astropedia.gr

Βανσάν Κασέλ – Γενέθλιος χάρτης

Βανσάν Κασέλ – Γενέθλιος χάρτης
Ο Βανσάν Κασέλ (Vincent Cassel) γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 23 Νοεμβρίου 1966 και είναι Γάλλος ηθοποιός, γιος του Γάλλου ηθοποιού Ζαν – Πιερ Κασέλ και της δημοσιογράφου Σαμπίν Λιτίκ. Είναι κυρίως γνωστός για ρόλους σκληρών αντρών και έχει εμφανιστεί τόσο σε γαλλόφωνες, όσο και σε αγγλόφωνες ταινίες. Υπήρξε παντρεμένος από το 1999 μέχρι το 2013 με την Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Ντέβα, η οποία γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 και την Λεονί που γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 2010. Με την πρώην σύζυγό του έχουν παίξει μαζί σε δέκα ταινίες, ανάμεσα στις οποίες συναντάμε την «Αδελφότητα των Λύκων» και την ταινία «Μη Αναστρέψιμος» που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για την προκλητικότητά της.

Το πραγματικό του επίθετο είναι Crochon. Ο άκρως γοητευτικός ηθοποιός δεν γινόταν να μείνει απαρατήρητος από την βιομηχανία της μόδας. Το 2008 ήταν το πρόσωπο αντρικού αρώματος του οίκου Yves Saint Laurent. Λατρεύει την Καποέιρα και το Γουίν-Τσουν Κουνγκ Φου (κινέζικη πολεμική τέχνη η οποία έχει τις ρίζες της στη Νότια Κίνα). Εκτός από την γαλλική, ομιλεί άπταιστα αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά.

Ας δούμε, λοιπόν, τον γενέθλιο χάρτη του Βανσάν Κασέλ, ενός γοητευτικού αρσενικού που κάνει τις γυναίκες να παραληρούν…Ο Βανσάν Κασέλ είναι ένας «πύρινος» άνδρας με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς είναι Τοξότης με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στον Κριό. Περιπετειώδης, ενθουσιώδης, ηγετικός, αποφασιστικός, τολμηρός, δραστήριος, εγωιστής και ανταγωνιστικός, δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρωτιά! Διαθέτει λαμπερή εξωτερική εμφάνιση και αναζητά την δύναμη και την εξουσία (βλέπε ωροσκόπο στον Λέοντα και σε δωδεκατημόριο του Αιγόκερω). Ο Ήλιος του στην πρώτη μοίρα του Τοξότη και μάλιστα σε δεκανό και δωδεκατημόριο Τοξότη (που έχουν ως κυβερνήτη τον Δία) τον κάνει ψαγμένο, φιλομαθή και φιλοσοφημένο!

Με Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού εκπέμπει ένα μυστήριο, εμβαθύνει στους ρόλους τους και δεν αναλώνεται σε άσκοπες φλυαρίες! Ο συγκεκριμένος Ερμής του χαρίζει έναν πολυδιάστατο νου και διευρύνει τις υποκριτικές του ικανότητες! Κι επειδή είναι ανάδρομος, τα επίπεδα της διανοητικής δημιουργικότητάς του είναι πολύ υψηλά! Το ίδιο αυξημένες είναι και οι εμπνεύσεις του! Ωστόσο, κάποιες φορές βιώνει υπαρξιακή μοναξιά και αισθάνεται ότι οι γύρω του δεν τον καταλαβαίνουν…

Η Αφροδίτη του στον Τοξότη δείχνει ότι πρόκειται για έναν φιλελεύθερο, ερωτιάρη και ανεξάρτητο άνδρα, που διψά για πάθος, έρωτα και περιπέτεια! Ο Άρης του στην Παρθένο τον κάνει εργατικό, σχολαστικό και τελειομανή! Μάλιστα, όταν εργάζεται, τείνει να επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες που ένας κοινός νους αδυνατεί να διακρίνει!

Με Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη, Ποσειδώνα και Νότιο Δεσμό στον 4ο οίκο είναι διαισθητικός και κάποιες φορές προσκολλάται στο παρελθόν, ενώ ο θεσμός της οικογένειας έχει τεράστια σημασία για εκείνον. Και η αλήθεια είναι ότι αγαπά πολύ τα παιδιά του. Άλλωστε, η Αφροδίτη του βρίσκεται σύμφωνα με τον κανόνα των πέντε μοιρών, στον 5ο του οίκο, ενώ ο Δίας του βρίσκεται στον  Λέοντα, ζώδιο το οποίο συνδέεται και με τα παιδιά. Οι τελευταίες δύο αυτές θέσεις δικαιολογούν και την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία του!

