Αφροδίτη έκανε τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη της. Συνήθως αυτή η όψη σχετίζεται και με μια γέννα! Στις 15 Σεπτέμβρη 1984 έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, πάλι αγόρι. (Πρίγκιπας Χένρυ). Η Νταϊάνα είχε τον κυβερνήτη της δημιουργικότητας και των παιδιών- 5ος οίκος, Ταύρος- καλά τοποθετημένο σε κυριαρχία- Αφροδίτη στον Ταύρο-και μάλιστα μέσα στον 5ο οίκο. Γι’ αυτήν, το να κάνει παιδιά ήταν πολύ σημαντικό μιας και η Αφροδίτη της κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο από τον 2ο της οίκο που σημαίνει ότι μέσα από αυτά εύρισκε ένα είδος ασφάλειας και αυτοαξίας. Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν που πριν το γάμο της είχε ασχοληθεί με τη φροντίδα παιδιών και μετά τον γάμο της δεν ακολούθησε καθόλου τις οδηγίες από το Παλάτι για την ανατροφή των γιών της αλλά φρόντισε να την αναλάβει εξολοκλήρου η ίδια. Μέσα από τα παιδιά της η Νταϊάνα έβλεπε ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού της (ίσως αυτό που δεν κατάφερε να έχει με τη μητέρα της- Αφροδίτη τετράγωνο με τη Σελήνη της) και προσπάθησε να φανεί σωστή, επιμελής αλλά και πρακτική στη συμμετοχή της μιας και το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο την έστρεψε στο να γίνει από το 1989 Πρόεδρος του Hospital, νοσοκομείο για παιδιά στην Βρετανία.

Από πηγές ξέρουμε ότι ο γάμος της πλέον δεν πήγαινε καθόλου καλά από το 1984. Ήδη μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού η Νταϊάνα γνώριζε για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο Κάρολος με την Καμίλα ενώ από το 1987 και μετά το ζευγάρι περνούσε τον περισσότερο χρόνο χωριστά. Η αγάπη της για την ιππασία (το ζώδιο του Τοξότη που ήταν και ο ωροσκόπος της σχετίζεται με τα άλογα και ο 5ος της οίκος που δείχνει τις διασκεδάσεις και τα αθλήματα βρίσκεται στον Ταύρο, ένα ζώδιο που σχετίζεται με τη φύση) την οδήγησε να ερωτευτεί και να διατηρήσει πενταετή σχέση με τον δάσκαλό της στο άθλημα ξεκινώντας τη το 1986 (τόσο ο Κρόνος που λειτουργεί ωσάν στον 2ο της οίκο, όσο και ο Δίας από τον 2ο οίκο επίσης δηλώνουν ότι οι μορφές των διδασκάλων επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό την Πριγκίπισσα και την έκαναν να βρίσκει νόημα και ασφάλεια).

Τον Μάρτιο του 1992 πεθαίνει ο αγαπημένος της πατέρας. Η θλίψη την οδήγησε στο να μη μπορεί να διατηρήσει την άσπιλη εικόνα που είχε κτίσει μέχρι τότε και να δυσχεράνουν οι σχέσεις της με το Παλάτι. Στις 28 Αυγούστου 1996 βγαίνει το επίσημο διαζύγιο της  με τον Κάρολο. Στις 14 Ιουλίου 1997 γνώρισε σε κρουαζιέρα τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ με τον οποίο ξεκίνησε μια πολύ έντονη σχέση που θα καταλήξει στο μοιραίο δυστύχημα στις 31 Αυγούστου 1997.

Η Νταϊανα, οι σχέσεις, η απόφαση και το …πείσμα!
Η Αφροδίτη (πλανήτης των σχέσεων) κυβερνά το Μεσουράνημα της Πριγκίπισσας και είναι δυνατή στο ζώδιο του Ταύρου αλλά δυστυχώς βάλλεται από δύσκολες όψεις οι οποίες δίνουν την τάση για χωρισμούς και διαζύγια. Αν προσέξετε στον χάρτη της θα δείτε ότι η Αφροδίτη κάνει ημιτετράγωνο με τον Ήλιο, τετράγωνο με τη Σελήνη και με τον Ουρανό. Επίσης ο κυβερνήτης του 7ου οίκου των σχέσεων, ο Ερμής, κάνει όψη χιαστί με τον Δία που κυβερνά τον 10 της γενέθλιο οίκο. Υπάρχουν λοιπόν αρκετές ενδείξεις στον χάρτη της ότι το άτομο θα αντιμετώπιζε προβλήματα στον τομέα των σχέσεων!

