astropedia.gr

Η διέλευση της Σελήνης από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση της Σελήνης από τους  γενέθλιους οίκους
Η Σελήνη ως δείκτης του ψυχισμού μας, των συνηθειών μας, του υποσυνείδητου εαυτού μας, των συναισθηματικών μας προσκολλήσεων, της ανάγκης μας για ασφάλεια και της καθημερινότητάς μας…

Η Σελήνη αλλάζει ζώδιο περίπου κάθε δυόμιση ημέρες. Κάθε φορά, λοιπόν, που η Σελήνη διελαύνει από έναν οίκο, «χρωματίζει» τις τάσεις εκείνης της σύντομης χρονικής περιόδου, που διαρκεί –όπως ήδη αναφέρθηκε- περίπου 2μιση ημέρες αλλά ανάλογα με την έκταση του κάθε οίκου μπορεί να κρατήσει και περισσότερο ή λιγότερο.
Η Σελήνη δείχνει (ανάλογα με την εκάστοτε διέλευσή της) τους τομείς εκείνους οι οποίοι –έστω και στιγμιαία- λειτουργούν ως το συναισθηματικό μας «καταφύγιο», στο οποίο περιχαρακωνόμαστε για να αισθανθούμε ασφαλείς!
Επίσης, η διελαύνουσα Σελήνη σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτει τομείς οι οποίοι για διάφορους λόγους υπόκεινται σε κάποιο είδος μεταβλητότητας και, ως εκ τούτου, μας κάνουν να αισθανόμαστε «συναισθηματικά μετέωροι» και να γινόμαστε κυκλοθυμικοί.
 
Διέλευση της Σελήνης από τον 1ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης της Σελήνης από τον 1ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου μας, γινόμαστε σε γενικές γραμμές κυκλοθυμικοί, νοσταλγικοί, ενίοτε και ανασφαλείς. Βέβαια, την ίδια στιγμή η Σελήνη προσδίδει μια γλυκύτητα στην προσωπικότητά μας και μας κάνει πιο συμπαθητικούς και ελκυστικούς, σε σύγκριση με το πρότερο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, μας γεννιέται η ανάγκη να ικανοποιήσουμε τα θέλω μας και θλιβόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Έτσι, μπορεί να δίνουμε στους άλλους την εντύπωση ενός ενοχικού ατόμου, που τείνει να γκρινιάζει και να «βαμπιρίζει» άθελά του τους άλλους.
Παρόλο που παρουσιαζόμαστε ως θύματα, παρόλο που είμαστε ιδιαίτερα περιποιητικοί, στοργικοί και τρυφεροί προς τους γύρω μας, το ενδιαφέρον μας είναι επικεντρωμένο στον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε. Τα επίπεδα της ζωτικότητάς μας υπόκεινται σε διακυμάνσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τη δημοτικότητά μας, αφού κάποιοι ελκύονται από το προφίλ που εκφράζουμε προς τα έξω, ενώ κάποιοι άλλοι απωθούνται από αυτό.
Συν τοις άλλοις, μας δημιουργείται η ανάγκη να ασχοληθούμε τόσο με το σώμα μας όσο και με την εξωτερική μας εμφάνιση και τείνουμε να προβαίνουμε σε υπερκατανάλωση και αγορές υλικών αγαθών, στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τα εσωτερικά μας κενά.
Τέλος, στην καθημερινότητά μας διαδραματίζουν συνήθως πρωταγωνιστικό ρόλο γυναίκες, οι οποίες μας βοηθούν να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες ή στο άλλο άκρο μας προκαλούν περαιτέρω ανασφάλεια.
Γενικά, θα έλεγε κανείς ότι «τρεφόμαστε» κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης μέσω της ενασχόλησης με τον εαυτό μας και τις προσωπικές μας επιθυμίες.

