astropedia.gr

Η διέλευση του Ηλίου από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση του Ηλίου από τους γενέθλιους οίκους
Ο Ήλιος ως «πηγή φωτός», που αποτελεί την κινητήριο εκείνη δύναμη η οποία μας ωθεί να εκφράσουμε τον συνειδητό εαυτό μας…

Ο Ήλιος είναι ένας από τους σπουδαιότερους –αν όχι ο σπουδαιότερος- δείκτες του ωροσκοπίου. Κάθε φορά, λοιπόν, που ο Ήλιος διελαύνει από έναν οίκο, «χρωματίζει» τις τάσεις εκείνης της περιόδου που συνήθως κρατάει περίπου ένα μήνα, αλλά ανάλογα με την έκταση του κάθε οίκου μπορεί να κρατήσει και περισσότερο ή λιγότερο.
Αναμφίβολα, ο Ήλιος είναι πηγή φωτός και δείχνει (ανάλογα με την εκάστοτε διέλευσή του) τους τομείς εκείνους στους οποίους επικεντρώνουμε τις επιθυμίες μας και επιδιώκουμε να «ρίξουμε φως», προκειμένου να τους ανακαλύψουμε περισσότερο!
Δείχνει, με πιο απλά λόγια, τους τομείς της δράσης μας οι οποίοι έρχονται στο προσκήνιο, μας δίνουν τη δυνατότητα να «λάμψουμε» και να εκφράσουμε τον συνειδητό εαυτό μας.

Διέλευση του Ήλιου από τον 1ο γενέθλιο οίκο
Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Ηλίου από τον 1ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου, γινόμαστε σε γενικές γραμμές πιο πληθωρικοί και εκδηλωτικοί.
Ο Ήλιος προσδίδει «λάμψη» στην προσωπικότητά μας και μας κάνει πιο δημιουργικούς αλλά και ελκυστικούς στους γύρω μας, σε σύγκριση με το πρότερο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, μας γεννιέται η επιθυμία να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας προς τα έξω και να αξιοποιήσουμε τις ηγετικές μας ικανότητες.
Έτσι, μπορεί να δίνουμε στους άλλους την εντύπωση ενός «πομπώδους» ή εξουσιαστικού ατόμου.
Ο εγωκεντρισμός μας έρχεται στο προσκήνιο και το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στον ίδιο μας τον εαυτό.
Τα επίπεδα της ζωτικότητάς μας είναι συνήθως αυξημένα και τείνουμε να ασχολούμαστε με προσωπικά μας ζητήματα, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε υποκειμενικοί και εγωιστές.
Τέλος, μας δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούμε με την εξωτερική μας εμφάνιση και να αγοράσουμε ρούχα, παπούτσια και άλλα αξεσουάρ τα οποία αναδεικνύουν το παρουσιαστικό μας και τονίζουν περαιτέρω τη γοητεία μας.

Διέλευση του Ήλιου από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Κατά τη διάρκεια της εν λόγω διέλευσης, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στα οικονομικά μας ζητήματα.
Έτσι, μπαίνουμε στη διαδικασία να οργανώσουμε την οικονομική μας ζωή, ενώ συχνά μας γεννιέται η επιθυμία να αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα.
Ως αποτέλεσμα, αναζητάμε νέες πηγές εσόδων ή κάνουμε υπερωρίες στην εργασία μας, προκειμένου να αυξήσουμε τις καθαρές αποδοχές μας.
Συν τοις άλλοις, η συγκεκριμένη διέλευση φέρνει στην επιφάνεια την κτητικότητά μας.
Ως εκ τούτου, μπορεί να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και, ιδίως, τον σύντροφό μας ως προσωπική μας ιδιοκτησία, γεγονός το οποίο μπορεί να ασκήσει πίεση στο ταίρι μας.
Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα της διέλευσης του Ηλίου από τον 2ο οίκο του χάρτη μας, συχνά μπαίνουμε σε μια διαδικασία αυτοαξιολόγησης, ενώ ταυτόχρονα τείνουμε να ηθικολογούμε και να αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στο σύστημα των αξιών και των αρχών μας.
Μάλιστα, μπορεί να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας το ηθικό μας υπόβαθρο ή ακόμη και να απαρνηθούμε ανέντιμες τακτικές που μας προτείνουν οι γύρω μας.

