astropedia.gr

Η διέλευση του Άρη από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση του Άρη από τους γενέθλιους οίκους
Οι διελεύσεις του Άρη από τους οίκους του γενέθλιου χάρτη, απελευθερώνουν έντονο δυναμικό και ενέργεια και μας σπρώχνουν σε πρωτοβουλία, δράση και δυναμισμό. Ανάλογα με τον οίκο, αυτό μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, μπορεί όμως να λειτουργήσει αρνητικά δημιουργώντας εντάσεις, διενέξεις ή και χωρισμούς.

Διέλευση Άρη από τον 1ο γενέθλιο οίκο

Με την διέλευση του Άρη στον πρώτο οίκο εκφράζεις με άμεσο τρόπο την ισχυρή αυτοπεποίθηση που νιώθεις και εκδηλώνεις τον εαυτό σου δυναμικά. Είσαι γεμάτος από ενέργεια και ζητάς να εισπράξεις την αναγνώριση των άλλων. Γίνεσαι ανυπόμονος όταν δεν εξελίσσονται οι υποθέσεις με την ταχύτητα που επιθυμείς και θυμώνεις εύκολα. Εκφράζεις ελεύθερα την μεγάλη ανεξαρτησία που έχεις και θέλεις να ενεργείς με τον δικό σου τρόπο επιβάλλοντας αυτό που αισθάνεσαι ανεξάρτητα από τις επιθυμίες των  άλλων.

Είσαι ειλικρινής στην συμπεριφορά σου, έχεις ευθύτητα στο λόγο και στον τρόπο που ενεργείς και φέρεσαι απότομα. Στις συγκρούσεις τις οποίες εσύ ο ίδιος προκαλείς είσαι ανυποχώρητος και γίνεσαι διχαστικός με τη συμπεριφορά σου σε καυγάδες και διενέξεις. Επιζητάς να βρίσκεσαι στο προσκήνιο των καταστάσεων και σε επαφές με πολύ κόσμο. Σε εμπνέουν και σε ενθουσιάζουν νέα σχέδια δράσης. Συνήθως ξεκινάς κάτι νέο και στην συνέχεια προχωράς πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς να ολοκληρώσεις αυτό που άρχισες σε κάτι άλλο.

Προσπαθείς και υπερβάλεις πέρα από τις δυνάμεις σου χωρίς να τις αναγνωρίζεις και μπορεί να πάθεις υπερκόπωση από την πολύ εξαντλητική δραστηριότητα. Οι κινήσεις σου είναι σπασμωδικές, προκαλείς και φέρνεις σε δύσκολη θέση, με την στάση που έχεις, όσους είναι δίπλα σου, από μεγάλη και καταστρεπτική παρόρμηση. Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός να αποφύγεις τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις.

Υπάρχει πιθανότητα να έχεις εχθρική συμπεριφορά και να εμπλακείς άσκοπα με άτομα που σου αντιτίθενται ή να προκαλέσεις βλάβη στον εαυτό σου από την μεγάλη ορμητικότητα που έχεις. Συνήθως με τον Άρη στον πρώτο οίκο μεγαλώνει η ένταση στις ερωτικές σου σχέσεις και διεκδικείς τον ερωτικό σου σύντροφο δυναμικά. Προκαλείς τεταμένες σχέσεις στη συντροφική σου ζωή και προβλήματα από τα παιδιά σου που δεν σε υποστηρίζουν.

Διέλευση Άρη από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Με τη διέλευση του Άρη από τον δεύτερο οίκο διαθέτεις αποφασιστικότητα και κινητοποιείσαι δυναμικά για να εισπράξεις την συναισθηματική επιβεβαίωση μέσα από τα χρήματα που κερδίζεις. Χρησιμοποιείς σωστά και αποτελεσματικά τις διαθέσιμες δυνάμεις σου, να κερδίσεις περισσότερα χρήματα και να μεγαλώσεις τα εισοδηματικά σου αποθέματα. Έχεις ανάγκη από μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια στη ζωή σου και είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά για να την αποκτήσεις.

Επιθυμείς σταθερότητα, ασφάλεια και αποφεύγεις οτιδήποτε μπορεί να σε εκθέσει σε ριψοκίνδυνες κινήσεις. Προσπαθείς να διατηρήσεις ό,τι με κόπο έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Έχεις την ευκαιρία να επανεξετάσεις τις αξίες σου και να αναζητήσεις ποιες είναι οι πραγματικά ανάγκες σου και πώς μπορείς να τις εκπληρώσεις σε σχέση με τα χρήματα αλλά και με τις στενές σου σχέσεις.

