astropedia.gr

Πλανητικες επιδρασεις στο σύστημα των Τσακρα

Πλανητικες επιδρασεις στο σύστημα των Τσακρα
Το ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα αποτελείται ως επι το πλείστον απο έναν κάθετο ενεργειακό άξονα που διατρέχει το μήκος της σπονδυλικής μας στήλης από το περιναίο (την περιοχή ανάμεσα στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό) ως το πάνω μέρος του κεφαλιού μας.

Αυτό είναι το κύριο ενεργειακό κανάλι μας και στην Ινδια αποκαλείται Σουσούμνα Νάντι. Σε αυτό το κανάλι και σε διαφορετικά επίπεδα υπάρχουν 7 ενεργειακά κέντρα που καλούνται τσάκρα και αντιπροσωπεύουν την επαφή μας με την ''πραγματικότητα'' και το σύμπαν.

Τα ενεργειακά αυτά κέντρα απεικονίζονται στην παρακάτω είκονα
 
 
 

Το Συστημα των Τσακρα και η Αστρολογια


Μπορούμε να αντιστοιχίσουμε τον άξονα των Σεληνιακών Δεσμών (Βορειος και Νοτιος) με το Σουσούμνα Νάντι, το ενεργειακό κανάλι που διατρέχει το μήκος της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτό το κανάλι τα 6 απο τα 7 τσακρα εχουν αστρολογικές αντιστοιχίες ενώ το 7ο δεν αντιστοιχεί σε κάτι γιατι το 7ο τσάκρα που καλείται Σαχασράρα Τσάκρα, δεν έχει κάποιο συσχετισμό με το υλικό επίπεδο της ζωής. Σχετίζεται με το Θείον και με ανώτερους πνευματικούς κόσμους. Αντιπροσωπεύει το σύνδεσμο μας με το Θειον.

Τα άλλα 6 τσάκρα προβάλλονται πάνω στον Σεληνιακό άξονα ως εξής:
 
 

1:
Το Μουλαντχάρα Τσάκρα ή το Ριζικό Τσάκρα προβάλεται σε απόσταση 30 μοιρών   από  τον Νότιο Δεσμό και προς τις δύο πλευρές του άξονα.

2: Το Σουαντιστάνα Τσάκρα ή το Σεξουαλικό Τσάκρα προβάλεται απο 30 μέχρι 60 μοίρες από τον Νότιο Δέσμο και από τις δύο πλευρές.

3: Το Μανιπούρα Τσάκρα ή Ηλιακό Τσάκρα προβάλεται από 60 μεχρι 90 μοίρες και   από τις δύο πλευρές του άξονα από τον Νότιο Δεσμό

4: Το Αναχάτα σακρα ή Τσακρα της Καρδιας προβαλεται απο 90 μεχρι 120 μοιρες απο τον Βορειο Δεσμό και από τις δύο πλευρές του άξονα.

5: Το Βισούντα Τσάκρα ή Τσάκρα του Λαιμού προβάλεται από 60 έως 30 μοίρες από τον Βόρειο Δεσμό και από τις δύο πλευρές του άξονα.

6: Το Αζνα Τσάκρα ή Τσάκρα του Μετώπου προβάλεται από τον Βόρειο Δεσμό 30   μοίρες και από τις δύο πλευρές.

Οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στην περιοχή ενός Τσάκρα όπως αυτή προβάλεται στον αστρολογικό χάρτη θα επηρεάσουν με κάποιο τρόπο το αντίστοιχο Τσάκρα σύμφωνα με τη φύση τους και ανάλογα με το ποιά πλευρά του άξονα είναι τοποθετημένοι. Οι πλανήτες στα αριστερά θα επηρεάσουν την δεκτική πλευρά και λειτουργία του εν λόγω Τσάκρα και οι πλανήτες στα δεξιά την ενεργητική λειτουργία του Τσάκρα. Για την καλύτερη κατανόηση του παραπάνω χρειάζεται βαθύτερη μελέτη των Τσάκρα.