Διέλευση του Ήλιου από τον 3ο γενέθλιο οίκο
Το πέρασμα του Ηλίου στον 3ο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας σηματοδοτεί μία περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποία μας γεννιέται η επιθυμία να συλλέξουμε πληροφορίες, να ανταλλάξουμε απόψεις και να επικοινωνήσουμε με τον περίγυρό μας.
Γινόμαστε, γενικά, πιο κοινωνικοί και ομιλητικοί και ο τρόπος σκέψης μας χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα αλλά, ταυτόχρονα, και από έπαρση.
Ως εκ τούτου, κάποιοι μας θαυμάζουν, ενώ άλλοι μπορεί να μας αντιπαθούν, καθώς μας θεωρούν αλαζόνες.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης ευνοείται κάθε είδους πνευματική εργασία, καθώς το μυαλό μας μοιάζει ιδιαίτερα ενεργοποιημένο και οι νοητικές μας ικανότητες και δεξιότητες τίθενται σε εφαρμογή.
Τέλος, το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς τα αδέλφια μας ή άλλους μακρινούς συγγενείς, πχ θείες, θείους, ξαδέλφια κτλ ενώ συχνά προβαίνουμε σε εκδρομές και κοντινά ταξίδια, τα οποία για κάποιο λόγο μοιάζουν να προωθούν την αυτοέκφρασή μας.

Διέλευση του Ήλιου από τον 4ο γενέθλιο οίκο
Για όσο διάστημα ο Ήλιος διελαύνει από τον 4ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου μας, είμαστε πιο εσωστρεφείς και τείνουμε στην ενδοσκόπηση.
Μας γεννιέται η επιθυμία να «φωτίσουμε» το παρελθόν μας, να ανακαλύψουμε τον εσώτερο εαυτό μας και να αναλύσουμε τον ψυχισμό μας και τα διάφορα τραύματα που μας ταλαιπωρούν.
Αυτή είναι μια καλή περίοδος για ψυχανάλυση.
Επιπλέον, γινόμαστε νοσταλγικοί και σπιτόγατοι.
Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στο σπίτι και στην οικογένειά μας και προσπαθούμε να οργανώσουμε την οικογενειακή μας ζωή.
Συχνά, μπαίνουμε στη διαδικασία να εκμισθώσουμε, να μισθώσουμε, να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε κάποιο ακίνητο, ενώ μπορεί να επισκεφθούμε και τη γενέτειρά μας, με την οποία μας συνδέουν οι αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία.

Διέλευση του Ήλιου από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πραγματικά ευχάριστη διέλευση!
Ο Ήλιος βρίσκεται στο «σπίτι» του, σε έναν οίκο δηλαδή, με τη φύση και τα αιτήματα του οποίου ταιριάζει ιδιαίτερα!
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης μας δημιουργείται η επιθυμία να εκφράσουμε τα ταλέντα μας και τις δεξιότητές μας αλλά και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα περίσσεια αποθέματα της δημιουργικότητάς μας.
Επίσης, προσπαθούμε να προβάλουμε τον εαυτό μας, να διασκεδάσουμε και να ανακτήσουμε την ξεγνοιασιά μας, την ανεμελιά μας και την παιδικότητά μας.
Μπορεί να μπούμε στη διαδικασία να ξεκινήσουμε ένα καινούριο χόμπι ή να ασχοληθούμε γενικότερα με δραστηριότητες οι οποίες μας προσφέρουν χαρά και ψυχική ικανοποίηση.
Αν έχουμε παιδιά, το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε αυτά αλλά υπάρχει κίνδυνος να είμαστε λιγάκι απαιτητικοί ή εξουσιαστικοί προς αυτά.
Μπορεί, μάλιστα, να τα βλέπουμε ως «καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή» μας, το οποίο, πιθανώς, θα τα κάνει να αγχώνονται και να αισθάνονται πιεσμένα.
Τέλος, κατά το χρονικό διάστημα αυτής της διέλευσης, μπορεί να αισθανθούμε την επιθυμία να ερωτευτούμε ή να βιώσουμε ένα ρομάντζο που θα θυμίζει τα εφηβικά μας χρόνια., ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο οι καλλιτεχνικές μας ανησυχίες.

