astropedia.gr

Οι διελεύσεις του Δία από τα 12 ζώδια

Οι διελεύσεις του Δία από τα 12 ζώδια
O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος τόσο σε διαστάσεις όσο και σε μάζα. Είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα λίγο μικρότερη από το ένα χιλιοστό της ηλιακής αλλά δυόμισι φορές μεγαλύτερη του αθροίσματος της μάζας των υπόλοιπων πλανητών. Γενικά, ο Δίας θεωρείται ως ο «μεγάλος ευεργέτης» που ανταμείβει και χαρίζει απλόχερα τα δώρα του στους ανθρώπους. Ο «μικρός ευεργέτης» είναι η Αφροδίτη. Θα έλεγε κανείς ότι ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της διεύρυνσης των πνευματικών οριζόντων, της αισιοδοξίας, της θετικής σκέψης, της τύχης, της υπερβολής και της καλοζωίας. Οτιδήποτε «αγγίζει» τείνει να το μεγεθύνει. Επιπλέον, ο Δίας συνδέεται με την ευρύτερη ιδεολογία μας, τις φιλοσοφικές μας αναζητήσεις αλλά και τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις.

Μίλησε με τον Αστρολόγο σου χώρις χρέωση κινητού η σταθερού.
Προμηθεύσου την Astracard στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα και ΕΛΤΑ της χώρας  www.astracard.gr  

Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
  Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980   

Ας δούμε, όμως, πώς «δουλεύουν» οι διελεύσεις του Δία από τα 12 ζώδια
 
ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο αποφασιστικό, ανεξάρτητο, εξωστρεφές, ηγετικό, δραστήριο και εγωιστικό ζώδιο του Κριού, είμαστε συνήθως υπερδραστήριοι και υπέρμετρα αποφασιστικοί. Επιπλέον, τείνουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις ενστικτωδώς και βασιζόμενοι σε στιγμιαίες παρορμήσεις. Είναι ζωτικής σημασίας να αισθανόμαστε προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία και να διατηρούμε την ατομικότητά μας, κατά την αλληλεπίδρασή μας με τους γύρω μας. Συν τοις άλλοις, μας δημιουργείται η ανάγκη να ζήσουμε έντονα και να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, με τις προσωπικές μας επιθυμίες. Υπάρχει, ωστόσο, κίνδυνος να γίνουμε εγωιστές και να αρνηθούμε να μοιραστούμε διάφορα αγαθά, υλικά ή μη, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Επιπρόσθετα, η βιασύνη μας και η επιπολαιότητά μας πολλαπλασιάζονται, ενώ η αξία της ειλικρίνειας έρχεται μεν δυναμικά στο προσκήνιο, αλλά τείνει να εκφράζεται με τραχύτητα, αγγίζοντας τα όρια του θράσους. Καλό θα είναι, λοιπόν, να θυμόμαστε ότι η ειλικρίνεια είναι η μέγιστη αρετή, αρκεί να συνδυάζεται με την ευγένεια και τη διακριτικότητα, καθώς δεν έχουμε δικαίωμα να τσαλαπατάμε τα συναισθήματα και την αυτοεκτίμηση των γύρω μας.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο σταθερό, ισχυρογνώμον, αξιόπιστο, ηθικό, αδιάλλακτο, υλιστικό, φιλήδονο και αισθησιακό ζώδιο του Ταύρου, τείνουμε να αναζητάμε περισσότερο σε σύγκριση με προηγουμένως την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, εστιάζουμε την προσοχή μας στις σωματικές απολαύσεις, επικεντρωνόμαστε στη δόμηση ενός ισχυρού και ακλόνητου συστήματος ηθικών αξιών και αρχών και, ταυτόχρονα, γινόμαστε κάπως άκαμπτοι, πεισματάρηδες, κτητικοί και ζηλιάρηδες. Συν τοις άλλοις, τείνουμε να αντλούμε ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη συσσώρευση πλούτου, αναζητάμε δεσμευτικές και σταθερές σχέσεις, με γερά θεμέλια, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να προχωρήσουμε μπροστά και να χωρίσουμε (αν αυτό κρίνεται αναγκαίο). Ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούμε στις συνήθειές μας και σε μια επώδυνη κατάσταση στασιμότητας. Επιπρόσθετα, η καταναλωτική μας διάθεση εκτοξεύεται στα ύψη αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο δεν ξεφεύγουμε εκτός του προγραμματισμένου προϋπολογισμού μας, καθώς η ικανότητά μας στη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων μας έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Μάλιστα, μας γεννιέται η επιθυμία να ψωνίσουμε υλικά αγαθά αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούμε να αυξήσουμε και τα έσοδά μας (μέσω της σκληρής εργασίας μας). Επίσης, η όρεξή μας αυξάνεται σημαντικά και αρχίζουμε να έχουμε ροπή στις διάφορες γαστρονομικές απολαύσεις και να εκτιμάμε περισσότερο το καλό, ποιοτικό, γευστικό και πολυτελές φαγητό (και ποτό). Τέλος, οτιδήποτε σχετίζεται με την ικανοποίηση του σώματος, όπως σπα, μασάζ κτλ, φαίνεται να εντάσσεται πλέον στα ενδιαφέροντά μας.

ΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο επικοινωνιακό, διανοητικό, περίεργο, ευμετάβλητο, αεικίνητο και πολυπράγμον ζώδιο των Διδύμων (θέση αδυναμίας) τείνουμε να αναζητάμε διακαώς τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και την ευρύτερη επικοινωνία με τον περίγυρό μας. Επίσης, τα ενδιαφέροντά μας πολλαπλασιάζονται και τείνουμε να ασχολούμαστε με πολλά, διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Η δίψα μας για μετακινήσεις, εκδρομές και κοντινά ταξίδια έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ τα εγκεφαλικά παιχνίδια και τα λεκτικά υπονοούμενα αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Συν τοις άλλοις, γνωρίζουμε κόσμο, απολαμβάνουμε μια έντονη κοινωνική ζωή αλλά οι διαπροσωπικές μας σχέσεις στερούνται βάθους και ουσίας και είναι κάπως επιφανειακές. Επιπρόσθετα, λόγω των υπέρμετρων διανοητικών ανησυχιών μας, έχουμε την τάση να βαριόμαστε εύκολα, να επιδιδόμαστε σε καινούριες δραστηριότητες, τις οποίες όμως συνήθως αφήνουμε στη μέση για να ασχοληθούμε με κάτι καινούριο. Εκτός αυτού, λόγω της αυξημένης περιέργειάς μας, μπορεί να υποπέσουμε σε κουτσομπολιά και ανούσιες ή χαμηλού επιπέδου συζητήσεις. Τέλος, μιλάμε ατελείωτα στο τηλέφωνο, στέλνουμε πολλά μηνύματα και mail, ενώ διαβάζουμε περισσότερα βιβλία και περιοδικά σε σχέση με προηγουμένως, στην προσπάθειά μας να ενημερωθούμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο συναισθηματικό και υπερευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου (θέση έξαρσης), προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και έρχεται στο προσκήνιο η περιποιητική μας φύση. Ενστικτωδώς προσπαθούμε να φροντίσουμε εκείνους για τους οποίους αισθανόμαστε αγάπη. Έτσι, τους παρέχουμε μητρική στοργή και συναισθηματική στήριξη. Ενδεχομένως, μαγειρεύουμε για αυτούς και επιθυμούμε να τους προσφέρουμε μια ασφαλή στέγη. Το ίδιο, βέβαια, επιδιώκουμε και για τους εαυτούς μας. Αναμφίβολα, αντλούμε ιδιαίτερη ικανοποίηση (κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης) από το σπίτι και την οικογενειακή ζωή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να πραγματοποιήσουμε και κάποιο ταξίδι στη γενέτειρά μας, προσπαθώντας να έρθουμε σε επαφή με τις ρίζες μας. Ταυτόχρονα, τείνουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο τόσο στην πατρική μας οικογένεια όσο και στην οικογένεια την οποία οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει, καθώς απολαμβάνουμε περισσότερο (σε σχέση με το πρότερο χρονικό διάστημα) την παρέα των συγκεκριμένων προσώπων. Είναι πιθανό να επιδιώξουμε την ανακαίνιση ή την επέκταση του σπιτιού μας, ενώ δεν αποκλείεται να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε ένα πιο ευρύχωρο ακίνητο, στο οποίο η διαμονή μας θα μοιάζει πιο λειτουργική και άνετη.  

