astropedia.gr

Μέγκαν Μάρκλ - Ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου

Μέγκαν Μάρκλ - Ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου
Η Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσσεξ (γεννημένη ως Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ) είναι μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, ακτιβίστρια και πρώην ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1981 και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Μετά την αποφοίτησή της και το πτυχίο της στο θέατρο και τις διεθνείς σχέσεις το 2003, έπαιξε μικρούς ρόλους σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 2011 έως το 2018, ενσάρκωσε την Ρέιτσελ Ζέιν στη δραματική σειρά Suits, στην οποία συμμετείχε για εφτά σεζόν. Στον κινηματογράφο έγινε γνωστή μέσω της συμμετοχής της σε ταινίες όπως το Remember Me και το Horrible Bosses (2011).

Όταν ανακοίνωσε την σχέση της με τον Πρίγκιπα Χάρι, Δούκα του Σάσσεξ, ανακοίνωσε επίσης ότι αφήνει την υποκριτική της καριέρα καθώς και την ανθρωπιστική της εργασία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 19 Μαΐου 2018 και η Μέγκαν έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τον Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, στις 6 Μαΐου 2019.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο της Μέγκαν

Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά στο γενέθλιο ωροσκόπιό της, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αποκαλύπτει διάφορες πτυχές της προσωπικότητας αυτής της πολυσυζητημένης γυναίκας…
Όπως βλέπουμε, πρόκειται για μία Λέοντα με ωροσκόπο στον Καρκίνο και Σελήνη στον Ζυγό. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε κανείς να βγάλει αυτομάτως το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό δείγμα Λέοντα, δεδομένου ότι ο συνδυασμός Ηλίου, ωροσκόπου και Σελήνης σκιαγραφεί κατά κάποιο τρόπο μια «μίνι προσωπικότητα». Βέβαια, αυτός ο συνδυασμός είναι ένα απειροελάχιστο μονάχα κομμάτι του παζλ, καθώς το σύνολο του γενέθλιου χάρτη είναι αυτό που θα αποτυπώσει την προσωπικότητα και την πορεία ζωής ενός ατόμου. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι ο πυρήνας του ωροσκοπίου της Μέγκαν είναι ο Ζυγός (υπερτερεί το στοιχείο του Αέρα και η παρορμητική ποιότητα στον χάρτη της), επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία χαρακτηριστική εκπρόσωπο του ζωδίου του Λέοντα.

Με αυτόν τον συνδυασμό φώτων και ωροσκόπου και δεδομένου του πυρήνα στον Ζυγό, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία γυναίκα λαμπερή, δυναμική και γενναιόδωρη συναισθηματικά η οποία ταυτόχρονα είναι διπλωμάτισσα, γοητευτική, καλαίσθητη, φιλάρεσκη, νάρκισσος, αναποφάσιστη, δίκαιη, ευαίσθητη και κυκλοθυμική. Η εξωτερική της εμφάνιση δεν περνάει απαρατήρητη και κατά κανόνα μαγνητίζει. Ο ωροσκόπος της σε ζώδιο του Νερού και μάλιστα στο τρυφερό ζώδιο του Καρκίνου την κάνει γλυκιά και περιποιητική και της χαρίζει εκφραστικά μάτια. Μάλιστα, επειδή η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου της (24 μοίρες και 30 λεπτά Καρκίνου) αντιστοιχεί σε δεκανό Ιχθύων (που κυβερνάται από τον Ποσειδώνα) και σε δωδεκατημόριο Κριού (που κυβερνάται από τον Άρη), θα μπορούσε κανείς να πει πως αναμφίβολα πρόκειται για μία γυναίκα-χαμαιλέοντα, άκρως καλλιτεχνική και χειριστική, η οποία πρωτίστως ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των δικών της αναγκών και επιθυμιών. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι τα καλλιτεχνικά της ταλέντα αξιοποιήθηκαν μέσω της ενασχόλησής της με την υποκριτική τέχνη ενώ η φυσική ομορφιά της αξιοποιήθηκε μέσω της ενασχόλησής της με το μόντελινγκ.