Διέλευση του Ήλιου από τον 6ο γενέθλιο οίκο
Για όσο διάστημα διαρκεί η εν λόγω διέλευση, το ενδιαφέρον μας μοιάζει εστιασμένο σε θέματα εργασίας και υγείας.
Προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στη δουλειά μας.
Επίσης, προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα «θέλω» μας από την εργασιακή μας ζωή.
Συχνά, εισπράττουμε κομπλιμέντα ή κάποιο είδος επιβράβευσης για τα εργασιακά μας επιτεύγματα από ανθρώπους (συνήθως άνδρες) που κατέχουν θέσεις κύρους και εξουσίας.
Αν είμαστε άνεργοι, εντείνεται η ανάγκη μας να βρούμε δουλειά και να προσφέρουμε έργο.
Όσον αφορά στην υγεία μας, αυτή η περίοδος ενδείκνυται για γενικό τσεκ απ καθώς και για βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης ή καθιέρωση νέων, πιο ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών.
Τέλος, τείνουμε να αποδίδουμε περισσότερη προσοχή στα κατοικίδιά μας (αν έχουμε), ενώ προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να φέρουμε εις πέρας διάφορα πρακτικά, διαδικαστικά ή γραφειοκρατικά ζητήματα της καθημερινής μας ζωής.


Διέλευση του Ήλιου από τον 7ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης του Ηλίου τείνουμε να εστιάζουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή μας στους άλλους.
Επίσης, τείνουμε να αναζητάμε την ταυτότητά μας στα πρόσωπα των γύρω μας και, δη, στα πρόσωπα εκείνων με τους οποίους συνδεόμαστε στενά (πχ σύντροφο, κολλητούς φίλους, συνεργάτες).
Η επιθυμία μας για κοινωνική αλληλεπίδραση έρχεται στο προσκήνιο και οι ίδιοι μοιάζουμε να αντιπαθούμε τη μοναξιά.
Επιπλέον, προσπαθούμε να εξυγιάνουμε τον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων και, ιδιαίτερα, των ερωτικών.
Αισθανόμαστε πιο συντροφικοί από ποτέ και προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποια είναι τελικά τα θέλω μας από μία σχέση, από το ίδιο το ταίρι μας.
Εκτός αυτού, επιδιώκουμε να οργανώσουμε εκ νέου τις συνεργασίες μας, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητήσουμε έναν νέο συνεργάτη.
Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος να δυσκολευτούμε να επιτύχουμε υψηλό βαθμό συνειδητότητας, λόγω ταύτισης με τους γύρω μας, ενώ είναι πιθανό να βιώσουμε κατά μέτωπο συγκρούσεις και ανοιχτές αντιπαλότητες.
Οι άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν μοιάζουν πανίσχυροι αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο μοιάζουμε να ενδυναμωνόμαστε και οι ίδιοι μέσα από αυτούς.

