astropedia.gr

Άννα Γουίντουρ – Γενέθλιος χάρτης

Άννα Γουίντουρ – Γενέθλιος χάρτης
Λίγα λόγια για την ίδια

H Άννα Γουίντουρ γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 3 Νοεμβρίου 1949, έχει βρετανική και αμερικανική καταγωγή και είναι δημοσιογράφος, εκδότρια και διευθύντρια καλλιτεχνικών παραγωγών. Με τα μαύρα γυαλιά ηλίου της, που είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του στυλ της και της εξωτερικής της εμφάνισης, θεωρήθηκε ως μία από τις σημαντικότερες «φιγούρες» στον κόσμο της μόδας διεθνώς. Πολλοί την αποκαλούσαν «Nuclear Wintour» λόγω του χαρακτήρα της, ο οποίος ήταν σκληροπυρηνικός, απαιτητικός και απόμακρος. Εν ολίγοις, πρόκειται για τημ «Σιδηρά Κυρία της Μόδας»! Ο ρόλος που ενσάρκωσε η Μέριλ Στριπ στην ταινία «Ο Διάβολος φοράει Πράντα» βασίστηκε στην Άννα Γουίντουρ.

Η Γουίντουρ είχε ακόμα τέσσερα αδέλφια, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν ήταν παιδί. Από τα υπόλοιπα τρία αδέλφια, ο ένας είναι διπλωματικός συντάκτης σε μεγάλη βρετανική εφημερίδα και τα άλλα δύο εργάζονται στην τοπική κυβέρνηση του Λονδίνου καθώς και σε παγκόσμιους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Αν και φαινομενικά σκληρή και κυνική, μας εκπλήσσει διαρκώς, καθώς τελικά μας αποδεικνύει ότι έχει ευαισθησίες και ανθρωπιστικές ανησυχίες. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει με τον τρόπο της σε οργανωμένη φιλανθρωπική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας προκειμένου για την καταπολέμηση της ασθένειας του AIDS.

Ο γενέθλιος χάρτης της

Ο λόγος για τον οποίο είθισται να την αποκαλούν «Σιδηρά Κυρία της Μόδας» εντοπίζεται κυρίως στα Φώτα της, δηλαδή τον Ήλιο της στον Σκορπιό και την Σελήνη της στον Κριό και τα δύο ζώδια του Άρη. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός αυτομάτως την καθιστά σκληρή, ανταγωνιστική, απαιτητική, διαισθητική, παρορμητική, μυστικοπαθή, ενίοτε και κυνική. Στοχεύει πάντοτε στην πρωτιά, είναι θαρραλέα και αποφασιστική και έχει τον τρόπο της να βγάζει από τη μέση τα διάφορα εμπόδια που εμφανίζονται στον δρόμο της.Τόσο ο Ήλιος (παραδοσιακά) όσο και η Σελήνη της έχουν ως κυβερνήτη τον Άρη, που της προσδίδει τεράστια αποθέματα τόλμης, εσωτερικής δύναμης αλλά και ζωτικότητας! Το γεγονός ότι τα Φώτα της βρίσκονται σε ζώδια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω όψης χιαστί (ή αλλιώς 150 μοιρών) και τα οποία θεωρούνται παντελώς «ξένα» μεταξύ τους τόσο από ποιότητα όσο και από στοιχείο, την κάνει περίπλοκη, πολυτάλαντη και πολυδιάστατη. Επιπρόσθετα, δείχνει ότι κατά διαστήματα μπορεί να «υποφέρει» από εσωτερικές συγκρούσεις καθώς και από μια δυσκολία εύρεσης της «χρυσής τομής» μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου εαυτού της, μεταξύ των στόχων και των αναγκών της. Συν τοις άλλοις, ο Ήλιος και η Σελήνη σε ζώδια «χιαστί» φανερώνουν ότι οι γονείς της ήταν εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και είχαν ελάχιστα κοινά μεταξύ τους, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται από το διαζύγιό τους.

Ο Ερμής της στο ζώδιο του Ζυγού εντός της κεκαυμένης ζώνης και σε μοίρα αναιρετική φανερώνει την τραυματική εμπειρία που βίωσε αναφορικά με τα αδέλφια της, καθώς ο μεγάλος αδελφός της σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα όταν ήταν παιδί. Η ζωδιακή θέση του Ερμή την κάνει να βλέπει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος ή αλλιώς «και τις δύο όψεις του νομίσματος». Έχει ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και ο λόγος της μαγνητίζει. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ευγενική και διπλωμάτισσα, όταν θέλει.