Προχωρώντας σε κάποια από τα σημεία της συναστρίας της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, βλέπουμε ότι ο Κρόνος του κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα της Νταϊάνα, κάτι που δεν είναι εύκολο για μια σχέση και που δηλώνει μια τραυματική εμπειρία διαζυγίου μιας και οι δύο πλανήτες συνδέονται με την έννοια του στάτους, της ισχύος και της εξουσίας, των χρημάτων και των κατηγοριών. Δεν είναι τυχαίο το ότι μετά το διαζύγιο ο Κάρολος ήταν αυτός που φάνηκε ότι έφταιγε (ο Κρόνος του) και η Νταϊάνα ήταν αυτή που πέθανε ( ο Πλούτωνάς της).

 
Την ημερομηνία του γάμου τους, η Αφροδίτη έκανε τρίγωνο με τον προοδευμένο ωροσκόπο της και σύνοδο με τον Πλούτωνα της. Στην ουσία η Αφροδίτη εκείνη την ημέρα έκανε πραγματικότητα μια πολύ βαθιά επιθυμία της Νταϊάνα, να αναγνωριστεί, να εκτιμηθεί και να κάνει έναν πλούσιο γάμο. Επίσης, Δίας και Κρόνος τετραγώνιζαν τον προοδευμένο ωροσκόπο της. Σε συνδυασμό με το τρίγωνο του Κρόνου με τον Δία της, η Νταϊάνα επρόκειτο να αλλάξει τόπο…όντως με τον γάμο της επίσημα πλέον μετακόμισε στο Παλάτι και άλλαξε άρδην η καθημερινότητα και η ζωή της. Η αρχή του παραμυθιού; Όχι ακριβώς μιας και ο διελαύνων Πλούτωνας από το Μεσουράνημά της έκανε ημιτετράγωνο με τον γενέθλιό της Πλούτωνα. Στην πραγματικότητα, μια δύσκολη περίοδος μόλις ξεκινούσε! Πλέον θα έπρεπε να ‘αγωνιστεί’ και να αντιμετωπίσει προκλήσεις: εχθροί, αλλαγές, ήταν αναγκασμένη να κάνει πράγματα που δεν ήθελε αλλά ''έπρεπε''. Αν και υπήρχαν από την αρχή προβλήματα που δεν φαίνονταν μόνο αστρολογικά, αλλά τα ένοιωθε και η ίδια, η Νταϊάνα αποφάσισε να συνεχίσει και να απολαύσει την πλούσια, ευχάριστη ζωή της, προκαλώντας λίγο και τη μοίρα της, σύμφωνα με τον γράφοντα.

Είναι αλήθεια όμως ότι μπορεί να προβλεφθεί ένας θάνατος μέσα από το σύστημα και τη γνώση της Αστρολογίας; Η αλήθεια είναι ότι οι σοβαροί μελετητές του αντικειμένου θεωρούν πώς να,ι αν και μια τέτοια πρόβλεψη δεν μπορεί να ανακοινωθεί, όχι μόνο για ηθικούς/ψυχολογικούς/νομικούς λόγους αλλά και λόγω πολύπλοκων μεταφυσικών μηχανισμών.

Ο θάνατος της Νταϊάνας και ο χάρτης
Ας δούμε όμως, πώς το τραγικό γεγονός της 31ης Αυγούστου 1997 φωτογραφίζεται στον χάρτη της Νταϊάνα. Η πιο έγκυρη ώρα για το δυστύχημα φέρεται η 00:20, ώρα Γαλλίας. Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Πλούτωνας και ο Άρης. Όντως ο Πλούτωνας από την 3η μοίρα του Τοξότη είχε μόλις ξεκινήσει τη διέλευσή του από τον 12ο γενέθλιο οίκο της Νταϊάνα (για μόλις 22 λεπτά της μοίρας ο πλανήτης είναι ακόμη στον 11ο της οίκο αλλά πλέον λειτουργεί κάνοντας είσοδο στον 12ο).
 