Είσαι ανυπόμονος με τις επιθυμίες σου και ξοδεύεις περισσότερα χρήματα χωρίς να γνωρίζεις τον λόγο και το κίνητρο για την άμεση ικανοποίηση της κάθε παρόρμησης που έχεις. Καλό είναι να χρησιμοποιείς με σύνεση πιστωτικές κάρτες και τραπεζικές αναλήψεις γιατί μπορεί να εκτεθείς σε παρορμητικά και υπερβολικά έξοδα. Ενδέχεται να χρειαστεί να αφιερώσεις επιπλέον χρόνο στη δουλειά κάνοντας υπερωρίες για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα που τα έχεις ανάγκη εξαιτίας των πολλών εξόδων που κάνεις.

Η διέλευση του Άρη από τον δεύτερο οίκο διεγείρει εκτός από την υλική και την συναισθηματική σου ασφάλεια που εκφράζεται με κτητικότητα στις συντροφικές σου σχέσεις στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς τις αξίες σου. Η ανασφάλεια που αισθάνεσαι σε οδηγεί να υπερασπίζεσαι δυναμικά τις πεποιθήσεις σου και θέλεις να ταυτίζονται όλοι μαζί σου. Προσπάθησε να ελέγξεις τον θυμό σου γιατί γίνεσαι ευέξαπτος και εκφράζεσαι άσχημα λεκτικά. Γίνεσαι κυριαρχικός, ανεξέλικτος συναισθηματικά και προσπαθείς να επιβάλεις τον έλεγχο στο κοντινό σου περιβάλλον. Η διέλευση του Άρη από τον δεύτερο οίκο είναι πιθανό να προκαλέσει συγκρούσεις σχετικές με θέματα ιδιοκτησίας.

Διέλευση Άρη από τον 3ο γενέθλιο οίκο

Με τη διέλευση του Άρη από τον τρίτο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου έχεις έντονη κινητικότητα και επιταχύνεις κατά πολύ τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Η σκέψη σου είναι απασχολημένη με πολλές ιδέες και σχέδια που θέλεις να τα κάνεις πραγματικότητα. Γίνεσαι ιδιαίτερα πολυάσχολος υπερκινητικός και επικοινωνιακός αλλά έχεις την τάση να διασκορπίζεις την έντονη ενέργεια.

Προσπαθείς να αυτοπροσδιοριστείς και να επιβληθείς με τις ιδέες και τις πεποιθήσεις σου. Μπορείς να εκμεταλλευτείς την ενέργεια του Άρη που σου δίνει ευστροφία και άμεση αντίληψη και να ασχοληθείς με τις διανοητικές σου επιδιώξεις για να περάσεις τις ιδέες σου με δύναμη και πάθος.

Είσαι εξαιρετικά σαφής και κατηγορηματικός χωρίς να αφήνεις περιθώρια για επιχειρήματα, σε ό,τι διεκδικείς. Μπορεί από υπερένταση να έχεις ιδιαίτερα προκλητικό ύφος και να ανεβάζεις τους τόνους. Στις αντιπαραθέσεις που εμπλέκεσαι θέλεις οι επιθυμίες σου να γίνονται αποδεκτές. Υπερασπίζεσαι με πάθος αυτά που εκτιμάς, αφού εκλαμβάνεις πολύ προσωπικά την οποιαδήποτε αντίδραση που σε θίγει.

Έχεις την δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις από το κοντινό σου περιβάλλον. Προσφέρεις τον διαθέσιμο χρόνο που έχεις και κινητοποιείσαι με θέματα που αφορούν γείτονες και κοντινούς συγγενείς. Γίνεσαι ανυπόμονος, αντιδράς βίαια, δεν μπορείς να ελέγξεις τον παρορμητισμό σου και καλό είναι να αποφεύγεις την οδήγηση γιατί μπορεί να προκαλέσεις ατυχήματα. Σε χειρωνακτικές δουλειές δείξε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που χειρίζεσαι μηχανήματα αλλά και αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια και ψαλίδια.