Διέλευση της Σελήνης από τον 2ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω διέλευσης, μας απασχολούν ιδιαίτερα τα οικονομικά μας ζητήματα. Έτσι, συχνά αισθανόμαστε ανασφάλεια σε σχέση με την οικονομική μας ζωή, καθώς συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Μάλιστα, η οικονομική μας ζωή μπορεί να υποστεί διακυμάνσεις και κάποιο είδος μεταβλητότητας, το οποίο μας αναστατώνει.
Συχνά κάποια έξοδα, τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, έρχονται στην επιφάνεια, ενώ δεν αποκλείονται και κάποια έσοδα τα οποία μας προσφέρουν ιδιαίτερη ψυχική ικανοποίηση.
Αν και αναζητάμε νέες πηγές εσόδων και θέλουμε να κάνουμε υπερωρίες στην εργασία μας για να αυξήσουμε τις καθαρές αποδοχές μας, εμφανιζόμαστε νωθροί και δεν αναλαμβάνουμε συνήθως δράση.
Η παρουσία και η παρέμβαση γυναικών μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας θέματα ή αντιθέτως να μας δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Συν τοις άλλοις, η συγκεκριμένη διέλευση φέρνει δυναμικά στην επιφάνεια την ανάγκη μας για στενές δεσμευτικές σχέσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να νιώσουμε ασφαλείς.
Ως εκ τούτου, μπορεί να εμφανιζόμαστε ενοχικοί ή να κάνουμε σκηνές ζηλοτυπίας στον σύντροφό μας, ο οποίος μπορεί να νιώσει ότι ασφυκτιά από την κυκλοθυμική μας διάθεση και την παραπονιάρικη φύση μας.
Επιπρόσθετα, κατά το χρονικό διάστημα της διέλευσης της Σελήνης από τον 2ο οίκο του χάρτη μας, προσπαθούμε να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας, βάσει της ευρύτερης πορείας του.
Ταυτόχρονα, φέρνουμε στο νου μας το σύστημα των αξιών και των αρχών μας, που δομήθηκε κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας, αλλά συχνά συνειδητοποιούμε με θλίψη ότι θα πρέπει να το αναθεωρήσουμε ή να το απαρνηθούμε προσωρινά, προκειμένου να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της ίδιας της ζωής.
Μάλιστα, μπορεί να υποκύψουμε σε ανέντιμες τακτικές, οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με το ευρύτερο ηθικό μας υπόβαθρο.
Γενικά, για να αισθανθούμε ισορροπημένοι, θα πρέπει να έχουμε γεμάτη τσέπη, έναν πιστό και αφοσιωμένο σύντροφο δίπλα μας, ξεκάθαρο και αποσαφηνισμένο σύστημα αξιών και εξασφαλισμένα υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης.

Διέλευση της Σελήνης από τον 3ο γενέθλιο οίκο

Το πέρασμα της Σελήνης στον 3ο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας σηματοδοτεί μία σύντομη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποία μας γεννιέται η ανάγκη να συλλέξουμε πληροφορίες, να ανταλλάξουμε γνώμες και να επικοινωνήσουμε με τον κοινωνικό μας περίγυρο.
Ο νους μας επηρεάζεται από την ψυχική μας διάθεση και η διαίσθησή μας είναι αυξημένη.
Ωστόσο, ενώ προσπαθούμε να είμαστε πιο κοινωνικοί και ομιλητικοί, συχνά παρεξηγούμε τα λεγόμενα των άλλων, οι οποίοι με τη σειρά τους μας εκλαμβάνουν ως κυκλοθυμικούς και εύθικτους.
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης μπορεί να εμπλακούμε σε συζητήσεις με γυναίκες, οι οποίες είτε μας ανανεώνουν εσωτερικά είτε μας απογοητεύουν για κάποιο λόγο.
Επιπρόσθετα, αν είμαστε καλά ψυχολογικά, ευνοείται κάθε είδους πνευματική εργασία, καθώς το μυαλό μας μοιάζει με «σφουγγάρι» που απορροφά με ευκολία τη γνώση.
Αν, όμως, η διάθεσή μας είναι κακή, επηρεάζεται και η ικανότητά μας να συγκεντρωθούμε και να απομνημονεύσουμε.
Επιπλέον, βιώνουμε στιγμιαία έναν εσωτερικό διχασμό, καθώς η λογική μας συγκρούεται με τα συναισθήματά μας.
Επίσης, αισθανόμαστε ασφάλεια δίπλα στα αδέλφια μας ή κοντά σε άλλους μακρινούς συγγενείς, θηλυκού γένους κυρίως, ενώ συχνά μας γεννιέται η ανάγκη να προβούμε σε κάποια εκδρομή ή σε κάποιο κοντινό ταξίδι, προκειμένου να ανακτήσουμε την εσωτερική μας γαλήνη και ισορροπία.
Δεν αποκλείεται, βέβαια, κάποιο γεγονός να κάνει τις σχέσεις μας με τους συγγενείς μας να μοιάζουν αβέβαιες. Τέλος, μπορεί να αναπολήσουμε τα σχολικά μας χρόνια και να νιώσουμε απογοήτευση, καθώς συνειδητοποιούμε ότι μεγαλώνουμε και αυξάνονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μας.

