astropedia.gr

Βασίλισσα Ελισάβετ Β' - Ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου

Βασίλισσα Ελισάβετ Β' - Ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου
Η Ελισάβετ Β΄είναι η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί την μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και την μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. Γεννήθηκε με καισαρική τομή την Τετάρτη 21 Απριλίου 1926 στις 2.40 π.μ., στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε στις 29 Μαΐου από τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης, στο παρεκκλήσι Ανακτόρων του Μπάκινχαμ. Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει και δεύτερη φορά, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία.

Η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η μοναδική αδερφή της Ελισάβετ, γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη. Οι δύο πριγκίπισσες έλαβαν εκπαίδευση κατ' οίκον, υπό την επίβλεψη της μητέρας τους και της γκουβερνάντας τους. Τα μαθήματα εστιάζονταν στην ιστορία, την γλώσσα, την λογοτεχνία και την μουσική. Ο Γουίνστον Τσώρτσιλ σημείωσε ότι η Ελισάβετ στην ηλικία των δύο ετών είχε ένα αέρα κύρους που προκαλούσε έκπληξη…

Το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελισάβετ

Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελισάβετ, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον και φανερώνει διάφορες πτυχές του χαρακτήρα αυτής της πολυσυζητημένης γυναίκας!Όπως φαίνεται, πρόκειται για μία Ταύρο με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στον Λέοντα. Με αυτόν τον συνδυασμό φώτων και ωροσκόπου και δεδομένου του Πυρήνα στον Σκορπιό (αφού στον χάρτη της κυριαρχούν το στοιχείο του Νερού και η σταθερή ποιότητα), θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία γυναίκα άκαμπτη, ισχυρογνώμονα, ηγετική, δεσποτική, πεισματάρα, φιλόδοξη, υπομονετική, πρακτική, αθόρυβη (όταν χρειάζεται) και εσωτερικά δυνατή.

Ο ωροσκόπος της στο ζώδιο του Αιγόκερω δείχνει ότι από μικρή ηλικία σήκωσε στους ώμους της το βάρος του ονόματος που φέρει από την οικογένειά της καθώς και την ευθύνη του τίτλου της βασίλισσας που την περίμενε! Ως εκ τούτου, θα έλεγε κανείς ότι αναγκάστηκε να ωριμάσει πρόωρα. Την ενδιαφέρει πολύ η δημόσια εικόνα της, γι’ αυτό και είναι προσεκτική στις δηλώσεις και στις κινήσεις της. Σε γενικές γραμμές, λόγω του κοινωνικού προφίλ της, το οποίο δεν είναι πομπώδες ούτε προκλητικό, είναι συμπαθής και απολαμβάνει την κοινωνική αποδοχή (βλέπε τρίγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα, με τον Πλούτωνα να είναι κυβερνήτης του MC της). Εξαίρεση ίσως αποτελεί η δεκαετία του 1990 (όπου συνέβη και το τραγικό γεγονός του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνας). Εκείνο το διάστημα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσωρινά την επέκριναν, αλλά γρήγορα η δημόσια εικόνα της αποκαταστάθηκε μέσα από την έξυπνη και κοινωνικά αποδεκτή στάση της ιδίας.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της (Κρόνος) είναι ανάδρομος και βρίσκεται τοποθετημένος στο ζώδιο του Σκορπιού στο τέλος του 9ου οίκου, μία μοίρα πριν το Μεσουράνημά της (το οποίο επίσης βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού). Δικαιολογείται, λοιπόν, το γεγονός ότι είναι βαθιά θρησκευόμενη, σέβεται και τιμά την Εκκλησία, γι’ αυτό και έχει προβεί κατά καιρούς σε συναντήσεις με διάφορους Πάπες. Συν τοις, άλλοις επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι την ενδιαφέρει πολύ η τήρηση του Πρωτοκόλλου και το κοινωνικό προφίλ της (δεδομένου και του Νότιου Δεσμού της Σελήνης στον Αιγόκερω), ενώ πιθανώς είναι εξουσιομανής και θεωρεί χρέος της την συνέχιση του αξιώματος που «κληρονόμησε» από τον πατέρα της. Γενικά, λαμβάνει υπόψη της με σοβαρότητα τον όρκο που έδωσε κατά τη στέψη της. Όσον αφορά στην θρησκευτική της πίστη και τις απόψεις της περί θρησκείας, αξίζει να παρατεθεί η εξής δήλωσή της: «Για πολλούς από εμάς, τα πιστεύω μας έχουν θεμελιώδη σημασία. Για μένα η διδασκαλία του Χριστού και η προσωπική μου ευθύνη ενώπιον του Θεού παρέχουν ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο προσπαθώ να οδηγώ τη ζωή μου. Εγώ, όπως και πολλοί από εσάς, έχω βρει μεγάλη ανακούφιση σε δύσκολες στιγμές από τα λόγια και το παράδειγμα του Χριστού»…