Το Συστημα Των 7 Τσακρα

Μια μικρή εικόνα της λειτουργιας κάθε τσάκρα:

 
Τσακρα
Παθητικη Πλευρα
Ενεργητικη Πλευρα
Τσακρα 1ο
 Σωματική - υλική ενέργεια  Έλεγχος της ενέργειας - σταθερότητα
Τσακρα 2ο
 Κοινωνικότητα.Σεξουαλικότητα  Σαγήνη. Έλεγχος της σεξουαλικής ενέργειας.
Τσακρα 3ο  Οτιδήποτε μας δίνει αυτοπεποίθηση  Δύναμη της Θέλησης, Χάρισμα, αντοχή
Τσακρα 4ο
 Οτιδήποτε μας αρέσει ή αγαπάμε και το δεχόμαστε  Οτιδήποτε αγαπάμε ή μας αρέσει και το δίνουμε
Τσακρα 5ο
 Παθητική διαίσθηση  Ενεργητική διαίσθηση και επαφή με άλλους κόσμους
Τσακρα 6ο
 Πνευματικά ενδιαφέροντα, αναλυτικότητα, μνήμη  Λογική, εγκεφαλική δημιουργία, σύνθεση
Τσακρα 7ο
 Ο σύνδεσμός μας με το Θείον...  Ανώτερους κόσμους    


Πινακας με τις Πλανητικες Επιδρασεις στο Συστημα των Τσακρα: 
  
Πλανητης Στην Αριστερη Πλευρα  Στη Δεξια Πλευρα
Ήλιος 
Πολλή καλή ενέργεια και από το άτομο αλλά και από τους άλλους Αυξημένος έλεγχος
Σελήνη Αυξημένη δεκτικότητα. Το άτομο εύκολα απορροφά ενέργειες και πληροφορίες από τους άλλους ή από τη Φύση Βαθιά συναισθήματα και μια καθαρή θέαση των ενεργειών του αντίστοιχου επιπέδου
Ερμής Νοητική δεκτικότητα. Το άτομο εύκολα απορροφά πληροφορίες από τους άλλους ή τη Φύση Νοητικός έλεγχος, κατανόηση
Αφροδίτη
Ενδιαφέροντα, χόμπυ, πάθος. Συναντήσεις με άτομα που προσφέρουν την αίσθηση της αγάπης Η δύναμη της αποπλάνησης, ερωτισμός, η αποτελεσματική χρήση των συναισθημάτων για έλεγχο
Άρης    Ενεργητικότητα, δυναμισμός, δραστηριότητα, ισχυροί φίλο Κουράγιο, δυναμική δράση, καλός ενεργητικός έλεγχος
Δίας   Πολλή ενέργεια και πολλές πηγές ενδιαφέροντος Η δύναμη της συσσώρευσης ενέργειας, σοφίας, πνευματική χρήση της ενέργειας
Κρόνος   Λίγες πηγές και έλλειψη ενέργειας Οικονομία, συστολή, στρατηγική και λίγες εκδηλώσεις της ενέργειας
Ουρανός   Ενεργειακά ξεσπάσματα που ακολουθούν περιόδους χαμηλής ενέργειας, μεταβλητότητα Πνευματικότητα, ανώτερη συνείδηση
Ποσειδώνας 
Χαμηλή σωματική ενέργεια αλλά καλή επαφή με άλλους κόσμους Πνευματική χρήση της ενέργειας 
Πλούτωνας    Πάθος, βαθιά κατανόηση και αίσθηση Υλικό για μεταμόρφωση, μεταφυσικά ενδιαφέροντα

Ο Ιδανικος Χαρτης
Σε αυτό το είδος της Αστρολογίας ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα και οι Οίκοι δεν είναι σημαντικά γιατι στην ουσία δεν έχει σημασία ΤΙ κάνει κάποιος αλλά ΠΩΣ το κάνει. Γι'αυτό έχουν σημασία οι πλανήτες (η εσωτερική ενέργεια του Όντος) και όχι οι ακμές των Οίκων.
 
 
Υπαρχει μια αρχετυπική ενεργοποίηση των Τσάκρα, τοποθετώντας το Βόρειο Δεσμό στις 0 μοίρες του Αιγόκερω και τον Νότιο Δεσμό στις 0 μοίρες του Καρκίνου. Λαμβάνουμε υπόψιν και μελετάμε τους κυβερνήτες των ζωδίων και την επιρροή τους στα αντίστοιχα Τσάκρα. Στον παραπάνω χάρτη  μπορούμε να δούμε τις ιδανικές πλανητικές επιρροές σε κάθε Τσάκρα. Ο παραπάνω χάρτης θα μπορούσε να αποδοθεί με μια πιο χαρακτηριστική εικόνα για το σύστημα των Τσάκρα. Οι πλανήτες δεν αναγράφονται πλέον αλλά σίγουρα γνωρίζετε τους κυβερνήτες των ζωδίων:
 