Ο 12ος οίκος είναι τομέας του χάρτη που σχετίζεται με τον περιορισμό, την ασθένεια και το χάσιμο, την ανυπαρξία και τον ''θάνατο'' σε κάποια του μορφή, όπως άλλωστε όλοι οι υδάτινοι οίκοι (4ος, 8ος και 12ος) Το πρώτο σημάδι είναι ήδη εδώ λοιπόν. Επιπλέον ο Πλούτωνας κάνει τετράγωνο (όψη συγκρούσεων, εμποδίων και δυσκολιών) με τον γενέθλιο Άρη της Νταϊάνα στις αρχικές μοίρες του Κριού, αλλά και ο διελαύνων Άρης αποχωρεί από όψη εξαγώνου από τον Σκορπιό με τον γενέθλιο Πλούτωνά της στην Παρθένο. Προσέξτε τρία πράγματα: πρώτον ο Άρης κυβερνά στον χάρτη της Πριγκίπισσας τον 4ο οίκο της που δηλώνει το πέρας μιας υπόθεσης, δεύτερον οι γενέθλιοι Άρης-Πλούτωνας βρίσκονται σε σύνοδο και τρίτον και οι δύο αυτοί πλανήτες βρίσκονται στον κατεξοχήν οίκο του θανάτου, τον 8ο. Η γενέθλια όψη, λοιπόν, που είχαν οι πλανήτες  Άρης και Πλούτωνας (κυβερνήτες και οι δύο του Σκορπιού, ζώδιο παραδοσιακά συνδεδεμένο με τον θάνατο) ενεργοποιείται από διέλευση με μια αρνητική όψη ανάμεσά τους. (Το τετράγωνο διελαύνοντα Πλούτωνα και γενέθλιου Άρη). Αυτό βέβαια από μόνο του δε θα αρκούσε για να βγάλω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος αστρολόγος συμπεράσματα δυσοίωνα αλλά είναι σίγουρο σημάδι ότι ξεκινούσε μια δύσκολη περίοδος με πολλές εντάσεις και συγκρούσεις ισχύος για την Νταϊάνα που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν ακόμη και την υγεία της. Υπήρχαν όμως και επιπλέον σημάδια...

Ο Ουρανός έκανε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον κυβερνήτη του χάρτη της, τον Δία. Ο κυβερνήτης του χάρτη επηρεάζει πάντα την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου αλλά και το ίδιο του το σώμα. Κάτι λοιπόν περίεργο και απρόσμενο, κάτι ''ξαφνικό'' συμβαίνει στο σώμα της Νταϊάνα. Η σύνοδος από διέλευση του Ουρανού με τον Δία ενεργοποιεί και τη γενέθλια όψη του Δία με τον Ποσειδώνα της Νταϊάνα στην καρμική 8η μοίρα του Σκορπιού στον 10ο της οίκο. Ο Ποσειδώνας κυβερνά τον 3ο της οίκο που σχετίζεται με ταξίδια, μετακινήσεις και μεταφορικά μέσα. Τα σημάδια λοιπόν αρχίζουν και πληθαίνουν. Η παραπάνω σύνοδος πέρα από το γενέθλιο τετράγωνο που ενεργοποιεί, δίνει ενέργεια και στον γενέθλιο σχηματισμό που είχε η Νταϊάνα στον χάρτη της και που ονομάζεται ''Δάκτυλος του Θεού'' ή αλλιώς Γιόντ. Ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή του σχηματισμού με τον Ερμή και τον Άρη να ισαπέχουν από αυτόν 150 μοίρες (η ανοχή για την όψη είναι 5 μοίρες). Η Νταϊάνα λοιπόν, είχε στο γενέθλιό της αποτύπωμα να περιμένει δυσκολίες και προβλήματα από θέματα του Ερμή (μετακινήσεις, ΜΜΕ) αλλά και από θέματα του Άρη (ένστολους άνδρες με αξίωμα-Κάρολος αλλά και βία, σύγκρουση, μέταλλο-αυτοκινητιστικό δυστύχημα). Η ενεργοποίηση του σχηματισμού από τον Ουρανό (απρόβλεπτο και ξαφνικό) γίνεται στην κορυφή του Γιόντ, τον Δία που όπως προανέφερα είναι πλανήτης που λόγω του ωροσκόπου στον Τοξότη, επιδρά και στο ίδιο το σώμα του ατόμου και κατ’ επέκταση στην υγεία του ή και στην ίδια του τη ζωή.

