astropedia.gr

Η Αθηνά στους οίκους

Η Αθηνά στους οίκους
O αστεροειδής Αθηνά (ή αλλιώς Pallas) αποτελεί έναν πολύ σημαντικό ερμηνευτικό δείκτη, ο οποίος μας παρέχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε:

  • Τα διανοητικά και πνευματικά ενδιαφέροντα του ατόμου
  • Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τόσο η σκέψη όσο και η αντίληψή του
  • Τον βαθμό της αντικειμενικότητας και του ορθολογισμού του ατόμου
  • Τους τρόπους έκφρασης των σκέψεων και των ιδεών του, ώστε αυτές να γίνονται αντιληπτές και κατανοητές από τους γύρω του
  • Την ικανότητά μορφοποίησης των σχεδίων του, στην προσπάθειά του να επιτύχει την υλοποίηση αυτών
  • Την ισχύ του αισθήματος της δικαιοσύνης καθώς και τους τρόπους με τους οποίους το προαναφερθέν αίσθημα εκφράζεται
  • Την ικανότητα εντοπισμού των διαφόρων προβλημάτων
  • Τους τρόπους με τους οποίους το άτομο χρησιμοποιεί τη λογική του ικανότητα προκειμένου να διαχειριστεί και, τελικά, να επιλύσει τα προαναφερθέντα προβλήματα της καθημερινής του ζωής

Διάβασε εδώ για τον αστεροειδή Αθηνά στα ζώδια

Ο αστεροειδής Αθηνά στους γενέθλιους οίκους

Αθηνά στον 1ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν χαρισματικό άνθρωπο, ο οποίος κατορθώνει συνήθως με χαρακτηριστική ευκολία να εντοπίζει τα προβλήματα και τελικά να τα διαχειρίζεται ή ακόμη και να τα επιλύει οριστικά. Το άτομο είναι ιδιαίτερα λογικό και χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ορθολογισμού. Οδηγός του στη ζωή είναι η σκέψη του και οι γύρω του τον θεωρούν ιδιαίτερα ευφυή και δίκαιο. Τη δύναμή του την αντλεί από τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά μπορεί να νοιάζεται περισσότερο για την επίλυση των δικών του προβλημάτων παρά εκείνων του κοινωνικού του περίγυρου.

Αθηνά στον 2ο οίκο

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ταλέντο στη διαχείριση των οικονομικών του ζητημάτων. Μάλιστα, κατορθώνει με ιδιαίτερη ευρηματικότητα να ξεπερνάει ακόμη και τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, αξιοποιώντας το πρακτικό πνεύμα και τον ορθολογισμό που τον χαρακτηρίζουν. Επιπλέον, συνήθως υιοθετεί ένα ισχυρό σύστημα ηθικών αξιών και αρχών, που βασίζεται στη δικαιοσύνη και στην αντικειμενικότητα και τον ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, δε διστάζει να αναθεωρήσει το εν λόγω σύστημα όταν απαιτείται, προκειμένου να συμβαδίζει με τα σύγχρονα δεδομένα και τις εξελίξεις της εποχής. Τέλος, κατορθώνει με απλότητα και σαφήνεια να εκφράζει τις απόψεις του γύρω από την ορθή διαχείριση τόσο του χρήματος όσο και των λοιπών υλικών πόρων.

Αθηνά στον 3ο οίκο

Ο εν λόγω άνθρωπος έχει έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με τους γύρω του. Ο λόγος του χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα, ακρίβεια και σαφήνεια. Μπορεί να είναι άριστος χρήστης του λόγου, τόσο σε γραπτό όσο και σε προφορικό επίπεδο. Μπορεί να υπάρχει κλίση στα μαθηματικά και, γενικότερα, στη μάθηση και στη συλλογή πληροφοριών. Ο νους του μοιάζει με «σφουγγάρι» που απορροφά εύκολα και απομνημονεύει γρήγορα. Συν τοις άλλοις, βοηθάει τους συγγενείς του (πχ αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, θείες κτλ), τους γείτονές του, πιθανώς και τους παλιούς συμμαθητές του να επιλύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα. Η συζήτηση και η ανταλλαγή πληροφοριών τον βοηθούν ώστε να αντιμετωπίζει με επιτυχία και τα δικά του προβλήματα. Τα κοντινά ταξίδια τον ανανεώνουν διανοητικά και τον βοηθούν ώστε να «γεμίζει τις μπαταρίες του» και να ανασυγκροτεί την ίδια του τη σκέψη. Τέλος, είναι πιθανό κάποιο ταλέντο στη συγγραφή κειμένων ή ακόμη και στη διδασκαλία (κυρίως στα στάδια της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Αθηνά στον 4ο οίκο