Ο Ήλιος της κυβερνά τον  2ο οίκο και βρίσκεται στον 1ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της φανερώνοντας ότι η επιρροή του πατέρα της στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς της υπήρξε καταλυτική. Πιθανώς, ο πατέρας της να συνέβαλε με τον τρόπο του στην οικοδόμηση του συστήματος των ηθικών αξιών και αρχών της. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ο πατέρας της (ο οποίος ήταν επίσης καλλιτέχνης και συγκεκριμένα σκηνοθέτης) να την επηρέασε στο ζήτημα της επιλογής καριέρας. Βέβαια, η ισχυρή επιρροή του στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της δε σημαίνει απαραίτητα ότι πατέρας και κόρη έχουν καλή σχέση μεταξύ τους. Άλλωστε, σύμφωνα με δήλωση της ίδιας,  η επικοινωνία με τον πατέρα της είναι αν μη τι άλλο προβληματική! Όσον αφορά στη σχέση της με τα υλικά αγαθά και το χρήμα, αναμφισβήτητα αγαπά την χλιδή και διψά για οικονομική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, η ίδια θέση (Ήλιος στον 1ο) προσδίδει στη Μέγκαν αξιόλογη δημιουργικότητα, ηγετικές ικανότητες αλλά και αξιοθαύμαστες καλλιτεχνικές κλίσεις. Την ίδια στιγμή, η εν λόγω οικοθεσία του Ηλίου αποκαλύπτει έναν άνθρωπο κάπως αλαζονικό, ο οποίος έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την προβολή. Απεναντίας, του αρέσει να συζητιέται το όνομά του. Η συγκεκριμένη οικοθεσία του Ηλίου συχνά υπόσχεται φήμη, πόσο μάλιστα τη στιγμή που ο Ήλιος της βρίσκεται στην 12η μοίρα του Λέοντα που αντιστοιχεί τόσο σε δεκανό όσο και σε δωδεκατημόριο Τοξότη (που κυβερνάται από τον Δία, τον πλανήτη που σχετίζεται με τη διασημότητα).

O κυβερνήτης του ωροσκόπου της (Σελήνη) βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού στον 3ο οίκο και σε σύνοδο με Κρόνο και Δία. Ως εκ τούτου, μιλάμε για μία τυχερή, καλόκαρδη, εσωστρεφή και ανασφαλή κατά βάθος κοπέλα, η οποία απολαμβάνει αυξημένη δημοτικότητα και κοινωνική αποδοχή. Επιπλέον, είναι φιλόδοξη αλλά και δίκαιη και έχει ροπή στην καλοζωία! Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι και λίγο κακομαθημένη. Το δίπολο Δία-Κρόνου (αντίρροπες δυνάμεις) επάνω στη γενέθλια Σελήνη της (ρίζες, παρελθόν) δείχνει μια δισυπόστατη προγονική καταγωγή. Και πράγματι, ο πατέρας της είναι λευκός ενώ η μητέρα της Αφροαμερικανίδα. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, αισθάνεται και λευκή και έγχρωμη. Ωστόσο, η μείξη των χρωμάτων που ενσαρκώνει δεν την βοήθησε ιδιαίτερα στην καριέρα της ως ηθοποιού. Σύμφωνα με ορισμένους σκηνοθέτες, για τους ρόλους έγχρωμων γυναικών δεν ήταν αρκετά μαύρη ενώ για τους ρόλους λευκών γυναικών δεν ήταν αρκετά λευκή για να πάρει την δουλειά.

Δεδομένου ότι η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου της, θα έλεγε κανείς ότι η τριπλή σύνοδος Σελήνης-Κρόνου-Δία (με τον Κρόνο να βρίσκεται σε έξαρση) στον Ζυγό δίνει προστασία και διάρκεια στο φυσικό της σώμα και την κάνει κάπως κυκλοθυμική, καθώς ο ψυχισμός της αμφιταλαντεύεται μεταξύ αισιοδοξίας/θετικής σκέψης και απαισιοδοξίας/αρνητισμού! Το βέβαιο είναι ότι έχει τον τρόπο της να γοητεύει, να μαγνητίζει και να γίνεται συμπαθής. Επίσης, έχει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης καθώς και μια έμφυτη καλαισθησία, η οποία εντυπωσιάζει! Το γεγονός ότι η προαναφερθείσα τριπλή σύνοδος πραγματοποιείται στον 3ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της δείχνει ότι αγαπά την επικοινωνία, τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και είναι φιλομαθής και συναισθηματική ως προς τον τρόπο σκέψης της. Ταυτόχρονα, όμως, χαρακτηρίζεται από μια διαβολεμένη ικανότητα συγκέντρωσης. Οι σχέσεις της με το σόι της και τους συγγενείς της είτε θα είναι τέλειες είτε εντελώς προβληματικές. Κάποιες αρνητικές δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής της αποδεικνύουν τις δυσκολίες που υπάρχουν με τα αδέλφια της. Πιο συγκεκριμένα, η 52χρονη ετεροθαλής αδελφή της Σαμάνθα Γκραντ, μητέρα τριών παιδιών, φέρεται να κάνει λόγο για μια Μέγκαν Μαρκλ που είχε από μικρή εμμονή με την ιδέα να γίνει πριγκίπισσα και την αποκαλεί "νάρκισσο" και "εγωίστρια". Εκτός αυτού, η Γκραντ αναφέρει πως η Μαρκλ "της γύρισε την πλάτη το 2008" όταν η ίδια διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Βέβαια, από την πλευρά της η μητέρα της Σαμάνθα, Ρόσλιν, υπερασπίστηκε τη Μέγκαν. "Ό,τι λέει για τη Μέγκαν είναι ψέμα" δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιες φορές όταν η Μέγκαν επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους εμφανίζεται καχύποπτη και επικριτική.