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Όταν ο Δίας διελαύνει από το δημιουργικό, ηγετικό, μελοδραματικό, ερωτικό και γενναιόδωρο ζώδιο του Λέοντα,  η θέρμη και ο ερωτισμός μας αυξάνονται και γινόμαστε ιδιαίτερα ρομαντικοί και ενθουσιώδεις. Αναζητάμε διακαώς τον έρωτα, την ξεγνοιασιά και την εφηβική τρέλα. Συν τοις άλλοις, έρχονται στο προσκήνιο οι ηγετικές μας ικανότητες, ενώ ταυτόχρονα μας δημιουργείται έντονα η επιθυμία να εκφράσουμε στο έπακρο τη δημιουργική μας διάθεση, τα ταλέντα μας, τον οίστρο μας, τις εμπνεύσεις μας. Γενικότερα, προσπαθούμε να τραβήξουμε τους προβολείς επάνω μας, γινόμαστε πιο εξωστρεφείς και τείνουμε να προωθούμε την ίδια την αυτοέκφρασή μας. Μοιάζουμε να διψάμε για διασκέδαση και γέλιο και επιδιώκουμε την ενασχόλησή μας με δραστηριότητες ή χόμπι τα οποία μας προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση. Η δε συναναστροφή με παιδιά φαίνεται να μας χαρίζει ικανοποίηση και εσωτερική πληρότητα.

Σε αρνητική έκφραση, αυξάνονται η έπαρση και ο ναρκισσισμός μας. Συνεπώς, γινόμαστε και πολυέξοδοι καθώς επιθυμούμε διακαώς κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης να ξεχωρίζουμε από τη μάζα και να τραβάμε τα βλέμματα των άλλων επάνω μας! Έτσι, ψωνίζουμε συστηματικά ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ, προκειμένου να κάνουμε την εμφάνισή μας πιο επιβλητική. Εκτός αυτού, όταν ο Δίας βρίσκεται στον Λέοντα, εμφανίζουμε μία ιδιαίτερη ροπή στη χλιδή και στην πολυτέλεια. Λόγω της ασυνήθιστης αλαζονείας που μας χαρακτηρίζει συχνά γινόμαστε αντιπαθητικοί στον κοινωνικό μας περίγυρο και κουράζουμε όσους μας συναναστρέφονται. Επιπρόσθετα, γιγαντώνεται η κτητικότητά μας ενώ οι ίδιοι γινόμαστε απόλυτοι, υποκειμενικοί και κάπως αυταρχικοί και δεσποτικοί, πράγμα που μπορεί να εκνευρίσει ή να απωθήσει τους γύρω μας.
 
Μίλησε με τον Αστρολόγο σου χώρις χρέωση κινητού η σταθερού.
Προμηθεύσου την Astracard στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα και ΕΛΤΑ της χώρας  www.astracard.gr  

Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
  Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980   

ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Όταν ο Δίας διελαύνει από το αναλυτικό, προσγειωμένο, προγραμματισμένο, επικριτικό, πρακτικό και κάπως ιδιόρρυθμο ζώδιο της Παρθένου, γινόμαστε πιο ρεαλιστές και ορθολογιστές! Το όποιο ρομαντικό ή ιδεαλιστικό στοιχείο τοποθετείται σταδιακά στο περιθώριο και η λογική μοιάζει να κυριαρχεί. Παράλληλα, έχουμε την τάση να αναλωνόμαστε σε υπερβολικές αναλύσεις και γινόμαστε υπέρμετρα σχολαστικοί σε βαθμό που κουράζουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και όσους μας συναναστρέφονται. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται δυναμικά στους τομείς της υγείας, της υγιεινής και της εργασίας. Έτσι, μπορεί να μπούμε στη διαδικασία τακτικών ιατρικών εξετάσεων, ενώ δεν αποκλείεται να αποκολληθούμε από επιβλαβείς συνήθειες όπως το αλκοόλ ή το κάπνισμα. Η ανάγκη μας για καθαριότητα είναι πιο έντονη από ποτέ, σε σημείο που συχνά γινόμαστε υποχόνδριοι, αρρωστοφοβικοί ή ψυχαναγκαστικοί. Ακόμη, αφιερώνουμε αρκετό χρόνο και αρκετή ενέργεια στο γραφείο…δουλεύοντας πυρετωδώς! Η εμμονή μας με τη λεπτομέρεια μας οδηγεί σε περίεργα μονοπάτια και τελικά μας αποσυντονίζει, αφού τείνουμε να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.