Η  Νταϊανα και οι εκλείψεις
Οι Εκλείψεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Πριγκίπισσας και ήταν πάντα παρούσες στα σημαντικά γεγονότα της ζωής της. Είναι πολύ φυσικό, όχι βέβαια γιατί το ζώδιο της το κυβερνάει η Σελήνη (πλανήτης που συμμετέχει πάντα σε μια έκλειψη άσχετα αν πρόκειται για Ηλιακή ή Σεληνιακή έκλειψη) αλλά  γιατί η Σελήνη στο χάρτη της Νταϊανα έχει εξέχουσα σημασία μιας και κάνει πολλαπλές αντιθέσεις με πλανήτες στον Λέοντα και στις αρχές της Παρθένου αλλά και γιατί οι αντιθέσεις αυτές γίνονται πιο αγωνιώδεις και αγχώδεις με τη Σελήνη να βρίσκεται εγκλωβισμένη στο αναχαιτισμένο ζώδιο του Υδροχόου.

Ακόμη και η προγενέθλια Έκλειψη, που πάντα εξετάζεται από τους αστρολόγους, δήλωνε την παρουσία της και το σημαδιακό της χαρακτήρα, μιας και έγινε ακριβώς στις 25 μοίρες του Υδροχόου, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η Σελήνη της Νταϊανα με τις σκληρές της αντιθέσεις.

Δύο μέρες μετά τον βασιλικό γάμο σημειώθηκε Ηλιακή Έκλειψη στην 8η μοίρα του Λέοντα ακριβώς πάνω στους απλανείς Praesepe και βόρειο Asellus. Πέρα από το γεγονός ότι μια Ηλιακή Έκλειψη που γίνεται στο ζώδιο που κυβερνά ο Ήλιος σίγουρα δεν είναι κατάλληλη περίοδος για σημαντικές αποφάσεις, πολύ περισσότερο μάλλον και για έναν βασιλικό (Λέοντας) γάμο, οι απλανείς αστέρες που συμμετέχουν μιλάνε  για ευγενική ψυχή και φιλανθρωπική δράση που μπορεί όμως και να καταλήξει σε άσχημο και βίαιο θάνατο! Η παραπάνω φράση περιγράφει όσο τίποτε άλλο τη Νταϊανα της οποίας το μέλλον σφράγισε επίσημα με το γάμο της η συγκεκριμένη έκλειψη!

Γέννησε το πρώτο της παιδί ακριβώς την ημέρα άλλης μιας Ηλιακής Έκλειψης, στη μηδενική μοίρα του Καρκίνου, αυτή τη φορά όχι πάνω σε απλανή αστέρα αλλά η Αφροδίτη, που όπως είδατε και παραπάνω κυβερνάει στο χάρτη της Πριγκίπισσας τα παιδιά της, έκανε σύνοδο εκείνη την ημέρα με τη γενέθλια Αφροδίτη που σημαίνει ότι ξεκινούσε για την Νταϊανα  ένας σημαντικός καινούργιος κύκλος γονιμότητας (παιδί) αλλά και ασφάλειας (είχε πια φέρει στον κόσμο τον επόμενο διάδοχο του Θρόνου…)
 
Το διαζύγιό της με τον Κάρολο ανακοινώθηκε επίσημα στη Βουλή των Λόρδων στις 9 Δεκεμβρίου 1992, πάλι πάνω σε Έκλειψη, αυτή τη φορά σεληνιακή, στις 18 μοίρες των Διδύμων να ενεργοποιεί όλες τις γωνίες του χάρτη της (Ωροσκόπο-Μεσουράνημα- Κατερχόμενο- Υπόγειο) και να αλλάζει πλήρως τη ζωή της.
Προσέξτε ότι οι γωνίες του χάρτη της ξεκινάνε στην 18η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων, μοίρα που συνδέεται με το Κακό γενικότερα, με κακοτυχίες, δύσκολη ζωή και άσχημο θάνατο και το 18 θεωρείται επίσης σεληνιακός αριθμός.

Και βέβαια η έκλειψη δε θα έλειπε από το θάνατο της Νταϊανας! Την επόμενη του θανάτου της ολοκληρώθηκε η φάση της Ηλιακής Έκλειψης που έγινε στις 9 μοίρες και 35 πρώτα λεπτά  σχηματίζοντας εξάγωνο όχι απλά ιδιομοιρίας, αλλά ακριβείας με τον Ήλιο της (λάμψη, ζωή)  και τον Ποσειδώνα (διάλυση, γλάμουρ.) Το εξάγωνο είναι όψη που πάντα δίνει κάποια ''ευκαιρία''. Αυτή τη φορά μέσα από τη διάλυση της ζωής της, της δόθηκε η ευκαιρία να παραμείνει στην Ιστορία για πάντα σαν Φως (Ήλιος) και Έμπνευση (Ποσειδώνας)  για όλη την ανθρωπότητα.