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση είναι να ψάξετε για άτομα που έχουν πλανήτες που επηρεάζουν τα Τσάκρα τους όπως σε αυτήν την εικόνα του Ιδανικού Χάρτη. Θα διαπιστώσετε οτι τα Τσάκρα τους λειτουργούν καλά. Για παράδειγμα ο Χίτλερ και ο Στάλιν είχαν τον Κρόνο να επηρεάζει τη δεξιά πλευρά του Τσάκρα Αίνα και γι'αυτό ήταν και οι δύο σχεδόν ιδιοφυείς σε αυτό που έκαναν (με την επιρροή του κακεργέτη Κρόνου βέβαια...) Ο Μιρσέα Ελιάντε, γνωστός επιστήμονας που έγραψε ένα βιβλίο για την ιστορία των Θρησκειών είχε στον γενέθλιό του χάρτη τον Δια να ενεργοποιεί  το αριστερό μέρος της περιοχής του Τσάκρα Αίνα, το νοητικό ενεργητικό κομμάτι, πράγμα που του έδωσε καταπληκτική μνήμη και ιδιαίτερη ικανότητα ανάλυσης. (Ο Δίας επίσης κυβερνά τις Θρησκείες). Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη μελέτη των πλανητών και στην αντιστοιχία τους με τα Τσάκρα. Μπορείτε να μελετήσετε με αυτό το σύστημα ακόμη και τις τρέχουσες διελεύσεις ή την επίδραση των εκλείψεων ή και ακόμη την επίδραση ενος ατόμου σε ένα άλλο σε βαθύτερα επίπεδα μέσα από χάρτες συναστρίας.

Η Συναστρια και τα Τσακρα
Οι πλανήτες του ατόμου Α στην δεξιά πλευρά του Σεληνιακού Άξονα του ατόμου Β σημαίνει οτι το άτομο Α βοηθά το άτομο Β να γίνει πιο ενεργό, του δίνει ερεθίσματα (που μπορεί να είναι για καλό ή για κακό). Αν οι πλανήτες του Α βρίσκονται στο αριστερό μέρος του Β αυτό σημαινει οτι ο Α στην ουσία δίνει στον Β κάτι στο οποίο ο Β ειναι δεκτικός (και αυτό μπορεί να είναι για καλό ή για κακό). Λαμβάνουμε  πάντα υπόψιν τον Βόρειο Δεσμό του ενός και πού πέφτει στον χάρτη του άλλου. Όπως και στις κανονικές συναστρίες ο οίκος που πέφτει ο Ωροσκόπος του άλλου δείχνει σε ποιόν τομέα επηρεάζεται το άτομο απο τον άλλο, το Τσάκρα που ενεργοποιείται από τον άλλο και τον Βόρειο Δεσμό του είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της σχέσης. Θα παρατηρήσετε οτι αν ο Β.Δεσμός του ενός πέφτει στο δεξί κομμάτι του άλλου τοτε ο Β.Δεσμός του άλλου πέφτει στο αριστερό κομμάτι του πρώτου. Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε σχέση υπάρχει κάποιος που δίνει και κάποιος που παίρνει όσο αφορά τη λειτουργία ενός τσάκρα. Σε μιά σχέση που είναι συναισθηματική υπάρχει πάντα κάποιος που αγαπά περισσότερο και κάποιος που δέχεται αυτή την αγάπη....

Οι Διελευσεις του Βορειου Δεσμου και τα Τσακρα
Η διέλευση από κάθε περιοχή που αντιστοιχεί σε ένα τσάκρα διαρκε 1,551 χρόνια εφόσον ο συνολικός κύκλος των δεσμών διαρκεί 18,614 χρόνια και αντιπροσωπεύει έναν πλήρη εξελικτικό κύκλο.

