astropedia.gr

Madonna - Ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου

Madonna - Ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου
Λίγα λόγια για τη Madonna…

Η Madonna Louise Veronica Ciccone (Μαντόνα Λουίζ Βερόνικα Τσικόνε) γεννήθηκε στις 16/8/1958. Πρόκειται για μια Ιταλοαμερικανιδα μουσικό και τραγουδίστρια, η οποία ταυτόχρονα είναι συνθέτρια, στιχουργός, χορεύτρια, ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας. Την πολυετή καριέρα της συνθέτουν –μεταξύ άλλων- πολλοί επιτυχημένοι δίσκοι ( βλέπε «True Blue», «Like a Prayer», «Ray of Light», «Confessions on a Dance Floor» κτλ).

Η Madonna φημίζεται για τον αέναο εμπλουτισμό και τη διαρκή ανανέωση τόσο της εικόνας όσο και της μουσικής της. Συν τοις άλλοις, είναι γνωστή για τα πρωτοποριακά βίντεο κλιπ της, για την extreme, εκκεντρική, αντιφατική και αμφιλεγόμενη προσωπικότητά της καθώς και για την χρήση διαφόρων συμβόλων (στην επαγγελματική της έκφραση) τα οποία ως επί το πλείστον είναι πολιτικά, θρησκευτικά και σεξουαλικά. Η πλειοψηφία των κριτικών της έχει πλέξει εγκώμιο για τις πολυποίκιλες μουσικές παραγωγές της, πολλές από τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίστηκαν ως καινοτόμες για την εποχή τους. Ωστόσο, αρκετοί (κυρίως οι πιο συντηρητικοί συνάνθρωποί μας) την έχουν κρίνει αρνητικά και έχουν αντιδράσει εναντίον της. Επιπρόσθετα, η Madonna επανειλημμένα έχει συγκρουστεί με την Καθολική Εκκλησία (και εκπροσώπους αυτής) στο παρελθόν.

Γενικότερα, φαίνεται να έχει «σφραγίσει» τα μουσικά δρώμενα αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο ως σύνολο. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι η μουσική και το ευρύτερο στυλ της έχουν επηρεάσει αρκετούς καλλιτέχνες παγκοσμίως και, βέβαια, την πλειοψηφία των νεότερων pop τραγουδιστριών. Είναι γνωστή διεθνώς από τη δεκαετία των 80's ως η «Βασίλισσα της Pop», καθώς η επιτυχία της ήταν σταθερή και απέκτησε διαχρονικό χαρακτήρα. Εκτός αυτού, η Madonna είναι προσαρμοστική και influencer, καθώς κατορθώνει με χαρακτηριστική ευκολία να καθιερώνει καινούριες τάσεις στη mainstream μουσική πραγματικότητα.  Έχει καταφέρει να κερδίσει 7 Βραβεία Γκράμι, μεταξύ 28 συνολικά υποψηφιοτήτων της, 2 Χρυσές Σφαίρες, 31 Βραβεία Billboard, 3 American Music Awards και 26 βραβεία MTV (μεταξύ 113 υποψηφιοτήτων). Το 2008 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 1999 η RIAA (Ένωση Αμερικανών Παραγωγών Ηχογραφήσεων) την ανακήρυξε ως την πιο εμπορική γυναίκα τραγουδίστρια του εικοστού αιώνα.

Μερικές πληροφορίες για τα πρώτα χρόνια της ζωής της…


Η Madonna γεννήθηκε στο Μπέι Σίτι του Μίσιγκαν. Ο πατέρας της (Silvio Anthony Ciccone) είναι πρώτης γενιάς Ιταλοαμερικανός, ενώ η μητέρα της (Madonna Louise) ήταν Γαλλοκαναδικής καταγωγής.
Ο πατέρας της ήταν μηχανικός σχεδιασμού και δούλευε για τις εταιρείες Κράισλερ και General Motors. Μια και η Madonna είχε το ίδιο όνομα με τη μητέρα της, τα μέλη της οικογένειάς της την φώναζαν «Little Nonni». Η Madonna έχει 2 μεγαλύτερα αδέλφια, τον Άντονυ (ο οποίος έχει γεννηθεί το 1956) και τον Μάρτιν (ο οποίος έχει γεννηθεί το 1957). Επίσης, έχει και 3 μικρότερα αδέλφια, την Πώλα (η οποία έχει γεννηθεί το 1959), τον Κρίστοφερ (ο οποίος έχει γεννηθεί το 1960) και τη Μέλανι (η οποία έχει γεννηθεί το 1962).