Η Αφροδίτη της στο ζώδιο του Τοξότη την κάνει περιπετειώδη και άστατη στην ερωτική της ζωή. Αναζητά την αλλαγή, την ποικιλία και τις ερωτικές περιπέτειες και τείνει να βαριέται εύκολα. Επιπλέον, είναι αρκετά φιλελεύθερη και ανεξάρτητη ως χαρακτήρας και δεν αντέχει την καταπίεση.

Ο Άρης της, ο οποίος – όπως είπαμε- κυβερνάει τα Φώτα της την κάνει ιδιαίτερη και προγραμματισμένη, καθώς βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου. Δε φοβάται την σκληρή εργασία, είναι τελειομανής και έχει μια ικανότητα να εντοπίζει λεπτομέρειες που οι άλλοι άνθρωποι αδυνατούν να δουν. Μπορεί κατά διαστήματα να γίνεται ιδιότροπη, υστερική και ψυχαναγκαστική και να υποφέρει από κρίσεις και ξεσπάσματα άγχους.

Ο Δίας της βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω ενώ ο Κρόνος της στο ζώδιο της Παρθένου. Ως εκ τούτου, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα άκρως φιλόδοξο, ακούραστο, οργανωτικό, πετυχημένο και σκληρό (ενίοτε και αδίστακτο) στα επαγγελματικά του άτομο.

Ο Ουρανός της βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου επιβεβαιώνοντας την ανάγκη της να ακολουθεί διαρκώς τις τάσεις της μόδας και να μη μένει προσκολλημένη στο παρελθόν. Ο Ποσειδώνας της στο ζώδιο του Ζυγού την «προικίζει» με πλούσια φαντασία, αξιοζήλευτη καλαισθησία και διάφορα άλλα καλλιτεχνικά ταλέντα, ενώ ο Πλούτωνας (μοντέρνος κυβερνήτης του Ηλίου της) βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα και την κάνει εγωκεντρική, αλαζονική, ηγετική, αυταρχική αλλά και πολύ δημιουργική.

Ο Χείρων της στον Τοξότη μπορεί να δείχνει τραύματα που αφορούν στις σπουδές της (και γενικά στην ανώτερη εκπαίδευση) καθώς και ένα αίσθημα ανικανοποίητου σε σχέση με αυτές. Και πράγματι η Γουίντουρ συνήθιζε να αφήνει τις σπουδές της ανολοκλήρωτες, καθώς θεωρούσε ότι πρακτικά δεν θα της προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια και δεν θα είχαν την αναμενόμενη χρησιμότητα. Η Λίλιθ της στον Κριό είναι μια θέση που εξηγεί γιατί πολλοί την αποκαλούσαν «σκύλα» και πίστευαν ότι είναι ικανή να πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει τον σκοπό της.

Ο νότιος δεσμός στον Ζυγό δείχνει ότι την έμφυτη καλαισθησία της την φέρει μαζί της ενδεχομένως από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Επίσης, αν και φαινομενικά απόλυτα ανεξάρτητη, στο βάθος είναι αρκετά εξαρτημένη από τους άλλους και την νοιάζει η γνώμη των γύρω της. Βέβαια, με βόρειο δεσμό της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού, το μάθημα που καλείται να λάβει στην παρούσα ενσάρκωση είναι να κυνηγάει τα όνειρά της, να μην είναι αναβλητική και αναποφάσιστη και να ζει και να πράττει αυτόβουλα.

Σε αυτό το σημείο, κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί ότι ο Ουρανός είναι ο μόνος ανάδρομος πλανήτης στο γενέθλιο ωροσκόπιό της. Αυτό δείχνει κάποιο είδος συστολής ή εσωστρέφειας σε σχέση με την έκφραση της επαναστατικής της διάθεσης, λόγω του ότι την ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου και δε θέλει να πάει κόντρα στο κατεστημένο για να μη θέσει σε κίνδυνο τα επαγγελματικά και οικονομικά της συμφέροντα. Σε κάποια από τις προηγούμενες ζωές της μπορεί να υπήρξε ένας καταπιεσμένος, σιωπηρός επαναστάτης που ποτέ δεν τόλμησε να εκφραστεί ή ένας επαναστάτης που βρήκε βίαιο θάνατο (κοινώς δολοφονήθηκε) λόγω της ιδεολογίας και της δράσης του. Όπως και να ‘χει, το γεγονός ότι ο Ουρανός είναι ανάδρομος στον γενέθλιο χάρτη της και μάλιστα στο ζώδιο του Καρκίνου μπορεί να δείχνει ότι Γουίντουρ κάποιες φορές εκφράζει την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητά της στον χώρο της μόδας «δανειζόμενη» στοιχεία και τάσεις προηγούμενων δεκαετιών ή ακόμη και παλαιότερων εποχών.