Η σύνοδος Ηλίου-Αφροδίτης του χαρίζει μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση και τον κάνει συμπαθή και διπλωμάτη, όταν χρειάζεται. Η σύνοδος Ερμή-Νότιου Δεσμού αποκαλύπτει ότι κουβαλά ιδιαίτερη ευφυΐα από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Πιθανώς να είναι ιδιοφυής αλλά οι επικοινωνίες του μπορεί να είναι «μπλοκαρισμένες» και δύσκολες!

Το τρίγωνο Ηλίου-Δία, με τον Δία να βρίσκεται στον 12ο οίκο του, του χαρίζει τύχη και εύνοια σχεδόν σε όλους τους τομείς και κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί ως «φύλακας άγγελος». Δεδομένου μάλιστα ότι ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και ο Δίας κυβερνήτης του 5ου οίκου, θα έλεγε κανείς ότι το εν λόγω τρίγωνο λειτουργεί προστατευτικά ως προς την σωματική του ακεραιότητα, ευνοεί θέματα γονιμότητας (απόδειξη ως προς αυτό το γεγονός ότι απέκτησε τρία παιδιά), φανερώνει μια καλή σχέση με τους απογόνους του και προωθεί τις καλλιτεχνικές επιδιώξεις του καθώς και την έκφραση των ταλέντων του.

Το τρίγωνο Ερμή-Κρόνου προσδίδει δομή στην σκέψη του, η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα του χαρίζει πλούσια φαντασία και ισχυρή διαίσθηση και τον κάνει να λειτουργεί σαν χαμαιλέοντας στους ρόλους του και το εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα φανερώνει ότι κάποιες φορές γίνεται χειριστικός ενώ την ίδια στιγμή έχει μια διαβολεμένη ικανότητα να ασκεί επιρροή στις μάζες, να βλέπει «πίσω από την επιφάνεια» και να ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά!

Η Σελήνη στον 9ο επιβεβαιώνει το ταλέντο του στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς μιλάει άπταιστα αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά.

Η τριπλή σύνοδος Άρη-Ουρανού-Πλούτωνα στον 2ο οίκο δικαιολογεί την αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες και τον κάνει υπέρμετρα σεξουαλικό, αισθησιακό και φιλήδονο! Ο Κασέλ χαρακτηρίζεται από την έντονη διάθεση για σεξουαλικό πειραματισμό καθώς και από την ανάγκη να έχει τον έλεγχο στο σεξ! Αν και φιλελεύθερος και ανεξάρτητος (βλέπε Αφροδίτη στον Τοξότη), συχνά εμφανίζεται κτητικός απέναντι στις παρτενέρ του! Τον πλεονάζοντα ερωτισμό του τον «κουβαλά» ενδεχομένως από προηγούμενες ζωές (βλέπε Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Σκορπιό)…

Ο Κρόνος στον 8ο δείχνει ότι η στάση του απέναντι στα σεξουαλικά ζητήματα είναι σοβαρή και υπεύθυνη! Η ίδια θέση μπορεί επίσης να σημαίνει ότι προσπαθεί διαρκώς να αναβαθμίζει και να τελειοποιεί τις σεξουαλικές συνευρέσεις του! Συν τοις άλλοις, το Μεσουράνημά του στον Κριό δείχνει ότι έχει τη φήμη του αρρενωπού και σκληρού αρσενικού, ενώ ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον 10ο οίκο ευθύνεται για την τεράστια επαγγελματική επιτυχία του καθώς και για τη διεθνή φήμη του!

Γιατί, όμως, χώρισε από τη Μόνικα Μπελούτσι; Διότι ο κυβερνήτης του 7ου (Ουρανός) είναι «χτυπημένος» και φανερώνει ψυχικό πόνο, δυσκολίες και τραύματα στην ερωτική του ζωή! Για την ακρίβεια, ο Ουρανός σχηματίζει σύνοδο με Πλούτωνα και Άρη και αντίθεση με Χείρωνα…
Newsletter