astropedia.gr

Η διέλευση του Ποσειδώνα από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση του Ποσειδώνα από τους γενέθλιους οίκους
Ο Ποσειδώνας χρειάζεται γύρω στα 164 χρόνια για να ολοκληρώσει έναν κύκλο περνώντας και από τους δώδεκα οίκους του χάρτη μας. Λόγω της αργής κίνησής του, το πέρασμά του από κάθε οίκο χρειάζεται αρκετά χρόνια ώστε να μπορέσει να ξεδιπλώσει το δυναμικό του, καθώς χρειάζεται γύρω στα 3 με 14 χρόνια περίπου για να διανύσει ένα ζώδιο.

Είναι στο χέρι μας, αν θα αντισταθούμε στην επιρροή του ή αν θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με αυτή την επιρροή. Συνήθως κατά το πρώτο μέρος της διέλευσης του δημιουργούνται χαοτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, καθώς ο πλανήτης προσπαθεί να μας φέρει σε επαφή με το αόρατο και το μη χειροπιαστό και προσπαθεί να μας συνδέσει με τον πνευματικό κόσμο. Κατά το δεύτερο μέρος της διέλευσής του είναι σχετικά πιο εύκολο να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς γίνεται και να μπορέσουμε τελικά να δουλέψουμε με τις τάσεις που έχει δημιουργήσει ο πλανήτης με την διέλευσή του. Η σύγχυση δίνει την θέση της στην διευρυμένη αντιληπτικότητα και η διάλυση στην βαθύτερη κατανόηση.   

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 1ο γενέθλιο οίκο
Η επίδραση του Ποσειδώνα καθώς διελαύνει από τον σημαντικό πρώτο σου οίκο είναι φανερή στο ίδιο σου το σώμα, στο μυαλό σου και στην ψυχή σου. Κάθε σου κομμάτι ευαισθητοποιείται και αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα το ότι μπορείς να συνδέεσαι με υψηλότερες συχνότητες αντίληψης και να είσαι πολύ πιο μαλακός και δεκτικός με τους άλλους. Η σύνδεση αυτή σε κάνει πιο ευαίσθητο στις πιο μικρές αποχρώσεις της καθημερινότητάς σου και του περιβάλλοντός σου. Είναι σχεδόν σαν να απορροφάς τις διαθέσεις των άλλων και η δική σου διάθεση να έχει πολλές και φαινομενικά αδικαιολόγητες μεταπτώσεις.

Η διέλευση αυτή προσθέτει μια μυστηριώδη αύρα μαγνητισμού γύρω σου και αλλάζει ο τρόπος που προβάλλεις τον εαυτό σου στους άλλους. Έχεις την τάση να είσαι λιγότερο πρακτικός, περισσότερο ιδεαλιστής και ονειροπόλος και ιδιαίτερα ευαίσθητος. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να βρίσκεις εντελώς αδιάφορα τα πρακτικά και επίγεια θέματα και η ζωή να είναι απλά βαρετή για να της δώσεις σημασία. Η κατεύθυνση της ζωής σου δεν είναι πολύ ξεκάθαρη τώρα και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει να αισθανθείς λιγότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη ανασφάλεια για το μέλλον σου. Δεν είναι καθόλου απίθανο με αυτή την διέλευση να αισθανθείς ότι σε ελκύει ένας πιο πνευματικός και ιδεαλιστικός σκοπός στην ζωή.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του πλανήτη από τον δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου σου σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία αλλάζει κατά πολύ το γενικότερο σύστημα των αξιών σου. Δεν δίνεις τόση μεγάλη προσοχή στο χρήμα και τα οικονομικά σου μπορεί να περάσουν σε ασταθέστερη βάση και να αντιμετωπίσεις προβλήματα ή δυσκολίες χωρίς να καταλαβαίνεις ακριβώς το πώς και το γιατί. Είναι απαραίτητος κατά την διέλευση αυτή ο έλεγχος των εσόδων και εξόδων σου και είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις οτιδήποτε μπορεί να έχει έστω και την υποψία οικονομικής απάτης, εξαπάτησης ή κοροϊδίας ή το να επενδύσεις οικονομικά σε σχέδια που δεν είναι εγγυημένα και ασφαλή εκ των προτέρων και που ενέχουν υψηλό βαθμό ρίσκου.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 3ο γενέθλιο οίκο
Με αυτή την διέλευση μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου. Παράλληλα όμως αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα και δυσκολίες σε οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με λεπτομέρειες, συγκέντρωση προσοχής, πρακτικά ζητήματα, δεδομένα και αριθμούς. Οι άλλοι μπορεί να μη σε θεωρούν αξιόπιστο και να σταματήσουν να βασίζονται πάνω σου για το ότι θα πας την καθορισμένη ώρα στο ραντεβού που έχετε συμφωνήσει για παράδειγμα ή ότι έστω θα το θυμηθείς! Δυσκολεύεσαι να βάλεις σε λέξεις τις σκέψεις σου και αυτά που θέλεις να εκφράσεις και γι’ αυτό αυτή την περίοδο σε ελκύουν περισσότερο οι τέχνες, η ποίηση και η μουσική ή οποιαδήποτε μορφή λόγου που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένους τρόπους έκφρασης. Ο λόγος σου γίνεται πιο αφηρημένος, πιο ποιητικός κατά κάποιο τρόπο και μπορείς να αποτελέσεις πηγή έμπνευσης για τους άλλους.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 4ο γενέθλιο οίκο