Διέλευση της Σελήνης από τον 4ο γενέθλιο οίκο
Εδώ η Σελήνη βρίσκεται στο «σπίτι» της, το οποίο είναι και καλό και κακό. Για όσο διάστημα η Σελήνη διελαύνει από τον 4ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου μας, γινόμαστε πιο εσωστρεφείς, διαισθητικοί και ενδοσκοπικοί και τείνουμε στην αναπόληση της παιδικής μας ηλικίας, της γενέτειράς μας και, γενικά, του παρελθόντος μας.
Μας δημιουργείται η ανάγκη να ανακαλύψουμε τον βαθύτερο εαυτό μας και να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ψυχισμό μας και τα διάφορα τραύματα που μας ταλαιπωρούν.
Στην πραγματικότητα, όμως, φοβόμαστε να το τολμήσουμε, γιατί αισθανόμαστε ευάλωτοι.
Η ψυχανάλυση θα μπορούσε είτε να μας βοηθήσει είτε να μας προκαλέσει μελαγχολία λόγω της συνειδητοποίησης της υποτιθέμενης «κακοδαιμονίας» μας.
Συν τοις άλλοις, γινόμαστε σπιτόγατοι, κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής περιόδου.
Το σπίτι μας μοιάζει με «παράδεισο», με το πανίσχυρο εκείνο «φρούριο», το οποίο μας προσφέρει ασφάλεια.
Το ίδιο ασφαλείς αισθανόμαστε δίπλα στα μέλη της οικογένειάς μας, τα οποία νιώθουμε ότι είναι τελικά οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο οι οποίοι μας νοιάζονται αληθινά.
Έτσι, προσπαθούμε να «κανακέψουμε» και να φροντίσουμε όσο μπορούμε τους δικούς μας ανθρώπους.
Δεν αποκλείονται, ωστόσο, μικροπαρεξηγήσεις με πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, θηλυκού γένους κυρίως, ενώ είναι πιθανό να εμφανιστούν ξαφνικά προβλήματα τα οποία αφορούν στο σπίτι μας και μας προκαλούν ένα αίσθημα αβεβαιότητας.