Διέλευση Άρη από τον 4ο γενέθλιο οίκο
Με τη διέλευση του Άρη από τον τέταρτο οίκο δημιουργείται η ανάγκη να αφιερώσεις χρόνο και να δώσεις περισσότερη από την ενέργεια που διαθέτεις σε οικογενειακές ευθύνες και υποχρεώσεις. Η παρουσία του Άρη στον οίκο των οικογενειακών καταβολών φέρνει στην επιφάνεια παλιές καταστάσεις που τις είχες ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου και απαιτούν από σένα να δώσεις άμεσες λύσεις.

Επαναφέρει απωθημένα και καταπιεσμένα συναισθήματα  που δεν τα είχες επεξεργαστεί και παρέμεναν μέσα σου χωρίς να τα έχεις εκφράσει. Οι αντιδράσεις σου είναι ενστικτώδεις γίνεσαι ιδιαίτερα αμυντικός και προστατευτικός με τον εαυτό σου. Αισθάνεσαι μεγάλη εσωτερική ανησυχία και προσπαθείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες που προκύπτουν. Συνήθως η παρουσία του Άρη στον τέταρτο οίκο διεγείρει καταστάσεις που σχετίζονται σε οικογενειακά θέματα.

Προκαλείς ή σε προκαλούν σε διαμάχες και διαφωνίες μέσα από την οικογένεια και θέλεις να έχεις τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις. Στο ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη από την δική σου αντιδράς σπασμωδικά και με συγκινησιακή φόρτιση. Τα συναισθήματα σου επηρεάζονται άμεσα και αλλάζεις γρήγορα διάθεση. Δεν έχεις αυτοέλεγχο και αντιδράς αυθόρμητα καθώς αντιδράς συναισθηματικά στις προκλήσεις που δέχεσαι και δεν έχεις υπομονή.

Οι εσωτερικές συγκινησιακές συγκρούσεις που έχεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας που οφείλονται σε ανεπαρκή έκφραση των συναισθημάτων. Για να εκτονώσεις την ένταση που έχεις μπορείς να δραστηριοποιηθείς για θέματα που έχουν σχέση με το μέρος που διαμένεις. Μπορείς να ξοδέψεις χρόνο και να ασχοληθείς για επισκευές του σπιτιού, μικρές βλάβες που εμφανίζονται και για υποχρεώσεις και απαιτήσεις σε άτομα της οικογένειας.

Διέλευση Άρη από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Με την διέλευση του Άρη από τον πέμπτο οίκο της δημιουργικότητας και του έρωτα έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και επιζητάς να εκφραστείς με πρωτοποριακές επιλογές. Όλες οι δράσεις σου έχουν ενθουσιασμό και θερμά συναισθήματα που θέλεις να τα εκφράσεις. Έχεις έντονη αυτοπεποίθηση και θέλεις να επιβάλεις την  προσωπικότητα σου άμεσα, χωρίς φόβους και αναστολές.

Είναι διέλευση που έχει άμεση σχέση με την αυτοέκφραση και δεν μπορείς να έχεις αυτοπειθαρχία. Διαθέτεις τόλμη και θέληση που αναζητάς τρόπους να εκδηλώσεις το έντονο δυναμικό που έχεις μέσα σου σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια που έχουν δράση και ένταση όπως και να εκτονωθείς σωματικά με σεξουαλική επαφή. Διοχετεύεις όλη τη δυναμική ενέργεια που διαθέτεις στην ευχαρίστηση και την ικανοποίηση για να επιβεβαιωθείς.

Έχεις χαρούμενη διάθεση, μαγνητίζεις τα βλέμματα με την εξωτερική εμφάνιση. Με την υπερβολική αγάπη που έχεις για τον εαυτό σου γίνεσαι αυτάρεσκος. Σου αρέσει να αυτοπροβάλλεσαι και να εισπράττεις τον θαυμασμό. Συμπεριφέρεσαι ενστικτωδώς στις ερωτικές σχέσεις χωρίς να σκέφτεσαι τις επιθυμίες και τις ανάγκες της σχέσης σου. Ερωτεύεσαι συχνά και άμεσα και με δύσκολες όψεις ή άλλες διελεύσεις έχεις παράφορες επιθυμίες και πάθη που δεν μπορείς να τα ελέγξεις.