Ο ρόλος της δεν ήταν πάντα εύκολος για εκείνην, όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Το εξάγωνο Κρόνου-ωροσκόπου (σε συνδυασμό με τον ωροσκόπο στο ζώδιο του Αιγόκερω) προσδίδει μακροζωία, αντοχές και διάρκεια στο φυσικό σώμα της βασίλισσας. Άλλωστε, και ο 1ος οίκος της (πορεία ζωής) είναι ασυνήθιστα μεγάλος σε έκταση (όπως αντίστοιχα και ο 7ος οίκος της βέβαια). Το καλό κύτταρο πιθανώς το κληρονόμησε από την πλευρά της μητέρας της (βλέπε εξάγωνο Σελήνης-Κλήρου Τύχης, με τον Κλήρο Τύχης να βρίσκεται τοποθετημένος μέσα στον 8ο οίκο).

Ο Ήλιος στον 3ο δείχνει ότι πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και επικοινωνιακή γυναίκα, η οποία ξέρει να χειρίζεται σωστά τον λόγο (τόσο γραπτώς όσο και προφορικά) και έχει απήχηση στις μάζες. Παρ’ όλα αυτά, είναι εσωστρεφής και πολύ προσεκτική στις διατυπώσεις της. Έτσι, δεδομένου ότι η Ελισάβετ δίνει σπάνια συνεντεύξεις, λίγα είναι γνωστά για τα προσωπικά της αισθήματα. Ως συνταγματική μονάρχης, δεν έχει εκφράσει προσωπικές πολιτικές απόψεις δημοσίως. Η Σελήνη (που κυβερνά τον βόρειο δεσμό) βρίσκεται στον 7ο οίκο της. Ως εκ τούτου, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια γυναίκα ιδιαίτερα συντροφική, που θα παντρευόταν μόνον αν έτρεφε βαθιά συναισθήματα για κάποιον. Και πράγματι, τον άνδρα της, πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, τον ερωτεύτηκε και τον επέλεξε η ίδια (δεδομένου και του Ποσειδώνα της στον 7ο οίκο, ο οποίος της προσδίδει αυξημένη ρομαντική διάθεση).