Διέλευση της Σελήνης από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία διέλευση, η οποία φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη μας να εκφράσουμε τα ταλέντα μας, να δημιουργήσουμε και να τραβήξουμε τους «προβολείς» επάνω μας!
Θα έλεγε κανείς ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης είμαστε πιο εκδηλωτικοί, ενώ μας δημιουργείται η αβυσσαλέα ανάγκη να αισθανθούμε ξανά παιδιά, να διασκεδάσουμε και να ανακτήσουμε την ανεμελιά μας.
Το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα συχνά τείνουμε να ασχολούμαστε με δραστηριότητες οι οποίες μας προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση.
Αν δεν έχουμε παιδιά, μπορεί να περάσει από το μυαλό μας η σκέψη ότι θα μπορούσαμε ίσως να γίνουμε γονείς.
Αν, πάλι, έχουμε παιδιά, το ενδιαφέρον μας μοιάζει στραμμένο σε αυτά αλλά υπάρχει κίνδυνος να «πνίξουμε» τα παιδιά μας από την υπερβολική μας αγάπη, από την προσκόλλησή μας σε αυτά και από την υπέρμετρη περιποιητική μας διάθεση, η οποία μπορεί τελικά να τα εκνευρίσει ή ακόμη και να τα απωθήσει.
Επιπλέον, κατά την περίοδο αυτής της διέλευσης, μπορεί να ερωτευτούμε, να αναζητήσουμε ρομαντικές περιπέτειες, να ενθουσιαστούμε συναισθηματικά χάρη σε κάποια ενδιαφέρουσα γνωριμία, να συνειδητοποιήσουμε ότι ο έρωτας είναι αυτό που στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε, να νοσταλγήσουμε παρελθοντικούς μας έρωτες, ανεκπλήρωτους ή μη, ενώ είναι πολύ πιθανό να μας «κατακλύσουν» διαφόρων ειδών καλλιτεχνικές εμπνεύσεις.
Τέλος, μπορεί να νιώσουμε επιρρεπείς σε τυχερά παιχνίδια ή να μας γεννηθεί η ανάγκη να επενδύσουμε και να ρισκάρουμε επιχειρηματικά.

Διέλευση της Σελήνης από τον 6ο γενέθλιο οίκο

Για όσο διάστημα διαρκεί η εν λόγω διέλευση, τείνουμε να ανησυχούμε –υπερβολικά σε ορισμένες περιπτώσεις- για θέματα εργασίας, υγείας ή για πρακτικά ζητήματα της καθημερινής μας ζωής.
Ο τομέας της εργασίας θεωρητικά θα έπρεπε να μας προσφέρει ασφάλεια αλλά συχνά βιώνουμε μια μεταβλητότητα στα εργασιακά μας ζητήματα. Η συναισθηματική μας κατάσταση και η ψυχολογία μας μοιάζουν να επηρεάζουν την απόδοση και την παραγωγικότητά μας.
Επίσης, δεν αποκλείεται να βιώσουμε κάποια γεγονότα εντός του εργασιακού μας περιβάλλοντος τα οποία μάλλον θα σχετίζονται με γυναίκες συναδέλφους μας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις συνειδητοποιούμε ότι η εργασιακή μας ζωή υπολειτουργεί ή είναι προβληματική αλλά, ταυτόχρονα, εμφανιζόμαστε νωθροί και παθητικοί και αποφεύγουμε να αναλάβουμε δράση, προκειμένου να αλλάξει η εργασιακή μας πραγματικότητα.
Αν είμαστε άνεργοι, εντείνονται η ανάγκη μας να βρούμε δουλειά και να προσφέρουμε έργο καθώς και η θλίψη μας λόγω της παρατεταμένης ανεργίας.
Όσον αφορά στην υγεία μας, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, μπορεί να βιώσουμε μια ανεξήγητη φοβία ότι ο οργανισμός μας δε λειτουργεί ισορροπημένα ενώ τα επίπεδα της ζωτικότητας και της ενεργητικότητάς μας υπόκεινται σε διακυμάνσεις.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έλθουν στην επιφάνεια ψυχοσωματικά προβλήματα άνευ σημασίας, καθώς ο ψυχισμός μας τείνει να επηρεάζει σημαντικά και τη σωματική μας κατάσταση.
Τέλος, τείνουμε να εκφράζουμε ιδιαίτερη αγάπη προς τα κατοικίδιά μας (αν έχουμε) και να τα φροντίζουμε με περίσσεια τρυφερότητα, ενώ η γραφειοκρατία μοιάζει να μας ταλαιπωρεί και να μας αγχώνει.

Διέλευση της Σελήνης από τον 7ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης της Σελήνης η ανάγκη μας για συντροφικότητα εκτοξεύεται στα ύψη.
Η μοναξιά μας απωθεί περισσότερο από ποτέ, γι’ αυτό αναζητάμε διακαώς τη συντροφιά των γύρω μας, με τους οποίους όμως τείνουμε να ταυτιζόμαστε.
Γενικότερα, έχουμε την τάση να απορροφάμε σαν «σφουγγάρι» τις ενέργειες των άλλων και να κάνουμε τα προβλήματά τους δικά μας.
Οι άλλοι και, ιδιαίτερα, το ταίρι μας θα μπορούσαν θεωρητικά να μας προσφέρουν ασφάλεια, ενώ η ανάγκη μας για κοινωνική αλληλεπίδραση και στενές διαπροσωπικές σχέσεις έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.
Θα πρέπει, ωστόσο, να αποφύγουμε τυχόν προσκολλήσεις ή εξαρτήσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας αν χρειαστεί.
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αναπολήσουμε έναν παρελθοντικό μας σύντροφο ή απλά το μοτίβο της σχέσης που είχαμε μαζί του και να αισθανθούμε θλίψη που πλέον η ερωτική μας ζωή έχει αλλάξει προς το χειρότερο (ή τουλάχιστον έτσι θα νομίζουμε εμείς).
Συν τοις άλλοις, είναι πιθανό να μας προτείνει συνεργασία κάποια γυναίκα.
Παρότι οι ίδιοι επιθυμούμε διακαώς να έλθουμε σε επαφή με κόσμο, οι άλλοι μοιάζουν τόσο εύθικτοι, κυκλοθυμικοί και υπερευαίσθητοι.
Ως εκ τούτου, μπορεί να δυσκολευτούμε να τους προσεγγίσουμε, με αποτέλεσμα να βιώσουμε τελικά ένα ανυπόφορο συναίσθημα μοναξιάς, το οποίο με τη σειρά του θα γιγαντώσει τις ανασφάλειες και τους φόβους μας.
Τέλος, είναι πιθανές κατά μέτωπο συγκρούσεις με πρόσωπα θηλυκού γένους, οι οποίες θα μας αναστατώσουν.

Διέλευση της Σελήνης από τον 8ο γενέθλιο οίκο

Η συγκεκριμένη διέλευση μας στρέφει στον ίδιο μας τον εαυτό και μας δημιουργεί την ανάγκη να ενδοσκοπήσουμε και να κατανοήσουμε τον ψυχισμό μας καθώς και τα κίνητρα της συμπεριφοράς μας.
Αυτή είναι μια καλή περίοδος για ψυχοθεραπεία, αρκεί να αποφύγουμε την ταύτιση με τον ψυχοθεραπευτή μας.
Πάντως, ενώ χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές, τείνουμε να παραμένουμε απλοί θεατές στην παράσταση της ίδιας μας της ζωής, γεγονός το οποίο συχνά μας προκαλεί μελαγχολία και μας κάνει να αισθανόμαστε ανίσχυροι και εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση στασιμότητας.
Ζητήματα που αφορούν σε δάνεια, τράπεζες, πιστωτικές κάρτες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές μας προς τη Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μοιάζουν να μας προβληματίζουν και να μας αγχώνουν.
Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε ως επί το πλείστον οικονομική υποστήριξη από τους γύρω μας και, δη, από το ταίρι μας καθώς και μια υγιή σεξουαλική ζωή, προκειμένου να αισθανθούμε ασφαλείς. Ωστόσο, σεξ χωρίς συναίσθημα δεν έχει αξία για εμάς, καθώς χρειαζόμαστε την απόλυτη ψυχοσωματική ένωση.
Τέλος, επειδή ο 8ος οίκος συνδέεται –μεταξύ άλλων- με τον θάνατο, δεν αποκλείεται να έλθει στην επιφάνεια μια ανεξήγητη φοβία ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, χωρίς να έχουμε προλάβει να καλύψουμε τις αληθινές ανάγκες μας, χωρίς να έχουμε προλάβει να αποκωδικοποιήσουμε εις βάθος τον ίδιο μας τον εαυτό.