Μια ματιά στις όψεις του χάρτη

 • Το τρίγωνο Ηλίου-Ουρανού της προσδίδει μαγνητισμό και της δίνει τη δυνατότητα να εκφράζει τον εαυτό της με μοναδικό τρόπο αλλά και να ασκεί επιρροή στις μάζες.

 • Η αντίθεση Σελήνης-Ποσειδώνα επιβεβαιώνει την πλούσια φαντασία της και την ισχυρή διαίσθησή της. Επιπρόσθετα, μπορεί να δείχνει πως κατά βάθος είναι πονόψυχη, ρομαντική και συναισθηματική.

 • Το τρίγωνο Σελήνης-Χείρωνα την κάνει να λειτουργεί ως ψυχοθεραπεύτρια τόσο για τον εαυτό της όσο και για τους άλλους ανθρώπους. Γενικά, έχει ένα μαγικό τρόπο να γιατρεύει τις πληγές της, να ξεπερνάει τα προβλήματά της και να προχωράει μπροστά.

 • Η σύνοδος Σελήνης-βόρειου δεσμού της προσδίδει έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο αλλά και αρκετή θηλυκότητα. Συν τοις άλλοις, αποκαλύπτει πως η σχέση της με την ίδια της τη μητέρα ήταν για κάποιο λόγο καρμική, ενώ η μητρότητα (ως ρόλος) αποτελεί μέρος της δικής της καρμικής αποστολής.

 • Το τρίγωνο Σελήνης-Πλούτωνα της προσδίδει γονιμότητα, εσωτερική δύναμη καθώς επίσης και αξιόλογες αναρρωτικές ικανότητες τόσο από φυσικές όσο και από ψυχικές ασθένειες.

 • Το εξάγωνο Ερμή-Αφροδίτης της προσδίδει ωραία χροιά φωνής και λόγο που γοητεύει. Όταν θέλει, ξέρει να πλασάρει σωστά τον εαυτό της σε επικοινωνιακό επίπεδο και κατορθώνει να γίνεται συμπαθής. Στον έρωτα είναι –μεταξύ άλλων- και εγκεφαλική και έλκεται από έξυπνους άνδρες.

 • Το τετράγωνο Ερμή-Δία της χαρίζει πολλές ιδέες! Ωστόσο, κάποιες φορές ο νους της παρουσιάζει ροπή στις επιπολαιότητες και στις υπερβολές. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό πως σε αρκετές περιπτώσεις άνθρωποι με σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση Ερμή-Δία μιλούν πολύ και είναι φλύαροι.

 • Το τρίγωνο Ερμή-Ουρανού αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια ιδιοφυή γυναίκα, η οποία διαθέτει εναλλακτικό και προοδευτικό τρόπο σκέψης και βρίσκεται πολύ μπροστά από την εποχή της.

 • Το τρίγωνο Αφροδίτης-Άρη δείχνει μια φλογερή και άκρως ερωτική γυναίκα, η οποία στον έρωτα αναζητά τον συνδυασμό πάθους και συντροφικότητας. Και η αλήθεια είναι ότι συνήθως καταφέρνει και βρίσκει συντρόφους που της τα προσφέρουν και τα δύο. Επιπλέον, η συγκεκριμένη όψη φανερώνει πολύ υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας.

 • Η αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού δείχνει αστάθεια στην ερωτική της ζωή. Βιώνει εντελώς ξαφνικά κεραυνοβόλους, δυνατούς έρωτες αλλά το ίδιο ξαφνικά χωρίζει ή αποστασιοποιείται από τον εκάστοτε ερωτικό παρτενέρ της. Η συγκεκριμένη όψη συχνά παρατηρείται σε ωροσκόπια ανθρώπων που διατηρούν σχέσεις εξ’ αποστάσεως όπως και σε ωροσκόπια ανθρώπων που πειραματίζονται σεξουαλικά και έχουν ομοφυλοφιλικές ή αμφισεξουαλικές τάσεις. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη όψη κάνει το άτομο να νιώθει μονίμως διχασμένο ή διχοτομημένο μεταξύ δύο βασικών αναγκών του: της ανάγκης του για συντροφικότητα και της ανάγκης του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Έτσι, όταν έχει σχέση μπορεί να νιώθει ότι «πνίγεται», ενώ όταν είναι ελεύθερο, μπορεί να βιώνει ένα ανυπόφορο συναίσθημα μοναξιάς. Γενικότερα, στα άτομα με όψη Αφροδίτης-Ουρανού στο γενέθλιο χάρτη τους ταιριάζει ένας σύντροφος αντισυμβατικός και διαφορετικός από τον μέσο όρο.