Το σπίτι του ατόμου με τη συγκεκριμένη οικοθεσία της Αθηνάς αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσα στο οποίο μπορεί να στοχαστεί και να βρει τις λύσεις που χρειάζεται για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, συμβουλεύει με απόλυτη αντικειμενικότητα και ευρηματικότητα τους γονείς του και, γενικά, τα άτομα της οικογένειάς του. Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται ιδιωτικότητα, προκειμένου να μεγαλουργήσει σε διανοητικό επίπεδο, ενώ το ίδιο το παρελθόν του μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκείνον. Τέλος, μπορεί να πρόκειται για ένα άτομο που διαχειρίζεται άριστα θέματα οικοπέδων και γενικότερα ακίνητης περιουσίας. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός ή ακόμη και μεσίτης.

Αθηνά στον 5ο οίκο

Εδώ, ο τρόπος σκέψης του ατόμου χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας. Το άτομο μπορεί να έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, ενώ τόσο ο έρωτας όσο και τα παιδιά μοιάζουν να αποτελούν πηγή οίστρου και έμπνευσης για εκείνο. Συγκεντρώνοντας και ενοποιώντας τις πνευματικές του δυνάμεις, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε αξιοσημείωτα καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Κατορθώνει με ευκολία να περνάει μηνύματα στα παιδιά (διατηρώντας την αντικειμενικότητα και το αίσθημα δικαιοσύνης που το χαρακτηρίζουν) και, ως εκ τούτου, του ταιριάζει ιδιαίτερα η ενασχόληση με την παιδική λογοτεχνία και, γενικότερα, με την ψυχαγωγία των παιδιών. Επιπρόσθετα, θα μπορούσε να «εκτονώσει» τη διανοητική του δύναμη στους χώρους των επενδύσεων και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Τέλος, θα έλεγε κανείς πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος αξιοποιεί πιο αποτελεσματικά τις διανοητικές του ικανότητες και μεγαλουργεί όταν περνάει καλά και βιώνει αίσθημα χαράς.

Αθηνά στον 6ο οίκο

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος χαρακτηρίζεται από μια αξιόλογη ικανότητα να βρίσκει λύσεις στα εργασιακά του προβλήματα. Είναι τελειομανής, ευρηματικός και ιδιαίτερα εργατικός. Στην εργασία του είναι δίκαιος και συμπεριφέρεται ισότιμα στους συναδέλφους του. Αρέσκεται στη μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων, πιθανώς και της Ιατρικής. Γενικά, του αρέσει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του γύρω από θέματα υγείας και υγιεινής και να ενημερώνεται σχετικά. Επίσης, διαχειρίζεται με ψυχραιμία και ορθολογισμό τυχόν προβλήματα υγείας. Θα μπορούσε να είναι γυμναστής, ελεγκτής, γραμματέας, γιατρός, διαιτολόγος ή ιδιοκτήτης pet shop. Τέλος, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή του, ενώ μότο του είναι «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Αθηνά στον 7ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος επιστρατεύει την αντικειμενικότητα και την ευρηματικότητά του, με απώτερο στόχο την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τον γάμο ή τον σύντροφό του. Σε γενικές γραμμές, συμπεριφέρεται δίκαια προς το ταίρι και τους συνεργάτες ή τους συνέταιρούς του. Όταν βιώνει μια υγιή ερωτική σχέση και απολαμβάνει τη συντροφικότητα καθώς και μια αρμονική συμβίωση με τον άνθρωπό του, κατορθώνει να βρίσκει τις λύσεις που αναζητά σε όλα του τα προβλήματα, ανεξαρτήτως τομέα. Γενικά, η σκέψη του ενεργοποιείται ιδιαίτερα όταν αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους, ενώ η μοναξιά δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα. Θα μπορούσε να είναι ένας άριστος σύμβουλος γάμου ή ένας συνέταιρος που ο καθένας θα ήθελε να έχει.

Αθηνά στον 8ο οίκο

Ο νους του ατόμου με τη συγκεκριμένη οικοθεσία της Αθηνάς έχει μια καταπληκτική ικανότητα να εμβαθύνει στις διάφορες καταστάσεις της ζωής καθώς και σε όλα τα ζητήματα. Ο άνθρωπος αυτός διαθέτει μια πανίσχυρη διαίσθηση καθώς και μια ικανότητα να ψυχολογεί άριστα τόσο τον ίδιο του τον εαυτό όσο και τους γύρω του. Τείνει στην ενδοσκόπηση καθώς και στην αναζήτηση των κινήτρων που υποκινούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Επίσης, αρέσκεται στην εξιχνίαση μυστηρίων και γρίφων. Η αίσθηση ότι έχει τον έλεγχο της ίδιας της ζωής του είναι το σπουδαιότερο όπλο του και αποτελεί την πηγή της δύναμής του. Όσο ξέρει ότι διατηρεί τον έλεγχο των καταστάσεων, ο νους του μεγαλουργεί. Διαφορετικά, η διανοητική του λειτουργία μοιάζει «μπλοκαρισμένη». Συν τοις άλλοις, το πάθος, η υγιής σεξουαλική έκφραση και η ικανοποίηση των ερωτικών επιθυμιών του οδηγούν με τη σειρά τους σε αξιόλογα πνευματικά επιτεύγματα. Επιπλέον, το εν λόγω άτομο έχει την ικανότητα να συμβουλεύει τους γύρω του σε θέματα ψυχολογίας, σεξ ή οικονομικών ζητημάτων. Θα μπορούσε να είναι στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρείας, οικονομικός σύμβουλος επενδύσεων/επιχειρήσεων, σεξολόγος ή ψυχοθεραπευτής. Τέλος, κατά διαστήματα το άτομο αυτό καλείται (πιθανώς από τα βιώματά του και τις διάφορες συγκυρίες/περιστάσεις) να αλλάξει ριζικά τον τρόπο σκέψης του, γεγονός τον οποίο το ανανεώνει και το «αναγεννά».

Αθηνά στον 9ο οίκο

Ο εν λόγω άνθρωπος έχει έναν μοναδικό τρόπο να αντιλαμβάνεται αφηρημένες, δυσνόητες, θεωρητικές έννοιες. Μπορεί να μελετά γνωστικά αντικείμενα όπως η Φιλοσοφία, η Μεταφυσική, η Αστρολογία ή η Θρησκειολογία. Συνήθως, είναι γλωσσομαθής και έχει ταλέντο στη γραφή και στη λογοτεχνία αλλά μπορεί να τείνει να γράφει πολλά ή να πλατειάζει. Πρόκειται για ένα καλλιεργημένο άτομο, που διαθέτει υψηλό επίπεδο σπουδών και μπορεί να ασχολείται με την ακαδημαϊκή ή πανεπιστημιακή έρευνα. Το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα γραπτά κείμενά του είναι συνήθως πιο ψαγμένο. Μπορεί να δυσκολεύεται να επικοινωνήσει και να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση του, αν οι όψεις που δέχεται η Αθηνά στο γενέθλιο χάρτη του από πλανήτες ή σημεία είναι δύσκολες. Κατορθώνει να διαχειρίζεται με επιδεξιότητα τα εκπαιδευτικά του ζητήματα και, γενικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κουλτουριάρης. Τα μακρινά ταξίδια τον ανανεώνουν διανοητικά και τον βοηθούν ώστε να ανασυγκροτεί τη σκέψη του και να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Τέλος, είναι πιθανό κάποιο ταλέντο στη διδασκαλία (κυρίως στο στάδιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Αθηνά στον 10ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος διοχετεύει την αντικειμενικότητα του νου του, τις εμπνεύσεις του, τη διορατικότητα και την ευρηματικότητά του στον τομέα της καριέρας. Ως εκ τούτου, επιτυγχάνει συνήθως με χαρακτηριστική ευκολία την επαγγελματική του ανέλιξη. Επίσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταφέρνει να βρίσκει λύσεις στα επαγγελματικά του προβλήματα, να ξεπερνά τα διάφορα εμπόδια και να υλοποιεί τις φιλοδοξίες του. Συν τοις άλλοις, προσπαθεί να θέτει αντικειμενικούς και υλοποιήσιμους στόχους και αποφεύγει να αδικεί τους άλλους, καθώς προτιμά να ανεβαίνει αξιοκρατικά, χρησιμοποιώντας έντιμα μέσα. Όταν βλέπει τους κόπους του να «καρποφορούν» και όταν ξέρει ότι εμπνέει το σεβασμό στους άλλους και ότι έχει καλή φήμη προς τα έξω, αισθάνεται ασφαλής και έτοιμος να επιστρατεύσει τη διανοητική του δύναμη προκειμένου για την επίτευξη του επόμενου στόχου του. H φήμη και η καριέρα του ατόμου μπορεί να βασίζονται στην ευφυΐα του, ενώ το άτομο θα μπορούσε να εργάζεται ως σύμβουλος εύρεσης επαγγελματικής ταυτότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού ή ως image-maker, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στους άλλους ανθρώπους.

Αθηνά στον 11ο οίκο

Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται από πολυάριθμους κοινωνικούς, ανθρωπιστικούς και πολιτικούς προβληματισμούς. Αρέσκεται στη μελέτη γνωστικών αντικειμένων όπως η Κοινωνιολογία, η Κοινωνική Ανθρωπολογία, η Πολιτική Επιστήμη, η Επιστήμη της Πληροφορικής και η Αστρολογία. Γενικότερα, κατορθώνει να διαχειρίζεται με επιδεξιότητα και ορθολογισμό τα διάφορα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν στις φιλίες του ή στις διάφορες ομάδες στις οποίες μετέχει. Οι φίλοι και οι ομοϊδεάτες του ατόμου αποτελούν την πηγή της έμπνευσης και της διανοητικής του δύναμης. Μπορεί, μάλιστα, οι καταστάσεις και τα κείμενά του να έχουν ιδιαίτερη δημοτικότητα και απήχηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος χαρακτηρίζεται από μία εκπληκτική ικανότητα να βοηθάει τα φιλικά του πρόσωπα να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα και συλλογική διάθεση, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως ισότιμα μέλη μιας ομάδας. Γενικά, αποφεύγει να κάνει διακρίσεις μεταξύ των φίλων του, προσπαθεί να μην τους αδικεί και εκφράζει τις απόψεις του σε αυτούς με σαφήνεια και αντικειμενικότητα, χωρίς να ταυτίζεται. Τέλος, θα του ταίριαζε να εργάζεται ως αστρολόγος, ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογισμικών και άλλων υπηρεσιών Πληροφορικής, ως συνδικαλιστής, ως πολιτικός ή ως κοινωνιολόγος.

Αθηνά στον 12ο οίκο

Ο άνθρωπος με τη συγκεκριμένη θέση στο γενέθλιο χάρτη του διαθέτει πλούσια φαντασία και είναι διαισθητικός, ρομαντικός, ονειροπόλος και ιδεαλιστής. Επίσης, μπορεί να βλέπει πολλά και έντονα όνειρα και να έχει ροπή στα αστρικά ταξίδια. Μάλιστα, συχνά εισπράττει μηνύματα από το συλλογικό ασυνείδητο, τα οποία όμως δυσκολεύεται να αποκωδικοποιήσει. Η μοναξιά δεν τρομάζει το άτομο αυτό, καθώς ξέρει να τη διαχειρίζεται. Όταν αποσύρεται από τα «εγκόσμια» και περνά στιγμές μόνο του, το μυαλό του τείνει να γεννά περισσότερες και πιο ευφάνταστες ιδέες. Μάλιστα, η μοναχικότητα μπορεί να είναι για εκείνο μια συνειδητή στάση ζωής, μέσω της οποίας βάζει σε μια τάξη τις σκέψεις του και εξασφαλίζει την ηρεμία του και τη διανοητική του ισορροπία. Στα ενδιαφέροντα του ατόμου μπορεί να συμπεριλαμβάνονται οι τέχνες και η μεταφυσική. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατορθώνει να χειρίζεται δεόντως και να αντιμετωπίζει με επιτυχία τόσο τους κρυφούς και ύπουλους εχθρούς του όσο και τις διάφορες σκοτεινές δυνάμεις και ενέργειες από τις οποίες μπορεί ενίοτε να απειλείται. Χρησιμοποιώντας τις πνευματικές του δυνάμεις υπό συνθήκες μοναχικότητας, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε αξιοσημείωτα καλλιτεχνικά ή άλλα επιτεύγματα. Επιπρόσθετα, έχει αυξημένες ανθρωπιστικές ανησυχίες, είναι υπέρ των αδύναμων συνανθρώπων του και δεν ανέχεται την αδικία και την περιθωριοποίηση άλλων ανθρώπων. Ωστόσο, τείνει να χάνει την αντικειμενικότητά του και να ταυτίζεται με τους ευάλωτους και αδικημένους της ζωής, κάνοντας δικά του τα προβλήματά τους. Τέλος, θα του ταίριαζαν επαγγέλματα όπως εκείνα του ηθοποιού, του ζωγράφου, του ποιητή, του ψαρά, του μέντιουμ, του νοσοκόμου, του γηροκόμου και του φαροφύλακα.Newsletter