Ταυτόχρονα, είμαστε δηκτικοί προς τους γύρω μας και τείνουμε να ασκούμε ανεξέλεγκτη κριτική, όχι απαραίτητα από κακία. Στην πραγματικότητα νομίζουμε πως έτσι βοηθάμε τους άλλους, αλλά συχνά τους πληγώνουμε και τσαλαπατάμε τα συναισθήματά τους. Όμως, περιέργως η ανάγκη μας να υπηρετήσουμε και να φανούμε χρήσιμοι βρίσκεται δυναμικά στο προσκήνιο. Το ίδιο έντονη είναι και η δίψα μας για πνευματικά επιτεύγματα και πρακτική εφαρμογή της γνώσης και των πληροφοριών που έχουμε συλλέξει κατά το παρελθόν. Τέλος, λόγω της επιθυμίας μας να οργανωθούμε και να προγραμματίσουμε τη δράση μας, κατορθώνουμε με χαρακτηριστική ευκολία να διευθετήσουμε με επιτυχία διάφορα πρακτικά ή διαδικαστικά/γραφειοκρατικά ζητήματα της καθημερινής μας ζωής, ενώ η ανάγκη μας να προσφέρουμε υπηρεσίες και φροντίδα, μπορεί να μας ωθήσει στο να υιοθετήσουμε κάποιο κατοικίδιο ζώο.
 
ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο καλαίσθητο, συντροφικό, κοινωνικό, ισορροπημένο, δίκαιο και αρμονικό ζώδιο του Ζυγού, μοιάζουμε να αντιπαθούμε τη μοναξιά περισσότερο από ποτέ. Η ανάγκη μας για μια έντονη κοινωνική ζωή μεγεθύνεται και θέλουμε να βρισκόμαστε διαρκώς με κόσμο. Ταυτόχρονα, η επιθυμία μας για συντροφικότητα, γάμο, σχέση, συμβίωση μοιάζει «γιγαντωμένη». Αρκετοί γάμοι λαμβάνουν χώρα και αρκετές νέες ερωτικές σχέσεις συνάπτονται όταν ο Δίας βρίσκεται στον Ζυγό. Γενικότερα, αναζητούμε διακαώς τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Ταυτόχρονα, γινόμαστε πιο διακριτικοί και διπλωμάτες και τείνουμε να αποφεύγουμε τους καβγάδες και τις εντάσεις, καθώς μας φθείρουν. Η αρμονία, η γαλήνη και η ισορροπία αποτελούν το νούμερο 1 ζητούμενό μας.

Επειδή ο Ζυγός είναι το ζώδιο της καλαισθησίας και της ομορφιάς και ο Δίας ό,τι «αγγίζει» το επεκτείνει και το πολλαπλασιάζει, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης τείνουμε να χαλάμε χρήματα σε ψώνια για τους εαυτούς μας ή για το σπίτι μας, προκειμένου να ομορφύνουμε την εμφάνισή μας ή τον χώρο στον οποίο διαμένουμε. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται να διοχετεύσουμε όλη αυτή τη «δίψα» μας για ομορφιά στην ενασχόλησή μας με κάποια μορφή τέχνης. Συν τοις άλλοις, είναι ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα δικαιοσύνης που μας χαρακτηρίζει, οπότε προσπαθούμε να αποκαθιστούμε τυχόν αδικίες και, συχνά, παίζουμε και το ρόλο του ειρηνοποιού ή του διαμεσολαβητή.