Η Madonna μεγάλωσε στα προάστια του Ντιτρόιτ και έλαβε ανατροφή η οποία χαρακτηριζόταν από καθολικές αρχές. Κάποιους μήνες πριν πεθάνει η μητέρα της (η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού), η Μadonna διαπίστωσε αλλαγές στη συμπεριφορά και στον χαρακτήρα της. Ωστόσο, δεν είχε αντιληφθεί την αιτία αυτών των αλλαγών. Η μητέρα της δεν της εξήγησε για την κατάστασή της (αφενός γιατί δε μπορούσε αφετέρου γιατί δεν ήθελε). Έτσι, ξέσπαγε σε κλάματα όταν η Madonna την ρωτούσε τι έχει. Τελικά, πέθανε στην ηλικία των 30 ετών (1 Δεκεμβρίου 1963) και αυτό το γεγονός, όπως είπε η ίδια η Madonna, «σημάδεψε» τη ζωή της και καθόρισε το μέλλον και την πορεία της. Σε αυτό το συμβάν, λοιπόν, οφείλει αυτό που είναι σήμερα.

Τότε, λοιπόν, η Madonna στράφηκε για παρηγοριά προς την γιαγιά της, αναζητώντας μια μητρική μορφή σε αυτήν. Κάθε φορά που ο πατέρας τους, έφερνε καινούρια οικονόμο στο σπίτι, μαζί με τα αδέλφια της επαναστατούσαν διότι πίστευαν ότι θα έπαιρνε τη θέση της αγαπημένης μητέρας τους. Σε μια συνέντευξή της, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι έβλεπε τον εαυτό της (όταν ήταν μικρή) ως "Ένα μοναχικό κορίτσι που έψαχνε για κάτι. Δεν ήμουν επαναστατική με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Με ένοιαζε να είμαι καλή σε κάτι. Δεν ξύριζα τις μασχάλες μου και δεν φορούσα make up όπως έκαναν τα υπόλοιπα κορίτσια. Όμως, μελετούσα και είχα άριστους βαθμούς...ήθελα να γίνω κάποια".

Το 1966, ο πατέρας της παντρεύτηκε την Joan Gustafson (η οποία ήταν η τότε οικονόμος της οικογένειας). Μαζί έκαναν 2 παιδιά: την Jennifer, η οποία γεννήθηκε το 1967 και τον Μάριο, ο οποίος γεννήθηκε το 1968. Τότε, λοιπόν, ήταν που η Madonna άρχισε να εκφράζει έντονα και δισεπίλυτα συναισθήματα θυμού προς τον πατέρα της, τα οποία μάλιστα διήρκεσαν για δεκαετίες. Επιπρόσθετα, η Madonna ανέπτυξε κάποιο είδος επαναστατικής στάσης.

Φοίτησε στα καθολικά δημοτικά σχολεία St. Frederick και St. Andrew, στα οποία φημιζόταν τόσο για τους υψηλούς βαθμούς της όσο και για την αντισυμβατική και εκκεντρική συμπεριφορά της. Συγκεκριμένα, έκανε τροχούς και κατακόρυφους στους διαδρόμους ανάμεσα στις τάξεις όπου γίνονταν οι διδασκαλίες, και σήκωνε την φούστα της εντός της τάξης της, επιδεικνύοντας σε όλα τα παιδιά το εσώρουχό της.

Μετέπειτα, παρακολούθησε μαθήματα στο Rochester Adams High School, όπου υπήρξε άριστη φοιτήτρια, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε και στις μαζορέτες. Μετά την αποφοίτησή της, πήρε μια υποτροφία χορού για το Πανεπιστήμιο του Michigan. Κατόρθωσε να πείσει τον πατέρα της να της επιτρέψει να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου, ενώ πείστηκε από τον δάσκαλό της (Christopher Flynn) να ακολουθήσει την καριέρα της χορεύτριας.