Η ανάγκη του Άρη για δράση και δραστηριότητα διοχετεύεται σε δραστηριότητες που έχουν σχέση την προσωπική δημιουργικότητα, με τη χαρά, τη διασκέδαση, τις ασχολίες που μπορείς να εισπράξεις άμεσα ικανοποίηση και τα δημιουργικά ταλέντα. Μπορείς να εκφραστείς δημιουργικά και να έχεις επαφή με παιδιά. Είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσεις το παιδί που κρύβεται μέσα σου να εκφραστεί ελεύθερα, να παίξει και να διασκεδάσει με ό,τι το ευχαριστεί.

Διέλευση Άρη από τον 6ο γενέθλιο οίκο

Με τη διέλευση του Άρη από τον έκτο οίκο της εργασίας, οι προσπάθειες σου εκπορεύονται από την ανάγκη να καταφέρεις να επιτύχεις στις εργασιακές σου υποθέσεις και να έχεις οικονομικά οφέλη. Η ενέργεια του Άρη σε προτρέπει να ανεβάσεις ρυθμούς και να εκτονωθείς στις καθημερινές δραστηριότητες και την επαγγελματική απασχόληση. Έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό σου και από αυτούς που συνεργάζεσαι καθώς θέλεις να λειτουργούν όλα με μέθοδο και οργάνωση.

Γίνεσαι γρήγορος και αποτελεσματικός στον χώρο της δουλειάς και αναζητάς να εισπράξεις την επιβεβαίωση.  Διαθέτεις δύναμη και ανθεκτικότητα και μπορείς και εργάζεσαι και να προσφέρεις υπηρεσίες κάτω από αντίξοες συνθήκες ως ευσυνείδητος και παραγωγικός επαγγελματίας. Η προσοχή σου είναι στραμμένη στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις και σε νέα καθήκοντα που σου αναθέτουν τα οποία καταφέρνεις και αντιμετωπίζεις με επιτυχία. Αν είσαι προϊστάμενος ή εργοδότης απαιτείς μεγάλη εργατικότητα από υπαλλήλους.

Οι πολλές ευθύνες και ο συγκεντρωτισμός που σε καταλαμβάνει σε κάνουν να διασπάσαι σε πολλές ασχολίες που σε αποδυναμώνουν και σου προκαλούν άγχος και στρες. Για να καταφέρεις να βρει θετική διέξοδο η μεγάλη ένταση που έχεις, καλό είναι να ασχολείσαι με μικρούς στόχους και να μην έχεις πολλές προσδοκίες από τον εαυτό σου και από αυτούς που συνεργάζεσαι.

Μπορεί να εκτεθείς σε κινδύνους από ατυχήματα ή να πάθεις υπερκόπωση επειδή βιάζεσαι να τελειώσεις κάποιες δουλειές.Συνήθως με την ορμητική ενέργεια του Άρη προκαλούνται διαφωνίες και εντάσεις στον χώρο της δουλειάς και δυσκολεύεσαι να συνεργαστείς αρμονικά με άλλους συνάδελφους ακόμα και αν έχεις προϊστάμενο, οπότε επιλέγεις να εργάζεσαι μοναχικά και αποδίδεις καλύτερα.

Διέλευση Άρη από τον 7ο γενέθλιο οίκο
Με τη διέλευση του Άρη από τον έβδομο οίκο επικεντρώνεσαι δυναμικά στην έντονη αλληλεπίδραση που υπάρχει στις σχέσεις σου και στα προβλήματα που εμφανίζονται. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου αποκτούν ιδιαίτερη δυναμική με προκλήσεις, εντάσεις και συγκρούσεις. Έχεις μεγάλη προθυμία για διαπροσωπικές σχέσεις και την εκδηλώνεις με ευθύτητα και αμεσότητα αλλά απαιτείς δυναμικά να έχεις πλήρη αφοσίωση από τον σύντροφο και με όσους συνεργάζεσαι.

Προσπαθείς να επιβεβαιωθείς και να κατοχυρωθείς στη συνείδηση των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεσαι σαν δυναμικό πρόσωπο που βρίσκεται άμεσα στις προτεραιότητες τους και έχει σημαντική παρουσία στη ζωή τους. Η εξάρτηση από τα συναισθήματα και τις διαθέσεις καθώς και η υπερβολική ειλικρίνεια οδηγούν σε διαφορές με όσους σχετίζεσαι. Είσαι εξαιρετικά εύθικτος στις αντιδράσεις των ανθρώπων που σχετίζεσαι καθώς τις εκλαμβάνεις σαν επιθετικές και απαιτητικές. Καυγαδίζεις συχνά και προκαλείς εντάσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και χωρισμό.

