astropedia.gr

Σωτήρης Τσιόδρας - Γενέθλιος Χάρτης

Σωτήρης Τσιόδρας - Γενέθλιος Χάρτης
Ο Σωτήρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στις 13 Οκτωβρίου 1965 και είναι Έλληνας γιατρός παθολόγος, ακαδημαϊκός με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου. Κατάγεται από το Νεοχώρι Αργολίδας και ζει στην Αθήνα. Από το 2010 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΠΓΝ «Αττικόν» και από την 1η Φεβρουαρίου 2020 εκτελεί καθήκοντα εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ διατελεί επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα. Το 1995 παντρεύτηκε την Μίνα Τσιόδρα και μαζί έχουν αποκτήσει 7 παιδιά. Στον ελεύθερο του χρόνο είναι ιεροψάλτης.

Ο γενέθλιος χάρτης του Σωτήρη Τσιόδρα

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στον γενέθλιο χάρτη αυτού του πολυσυζητημένου άνδρα, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό τη συμπάθεια του ελληνικού λαού. Καταρχάς, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι δυστυχώς η ώρα γέννησής του δεν είναι γνωστή. Ως εκ τούτου, η ανάλυση του χάρτη του δεν θα είναι ολοκληρωμένη, καθώς δεν είναι γνωστοί βασικοί δείκτες, όπως πχ ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα, οι ακμές των οίκων, η οικοθεσία των γενέθλιων πλανητών, ο Κλήρος Τύχης του και διάφορα άλλα σημεία του ωροσκοπίου του.
Δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι είναι Ζυγός, καθώς το εν λόγω ζώδιο (ως Αφροδίσιο) έχει ένα μοναδικό χάρισμα να κερδίζει τις εντυπώσεις και να γίνεται συμπαθές στους άλλους ανθρώπους. Ο Ήλιος του βρίσκεται στον δεύτερο δεκανό του Ζυγού, που έχει ως κυβερνήτη τον Ουρανό, και στο δωδεκατημόριο του Ταύρου, που έχει ως κυβερνήτη την Αφροδίτη. Ως εκ τούτου, μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι δίκαιος, ήρεμος, ευγενικός, διακριτικός και διπλωμάτης. Επίσης, ο κύριος Τσιόδρας αγαπά την αρμονία και την ισορροπία, έχει ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και ταυτόχρονα τον έλκουν οι επιστήμες και έχει προοδευτικό τρόπο σκέψης χωρίς να απαρνιέται το καλά δομημένο και ιδιαίτερα ισχυρό σύστημα των ηθικών αξιών και αρχών του.

Η Σελήνη του βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου (θέση έξαρσης). Έτσι, ο κύριος Τσιόδρας είναι αξιόπιστος, σταθερός, τιμά τις παραδόσεις και αποδίδει μεγάλη σημασία στην αίσθηση της ασφάλειας (υλικής και συναισθηματικής), ενώ κάποιες φορές γίνεται ισχυρογνώμων και πεισματάρης.

Το γεγονός ότι τα Φώτα του (Ήλιος και Σελήνη) βρίσκονται σε ζώδια παντελώς ασύμβατα και «ξένα» τόσο από ποιότητα όσο και από στοιχείο και σχηματίζουν μεταξύ τους όψη χιαστί (ή αλλιώς 150 μοιρών) φανερώνει ότι πρόκειται για μια περίπλοκη, πολυτάλαντη, πολυδιάστατη προσωπικότητα, η οποία κατά διαστήματα μοιάζει να βιώνει εσωτερικές συγκρούσεις και πάλεις.

Με Ερμή στον Σκορπιό, ο οποίος μάλιστα δέχεται όψη τριγώνου από τον μεγάλο ευεργέτη Δία, και Δεσμούς Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, αναμφίβολα είναι ευφυής, χειρίζεται ορθά το λόγο, και διαθέτει ένα φιλομαθές, διεισδυτικό, και ερευνητικό μυαλό, το οποίο διψά για συλλογή πληροφοριών. Μάλιστα, είναι ο τύπος του ανθρώπου που αρέσκεται στην ανταλλαγή ιδεών και στη μεταλαμπάδευση της γνώσης του στους άλλους ανθρώπους. Δεν είναι εγωιστής και επιλέγει να μοιράζεται τη σοφία του, να επικοινωνεί όσα γνωρίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Δεσμοί όσο και ο Δίας του ήταν σε στάση την ημέρα της γέννησής του, γεγονός το οποίο εντείνει την αέναη δίψα του για μάθηση και διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων του. Επιπρόσθετα, οι κυβερνήτες των Δεσμών του (Ερμής και Δίας) -όπως ήδη αναφέρθηκε- σχηματίζουν θετική όψη μεταξύ τους. Δικαιολογείται, μάλιστα, από όλους τους προαναφερθέντες δείκτες η καριέρα του ως Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, η τριπλή σύνοδος Αφροδίτης, Νότιου Δεσμού και Άρη στο ζώδιο του Τοξότη φανερώνει μια έφεση και ένα έμφυτο ταλέντο στις ανώτερες σπουδές και, συγκεκριμένα, μια κλίση στην επιδημιολογία, καθώς ο Νότιος Δεσμός συνδέεται με οτιδήποτε σκοτεινό και επικίνδυνο, άρα και με τους ιούς και τις επιδημίες. Επιπλέον, η προαναφερθείσα τριπλή σύνοδος δείχνει ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο και εξηγεί γιατί στον ελεύθερο χρόνο του επιλέγει να είναι ιεροψάλτης. Επειδή η συγκεκριμένη σύνοδος σχετίζεται -μεταξύ άλλων- με τη δημιουργία, τη γονιμότητα και την σεξουαλικότητα, θα έλεγε κανείς πως εξηγείται (μέσω αυτής) το γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει 7 παιδιά.

Με Δία στον Καρκίνο και Κρόνο στους Ιχθύς αντλεί ικανοποίηση μέσα από τον χρόνο που αφιερώνει στο σπίτι και στην οικογένειά του. Επιπλέον, είναι πατριώτης, γι’ αυτό προσπαθεί, εμφανώς συγκινημένος κάποιες φορές, να προστατεύσει τον ελληνικό λαό από την πανδημία, εκλιπαρώντας τον να μείνει μέσα. Συν τοις άλλοις, λαμβάνει σοβαρά υπόψη και προσεγγίζει με ιδιαίτερη υπευθυνότητα τον ανθρώπινο πόνο, τη δυστυχία και την ασθένεια, γι’ αυτό και καταθέτει όσο πιο συχνά μπορεί τις επιστημονικές του απόψεις και προσεγγίσεις. Προτείνει, λοιπόν, τον εγκλεισμό και τον περιορισμό, δίχως ενοχές, καθώς είναι αναμφισβήτητα η μόνη λύση για το παγκόσμιο πρόβλημα του κορωνοϊού.

Τέλος, η σύνοδος ακριβείας Ουρανού-Πλούτωνα στο ζώδιο της Παρθένου σκιαγραφεί τις σχολαστικές επιστημονικές αναλύσεις του, πίσω από τις οποίες κρύβονται τόσο οι τεράστιες γνώσεις του όσο και το ερευνητικό του ταλέντο, για το οποίο έχει βραβευτεί πολλάκις. Και, βέβαια, με Ποσειδώνα στον Σκορπιό, αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο με ισχυρή διαίσθηση αλλά και ενσυναίσθηση.
Newsletter