Το κακό με τη συγκεκριμένη διέλευση είναι ότι στην ανάγκη μας να γίνουμε αρεστοί και αποδεκτοί και να έχουμε μια υγιή και ισορροπημένη κοινωνική ζωή, καμιά φορά γινόμαστε υποκριτές και ανειλικρινείς. Τέλος, υπάρχει κίνδυνος να βιώσουμε ψυχολογικό μαρασμό, αν δεν εξασφαλίσουμε διαπροσωπικές σχέσεις για τους εαυτούς μας, ή ακόμη και να πέσουμε σε μελαγχολία ή κατάθλιψη λόγω μοναξιάς. Επίσης, μεγεθύνονται η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητά μας.
ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Όταν ο Δίας διελαύνει από το συναισθηματικό, παθιασμένο, σεξουαλικό, διεισδυτικό, εσωστρεφές και μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού, κατά κανόνα γινόμαστε άκρως συναισθηματικοί και διερευνητικοί. Μας γεννιέται έντονα η επιθυμία να ανακαλύψουμε και να εξιχνιάσουμε τα μυστήρια της ζωής, να εμβαθύνουμε σε ό,τι αφορά σε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα. Η ψυχολογία μας ενδιαφέρει περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα και μας ιντριγκάρει η διαδικασία εύρεσης κρυμμένων στοιχείων. Έτσι, συχνά έχουμε την τάση να παριστάνουμε τους ντετέκτιβ κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης. Ταυτόχρονα, επειδή ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο αυτοκαταστροφικό που όμως κατορθώνει να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, ο Δίας στον Σκορπιό αυξάνει τις αυτοκαταστροφικές μας τάσεις αλλά και την ικανότητά μας να επιβιώνουμε καθώς και τις αναρρωτικές μας ικανότητες (τόσο από ψυχικές όσο και από σωματικές ασθένειες).

Γενικά, όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στον Σκορπιό, αισθανόμαστε την επιθυμία να ζήσουμε έντονα και με πάθος. Την ίδια στιγμή, όμως, νιώθουμε κλεισμένοι στους εαυτούς μας και αποφεύγουμε να «ανοίξουμε τα χαρτιά μας». Ταυτόχρονα, η σεξουαλική μας όρεξη απογειώνεται και, ως εκ τούτου, η ερωτική μας ζωή βελτιώνεται σημαντικά, αφού επιδιδόμαστε με ορμή στη γενετήσια πράξη και αποβάλλουμε τα ταμπού και τις αναστολές μας. Τείνουμε περισσότερο από ποτέ στα αινίγματα, στην ίντριγκα και στα παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας. Επιπλέον, λειτουργούμε ως επί το πλείστον αθόρυβα, ενώ συχνά γινόμαστε εκδικητικοί και υπόγειοι. Τέλος, ο συνδυασμός συναισθηματικού πλούτου και εσωστρέφειας/μοναχικότητας οδηγεί συχνά σε συναισθηματικά ξεσπάσματα άνευ προηγουμένου.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο περιπετειώδες, φιλομαθές, φιλοσοφημένο, ανεξάρτητο, ευμετάβλητο, ενεργητικό, ταξιδιάρικο και φιλελεύθερο ζώδιο του Τοξότη (θέση κυριαρχίας), τείνουμε να αναζητάμε διακαώς την περιπέτεια και την ποικιλία στη ζωή μας. Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ νέες εμπειρίες, ταξίδια, ελευθερία και γνώση. Συχνά, μας γεννιέται η επιθυμία να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες και να αποκομίσουμε ενδιαφέροντα βιώματα. Η ελευθερία μοιάζει να είναι το «οξυγόνο» μας. Ως εκ τούτου, αντιπαθούμε ανθρώπους των οποίων οι συμπεριφορές παραπέμπουν σε χαρακτηριστικά όπως η ζήλεια, η συναισθηματική προσκόλληση, η κτητικότητα και η καταπίεση. Νιώθουμε την ανάγκη να αλλάζουμε διαρκώς και να επιδιδόμαστε μονίμως σε νέες δραστηριότητες ή σε καινούρια χόμπι.

Η φιλοσοφία, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, η λογοτεχνία, οι εκδόσεις, οι ανώτερες σπουδές, η μεταφυσική και οι θρησκείες μας έλκουν ιδιαίτερα. Σε αρκετές περιπτώσεις, το ρίχνουμε στο διάβασμα ή τη γραφή. Ωστόσο, συνήθως επιλέγουμε δυσνόητα ή άκρως θεωρητικά γνωστικά αντικείμενα, τα οποία μπορεί να είναι κουραστικά ή να απωθούν την πλειοψηφία. Ο αθλητισμός και, κατ’ επέκταση, τα ριψοκίνδυνα σπορ αλλά και η φύση ασκούν έναν έντονο μαγνητισμό επάνω μας.