 • 0 - 1,55 χρόνια
  Η ανάπτυξη του νευρολογικού συστήματος του μωρού. Τα πρώτα του επιτεύγματα (μαθαίνει τα βασικά, περπατάει, παίζει, τρώει.) Η διέλευση του Β.Δεσμού ενεργοποιεί το παθητικό μέρος του Αίνα Τσάκρα.
 • 1,55 - 3,1 χρόνια
  Το παιδί αρχίζει να λέει φράσεις, η σκέψη του είναι ως επί το πλείστον συναισθηματική και όχι λογική. Η διέλευση ενεργοποιεί το παθητικό κόμματι του Βισούντα Τσάκρα.
 • 3,1 - 4,65 χρόνια
  Το παιδί αρχίζει να έχει έντονα συναισθήματα για τη μητέρα, τα άλλα  μέλη της οικογένειας και για τα άλλα παιδιά. Η διέλευση ενεργοποιίι το παθητικό κομμάτι του Αναχάτα Τσάκρα, του Τσάκρα της Καρδιάς.
 • 4,65 - 6,2 χρόνια
  Το παιδί καταλαβαίνει περισσότερα για τη δική του προσωπικότητα, είναι η ηλικία του ''Θέλω αυτό! Θέλω εκείνο!''. Η διέλευση ενεργοποιεί το παθητικό κομμάτι του Ηλιακού Πλέγματος, του Μανιπούρα Τσάκρα.
 • 6,2 - 7,75 χρόνια
  Το παιδί αρχίζει να κοινωνικοποιείται. Πηγαίνει στο σχολείο, έρχεται σε επαφή με περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, μαθαίνει τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς. Η διέλευση ενεργοποιεί το παθητικό κομμάτι του κοινωνικού/σεξουαλικού τσάκρα, του Σουαντιστάνα.
 • 7,75 - 9,31 χρόνια
  Το παιδί έχει πολλή σωματική ενέργεια, του αρέσει να τρέχει και είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσουμε σε ένα μέρος. Η διέλευση ενεργοποιεί το παθητικό κομμάτι του ριζικού Τσάκρα, του Μουλαντχάρα.
 • 9.31 - 10,86 χρόνια
  Το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη σωματική του ενέργεια σε κάποιο πρακτικό σκοπό όπως για παράδειγμα οργανωμένα σπορ, αρχίζει να κάνει μικρά πραγματάκια στο σπίτι (αν οι γονείς βέβαια το διδάξουν...) Η διέλευση ενεργοποιεί το ενεργητικό κομμάτι του ριζικού Τσάκρα.
 • 10,86 - 12,41χρόνια
  Το παιδί αρχίζει να ενδιαφέρεται για το αντίθετο φύλο, τα κορίτσια έχουν την πρώτη έμμηνο ρύση και γενικότερα κοινωνικοποιούνται περισσότερο. Η διέλευση ενεργοποιεί  το ενεργητικό κομμάτι του Σεξουαλικού Τσάκρα.
 • 12,41 - 13,96 χρόνια
  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολύ σημαντικά θέματα προσωπικότητας. Κλασικά προβλήματα εφηβείας, μπορούν να μάθουν πώς να χειρίζονται και να ελέγχουν τις ανάγκες τους και αρχίζουν να αναζητούν για τον εαυτό τους την εξουσία. Η διέλευση ενεργοποιεί το ενεργητικό κομμάτι του Ηλιακού Πλέγματος, το Μανιπούρα Τσάκρα.
 • 13,96 - 15,51 χρόνια
  Η πρώτη εμπειρία σε συναισθηματικό επίπεδο. Είτε αληθινή είτε στο μυαλό τους  οι έφηβοι αρχίζουν να σκέφτονται για το πώς αισθάνονται. Η διέλευση ενεργοποιεί  το ενεργητικό κομμάτι του Αναχάτα Τσάκρα.
 • 15,51 - 17,06 χρόνια
  Οι έφηβοι αρχίζουν και συνειδητοποιούν πέρα από τις λέξεις και την πραγματικότητα τον κόσμο μέσα απο τη διαισθητική τους κατανόηση. Η διέλευση ενεργοποιεί το ενεργητικό κομμάτι του τσάκρα του Λαιμού, του Βισούντα Τσάκρα.
 • 17,06 - 18,61 χρόνια
  Η πιο νοητικά παραγωγική περίοδος της ζωής. Λένε οτι τότε γεννιούνται οι Ιδέες. Το σίγουρο είναι οτι τότε οι νέοι έχουν τη δική τους κατανόηση και αρχίζουν να τη μοιράζονται με τους άλλους.
Ο πρώτος κύκλος των διελεύσεων του Β.Δεσμού έχει ολοκληρωθεί. Οι διελεύσεις συνεχίζονται με το ίδιο μοτίβο αλλά σε διαφορετικό πλέον επίπεδο.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
Newsletter