Διέλευση της Σελήνης από τον 9ο γενέθλιο οίκο
Για όσο διάστημα η Σελήνη διελαύνει από τον 9ο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, μας δημιουργείται η ανάγκη να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες και να φέρουμε εις πέρας τυχόν εκπαιδευτικά ζητήματα, τα οποία έχουμε αφήσει μισοτελειωμένα ή ανολοκλήρωτα.
Ωστόσο, τείνουμε να στερούμαστε αποφασιστικότητας και δεν είμαστε αρκετά διεκδικητικοί ώστε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας ή κάποιο εκπαιδευτικό σεμινάριο.
Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοσοφικές, μεταφυσικές και λογοτεχνικές μας ανησυχίες είναι έντονες και μοιάζουμε να «διψάμε» για γνώση.
Επιπρόσθετα, μπαίνουμε στη διαδικασία να πραγματοποιούμε μακρινά ταξίδια με το νου μας, στην προσπάθειά μας να αποδράσουμε από την πραγματικότητα.
Κάποια γυναίκα μπορεί να προσπαθήσει να μας δώσει κίνητρο, προκειμένου να προβούμε σε σπουδαία πνευματικά επιτεύγματα.
Μπορεί, μάλιστα, με τον τρόπο της να λειτουργήσει ως πνευματικός γκουρού για εμάς.
Τα όνειρά μας είναι έντονα και μπορεί να μεταφέρουν μηνύματα του υποσυνείδητου εαυτού μας, ενώ είναι πιθανό να αισθανθούμε ότι μόνον ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα μπορούσε να μας ανανεώσει ψυχικά.

Διέλευση της Σελήνης από τον 10ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης της Σελήνης, θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια εικόνα μας, τις φιλοδοξίες μας, την καριέρα μας, την εσωτερική μας ολοκλήρωση και την έννοια της επιτυχίας στη ζωή μοιάζουν να μας απασχολούν αλλά και να μας αγχώνουν ιδιαίτερα.
Μπορεί να ανησυχούμε ότι η δημοτικότητά μας έχει μειωθεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αισθανόμαστε μια αβεβαιότητα σε σχέση με την επαγγελματική μας ζωή. Η παρέμβαση κάποιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει –θετικά ή αρνητικά- τις εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα της επαγγελματικής μας ανέλιξης.
Νιώθουμε έντονα την ανάγκη να ανταμειφθούμε για τις προσπάθειές μας στην εργασία μας και χρειαζόμαστε την κοινωνική αποδοχή.
Μας ενδιαφέρει σε σημείο ψυχαναγκασμού να διατηρούμε ένα «ατσαλάκωτο» προφίλ και να μην εκτιθέμεθα κοινωνικά.
Ωστόσο, συχνά πετυχαίνουμε το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα να δίνουμε προς τα έξω την εντύπωση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι ανασφαλής, ηττοπαθής, αδύναμος, ευάλωτος, υπερευαίσθητος, παρεξηγησιάρης και κυκλοθυμικός.
Καμιά φορά, βέβαια, απολαμβάνουμε κάποιο είδος στιγμιαίας δημοτικότητας σε χώρους στους οποίους κυριαρχούν οι γυναικείοι πληθυσμοί.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της εν λόγω διέλευσης, μπορεί να νοσταλγήσουμε παρελθοντικές περιόδους της ζωής μας, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από καλή φήμη και επαγγελματική επιτυχία, ενώ δεν αποκλείεται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στο γραφείο, λόγω μοναξιάς στους υπόλοιπους τομείς της ζωής και επειδή ο τομέας της καριέρας μοιάζει να είναι ο μοναδικός τομέας που μας προσφέρει ασφάλεια και καλύπτει διαφόρων ειδών εσωτερικά κενά μας.