Σε αρνητική έκφραση, κατά τη διάρκεια της εν λόγω διέλευσης, γινόμαστε συναισθηματικά ασταθείς, ασυνεπείς, αναξιόπιστοι, άστατοι και αδιάκριτοι ή χοντροκομμένοι, με αποτέλεσμα να πληγώνουμε άθελά μας τους άλλους και ιδιαίτερα εκείνους που είναι πιο ρομαντικοί και ευαίσθητοι. Τέλος, υπάρχει μια ροπή στον θρησκευτικό φανατισμό και την αμπελοφιλοσοφία, πράγμα που μπορεί να απωθήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε μέσω στενών διαπροσωπικών σχέσεων.
 
ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο σοβαρό, πειθαρχημένο, ώριμο, υπεύθυνο, κλειστό, επιφυλακτικό, πρακτικό, φιλόδοξο και συντηρητικό ζώδιο του Αιγόκερω (θέση πτώσης), έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη μας για μια αξιοθαύμαστη καριέρα, για κοινωνικό και επαγγελματικό  status, για καταξίωση, ανέλιξη και επιτυχία. Οι φιλοδοξίες μας γιγαντώνονται και οι ίδιοι γινόμαστε οργανωτικοί και μεθοδικοί. Ταυτόχρονα, γινόμαστε καχύποπτοι, εσωστρεφείς, λιγότερο φλύαροι, μετρημένοι, λιγότερο εκδηλωτικοί/μελοδραματικοί, ενώ βασικός γνώμονάς μας όσον αφορά στη συμπεριφορά μας και στην ευρύτερη δράση μας είναι η λογική, η εγκράτεια, ο αυτοέλεγχος και η αίσθηση της ευθύνης. Τείνουμε να αποφεύγουμε τα ρίσκα ενώ ωριμάζουμε απότομα, καθώς αποφασίζουμε να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι και σοβαροί.

Σε αρνητική έκφραση, γιγαντώνονται η τσιγκουνιά και η φιλαργυρία μας και οι ίδιοι τείνουμε να απωθούμε τα συναισθήματά μας και αντί να τα εκφράζουμε τα «θάβουμε» βαθιά στο υποσυνείδητό μας. Αυτό, βέβαια, μας καθιστά συναισθηματικά ανάπηρους, καταπιεσμένους, ενίοτε και συμπλεγματικούς ενώ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες εμφανίζουμε ροπή προς την κατάθλιψη. Τέλος, βιώνουμε ένα μόνιμο αίσθημα ανεπάρκειας και ανικανοποίητου, παρόλο που αντλούμε τεράστια ικανοποίηση από την αυξημένη δημοτικότητά μας καθώς και από τον τομέα της καριέρας. Επιπλέον, ο τρόπος σκέψης μας γίνεται πιο συντηρητικός και οι ίδιοι μοιάζουμε να υποφέρουμε από το σύνδρομο του «καθωσπρεπισμού».
 
Μίλησε με τον Αστρολόγο σου χώρις χρέωση κινητού η σταθερού.
Προμηθεύσου την Astracard στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα και ΕΛΤΑ της χώρας  www.astracard.gr  

Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
  Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980   

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Όταν ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο φιλικό, αντισυμβατικό, πρωτότυπο, προοδευτικό, ανθρωπιστικό, ομαδικό, ανεξάρτητο, φιλελεύθερο και αλτρουιστικό ζώδιο του Υδροχόου, τείνουμε να αναζητάμε την ταυτότητά μας μέσα από τις διάφορες ομάδες, μέσα από τις φιλίες μας καθώς και μέσα από την ενασχόλησή μας με τα κοινά. Αρχίζουμε σταδιακά να διαμορφώνουμε πολιτική και κοινωνική συνείδηση, ενώ το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς τους κοινωνικά αδύνατους. Ταυτόχρονα, η φιλία μοιάζει να αποτελεί τον πιο σημαντικό τομέα της ζωής μας και αναλωνόμαστε σε εξόδους και βόλτες με παρέες. Μπορεί, μάλιστα, να αναζητήσουμε εκείνη την ομάδα ανθρώπων με τους οποίους θα μας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα και κοινή ιδεολογία. Η ανάγκη μας για ελευθερία είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ μας έλκει οτιδήποτε ασυνήθιστο και διαφορετικό από τα τετριμμένα. Επιπροσθέτως, αρχίζουμε σταδιακά να αποβάλλουμε τον συντηρητισμό μας και γινόμαστε πρωτοποριακοί και προοδευτικοί, ενώ τείνουμε να επαναστατούμε ενάντια στο κατεστημένο.