Αυτή την διέλευση του Άρη έχεις την ευκαιρία, όσο διαρκεί, να την εκμεταλλευτείς στην δύσκολη αλλά πολύ θετική εξισορροπητική πλευρά της και να ασχοληθείς από κοινού με τον άνθρωπο που σχετίζεσαι για να διορθώσεις τα προβλήματα της σχέσης σας και να μάθετε να συνυπάρχετε σε συνθήκες κατανόησης και αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Η κοινωνική πλευρά της ενέργειας που διεγείρει εδώ ο Άρης προσφέρει πολλές ευκαιρίες να καλλιεργήσεις και να εμπλουτίσεις τις κοινωνικές επαφές σου και να δραστηριοποιηθείς με θέματα που θα σε αναδείξουν στο χώρο των σχέσεων σου. Οι φιλικοί και εγκάρδιοι τρόποι που έχεις σε βοηθούν να κατακτήσεις την επιτυχία.

Διέλευση Άρη από τον 8ο γενέθλιο οίκο
Με διέλευση του Άρη από τον όγδοο οίκο, τον φυσικό χώρο του Σκορπιού, κινητοποιείσαι για θέματα που αφορούν την συναισθηματική επαφή, τη σεξουαλικότητα στις σχέσεις και τις οικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με τους άλλους. Δεν ανέχεσαι ό,τι σου επιβάλλεται και ό,τι σε καταπιέζει. Εμβαθύνεις στα γεγονότα και επιθυμείς να έχεις τονέλεγχο των καταστάσεων για να αισθάνεσαι δυνατός. Ενεργοποιούνται τα ισχυρά και δυνατά ένστικτα της επιβίωσης που διαθέτεις και διοχετεύεις όλη τη δυναμική σου ενέργεια με επιμονή σε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.

Χρειάζεται να είσαι προσεκτικός με τον τρόπο που εκτίθεσαι σε καταστάσεις γιατί οι πράξεις και οι επιλογές ρέπουν προς την αυτοκαταστροφή. Έχεις ιδιαίτερη ροπή σε τολμηρές κινήσεις. Οι ενέργειες και οι αντιδράσεις σου μπορούν να επηρεάσουν την φήμη και την δημόσια εικόνα σου αλλά και τα οικονομικά σου αποθέματα. Κερδίζεις εύκολα χρήματα τα οποία τα χάνεις όμως γρήγορα.

Χρησιμοποιείς την δύναμη και την έντονη ενέργεια που έχεις με πολύ βαθιά συναισθήματα για να εκδικηθείς με άσπλαχνο τρόπο. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσεις να ελέγξεις τον θυμό σου και την εγωιστική και ασυμβίβαστη φύση η οποία μπορεί να σου προκαλέσει μανία καταδίωξης και ψυχική σκληρότητα.

Είναι διάστημα που ξεκαθαρίζεις τις επιθυμίες που έχεις για ερωτικούς συντρόφους ανάλογα με την ένταση που έχουν τα συναισθήματα σου και τελειώνεις ερωτικές σχέσεις για να αισθανθείς ελεύθερος. Έχεις μεγάλη επιθυμία ερωτική και για σωματική εκτόνωση με την σεξουαλική επαφή. Η σεξουαλική ζωή σου υπερτονίζεται με ιδιαίτερη ένταση και πάθος. Τα σεξουαλικά ένστικτα είναι δυνατά και έχεις ροπή για  κρυφές σχέσεις.

Διέλευση Άρη από τον 9ο γενέθλιο οίκο

Η  διέλευση του Άρη από τον ένατο οίκο των πεποιθήσεων και των μακρινών ταξιδιών τονίζει τον ενθουσιασμό σου με αυθόρμητες αντιδράσεις και σε κάνει ιδεολογικά τολμηρό με το ανήσυχο και ανεξάρτητο πνεύμα που διεγείρει και που επιθυμεί να εκφραστεί με ειλικρίνεια και αμεσότητα.

Έχεις μεγάλη εσωτερική ανησυχία και προσπαθείς με φανατισμό να αποδείξεις ότι οι ιδέες σου είναι σωστές και αποτελεσματικές.Επιθυμείς δυνατά να εξερευνήσεις να εκφράσεις και να επεκτείνεις με θάρρος τις ιδέες σου προσβλέποντας  στην βελτίωση σου μέσα από την επικοινωνία, από ταξίδια και την ανώτερη εκπαίδευση.