Διέλευση του Ήλιου από τον 8ο γενέθλιο οίκο

Άλλη μία διέλευση η οποία ευνοεί την ενδοσκόπηση και την αυτοανάλυση.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γινόμαστε πιο εσωστρεφείς, επικεντρωνόμαστε στην ίδια την ψυχολογία μας και προσπαθούμε να αλλάξουμε εσωτερικά.
Επιθυμούμε να ανανεωθούμε και να ξαναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας.
Επιπρόσθετα, στρέφουμε την προσοχή μας σε ζητήματα που σχετίζονται με δάνεια, τράπεζες, πιστωτικές κάρτες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές μας προς τη Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Γενικά, κατά τη διάρκεια της εν λόγω διέλευσης η εσωτερική μας κατάσταση, η οικονομική μας ζωή, τα κληρονομικά μας ζητήματα και θέματα επενδύσεων βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.
Τέλος, ο 8ος οίκος συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταφυσική αλλά και με την έκφραση της σεξουαλικότητάς μας.
Ως εκ τούτου, μπορεί μια υπόθεση η οποία μας προβληματίζει να λάβει οριστικό τέλος, ώστε να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με άλλες, εντελώς καινούριες δραστηριότητες, ενώ η επιθυμία μας να εξιχνιάσουμε τα μυστήρια της ζωής, να μελετήσουμε το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο του αποκρυφισμού, να εκφραστούμε σεξουαλικά και να ζήσουμε συναρπαστικές ερωτικές εμπειρίες και συνευρέσεις έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

Διέλευση του Ήλιου από τον 9ο γενέθλιο οίκο
Για όσο διάστημα ο Ήλιος διελαύνει από τον 9ο οίκο του γενέθλιου χάρτη μας, μας δημιουργείται η ακατανίκητη επιθυμία να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, ενώ μοιάζουμε γενικά να χαρακτηριζόμαστε από φιλοσοφικές, μεταφυσικές, λογοτεχνικές και εκπαιδευτικές ανησυχίες.
Αυτή είναι μια καλή περίοδος για να εντείνουμε και να οργανώσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να πάρουμε το πτυχίο μας ή ακόμη και για να ξεκινήσουμε κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο ή κάποιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.
Επίσης, το εν λόγω χρονικό διάστημα ενδείκνυται για την ενασχόληση με το αντικείμενο της Αστρολογίας, στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε βαθύτερες αλήθειες, να εντοπίσουμε το νόημα της ζωής και να εξελιχθούμε πνευματικά.
Μπορεί κάποιος πνευματικός δάσκαλος να εμφανιστεί στη ζωή μας και να μας υποδείξει τον καρμικό προορισμό μας και το «μονοπάτι» που μας ταιριάζει, ενώ, τέλος, μπορεί να μας γεννηθεί η επιθυμία να πραγματοποιήσουμε ή να οργανώσουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο αναμένεται να μας ανανεώσει.

Διέλευση του Ήλιου από τον 10ο γενέθλιο οίκο

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης του Ηλίου, μπαίνουμε συνήθως στη διαδικασία να ασχοληθούμε ενεργά με τη δημόσια εικόνα μας, με τις προσωπικές μας φιλοδοξίες καθώς και με την καριέρα μας.
Θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική μας ζωή έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ οι ίδιοι προσπαθούμε να προβάλλουμε (όσο αυτό είναι εφικτό) τα επιτεύγματα και την προσωπική μας αξία.
Ως εκ τούτου, συχνά εισπράττουμε την επιβράβευση των ανωτέρων μας για την επαγγελματική μας απόδοση και ικανότητα.
Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου ευνοείται η επαγγελματική μας ανέλιξη και η μετάβασή μας σε ανώτερα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας.
Προς τα έξω δίνουμε την εντύπωση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι αυτάρκης, σίγουρος για τον εαυτό του, δημιουργικός, ηγετικός, αποφασιστικός και λαμπερός.
Η φήμη μας συχνά εκτοξεύεται στα ύψη.
Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να εισπράττουμε τόσο τον θαυμασμό όσο και τον φθόνο των γύρω μας.
Συν τοις άλλοις, οι σχέσεις μας με ανθρώπους που κατέχουν θέσεις κύρους και εξουσίας μπορεί, ανάλογα με τις όψεις που θα σχηματίσει ο διελαύνων Ήλιος με πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη μας, να βελτιωθούν σημαντικά ή στο άλλο άκρο να υποστούν φθορά και να μας κάνουν να αισθανθούμε ότι κάποιοι προσπαθούν να μας επιβληθούν ή να μας καθυποτάξουν.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, μπορεί να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στο γραφείο, με αποτέλεσμα οι πολύ δικοί μας άνθρωποι να νιώθουν παραμελημένοι ή τοποθετημένοι στο περιθώριο.