Το κακό με αυτήν τη διέλευση είναι ότι συχνά γινόμαστε εκκεντρικοί και επαναστάτες δίχως αιτία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηριζόμαστε από πνευματική αλαζονεία, με αποτέλεσμα να απαξιώνουμε τους πιο παραδοσιακούς ή συντηρητικούς συνανθρώπους μας. Ενώ σε γενικές γραμμές είμαστε φιλικοί, ταυτόχρονα είμαστε συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι και εκπέμπουμε κάποιο είδος ψυχρότητας. Επίσης, μοιάζουμε να αποφεύγουμε τις στενές επαφές, το έντονο συναίσθημα και τη δέσμευση. Όλα αυτά μπορεί να απωθήσουν και να αποθαρρύνουν τους γύρω μας. Τέλος, δεν αποκλείεται κάποιο είδος εξάρτησης από το διαδίκτυο, το οποίο μάλιστα μπορεί με τη σειρά του να περιορίσει την έκφραση της προσωπικής μας δημιουργικότητας.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ
Όταν ο Δίας διελαύνει από το πολυδιάστατο, συμπονετικό, μοναχικό, ονειροπόλο, ιδεαλιστικό, καλλιτεχνικό, ευφάνταστο και ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων, κατά κανόνα αρχίζουμε να χάνουμε τον ρεαλισμό, το πρακτικό πνεύμα, την αντικειμενικότητα και την ευρύτερη «γείωσή» μας. Η ευαισθησία, η διαίσθηση, η ρομαντική διάθεση και η φαντασία μας έρχονται στο προσκήνιο, ενώ τείνουμε να μυθοποιούμε, να εξιδανικεύουμε και να «πλάθουμε» πρόσωπα και καταστάσεις  κατά τρόπο ο οποίος μας βολεύει. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτούμε όταν τελικά «πέσουν οι μάσκες» και επέλθει η απομυθοποίηση. Συν τοις άλλοις, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διέλευσης γινόμαστε πολύ πονόψυχοι και τείνουμε να ταυτιζόμαστε με τον πόνο και την κακοδαιμονία των γύρω μας και, δη, των περιθωριοποιημένων, αδύναμων ή αδικημένων από την ίδια τη ζωή. Ως εκ τούτου, εξαντλούμαστε τόσο ψυχολογικά όσο και σε ενεργειακό επίπεδο. Η μεταφυσική και οι τέχνες μοιάζουν να μας έλκουν περισσότερο από ποτέ. Συχνά, λοιπόν, μπαίνουμε στη διαδικασία να ξεκινήσουμε κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα ή ακόμη και να μελετήσουμε το γνωστικό αντικείμενο του αποκρυφισμού.

Επιπλέον, ενώ ο οίστρος και οι εμπνεύσεις μας «γιγαντώνονται» με τον διελαύνοντα Δία στους Ιχθύς, δυσκολευόμαστε να αποσαφηνίσουμε τις ιδέες μας και να τις εκφράσουμε. Μπορεί να είμαστε αφηρημένοι και μονίμως βυθισμένοι στις σκέψεις μας, ενώ βιώνουμε μια εσωτερική σύγχυση σε σχέση με τα θέλω μας, τους στόχους μας και την ευρύτερη πορεία μας στη ζωή. Συχνά, τείνουμε στη θυματοποίηση, με αποτέλεσμα άθελά μας να γινόμαστε «τοξικοί» στους γύρω μας. Τέλος, η μοναξιά μοιάζει να μας ενδυναμώνει και να μας βοηθάει να γεμίζουμε κατά διαστήματα μπαταρίες, να ανασυγκροτούμαστε και, τελικά, να επιστρέφουμε ανανεωμένοι στα εγκόσμια. Ωστόσο, αν το παρακάνουμε, υπάρχει κίνδυνος να βιώσουμε την πλήρη απομόνωση και να τοποθετηθούμε από μόνοι σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο θα κυριαρχούν η έλλειψη κοινωνικότητας, η δυσκολία ένταξης και η κοινωνική αποξένωση.
Μίλησε με τον Αστρολόγο σου χώρις χρέωση κινητού η σταθερού.
Προμηθεύσου την Astracard στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα και ΕΛΤΑ της χώρας  www.astracard.gr  

Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
  Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980   Newsletter