Διέλευση της Σελήνης από τον 11ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης της Σελήνης από τον 11ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου μας, η κοινωνική μας ζωή έρχεται συνήθως στο προσκήνιο.
Ο τομέας της φιλίας μοιάζει να αποτελεί το «συναισθηματικό μας καταφύγιο».
Ως εκ τούτου, τείνουμε να αναζητάμε τη συντροφιά των φίλων μας και εμφανιζόμαστε ιδιαίτερα δοτικοί και περιποιητικοί προς αυτούς.
Νιώθουμε έντονα την ανάγκη να ανήκουμε σε κάποια ομάδα ή ακόμη και να προσφέρουμε κοινωνικό έργο στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας.
Γενικότερα, τείνουμε να ταυτιζόμαστε ψυχικά με τα μέλη των διαφόρων ομάδων στις οποίες μετέχουμε.
Έτσι, ενώ δείχνουμε ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των φιλικών μας προσώπων και των ομοϊδεατών μας, ταυτόχρονα, επηρεαζόμαστε πολύ από αυτά.
Τελικά, οι φιλίες και οι διάφορες ομαδικές δραστηριότητες τείνουν να μας «απομυζούν» ενεργειακά και, σε ακραίες περιπτώσεις, να μας φθείρουν σε ψυχολογικό επίπεδο, ενώ οι ίδιοι θέτουμε σε εφαρμογή το ένστικτό μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, με απώτερο στόχο την πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Διέλευση της Σελήνης από τον 12ο γενέθλιο οίκο
Αυτή είναι μια περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας η διαίσθηση και η φαντασία μας ενεργοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει μια έντονη τάση στον ιδεαλισμό, στην ονειροπόληση και στην εξιδανίκευση.
Μπορεί να είμαστε αφηρημένοι και να χρειαζόμαστε να μείνουμε μόνοι για να γεμίσουμε μπαταρίες και να επιστρέψουμε πιο δυναμικοί στα εγκόσμια σε επόμενο χρόνο.
Η ενδοσκόπηση και η αυτοανάλυση αποτελούν μερικές από τις βασικότερες ανάγκες μας, ενώ οι διάφορες εμπνεύσεις (καλλιτεχνικές ή μη) αλλά και τα έντονα συναισθήματα που μας κατακλύζουν μοιάζουν να προέρχονται από τα βάθη του ασυνειδήτου.
Οι περιθωριακοί άνθρωποι, οι αδύναμοι της ζωής, ο πόνος των γύρω μας, η αδικία μοιάζουν να μας ευαισθητοποιούν ιδιαίτερα, ενώ δεν αποκλείονται και προφητικά όνειρα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης (ιδιαίτερα αν υπάρχουν δείκτες ισχυρής διαίσθησης και στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας).
Ωστόσο, αισθανόμαστε σε γενικές γραμμές μπερδεμένοι και αυτό μας δημιουργεί ανασφάλεια, γιατί συνειδητοποιούμε ότι για κάποιο λόγο έχουμε χάσει τον «προσανατολισμό» μας.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να βιώσουμε déjà vu ή μεταφυσικές εμπειρίες, τις οποίες αδυνατούμε να μοιραστούμε με τους γύρω μας και να εξηγήσουμε με τη λογική.
Συν τοις άλλοις, καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί, καθώς ο περίγυρός μας μπορεί να περιλαμβάνει γυναίκες οι οποίες μας εχθρεύονται και προσπαθούν να μας βλάψουν υπογείως και να μας εμπλέξουν σε ίντριγκες και παρασκηνιακές ενέργειες.
Τέλος, αν οδηγούμε, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε GPS γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθούμε, αν και –ακόμα και χωρίς GPS- το πιθανότερο είναι ότι, έστω και μετά από άσκοπους κύκλους, θα βρούμε το δρόμο μας χάρη στο ένστικτό μας.