Τον γνώρισε το 1934 και τον συνάντησε ξανά το 1937. Οι δυο τους μάλιστα είναι δεύτερα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τον Βασιλιά Χριστιανό Θ΄ της Δανίας, αλλά και τρίτα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τη Βασίλισσα Βικτωρία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά από μία άλλη συνάντηση στο Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο στο Ντάρτμουθ τον Ιούλιο του 1939, η Ελισάβετ, αν και μόλις 13 ετών, δήλωσε ότι είχε ερωτευτεί τον Φίλιππο, ενώ έπειτα ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν επιστολές, κάτι που συνεχίστηκε για τα επόμενα επτά έτη. Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επίσημα στις 9 Ιουλίου 1947. Ο αρραβώνας τους τότε δημιούργησε διαμάχη, καθώς ο Φίλιππος δεν είχε οικονομική ισχύ, ήταν γεννημένος σε άλλη χώρα και είχε αδερφές που είχαν παντρευτεί Γερμανούς ευγενείς με ναζιστικές διασυνδέσεις. Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι ο πατέρας του Φιλίππου, Πρίγκιπας Ανδρέας, είχε κριθεί συνένοχος από στρατοδικείο στην Ελλάδα για πράξεις που προκάλεσαν τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η γκουβερνάντα της Ελισάβετ, Μέριον Κρόουφορντ, έγραψε: «Μερικοί από τους συμβούλους του Βασιλιά δεν τον θεωρούν αρκετά καλό για εκείνη. Ήταν ένας πρίγκιπας χωρίς σπίτι ή βασίλειο... Πέρα από χαρούμενες, εκείνες οι φθινοπωρινές ημέρες πρέπει να ήταν για τη Λίλιμπετ γεμάτες από αμφιβολίες, γεμάτες από αμηχανίες, αβεβαιότητες και λύπες». Η μητέρα της Ελισάβετ είχε αναφέρει, σε μετέπειτα βιογραφίες της, ότι είχε αντιταχθεί σε αυτό το γάμο αρχικά, ενώ είχε δώσει στον Φίλιππο τον τίτλο «ο Ούνος». Μετέπειτα όμως είπε στον βιογράφο Τιμ Χελντ ότι ο Φίλιππος ήταν «ένας Άγγλος τζέντλεμαν». Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και μετέπειτα απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Ο Ερμής στον Κριό στον 2ο της προσδίδει ταχύτητα σκέψης αλλά και οικονομική αντίληψη. Η σύνοδος Άρη-Δία στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο παρέχει προστασία στο φυσικό σώμα της Ελισάβετ, της χαρίζει καλή υγεία και μεγάλη ζωτικότητα και δείχνει ότι, αν και παραδοσιακή ως χαρακτήρας, όταν θέλει, μπορεί να γίνει αρκετά προοδευτική. Η Αφροδίτη της στους Ιχθύς (θέση έξαρσης) και στον 1ο την κάνει ευγενική και διπλωμάτισσα όταν χρειάζεται. Ωστόσο, το τετράγωνο Άρη-Κρόνου δίνει ροπή στα κατάγματα, αλλά ταυτόχρονα κάνει την βασίλισσα της Αγγλίας οργανωτική και προγραμματισμένη, όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της.

Με Ουρανό στον 2ο οίκο, αναμφίβολα η περιουσία της θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η προσωπική περιουσία της Ελισάβετ αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και πολλά χρόνια. Το 1971, η περιουσία της εκτιμήθηκε σε 2 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 28 εκατομμύρια στερλίνες του 2019). Το 1993, το Παλάτι του Μπάκινχαμ διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν τη Βασίλισσα να διαθέτει περιουσία ύψους 100 εκατομμυρίων στερλινών. Το 2002 η Ελισάβετ κληρονόμησε ένα κτήμα αξίας 70 εκατομμυρίων στερλινών από τη μητέρα της (βλέπε Κλήρο Τύχης στον 8ο σε εξάγωνο με Σελήνη). Η εφημερίδα The Sunday Times υπολόγισε το 2017 την περιουσία σε 360 εκατομμύρια στερλίνες, καθιστώντας την Ελισάβετ ως το 329ο πλουσιότερο πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, ο Πλούτωνας στον 6ο μπορεί να δείχνει κίνδυνο μολύνσεων ή ασθενειών κληρονομικής φύσεως, ενώ η σύνοδος Ηλίου-Χείρωνα είναι η όψη που δείχνει τον άνθρωπο που στην πραγματικότητα είναι «τραυματισμένος», καταπιεσμένος και περιορισμένος (πιθανώς λόγω του ρόλου και του αξιώματος που «κουβαλά») αλλά ταυτόχρονα είναι φοβερά ανθεκτικός και έχει μια διαβολεμένη ικανότητα να ξεπερνάει τα εμπόδια και να αυτοθεραπεύεται…Newsletter