 • Το τετράγωνο Άρη-Χείρωνα φανερώνει άνθρωπο ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τη φυσική οργή του, τον θυμό του. Διότι είτε τείνει να απωθεί, να «θάβει» τον θυμό του, με αποτέλεσμα αυτός κατά διαστήματα να έρχεται στην επιφάνεια μέσω ανεξέλεγκτων, απροσδόκητων και αιφνιδιαστικών ξεσπασμάτων, είτε τείνει να εκφράζει την οργή του αδυσώπητα, με τραχύτητα ή ακόμη (σε ακραία περίπτωση) και με βιαιότητα.

 • Το εξάγωνο (ακριβείας) Άρη-Ουρανού δείχνει ότι η Γουίντουρ πετυχαίνει τους στόχους της θέτοντας σε εφαρμογή πρωτότυπα και έξυπνα σχέδια δράσης. Σε γενικές γραμμές, θα έλεγε κανείς πως είναι δραστήρια, τολμηρή και γρήγορη στις αντιδράσεις της.

 • Η σύνοδος Ποσειδώνα-νότιου δεσμού δείχνει πως η Γουίντουρ «κουβαλά» από προηγούμενες ενσαρκώσεις την πλούσια φαντασία της, τη διαίσθησή της αλλά και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Μπορεί να έχει προαισθήματα και να βλέπει προφητικά όνειρα, ενώ χαρακτηρίζεται από ένα διαβολεμένο ταλέντο να αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς την προσωπικότητα και τα θέλω των άλλων ανθρώπων και να προσαρμόζεται διαισθητικά σε αυτά. Χάρη σε αυτήν την όψη, καταφέρνει πάντα να διακρίνει τις ανάγκες του κόσμου της μόδας και τελικά να τις καλύπτει. Τέλος, η ίδια όψη (σε ακραία έκφραση) μπορεί να δώσει ροπή στη θυματοποίηση, στην προσποίηση και στην απάτη.

Η Άννα Γουίντουρ έχει 2 πλανήτες σε ζώδια του Νερού, 2 πλανήτες σε ζώδια του Αέρα, 3 πλανήτες σε ζώδια της Φωτιάς και 3 πλανήτες σε ζώδια της Γης. Συν τοις άλλοις, όσον αφορά στην ποιότητα, έχει 5 πλανήτες σε παρορμητικά ζώδια, 2 πλανήτες σε σταθερά ζώδια και 3 πλανήτες σε μεταβλητά ζώδια. Ως εκ τούτου, ο «Πυρήνας» του γενέθλιου ωροσκοπίου της εντοπίζεται σε δύο ζώδια, στο ζώδιο του Κριού και στο ζώδιο του Αιγόκερω, διότι υπερτερεί μεν η παρορμητική ποιότητα αλλά υπάρχει «ισοπαλία» όσον αφορά στην κατανομή των στοιχείων (προπορεύονται η Φωτιά και η Γη). Αν γνωρίζαμε τον ωροσκόπο της και το μεσουράνημά της, ίσως να μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ένα εκ των δύο προαναφερθέντων. Ωστόσο, με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει Σελήνη και Βόρειο Δεσμό στον Κριό, θα την χαρακτηρίζαμε λίγο περισσότερο κριαρίσια παρά αιγοκερίσια. Όπως και να ‘χει, είναι ανταγωνιστική, δυναμική, αποφασιστική, ορμητική, φιλόδοξη και δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρωτιά. Βρες τον πυρήνα του δικού σου ωροσκοπίου εδώ.

Τέλος, στον γενέθλιο χάρτη της ο Ερμής έχει το ρόλο του λεγόμενου «ανιχνευτή πλανήτη», με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει ότι η Άννα Γουίντουρ είναι πανέξυπνη, ευρηματική και ραδιούργα… Βρες τον δικό σου ανιχνευτή πλανήτη εδώ.Newsletter