Γενικότερα, θα έλεγε κανείς ότι η Μέγκαν –όσο και αν ακουστεί περίεργο σε κάποιους- είναι ένα ιδιαίτερα εγκεφαλικό και σκεπτόμενο άτομο. Αυτό οφείλεται στην σύνοδο Ηλίου-Ερμή, η οποία την κάνει επικοινωνιακή, περίεργη και ευφυή. Ωστόσο, ο τρόπος σκέψης της κάποιες φορές στερείται αντικειμενικότητας και γίνεται άκρως υποκειμενικός. Ο τύπος του Ερμή στον χάρτη της Μέγκαν είναι εκείνος του Επιμηθέα-Ευθύδρομου. Έτσι, της αρέσει να εντυπωσιάζει τους γύρω της με τις ιδέες της, ενώ ο νους της είναι πρακτικός, αναλυτικός, χειριστικός και η δράση της βασίζεται ως επί το πλείστον σε γεγονότα και προηγούμενες εμπειρίες. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι ο Ερμής της, που κυβερνά τον 3ο και τον 12ο, βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, στον 1ο οίκο της και σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης δείχνει ότι είναι ομιλητική ενώ κάποιες φορές ο λόγος της μπορεί να μοιάζει πομπώδης. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνει το πόσο σημαντικές είναι για εκείνην η επικοινωνία και η συλλογή πληροφοριών. Μέσω της ανταλλαγής ιδεών εξελίσσεται ως άνθρωπος και γενικά χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα και υψηλά επίπεδα δημιουργικής διάθεσης. Συν τοις άλλοις, κουβαλάει “θέματα” από την προηγούμενη ενσάρκωσή της, τα οποία καλείται να λύσει στην παρούσα ζωή.

Η Αφροδίτη της βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου (θέση πτώσης) και στον 3ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου της. Ως εκ τούτου, έχουμε να κάνουμε με μία γυναίκα η οποία αγαπά την καθαριότητα, την υγεία και την υγιεινή και εκπέμπει έναν ιδιαίτερο ερωτισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως έναν βαθμό από αγνότητα και αθωότητα. Είναι αυτό που λέμε «παγωμένο ηφαίστειο»! Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο μιλάει και εκφράζεται αποπνέει γοητεία και ερωτισμό! Η μελέτη των τεχνών και οι σπουδές πάνω σε καλλιτεχνικά αντικείμενα της ταιριάζουν αρκετά! Και πράγματι, αποφοίτησε από το Northwestern University με πτυχίο στο θέατρο και στις διεθνείς σπουδές.

Το μεσουράνημά της στον Κριό δείχνει ότι είναι γενικά διεκδικητική και αποφασισμένη να παλέψει για την δημόσια εικόνα της καθώς και για την κοινωνική της καταξίωση! Όσον αφορά στον κόσμο, κάποιοι είναι φαν της και την λατρεύουν, άλλοι την αντιπαθούν σφόδρα! Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις! Το γεγονός ότι ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος (Άρης) βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου (θέση πτώσης) και στον 12ο οίκο φανερώνει παρασκήνιο εις βάρος της, το οποίο φαίνεται να αποδυναμώνει και να βλάπτει το προφίλ της. Και επειδή το ζώδιο του Καρκίνου σχετίζεται με την πατρική της οικογένεια, το εν λόγω παρασκήνιο μπορεί να προέρχεται από μέλη της ίδιας της οικογένειάς της (βλέπε δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής της, που αναφέρθηκαν πιο πάνω). Συν τοις άλλοις, με αυτή την θέση του κυβερνήτη του μεσουρανήματος σκιαγραφείται και ο χαρακτήρας του επαγγέλματός της, ο οποίος είναι πέρα για πέρα καλλιτεχνικός. Ωστόσο, ο Άρης στον Καρκίνο και στον 12ο οίκο σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να δείχνει χαμηλά επίπεδα ζωτικότητας και ενεργητικότητας, μια μόνιμη κατάσταση εσωτερικής σύγχυσης, απωθημένη οργή και ενοχές που προέρχονται από τυχόν καβγάδες και ροπή στις καταχρήσεις.