Με τη δυνατή ενέργεια του Άρη που θέλει να εκτονωθεί γίνεσαι ανήσυχος απερίσκεπτος και δεν φοβάσαι να αντιπαρατεθείς αγωνιζόμενος σε οποιαδήποτε αδικία. Δεν κάνεις ιδεολογικούς συμβιβασμούς και είσαι φανατισμένος με τις ιδέες σου. Αντιδράς δυναμικά σε οποιοδήποτε προσπαθεί να σε περιορίσει ιδεολογικά.

Διεκδικείς δυναμικά ό,τι εκτιμάς ότι σε θίγει, με ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης φτάνοντας ακόμα και στην αυτοδικία. Προκαλείς και αντιμετωπίζεις με την συμπεριφορά και τις πράξεις σου δικαστικές διαμάχες και εξώδικες δημόσιες αντιπαραθέσεις. Έχεις μεγάλο εκνευρισμό στις σύντομες και μικρές καθημερινές μετακινήσεις αλλά αγαπάς υπερβολικά οτιδήποτε έχει περιπέτεια και εξερευνητικές αναζητήσεις. Μπορείς να εκτονώσεις τον ανταγωνισμό σου με ομαδικά αθλήματα και δραστηριότητες.

Διέλευση Άρη από τον 10ο γενέθλιο οίκο

Η διέλευση του Άρη από τον δέκατο οίκο ενεργοποιεί τα επαγγελματικά και κοινωνικά σου ενδιαφέροντα. Είναι το διάστημα που κορυφώνονται οι προσπάθειες σου να αναγνωριστείς κοινωνικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσα από επίμονη και σκληρή προσπάθεια. Επιθυμείς να αναγνωριστείς και να καταξιωθείς σε θέματα σταδιοδρομίας μέσα στους επαγγελματικούς χώρους όπου δραστηριοποιείσαι.

Με τη μεγάλη αυτοπεποίθηση, την λογική και την αποφασιστικότητα που διαθέτεις επικεντρώνεσαι  στην σκληρή και επίμονη δουλειά καθώς επιθυμείς βαθιά και έντονα να κατακτήσεις την επιτυχία. Προσανατολίζεσαι σε μακροπρόθεσμους και ρεαλιστικούς στόχους για να κερδίσεις αυτό που επιθυμείς. Οι μεγάλες αντοχές που διαθέτεις, η εργατικότητα που δείχνεις σε συνδυασμό με τις αντοχές που έχεις κινητοποιούν τις μεγάλες φιλοδοξίες σου και δραστηριοποιείσαι με ανταγωνιστικό ζήλο στον χώρο της δουλειάς.

Με την μεγάλη διάθεση για ανεξαρτησία αλλά και την έντονη φιλοδοξία που έχεις κινητοποιείσαι σε τολμηρές ατομικές επιχειρήσεις. Επιδιώκεις την κοινωνική καταξίωση και αναγνώριση σαν άτομο με ισχυρή δύναμη. Υπερεκτιμάς τον εαυτό σου και τις ισχυρές επιθυμίες να κατακτήσεις την κορυφή.

Έχεις δυνατή παρόρμηση και βιάζεσαι να γίνεις αρχηγός ή να ηγηθείς σε κύκλους που σε αποδέχονται και σε αναγνωρίζουν. Δίνεις όλη τη δυναμική ενέργεια που διαθέτεις καθώς παλεύεις πεισματικά και αδίστακτα να κατακτήσεις την πρωτοκαθεδρία σε ό,τι σε προκαλεί. Επιζητάς πολύ δυνατά την εξουσία και κινδυνεύεις να χάσεις το μέτρο και να προκαλέσεις αντιπάθειες στις σχέσεις σου με τους άλλους που αναγνωρίζουν τις κυριαρχικές σου βλέψεις και αισθάνονται να απειλούνται.