Το 1978, λοιπόν, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη. Λόγω περιορισμένων χρημάτων, για λίγο καιρό ζούσε στην εξαθλίωση, έκανε δουλειές χαμηλών απολαβών, εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Dunkin’ Donuts καθώς και σε διάφορα συγκροτήματα μοντέρνου χορού. Έχει πει χαρακτηριστικά για την απόφασή της να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη: «Όταν πήγα στην Νέα Υόρκη, ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινα σε αεροπλάνο, η πρώτη φορά που έπαιρνα ταξί, η πρώτη φορά για όλα. Και ήρθα με 35 δολάρια στο πορτοφόλι μου. Είναι το πιο γενναίο πράγμα που έκανα στη ζωή μου.»…
Γρήγορα άρχισε να εργάζεται ως εφεδρική χορεύτρια για λογαριασμό άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών. Επίσης, αποκάλυψε πως ένα βράδυ όταν επέστρεφε από πρόβα, 2 άνδρες την έσυραν σε ένα σοκάκι και υπό την απειλή μαχαιριού την υποχρέωσαν σε πεολειχία. «Το επεισόδιο ήταν μια γεύση της αδυναμίας μου, μου έδειξε ότι ακόμα δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ποτέ δεν θα το ξεχάσω…», δήλωσε!

Ενώ δούλευε ως χορεύτρια για τον Γάλλο Patrick Hernandez, στην περιοδεία του το 1979, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον μουσικό Dan Gilroy, μαζί με τον οποίο δημιούργησαν ένα rock συγκρότημα, το “Breakfast Club”. Στο εν λόγω συγκρότημα η Μαντόνα τραγουδούσε και έπαιζε ντραμς αλλά και κιθάρα. Μεταξύ 1980 και 1981 έφυγε απ' το συγκρότημα και με τον πρώην φίλο της Stephen Bray ως ντράμερ δημιούργησαν το δικό τους συγκρότημα, το οποίο ονομάστηκε “Emmy”. Στη συνέχεια, αποφάσισε να αναζητήσει τη σόλο καριέρα. Η μουσική της άσκησε μαγνητισμό στον DJ και παραγωγό Mark Kamins, ο οποίος κανόνισε μία συνάντηση μεταξύ της Madonna και του Seymour Stein, που ήταν ιδρυτής της “Sire Records”.

Κατορθώματα
Οι πωλήσεις της Madonna ανέρχονται σε 315.000.000 δίσκους σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκαταλέγεται στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το οποίο την αναγνώρισε ως την γυναίκα καλλιτέχνιδα με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων και ως το καλλιτεχνικό πρόσωπο που καταλαμβάνει την 4η θέση ανεξαρτήτως φύλου, πίσω από τους Beatles, τον Elvis Presley και τον Michael Jackson. Η RIAA (Ένωση Βιομηχανίας Καταγραφής της Αμερικής) την ανακήρυξε ως τη γυναίκα με τις υψηλότερες πωλήσεις του 20ού αιώνα και τη 2η στην Αμερική η οποία μάλιστα κατέχει 64.500.000 πιστοποιημένα albums.

Γενικότερα, είναι η μουσικός με τις περισσότερες πιστοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας στην κατοχή της σαρανταπέντε βραβεία (μέχρι τον Απρίλιο του 2013) στην εν λόγω χώρα. Τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του Billboard, έγινε γνωστό πως από το 1990 η Madonna έχει κερδίσει συνολικά 1,2$ δισεκατομμύρια από τις περιοδείες της (με κοινό 10 εκατομμυρίων). Έχει βραβευθεί με 20 MTV Video Music Awards, τα οποία είναι περισσότερα από οποιονδήποτε καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένου και του  Lifetime Achievement Video Vanguard Award το 1986, δηλαδή του Βραβείου για το σύνολο του έργου της.

Κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα number 1 (νούμερο-ένα) στα US Charts (αμερικάνικα τσαρτς), με συνολικά 160+ νούμερο ένα, μεταξύ των οποίων δώδεκα στα Hot 100 chart και σαρανταέξι στα Hot Dance Club Songs. Επίσης, έχει καταγράψει 38 Top-10 Singles στα Hot 100, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην παγκόσμια ιστορία. Το 2008, το περιοδικό Billboard την κατάταξε στη 2η θέση, πίσω από τους Beatles, ως την πιο επιτυχημένη solo καλλιτέχνη όλων των εποχών στα αμερικάνικα charts. Σε διεθνές επίπεδο, έχει δώδεκα νούμερο 1 singles στην Αμερική, δεκατρία στο Ηνωμένο Βασίλειο, έντεκα στην Αυστραλία και εικοσιτρία στον Καναδά, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα καλλιτέχνιδα. Τέλος, είναι -μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϋ- οι δύο καλλιτέχνες με τα περισσότερα νούμερο 1 singles διεθνώς, με συνολικά 22 τραγούδια της να έχουν κατακτήσει την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ταυτόχρονα η Madonna είναι και η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα singles της να έχουν εισβάλει στο παγκόσμιο Τop Ten (σαρανταεπτά επιτυχίες ως σύνολο). Έχει βρεθεί στην κορυφή του παγκόσμιου Singles Chart για 138 εβδομάδες συνολικά. Έτσι, έρχεται στη 2η θέση, πίσω από τους Beatles, οι οποίοι καταγράφουν 162 ολόκληρες εβδομάδες.

Προσωπική ζωή
Ο πρώτος της γάμος έλαβε χώρα το 1985, όταν η Madonna ήταν 28 ετών. Πρώτος της σύζυγος, λοιπόν, ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν, από τον οποίο χώρισε το 1989. Κατά το χρονικό διάστημα 1995-1997 είχε ερωτική σχέση με τον Κάρλος Λέον, με τον οποίο απέκτησε και ένα παιδάκι, την Λούρδες Μαρία Τσικόνε Λέον, η οποία είναι γνωστή αλλιώς και ως Λόλα Λέον. Η κόρη της Madonna γεννήθηκε στις 14/10/1996.

Το 2000 η Madonna παντρεύτηκε για 2η φορά. Δεύτερος σύζυγός της υπήρξε ο Βρετανός σεναριογράφος Γκάι Ρίτσι, με τον οποίο απέκτησαν 3 παιδιά…και συγκεκριμένα 1 βιολογικό γιο, τον Ρόκο, ο οποίος γεννήθηκε στις 11/8/2000 και 2 θετά παιδιά από το Μαλάουι: τον Ντέιβιντ Μπάντα, ο οποίος γεννήθηκε στις 24/9/2005 και την Μέρσι Τζέιμς, η οποία γεννήθηκε στις 22/1/2006. Το ζευγάρι χώρισε το 2008.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο της Madonna
Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Madonna, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αποκαλύπτει διάφορες πτυχές της προσωπικότητας αυτής της επιτυχημένης γυναίκας!

Όπως φαίνεται, πρόκειται για μία Λιονταρίνα με Ωροσκόπο Παρθένο και Σελήνη επίσης στο ζώδιο της Παρθένου. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε κανείς να βγάλει αυτομάτως το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τυπικό δείγμα Λιονταρίνας, δεδομένου ότι ο συνδυασμός Ηλίου, Ωροσκόπου και Σελήνης σκιαγραφεί κατά κάποιο τρόπο μια «μίνι προσωπικότητα». Βέβαια, αυτός ο συνδυασμός είναι ένα απειροελάχιστο μονάχα κομμάτι του παζλ, καθώς το σύνολο του γενέθλιου χάρτη είναι που θα αποτυπώσει την προσωπικότητα και την πορεία ζωής ενός ατόμου. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι ο Πυρήνας του ωροσκοπίου της Madonna βρίσκεται στον Λέοντα, έχουμε τελικά να κάνουμε με μία χαρακτηριστικότατη και τυπικότατη Λιονταρίνα.

Με αυτόν τον συνδυασμό Φώτων και Ωροσκόπου, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία γυναίκα δυναμική, αποφασιστική, δημιουργική, ηγετική και γενναιόδωρη συναισθηματικά η οποία ταυτόχρονα είναι εργατική, επικριτική, σχολαστική, ψυχαναγκαστική και τελειομανής.

Ο Ήλιος της στον 12ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της φανερώνει ένα «θολό» και «θαμμένο» πατρικό πρότυπο και δικαιολογεί την απογοήτευση που ένιωσε η Madonna από τον πατέρα της όταν (μετά τον θάνατο της μητέρας της) ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε και παιδιά με την καινούρια σύζυγό του. Ταυτόχρονα, η ίδια θέση προσδίδει στη Madonna διαίσθηση, πονοψυχία και αξιοθαύμαστες καλλιτεχνικές κλίσεις. Την ίδια στιγμή, η εν λόγω οικοθεσία του Ηλίου αποκαλύπτει έναν άνθρωπο μοναχικό και φιλάνθρωπο, ο οποίος στέκεται στον ανθρώπινο πόνο και αναζητά τη μοναξιά πού και πού προκειμένου να «γεμίζει τις μπαταρίες του», να ανασυγκροτείται και να επιστρέφει στη συνέχεια ανανεωμένος πια στα εγκόσμια.

O κυβερνήτης του Ωροσκόπου της (Ερμής) βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου (θέση κυριαρχίας) στο τέλος του 12ου και σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Ως εκ τούτου, μιλάμε για ένα πολύ αναλυτικό και ευφυές μυαλό το οποίο χαρακτηρίζεται από μια διαβολεμένη ικανότητα να βλέπει λεπτομέρειες που ένας κοινός νους αδυνατεί να δει. Γενικότερα, θα έλεγε κανείς ότι η Madonna –όσο κι αν ακουστεί περίεργο σε κάποιους- είναι ένα ιδιαίτερα εγκεφαλικό και σκεπτόμενο άτομο. Ταυτόχρονα, έχει ισχυρό ένστικτο και κατορθώνει μέσω της ευρηματικότητας και της ευελιξίας της να ικανοποιεί τις επιθυμίες της. Διεκδικεί δυναμικά τα θέλω της και στο τέλος οι προσπάθειές της στέφονται με επιτυχία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Δεδομένου ότι ο γενέθλιος Ερμής της είναι ανάδρομος, θα έλεγε κανείς ότι ο τρόπος σκέψης της είναι ιδιαίτερος, γι’ αυτό συχνά αισθάνεται πως οι άλλοι δεν την καταλαβαίνουν. Βέβαια, ο νους της είναι ιδιαίτερα δημιουργικός και διαρκώς «γεννά» ιδέες και εμπνεύσεις. Η απομόνωση, η δυσκολία στις επικοινωνίες της και το αίσθημα της υπαρξιακής μοναξιάς που συχνά βιώνει αποτελούν τελικά τις σπουδαιότερες πηγές έμπνευσης για εκείνη.

Το Μεσουράνημά της στο διπλό και πολυδιάστατο ζώδιο των Διδύμων εξηγεί γιατί η Madonna έχει την τάση να καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος (Ερμής) σε άριστη ζωδιακή θέση (βλέπε Παρθένο) στο τέλος του 12ου και σε σύνοδο με την ακμή του 1ου οίκου φανερώνει τα εξής: (α) επαγγελματική επιτυχία, (β) κοινωνική καταξίωση, (γ) φήμη και δημοσιότητα και (δ) καριέρα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε καλλιτεχνικής φύσεως επιτεύγματα.

Η Σελήνη στον 1ο οίκο και μάλιστα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο επιβεβαιώνει την έντονη επιρροή που άσκησε επάνω της η μητέρα της, παρά το γεγονός ότι την έχασε όταν η ίδια ήταν ακόμη παιδάκι. Το μητρικό πρότυπο με κάποιο τρόπο διαμόρφωσε την προσωπικότητά της και επηρέασε σημαντικά τη μετέπειτα ζωή της, έστω και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες (και συγκεκριμένα μέσω της πρόωρης απώλειας της μητέρας της). Η συγκεκριμένη οικοθεσία της Σελήνης δείχνει ότι η Madonna έχει ισχυρό μητρικό ένστικτο, είναι συναισθηματική, περιποιητική, κυκλοθυμική και διαθέτει έναν ευμετάβλητο ψυχισμό, ο οποίος υπόκειται σε συχνές μεταπτώσεις.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Λέοντα και στον 11ο οίκο σκιαγραφεί μια προσωπικότητα με ιδιαίτερο ερωτισμό, η οποία χαρακτηρίζεται από συναισθηματική γενναιοδωρία, ομαδικό πνεύμα, κοινωνικές ανησυχίες και ανάγκη για πάθος, φλόγα, ενθουσιασμό αλλά ταυτόχρονα και για ελευθερία, αντισυμβατικότητα και πρωτοτυπία στον έρωτα. Ο Άρης της Madonna στο ζώδιο του Ταύρου και στον 9ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της επιβεβαιώνει την τάση της να χρησιμοποιεί θρησκευτικά σύμβολα στη δουλειά της καθώς και τη διαμάχη της με την Εκκλησία. Παράλληλα, δείχνει μια άκρως αισθησιακή γυναίκα, την οποία χαρακτηρίζει το στοιχείο της λαγνείας.

Η σύνοδος Δία-Βόρειου Δεσμού στον Ζυγό στον 2ο οίκο της προσδίδει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης, την κάνει συμπαθή και γοητευτική και της χαρίζει τύχη στα οικονομικά της ζητήματα, παρ’ όλο που στην αρχή της καριέρας της (όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη) και πριν γίνει γνωστή βίωσε οικονομικές δυσκολίες και συνθήκες εξαθλίωσης.

Ο Κρόνος στον 4ο, σε συνδυασμό με το τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου, αποκαλύπτει ένα τραυματικό παρελθόν και μια δύσκολη παιδική ηλικία, πράγμα που σχετίζεται με τον πρόωρο θάνατο της μητέρας της Madonna! Λόγω του συγκεκριμένου συμβάντος στερήθηκε τη μητρική στοργή και αγάπη, με αποτέλεσμα να γίνει ανασφαλής και καχύποπτη και να αποφεύγει να εκδηλώνει τα συναισθήματά της. Ο Κρόνος στον 4ο συχνά δείχνει την παρουσία κάποιου ηλικιωμένου ή/και συντηρητικού προσώπου στο οικογενειακό περιβάλλον του ατόμου. Και πράγματι, όπως ήδη αναφέρθηκε, η Madonna μετά τον χαμό της μητέρας της αναζήτησε τη μητρική στοργή στο πρόσωπο της γιαγιάς της. Συν τοις άλλοις, με Αιγόκερω στην ακμή του 5ου και Κρόνο (κυβερνήτη 5ου) ανάδρομο και στον 4ο, δικαιολογείται το γεγονός ότι καθυστέρησε (ηλικιακά) να αποκτήσει δικούς της απογόνους!

Ο Ουρανός στον 12ο και ο Ποσειδώνας στον 3ο επιβεβαιώνουν τη διαίσθηση, τη φαντασία, τις καλλιτεχνικές κλίσεις και τα καλλιτεχνικά ταλέντα της Madonna. Μάλιστα, ο Ποσειδώνας στον 3ο συχνά δείχνει ετεροθαλή αδέλφια, κάτι που ισχύει στην περίπτωση της Madonna, καθώς και αφηρημάδα, κακό προσανατολισμό και δυσκολία συγκέντρωσης.

Ο Πλούτωνας στον 12ο και σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο φανερώνει μία προσωπικότητα η οποία ασκεί ιδιαίτερο μαγνητισμό, εκπέμπει ερωτισμό και έχει μια ικανότητα να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της και να «μεταμορφώνεται» όταν χρειάζεται. Η Madonna πιθανώς βλέπει προφητικά όνειρα και έχει μεταφυσικές ανησυχίες. Την ίδια στιγμή οι εχθροί της είναι εξαιρετικά ύπουλοι, υπόγειοι και ισχυροί. Έχει τον τρόπο της, όμως, να τους «εξοντώνει»! Επιπλέον, είναι πιθανό η Madonna να φοβάται το σκοτάδι και την προδοσία!

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στον Κριό και στον 8ο οίκο δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε «πολεμιστής» και ήταν ιδιαίτερα διεκδικητικός σε προηγούμενες ενσαρκώσεις από τις οποίες φέρει μαζί του μια πανίσχυρη σεξουαλικότητα αλλά και μια αγάπη για την ψυχολογία και την αυτοανάλυση. Υπάρχει, όμως, ένα αξεπέραστο τραύμα γύρω από έννοιες/καταστάσεις όπως η φθορά και ο θάνατος. Επίσης, σε αυτήν την ενσάρκωση καλείται να αξιοποιήσει τα ταλέντα των προηγούμενων ζωών της, παίζοντας όμως το ρόλο του ειρηνοποιού και του ισορροπιστή (βλέπε Βόρειο Δεσμό στον Ζυγό).

Το εξάγωνο Ηλίου-Δία δείχνει τυχερό και αισιόδοξο άνθρωπο ενώ το τρίγωνο Ηλίου-Κρόνου της προσδίδει οργανωτικές ικανότητες, υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία. Το εν λόγω τρίγωνο (δεδομένου μάλιστα και του Κρόνου στον 4ο) συχνά δείχνει μακροζωία.