Ο Ουρανός στον 5ο δείχνει ξαφνικούς, κεραυνοβόλους έρωτες και μια ευρύτερη διάθεση για σεξουαλικό πειραματισμό. Ο Ποσειδώνας στο τέλος του 5ου και πολύ κοντά στην ακμή του 6ου επιβεβαιώνει τα καλλιτεχνικά της ταλέντα και την ενασχόλησή της με το επάγγελμα της ηθοποιού. Σε επίπεδο υγείας, η ίδια θέση μπορεί να δείχνει ροπή σε αλλεργίες ή παρενέργειες από τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο Πλούτωνας στον 4ο δείχνει μια φοβερά δύσκολη σχέση με το πατρικό οικογενειακό της περιβάλλον. Επιπλέον, δείχνει ότι η ίδια βίωσε έναν συμβολικό θάνατο του θεσμού της οικογένειας, πράγμα που δικαιολογείται από το διαζύγιο των γονιών της όταν εκείνη ήταν μόλις 6 ετών, το οποίο προφανώς την στιγμάτισε και την τραυμάτισε.

Τέλος, με τον νότιο δεσμό της Σελήνης στον Υδροχόο και στον 7ο οίκο επιβεβαιώνονται τόσο η έντονη κοινωνική της δράση όσο και η αβυσσαλέα ανάγκη της να βιώσει έναν παραμυθένιο γάμο! Πράγματι, υπήρξε ακτιβίστρια, δηλώνει φεμινίστρια και αγωνίστηκε ενάντια στον σεξισμό και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών! Όσο για το θέμα του γάμου, τα λόγια περισσεύουν, καθώς η επιλογή συζύγου που έκανε μιλάει από μόνη της! Βέβαια, ο νότιος δεσμός στον 7ο οίκο δείχνει και καρμικές απογοητεύσεις σε θέματα σχέσεων, συντροφικότητας και γάμου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε την σχέση της με τον ηθοποιό και παραγωγό Τρέβορ Ένγκελσον με τον οποίο παντρεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 και πήραν διαζύγιο τον Αύγουστο του 2013. Ωστόσο, με τον βόρειο δεσμό στον Λέοντα και στον 1ο οίκο, μέρος της αποστολής της στην παρούσα ενσάρκωση είναι η αξιοποίηση της προσωπικής της δημιουργικότητας, η ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών της και η ενασχόληση τόσο με τις τέχνες όσο και με τα παιδιά!

Ο Κλήρος της Τύχης στον 11ο οίκο επιβεβαιώνει τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές της ανησυχίες και φανερώνει ότι η Μέγκαν αντλεί ικανοποίηση μέσα από την προσφορά της στην ανθρωπότητα. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρκλ ήταν σύμβουλος στην διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση One Young World και μίλησε στην ετήσια συνδιάσκεψη στο Δουβλίνο το 2014 πάνω στα θέματα της ισότητας των φύλων και της σύγχρονης δουλείας. Το 2016 η Μαρκλ έγινε πρέσβειρα του World Vision Canada, ταξιδεύοντας στην Ρουάντα για την εκστρατεία Clean Water που στόχευε στην παροχή καθαρού πόσιμου νερού. Στις 10 Ιανουαρίου του 2019 το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Δούκισσα του Σάσσεξ έγινε ανάδοχος τεσσάρων οργανισμών με τις οποίες θα συνεργάζεται στενά και αντιπροσωπεύουν θέματα και σκοπούς που η Δούκισσα υποστήριζε ακόμα και πριν τον γάμο της. Η Δούκισσα και ο σύζυγός της, ο Δούκας του Σάσσεξ ίδρυσαν το δικό τους φιλανθρωπικό ίδρυμα που οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019 με τίτλο Sussex Royal The Foundation of The Duke and Duchess of Sussex.

Το εξάγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με την τριπλή σύνοδο Σελήνης-Δία-Κρόνου δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία πανέξυπνη και φιλομαθή γυναίκα, ο λόγος και η σκέψη της οποίας χαρακτηρίζονται από οργάνωση και δομή. Συν τοις άλλοις, η Μέγκαν πιθανώς έχει πολύ ισχυρή μνήμη και συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο την λογική με το συναίσθημα. Ένα από τα ατού της μάλλον είναι η συναισθηματική ευφυΐα και η ενσυναίσθηση. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη την κάνει ιδιαίτερα σεξουαλική και της δίνει ροπή στα πάθη και στη λαγνεία! Τέλος, χάρη στο τετράγωνο του Πλούτωνα με τον ωροσκόπο της πλανιέται ένα μυστήριο γύρω από το όνομά της καθώς και μια έντονα ερωτική αύρα. Η ίδια, ωστόσο, μπορεί να αισθάνεται ότι το αόρατο χέρι μιας βαριάς μοίρας την ακολουθεί σε οτιδήποτε και αν κάνει στη ζωή της!Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: