astropedia.gr

Τσάκρα & Αιθέρια Έλαια: Ποια είναι η σύνδεση;

Τσάκρα & Αιθέρια Έλαια: Ποια είναι η σύνδεση;
Τσάκρα & Αιθέρια Έλαια: Ποια είναι η σύνδεση;
Αν ενδιαφέρεστε για ολιστική υγεία, εναλλακτικές θεραπευτικές ή πνευματικές πρακτικές ευεξίας, ίσως έχετε ακούσει για τα τσάκρα. Τι ακριβώς είναι; Και αν υπάρχουν μέσα στο σώμα μας, γιατί δεν μπορούμε να τα εντοπίσουμε σωματικά;

Τα τσάκρα δεν είναι όργανα σώματος, όπως το συκώτι ή η σπλήνα. Μπορεί να τα θεωρήσετε εννοιολογικά ως εστιακά σημεία ή «ψυχικούς κόμβους» που απορροφούν και απελευθερώνουν ενέργεια μέσα στο σώμα.

Το σύστημα των τσάκρα, το οποίο είναι μέρος της λεγόμενης ενεργειακής ιατρικής, έχει μια μακρά και συνδεδεμένη ιστορία στους ανατολικούς πολιτισμούς. Η λέξη τσάκρα προέρχεται από την αρχαία σανσκριτική, που σημαίνει τροχός ή δίσκος. Το σύστημα των επτά τσάκρα είναι ένα μέσο για την αντιμετώπιση της ολιστικής ευεξίας, με κάθε τσάκρα να διέπει ορισμένες πτυχές της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής ενέργειας, ενώ συντονίζεται με όλα τα άλλα.

Η θεραπεία του τσάκρα βασίζεται στην πεποίθηση ότι για να φτάσουμε σε μια κατάσταση απόλυτης ευημερίας, πρέπει να ενεργήσουμε ως ένα ολοκληρωμένο φυσικό, πνευματικό, συναισθηματικό και πνευματικό σύνολο. Από αυτό το παλαιό σύστημα πεποιθήσεων δημιουργήθηκε ένα οπτικό μοντέλο για αυτά τα ενεργειακά κέντρα μέσα μας. Φανταστείτε μια στήλη που τρέχει μέσα από το σώμα σας από τη βάση της σπονδυλικής στήλης σας στην κορυφή του κεφαλιού σας περνώντας από επτά βασικά σημεία.

Η ιδέα είναι ότι τα καθαρά, ανοικτά τσάκρα συμβάλλουν σε ένα υγιές μυαλό, σώμα και πνεύμα, ενώ τα μπλοκαρίσματα σε ένα ή περισσότερα τσάκρα μπορεί να είναι επιζήμια για τη συνολική ευεξία.
Μόλις κατανοήσετε αυτή την ιδέα, μπορείτε να αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα τσάκρα σας είναι ανοικτά και ισορροπημένα, επιτρέποντάς σας να βελτιστοποιήσετε τη ροή ενέργειας και να βελτιώσετε τη συνολική ευεξία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εργαστείτε στην εξισορρόπηση των τσάκρα, από τη γιόγκα και το διαλογισμό μέχρι τη χρήση επιβεβαιώσεων, κρυστάλλων και αιθέριων ελαίων.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε εκμεταλλευόμενοι τα αιθέρια έλαια. Έχουν επιστημονικά βασισμένα οφέλη ευεξίας, έτσι ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε απλά ενσωματώνοντάς τα στην καθημερινή σας ζωή.

Ποια αιθέρια έλαια είναι πιο χρήσιμα για τα διάφορα τσάκρα; Εδώ είναι ένας απλός οδηγός για να ξεκινήσετε.

 1. Τσάκρα ρίζας (Μουλαντχάρα)
  Το ριζικό τσάκρα σας συνδέει με τη Γη και συνδέεται με τις βασικές σας ανάγκες επιβίωσης, από τη διατροφή μέχρι τη συναισθηματική και φυσική ασφάλεια. Τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στη θεραπεία και την εξισορρόπηση αυτού του τσάκρα περιλαμβάνουν το δεντρολίβανο, το ιλάνγκ-ιλάνγκ, το μύρο, το λιβάνι, το πατσουλί και το σανταλόξυλο.

 2. Ιερό Τσάκρα (Σβαντισάνα)
  Το ιερό τσάκρα μας οδηγεί από τη βασική ύπαρξη να αγκαλιάσουμε υψηλότερα επίπεδα ύπαρξης και μας βοηθά να αξιοποιήσουμε την δημιουργική δύναμη της ζωής μας. Αυτό το τσάκρα είναι θέμα της ταυτότητάς σας ως ανθρώπου. Τα καλύτερα έλαια για την υποστήριξή του είναι η νερολί, το πορτοκάλι, το τριαντάφυλλο και το γιασεμί.

 3. Ηλιακό πλέγμα (Μανιπούρα)
  Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος είναι εκεί όπου γεννιέται η αυτοπεποίθησή σας και η ταυτότητά σας, η έδρα της προσωπικής σας δύναμης και αφορά τα συναισθήματα  και τη διαίσθηση. Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για την εξισορρόπηση και την ενίσχυση αυτού του τσάκρα περιλαμβάνουν το χαμομήλι, την μέντα, το βετιβέρ και την μαντζουράνα.

 4. Τσάκρα της καρδιάς (Αναχάτα)
  Το τσάκρα της καρδιάς είναι το κέντρο σας για αγάπη, συμπόνια και καλοσύνη για τον εαυτό σας και τους άλλους και συνδέεται επίσης με την υγεία και τη θεραπεία. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το σημαντικό τσάκρα χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια όπως τριαντάφυλλο, πεύκο, ευκάλυπτο, περγαμόντο και γιασεμί.

 5. Τσάκρα του λαιμού (Βισούντα)
  Το τσάκρα του λαιμού παρέχει μια φωνή για ειλικρινή έκφραση. Σε φυσικό επίπεδο, είναι ο λαιμός, αλλά σε ενεργειακό επίπεδο, αυτό το τσάκρα σας επιτρέπει να εκφράζετε τη βαθύτερη αλήθεια σας με σαφήνεια και πεποίθηση. Ενισχύστε και συντονίστε με βασικά έλαια όπως το χαμομήλι, το φασκόμηλο, το λεμονόχορτο και το γεράνι.

 6. Τσάκρα τρίτου ματιού (Άντζα)
  Το έκτο τσάκρα, που αναφέρεται ως τρίτο μάτι, έχει τον τίτλο Άντζα, ο οποίος μεταφράζεται σε "πέρα από τη σοφία". Αυτό το τσάκρα ανοίγει το μυαλό σας σε πληροφορίες πέρα ​​από τον υλικό κόσμο και τις πέντε αισθήσεις, ίσως να το θεωρήσετε ως την έκτη αίσθηση. Μεταξύ των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται για την ισορροπία του είναι το δεντρολίβανο, η λεβάντα, η μέντα, το λιβάνι, το πατσουλί και το φασκόμηλο.

 7. Τσάκρα του στέμματος (Σαχασβάρα)
  Το τσάκρα του στέμματος είναι η αγνή ενέργεια συνείδησης και σας συνδέει με ολόκληρο το σύμπαν. Η επίτευξη της ισορροπίας σε αυτό το τσάκρα βοηθά στην ευθυγράμμιση όλων των υπόλοιπων και είναι ο στόχος κάθε πνευματικού πολεμιστή. Είναι παρόμοιο με τη βουδιστική έννοια της επίτευξης της νιρβάνας. Αποκτούμε την ευτυχία, την καλή υγεία και τη σοφία από το ταξίδι της αναζήτησης αυτής της ισορροπίας. Για να ενισχύσετε το τσάκρα του στέμματος, δοκιμάστε το λιβάνι, το σανταλόξυλο, το μύρο, το γιασεμί, το νερολί και τη λεβάντα.

Ίσως παρατηρήσετε ότι μερικά από αυτά τα έλαια υποστηρίζουν πολλαπλά τσάκρα, πράγμα που κάνει τα μίγματα ιδιαίτερα πολύτιμα. δεδομένου ότι κάθε ένα από αυτά τα αιθέρια έλαια έχει πολλά οφέλη αντίστοιχα, δεν μπορεί πραγματικά τίποτε να πάει στραβά. Αισθανθείτε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό ως ένα μέσο και να πειραματιστείτε για να δείτε τι σας ταιριάζει. 

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   

Newsletter