Διέλευση Άρη από τον 11ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Άρη από τον ενδέκατο οίκο των κοινωνικών σχέσεων, της φιλίας και των πολιτικών οραμάτων τονίζει τα ανθρωπιστικά και τα κοινωνικά σου ιδεώδη και σε ενεργοποιεί να αναζητήσεις την επιβεβαίωση μέσα από ομάδες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Έχεις παρορμήσεις που κατευθύνονται σε μεταρρυθμίσεις που επιθυμείς να πραγματοποιηθούν. Και αναλαμβάνεις δράση μέσα σε ομάδες για ανθρωπιστικά ή συνδικαλιστικά θέματα. Πρωτοστατείς στην κοινωνική ζωή και προτάσσεις τον εαυτό σου αναλαμβάνοντας την πρωτοκαθεδρία σε αγώνες με νέα κοινωνικά ιδανικά. Μάχεσαι με δυναμικό τρόπο ενάντια στην κοινωνική αδικία. Οι φιλίες και οι κοινωνικές σου συναναστροφές είναι με άτομα που δράτε σε κοινούς κοινωνικούς αγώνες. Εμψυχώνεις και προσπαθείς να δραστηριοποιήσεις φίλους και ομοϊδεάτες ενδυναμώνοντας τον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητα. Παροτρύνεις για κοινωνική δράση και κινητοποιήσεις φίλους και ομοϊδεάτες.

Κάνεις με αμεσότητα και προθυμία νέες φιλίες με άτομα που έχεις κοινή ιδεολογία. Η ένταση με την οποία εφορμάς για να διαδώσεις τις ιδέες σου μπορεί να σε φανατίσει και να γίνεις απόλυτος με τις θεωρίες σου για κοινωνικές αλλαγές και να προκύψει ρήξη με φίλους και ιδεολογικούς συντρόφους. Με την ορμή που έχεις προκαλείς ιδεολογικές διαμάχες και κάνεις παρορμητικά ουτοπικές κοινωνικές παρεμβάσεις.

Με τη μεγάλη αγάπη για την ελευθερία που έχεις καλό θα είναι η δράση σου να κατευθύνεται ύστερα από ώριμη σκέψη. Μια κακή πλευρά της διέλευσης του Άρη εδώ είναι να αδιαφορείς για τις πρακτικές και κοινωνικές σου ανάγκες ή υποχρεώσεις και να δραπετεύεις σε θεωρητικές ενασχολήσεις ή να παλεύεις για ανεφάρμοστα κοινωνικά ιδεώδη. 

Διέλευση Άρη από τον 12ο γενέθλιο οίκο

Με την διέλευση του Άρη από τον δωδέκατο οίκο σε απασχολούν τα συναισθήματα που δεν μπορείς να εξωτερικεύσεις. Στον ακατάλληλο για τη δράση, την αποφασιστικότητα και την ορμή του Άρη  αυτό οίκο, η ενέργεια λειτουργεί σχεδόν κατασταλτικά και με κρυφές και εσωτερικές εκδηλώσεις. Είναι διάστημα που στρέφεις την προσοχή σου και ασχολείσαι περισσότερο με τον εσωτερικό του κόσμο. Προσπαθείς να υπερνικήσεις τις άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος με συναισθηματική ενδοσκόπηση και απομυθοποιητική διάθεση.

Διεγείρονται ο συναισθηματισμός και η φαντασία σου. Γίνεσαι αρκετά μυστικοπαθής και δύσκολα εκδηλώνεις τις επιθυμίες στους άλλους. Δραστηριοποιείσαι, βοηθάς και προσφέρεις με μυστικότητα υπηρεσίες σε ομάδες που έχουν ανάγκη. Έχεις πολύ επιφυλακτική στάση στις προσωπικές σου ελπίδες, στα όνειρα και τις προσδοκίες και δεν αισθάνεσαι ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις δυναμικά τις προκλήσεις. Επιθυμείς να εργάζεσαι και να δραστηριοποιείσαι σιωπηλά και με ήσυχες συνθήκες μακριά από εντάσεις. 

Για ό,τι αγωνίζεσαι έχεις την πεποίθηση να ενεργείς μόνος σου. Καταπιεσμένες επιθυμίες και ανεκπλήρωτες ανάγκες που δεν κατάφεραν να βρουν διέξοδο και να εκφραστούν σε υποβάλουν σε συναισθήματα κατωτερότητας. Η συναισθηματική και σωματική κούραση σε εξαντλούν και μεγαλώνουν το άγχος σου που δεν μπορείς να διαχειριστείς  από ανεξήγητες αιτίες.

Μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους προβλήματα υγείας γιατί μειώνεται το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και είσαι επιρρεπής σε μολύνσεις.Ο μυστικός και κρυφός δωδέκατος οίκος μπορεί να διεγείρει τις επιθυμίες σου και να σε κινητοποιήσει να εισπράξεις ικανοποίηση κάνοντας μυστικές δράσεις ή να έχεις ροπή για παρασκηνιακές ενέργειες.