Η αντίθεση Ηλίου-Χείρωνα δείχνει τα τραύματα τα οποία πηγάζουν από τη σχέση της με το πατρικό πρότυπο και τα οποία μάλλον ποτέ δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί και να θεραπεύσει. Δεδομένου και του τετραγώνου Άρη-Χείρωνα, θα έλεγε κανείς ότι η αντίθεση Ηλίου-Χείρωνα δείχνει γενικά τραυματική και επώδυνη σχέση με τους άνδρες. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να συνδέσει τις συγκεκριμένες 2 όψεις με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία και στα ξεκινήματα της καριέρας της από 2 άγνωστους άνδρες. Το τετράγωνο Άρη-Χείρωνα καμιά φορά δείχνει ακραία σεξουαλικότητα καθώς και μια ροπή σε σαδομαζοχιστικές σεξουαλικές πρακτικές.

Το τρίγωνο Σελήνης-Άρη δείχνει μια γυναίκα με ενθουσιασμό και εσωτερική δύναμη ενώ το συγκλίνον τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου δείχνει ότι την ίδια στιγμή υπάρχει μια ροπή στη μελαγχολία και ένα μόνιμο συναίσθημα μοναξιάς.

Το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα την κάνει χαμαιλεοντική σε επικοινωνιακό επίπεδο και της δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζει θαυμάσια τη λογική της με τη διαίσθησή της. Ο τρόπος σκέψης της είναι άκρως καλλιτεχνικός ενώ τόσο η φωνή της όσο και ο τρόπος με τον οποίο τραγουδάει έχουν μια γλυκύτητα. Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα της χαρίζει ένα πολύπλευρο και πανέξυπνο μυαλό. Με τη φωνή και το λόγο της καταφέρνει να χειραγωγεί και να επηρεάζει τις μάζες. Είναι, κατά κάποιο τρόπο, influencer. Επιπροσθέτως, εμβαθύνει στις συζητήσεις της, έχει μια ικανότητα να βλέπει πίσω από το προφανές και να ανακαλύπτει κρυμμένα πράγματα και μυστικά αλλά, ταυτόχρονα, υπάρχει και μια ροπή στον ψυχαναγκασμό και στις διανοητικές εμμονές.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα δείχνει ότι είναι ρομαντική και έχει μια τάση να βιώνει τον έρωτα σε μεγάλο βαθμό στη φαντασία της. Έτσι, συχνά υποπίπτει στην παγίδα της εξιδανίκευσης και της μυθοποίησης. Παράλληλα, μπορεί να υπάρχει μια τάση στον συχνό αυνανισμό. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία φανερώνει μια ροπή στην ακολασία, την καλοζωία και τις ερωτικές υπερβολές. Σε επίπεδο υγείας, θα μπορούσε να υπάρχει μια μικρή ευπάθεια η οποία πιθανώς σχετίζεται με το αυξημένο σάκχαρο (λόγω ίσως της αδυναμίας της στα γλυκά).

Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού δείχνει ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού και ίσως μια ανάγκη να ρισκάρει και να ζει κάπως επικίνδυνα πού και πού, στο πλαίσιο πάντοτε του ελεγχόμενου και χωρίς να ξεπερνιούνται ιδιαίτερα τα επιτρεπτά όρια.

Η σύνοδος Δία-Ποσειδώνα δείχνει ότι στο βάθος, παρά τη ρήξη της με την Καθολική Εκκλησία, η Madonna είναι ένα ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο, που όμως πιστεύει με τον δικό του τρόπο και είναι απαλλαγμένο από θρησκοληψίες και συντηρητισμούς.

Η ακμή 7ου στο διπλό ζώδιο των Ιχθύων και η σύνοδος του Δία με τον κυβερνήτη του 7ου (Ποσειδώνα) επιβεβαιώνουν τους 2 γάμους που έκανε η Madonna. Τέλος, ο κυβερνήτης του 11ου (Σελήνη) επάνω στον Ωροσκόπο, σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον 11ο, δείχνει ότι ο τομέας της φιλίας έχει μεγάλη σημασία για τη Madonna, η οποία φαίνεται να αγαπά τους φίλους της και να περνά ευχάριστες στιγμές μαζί τους.