Η διέλευση μπορεί να δημιουργήσει μπερδέματα και σύγχυση στις σχέσεις σου με την οικογένεια, το σπίτι, την οικογενειακή σου ζωή και την σχέση σου με το παρελθόν. Αυτή την περίοδο λειτουργείς πιο ιδεαλιστικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με τις σχέσεις σου με τους στενούς συγγενείς και τα αγαπημένα σου συγγενικά πρόσωπα και αυτός σου ο ιδεαλισμός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αν δεν είσαι προσεκτικός και πρακτικός. Επίσης μπορεί η στάση σου πλέον να μην δείχνει πλέον ότι δεσμεύεσαι και ότι είσαι εκεί όταν σε χρειαστούν, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις, παρεξηγήσεις και απογοήτευση σε αυτούς, καθώς εσύ προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου. Μια άλλη πιθανή εκδήλωση αυτής της διέλευσης έχει να κάνει με το ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ίσως χρειάζεται την βοήθειά σου και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να κάνεις κάποιες θυσίες από την δική σου ζωή. Κατά την διέλευση του Ποσειδώνα από τον τέταρτό σου οίκο θα παρατηρήσεις πιθανώς ότι γενικότερα χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο και ότι εξαντλείσαι πολύ πιο εύκολα.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Η αισθηματική σου ζωή μέσα από αυτή την διέλευση γίνεται πιο πλούσια και αποκτά χρώμα, μυστήριο και βάθος. Συνειδητοποιείς ή πιάνεις τον εαυτό σου να είναι πιο ρομαντικός από το συνηθισμένο, αλλά ταυτόχρονα γίνεσαι και πιο ευάλωτος καθώς βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις στο άλλο πρόσωπο και δεν επεξεργάζεσαι τα γεγονότα λογικά. Ο ρομαντισμός μπορεί να σε οδηγήσει εύκολα σε απογοήτευση εξαιτίας της αυταπάτης και αυτό γιατί αυτή την περίοδο δεν είσαι ερωτευμένος με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά περισσότερο με την ιδέα του έρωτα.

Τα ζητήματα της καρδίας λοιπόν μπορεί να φαίνονται αυτή την περίοδο ρομαντικά και ζεστά, αλλά είναι πιθανόν να οδηγηθείς σε μπερδέματα και σε ανεξιχνίαστες και περίπλοκες καταστάσεις. Μπορεί για παράδειγμα να ερωτευτείς κάποιον που δεν είναι διαθέσιμος, που δεν κάνει εύκολα σχέσεις ή που είναι μακρινός και άπιαστος. Ή μπορεί να ερωτευτείς και να συνδεθείς με κάποιον που νοιώθεις ότι χρειάζεται να τον σώσεις και να τον βοηθήσεις μέσα από την αγάπη σου. Επίσης η διέλευση αυτή μπορεί να δημιουργήσει μπερδέματα και σύγχυση σε σχέση με τα παιδιά σου και καλό είναι να είσαι σίγουρος ότι όλα είναι ξεκάθαρα. Από την θετική πλευρά αυτή η διέλευση τονίζει την φαντασία σου και την δημιουργικότητά σου, δίνοντας άλλη ώθηση σε δημιουργικά ταλέντα και καλλιτεχνική έκφραση.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 6ο γενέθλιο οίκο

Υπό αυτή την διέλευση έχεις την τάση να είσαι αρκετά επιρρεπής σε φαρμακευτικές αγωγές, ναρκωτικά ή χημικά. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει και να επιδράσει πάνω στην σωματική σου υγεία και αυτό είναι κάτι που οφείλεις να το προσέξεις και να το μετριάσεις. Επίσης αυτή η περίοδος θα σου φέρει αρκετά διλήμματα και θα σε κάνει να μην έχεις πολύ ξεκάθαρη εικόνα σε σχέση με το τι ακριβώς συμβαίνει στην εργασία σου ή το αντικείμενο της εργασίας σου να αλλάξει και να στραφείς σε παροχή υπηρεσίας, βοήθειας ή και φιλανθρωπίας. Η διέλευση του Ποσειδώνα θα σε δυσκολέψει αρκετά και δεν θα είναι εύκολο να τηρήσεις το πρόγραμμά σου, να διατηρήσεις τις ρουτίνες και τις συνήθειές σου ή να παραμείνεις εστιασμένος στους σκοπούς και τους στόχους σου.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 7ο γενέθλιο οίκο

Κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης θα νοιώσεις αρκετά μπερδεμένος με τις σχέσεις σου και οι καταστάσεις που περιβάλλουν αυτόν τον τομέα της ζωής σου θα είναι αρκετά έως πολύ συγκεχυμένες, μυστήριες και σίγουρα όχι ξεκάθαρες. Οι σχέσεις γενικότερα, αλλά περισσότερο οι αισθηματικές σχέσεις θα βαδίζουν πάνω σε κινούμενη άμμο και θα υπάρχουν αρκετές αμφισημίες και γεγονότα που μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς τρόπους, κάτι που αυξάνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητά σου. Μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις μια συμπεριφορά από τον σύντροφο τέτοια που θα σε κάνει να φτάνεις σε απόγνωση και να θωρείς ότι κινείται και συμπεριφέρεται τελείως παιδικά και ανώριμα ή ακόμη και ανεύθυνα.

Αν είσαι μόνος σου, τότε οι γνωριμίες που κάνεις με αυτή την διέλευση μπορεί να φαίνονται τέλειες και κάθε φορά να νομίζεις ότι αυτός είναι ο πρίγκιπας που έψαχνες, αλλά τελικά να απογοητεύεσαι, όταν υποχωρεί η πρώτη εντύπωση. Χρειάζεται να προσέξεις την τάση σου να προσελκύεις άτομα που φαίνεται να βρίσκονται σε ανάγκη και που χρειάζονται κάποιον να τους σώσει. Το σύνδρομο του σωτήρα θα σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα όσο διαρκεί αυτή η διέλευση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς ούτε να σώσεις τον σύντροφό σου, αλλά ούτε και να τον ελέγξεις και ότι δεν πρέπει όλοι να ακολουθούμε την ίδια και απαράλλαχτη γραμμή ζωής.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 8ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Ποσειδώνα από τον όγδοο οίκο του ωροσκοπίου σου είναι πιθανό να σου δημιουργήσει προβλήματα και προκλήσεις στα οικονομικά σου και ειδικότερα σε οικονομικά θέματα που σχετίζονται με κάποιον άλλον, κυρίως με τον σύντροφο. Από την θετική πλευρά είναι η περίοδος που από το πουθενά και χωρίς να το ελπίζεις μπορεί να εγκριθεί κάποιο δάνειο ή να λάβεις κάποιο είδος υποστήριξης και βοήθειας χωρίς να το περιμένεις και με έναν εντελώς μυστήριο τρόπο. Οι ερωτικές σου σχέσεις ζωντανεύουν και αποκτούν χρώμα καθώς επίσης και αρκετά πνευματική υπόσταση, ταυτόχρονα όμως σε μπερδεύουν και δεν σε αφήνουν να είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει και πού ακριβώς αυτές οι σχέσεις οδηγούνται.

Η διέλευση κάνει πολύ θολά τα όρια που υπήρχαν μέχρι τώρα ανάμεσα σε αυτό που είναι δικό σου και σε αυτό που είναι του άλλου, όπως για παράδειγμα ο σύντροφός σου να μην έχει διευθετήσει οικονομικές του εκκρεμότητες και τώρα αυτό να επηρεάζει και την δική σου οικονομική κατάσταση. Γενικότερα θα ήταν καλό να είσαι πολύ προσεκτικός σε οτιδήποτε δεν είναι ξεκάθαρο και σου δημιουργεί την υποψία απάτης ή ψεύδους. Δεν είναι καλή περίοδος για να δανείσεις χρήματα, καθώς θα αργήσουν πολύ να σου επιστραφούν.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 9ο γενέθλιο οίκο
Η γενικότερη εικόνα που έχεις για την ζωή μέχρι τώρα και η φιλοσοφία σου διευρύνονται μέσα από αυτή την διέλευση και νοιώθεις έτοιμος να δεχτείς μη συνηθισμένα στοιχεία και να ενστερνιστείς μια πιο πνευματική ή μυστικιστική φιλοσοφία ζωής. Αυτή την περίοδο είσαι σε γενικές γραμμές περισσότερο επιρρεπής στις εντυπώσεις και πιο εύκολα επηρεάσιμος. Ο χαρακτήρας σου μαλακώνει επίσης και γίνεσαι πιο φιλεύσπλαχνος και πιο εγκάρδιος και βοηθητικός με τους άλλους. Είναι η περίοδος που αναζητάς την αδελφή-ψυχή σου και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις χρειάζεσαι το στοιχείο του ιδανικού και της πνευματικής σύνδεσης. Αυξάνεται το ενδιαφέρον σου για την τέχνη, αναζητάς να βιώσεις συναισθήματα, αλλά ταυτόχρονα η διέλευση αυτή μπορεί να σου φέρει σύγχυση και μπερδέματα σε σχέση με ταξίδια, νομικές υποθέσεις ή με ανώτερες σπουδές.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 10ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του μυστηριώδους και ανεξιχνίαστου Ποσειδώνα από αυτόν τον οίκο μπορεί να σου θολώσει την αντίληψη και να μη είναι ξεκάθαρη η κατεύθυνση που παίρνει αυτή την περίοδο η ζωή σου. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση αλλά και ανυπομονησία. Αν μάλιστα από την φύση σου είσαι άνθρωπος που βαδίζει με πρόγραμμα, σχέδιο και δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του, τότε η διέλευση θα είναι πολύ απαιτητική από σένα, καθώς θα βαδίζεις στα τυφλά, χωρίς να μπορείς εύκολα να καταλαβαίνεις τι γίνεται και πού οδηγεί το κάθε σου βήμα.

Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις τον χαρακτήρα σου σε αυτό που σου συμβαίνει. Ο τομέας της καριέρας σου τώρα περιβάλλεται από μυστικότητα, περίεργες και ασυνήθιστες συμπτώσεις και μη αναμενόμενες ή μυστήριες εξελίξεις.  Οι άλλοι μπορεί και να μην σε βλέπουν έτσι όπως ακριβώς είσαι, αλλά να σε εξιδανικεύουν, για καλό ή για κακό, και να περιμένουν από σένα διαφορετικά πράγματα από αυτά που μπορείς να δώσεις. Κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης, θα ήταν καλό να μην παροτρύνεις και να μην υποθάλπεις αυτή την εικόνα εξιδανίκευσης που έχουν οι άλλοι από σένα, όσο και να μπαίνεις στον πειρασμό.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 11ο γενέθλιο οίκο

Η διέλευση του Ποσειδώνα από τον ενδέκατό σου γενέθλιο οίκο προσθέτει χρώμα και φαντασία στην κοινωνική σου ζωή. Κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης μπορεί να αισθανθείς την ανάγκη να θέσεις κάποια όρια με τους φίλους σου ή με τις απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από εσένα και αυτό γιατί η παρουσία του Ποσειδώνα κάνει τα πράγματα να μην είναι ξεκάθαρα, τα όρια να θολώνουν και τελικά να σε κάνει να μπερδεύεσαι. Η πίστη σου σε ιδεολογικές ομάδες και η εμπιστοσύνη που δείχνεις στο πρόσωπο των φίλων σου αυτή την περίοδο θα ταλαντευτούν και ίσως δείξεις εμπιστοσύνη σε πρόσωπα ή σε ομάδες που τελικά δεν το αξίζουν. Η ανάγκη σου να ανήκεις ιδεολογικά κάπου είναι μεγάλη και έτσι μπορεί να προσκολληθείς πολύ πιο εύκολα σε ασυνήθιστα άτομα, που είναι πολύ πνευματικά, αλλά ταυτόχρονα αρκετά περίεργα. Η διέλευση αυτή χαρακτηρίζει μια περίοδο σύγχυσης σε σχέση με το ποιος είσαι και το πού ανήκεις.

Διέλευση Ποσειδώνα από τον 12ο γενέθλιο οίκο

Ο δωδέκατος οίκος είναι από τους πιο ευνοϊκούς οίκους του γενέθλιου ωροσκοπίου για την διέλευση του Ποσειδώνα καθώς ο πλανήτης μπορεί να λειτουργήσει καλά σε αυτόν τον οίκο. Η φύση του δωδέκατου οίκου είναι οικεία στον μυστηριώδη, ανεξιχνίαστο και φευγαλέο χαρακτήρα του πλανήτη. Κατά την περίοδο της διέλευσης το πιο πιθανό είναι να αισθάνεσαι άνετα με την απομόνωση και να γίνονται πιο έντονα και ίσως σημαδιακά τα όνειρα που βλέπεις. Η διαίσθησή σου μιλάει πιο καθαρά και δίνεις μεγαλύτερη σημασία από ό,τι παλιότερα στα σημάδια, στις συμπτώσεις, στα σύμβολα και γενικότερα στους οιωνούς. Χτίζεις ένα πεποιθησιακό σύστημα βασισμένο στην πίστη του αόρατου.