Διέλευση του Ήλιου από τον 11ο γενέθλιο οίκο
Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Ηλίου από τον 11ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου μας, η κοινωνική μας ζωή έρχεται συνήθως στο προσκήνιο.
Ο τομέας της φιλίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και τείνουμε να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο και αρκετή ενέργεια στα φιλικά μας πρόσωπα, στις κοινωνικές συναναστροφές μας, στις διάφορες παρέες μας αλλά και σε άλλου είδους ομάδες, κοινωνικές οργανώσεις και σωματεία.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ομαδικοί και συχνά προσπαθούμε να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο των διαφόρων ομάδων στις οποίες ανήκουμε.
Οι ηγετικές μας τάσεις, βέβαια, μπορεί να παρερμηνευτούν από τους γύρω μας και, τελικά, να προκαλέσουν προστριβές.
Γενικότερα, μοιάζουμε να αναζητάμε την προσωπική μας ταυτότητα μέσα από ομαδικές δραστηριότητες στις οποίες επιδιδόμαστε από κοινού με άλλους ανθρώπους οι οποίοι είναι ομοϊδεάτες ή έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς.
Τέλος, οι κοινωνικές μας ανησυχίες και οι κοινωνικοί προβληματισμοί μας εντείνονται, ενώ ο νους μας μοιάζει να είναι επικεντρωμένος στο μέλλον και να «γεννά» δημιουργικές ιδέες οι οποίες σχετίζονται με τα μελλοντικά μας σχέδια και οράματα.

Διέλευση του Ήλιου από τον 12ο γενέθλιο οίκο
Αυτή είναι μια περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να έλθουν στην επιφάνεια αρκετές από τις φοβίες και τις ανασφάλειές μας.
Ωστόσο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια τη μοναξιά μας και κατορθώνουμε τελικά να την αποδεχθούμε.
Η ενδοσκόπηση και η επίτευξη της αυτογνωσίας αποτελούν μερικές από τις βασικότερες επιθυμίες μας.
Όμως, μπορεί να αισθανθούμε μπερδεμένοι, καθώς η γνώση του εαυτού απαιτεί θάρρος και μια «βαθιά βουτιά» στα άδυτα τόσο του ασυνείδητου εαυτού μας όσο και του συλλογικού ασυνείδητου.
Η διαίσθησή μας ενεργοποιείται και οι ίδιοι μπαίνουμε συχνά στη διαδικασία να αποκρυπτογραφήσουμε τα όνειρά μας, προκειμένου να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Αυτό, βέβαια, δεν είναι εύκολο, είναι όμως ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου, που είναι ένας ικανοποιητικός βαθμός συνειδητότητας.
Οι καλλιτεχνικές και μεταφυσικές μας ανησυχίες έρχονται στο προσκήνιο, ενώ συχνά τείνουμε να ταυτιζόμαστε με τον ανθρώπινο πόνο και τα προβλήματα των γύρω μας, πράγμα που κάποιες φορές μας «απομυζεί» ενεργειακά και φθείρει τη ζωτικότητά μας.
Γενικότερα, μοιάζουμε να διανύουμε μια περίοδο της ζωής μας, κατά τη διάρκεια της οποίας είμαστε ιδιαίτερα συμπονετικοί και φιλάνθρωποι, ενώ μας δίνεται η ευκαιρία να εκτιμήσουμε την ίδια τη ζωή και τα «δώρα» της μέσα από τον πόνο των άλλων και την ανθρώπινη δυστυχία που επικρατεί γύρω μας.
Τέλος, καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί, καθώς κυριαρχεί μια τάση να εμπλακούμε σε παρασκήνια και ίντριγκες, ενώ οι κρυφοί εχθροί μας είναι ισχυροί και προσπαθούν να μας βλάψουν υπογείως