astropedia.gr

Η ψυχολογία της μάνας κατά την κύηση

Η ψυχολογία της μάνας κατά την κύηση
Η μητρότητα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μιας γυναίκας. Και πράγματι με τον ερχομό ενός παιδιού η καθημερινότητα αλλάζει άρδην! Την ίδια στιγμή, τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι έντονα, μοναδικά και αξέχαστα, ενώ τριγύρω επικρατούν όμορφες, ανεπανάληπτες εικόνες. Ταυτόχρονα, όμως, οι υποχρεώσεις που «βαραίνουν» τη γυναίκα αυξάνονται σημαντικά, ιδιαίτερα όσο το παιδί μεγαλώνει. Η κάθε γυναίκα, λοιπόν, καλείται να διαχειριστεί κάποια πρακτικά ζητήματα της καθημερινής της ζωής με τρόπο αποτελεσματικό ώστε να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο της ως μητέρα. Ταυτόχρονα, καλείται να μην παραμελήσει τους υπόλοιπους ρόλους της, για παράδειγμα το ρόλο της συζύγου, το ρόλο της ερωμένης, το ρόλο της επαγγελματία, το ρόλο της φίλης και άλλους ρόλους…

Βέβαια, η καθημερινότητα της γυναίκας ως υποψήφιας μάνας αλλάζει πριν τον ερχομό του παιδιού της…αλλάζει από τη χρονική στιγμή που μαθαίνει πως πρόκειται να γίνει μάνα και καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης. Πώς συμπεριφέρεται, όμως, μια γυναίκα λίγο πριν γίνει μάνα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της; Είναι κάποιες καταλληλότερες ή πιο έτοιμες για τον μητρικό ρόλο έναντι κάποιων άλλων που μπορεί να μειονεκτούν; Αναμφισβήτητα, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Κάθε γυναίκα έχει τον δικό της χαρακτήρα, ο οποίος περιλαμβάνει προτερήματα, ταλέντα, αρετές, ιδιοτροπίες, μειονεκτήματα και παραξενιές. Επίσης, η κάθε γυναίκα βιώνει με διαφορετικό τρόπο την κύηση κι αυτό αντανακλάται στο ωροσκόπιο του παιδιού της μετέπειτα…

Δείκτες ψυχολογίας της μητέρας κατά την κύηση
Αναμφίβολα, η Σελήνη του παιδιού σκιαγραφεί τη μάνα του γενικά…τον χαρακτήρα της, τη συμπεριφορά της αλλά και τις συνθήκες που εκείνη βίωσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και κυρίως την ψυχολογία που είχε για όσο διάστημα ήταν έγκυος. Αντίστοιχα, ο 12ος οίκος του παιδιού, που είναι ο οίκος πριν από τον Ωροσκόπο που συμβολίζει τη γέννηση, φανερώνει καταστάσεις που υπήρχαν πριν αυτό γεννηθεί. Άρα, λοιπόν, περιγράφει -μεταξύ άλλων- και γεγονότα καθώς και την ψυχοσύνθεση της μάνας που το κουβαλούσε μέσα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Στο παρόν άρθρο, θα επικεντρωθούμε μόνο στη ζωδιακή θέση της Σελήνης μας καθώς και στο ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 12ου οίκου μας για να περιγράψουμε το πώς ένιωθε η μητέρα μας όσο ήταν έγκυος σε εμάς. Εσείς, θα πρέπει μόνο να γνωρίζετε πού έχετε Σελήνη και πού ακμή 12ου για να μάθετε πώς αισθανόταν η μητέρα σας λίγο πριν γεννηθείτε…

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Κριό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σε εσάς η ζωή της μάνας σας χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και ταχύτητα! Μπορεί τα  νεύρα της να ήταν τεντωμένα και κατά διαστήματα να εμφανιζόταν ετοιμοπόλεμη και έτοιμη για καβγά. Ήταν υπερκινητική και δραστήρια. Δεν ήθελε να κλειστεί μέσα στο σπίτι λόγω της εγκυμοσύνης και γέμιζε το χρόνο της με διάφορες δραστηριότητες. Μπορεί να ανυπομονούσε να γεννηθείτε και να ένιωθε κάποιες φορές ότι η εγκυμοσύνη της είναι αιώνια. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έπασχε από ιδιαίτερες φοβίες και μάλλον αντιμετώπισε με γενναιότητα το κεφάλαιο «εγκυμοσύνη».

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Ταύρο
Η μητέρα σας μάλλον το είχε ρίξει στο φαΐ και στον ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Προσπαθούσε να ζει ήρεμα και απλά και ήταν ιδιαίτερα υπομονετική ακόμη και όταν δεν αισθανόταν καλά λόγω της εγκυμοσύνης. Η ψυχολογία της μάλλον δεν είχε ιδιαίτερες μεταπτώσεις. Ενδεχομένως, ψώνιζε συχνά, μπορεί να αγόραζε ρουχαλάκια και άλλα πράγματα για το παιδί που θα γεννιόταν, ενώ σίγουρα σκεφτόταν πως δεν θα ήθελε να του λείψει τίποτα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έθετε τον εαυτό της σε κινδύνους, δε σήκωνε πχ βάρη και πρόσεχε τις κινήσεις της για να διατηρήσει την ασφάλεια του παιδιού που κουβαλούσε μέσα της.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στους Διδύμους
Όσο ήταν έγκυος σε εσάς, η μητέρα σας ήταν μάλλον υπερκινητική και είχε πολλές κοινωνικές επαφές. Μπορεί να μιλούσε πολύ στο τηλέφωνο ή να διάβαζε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. Κάποιες φορές εμφανιζόταν κυκλοθυμική ενώ τα συναισθήματά της ήταν ανάμεικτα σε σχέση με την εγκυμοσύνη της. Υπήρχαν, δηλαδή, στιγμές κατά τις οποίες την απολάμβανε καθώς και στιγμές κατά τις οποίες αισθανόταν κουρασμένη από την όλη διαδικασία και ανυπομονούσε να γεννήσει για να τελειώνει με όλο αυτό. Γενικά, σκεφτόταν πάρα πολύ και μπορεί να έπασχε από διανοητική υπερένταση ή διαταραχές ύπνου. Επίσης, μπορεί να ήθελε να ανταλλάζει πληροφορίες με άλλες εγκύους για να συγκρίνει άλλες περιπτώσεις κύησης με τη δική της. Μπορεί, μάλιστα, να μίλαγε πού και πού και στο ίδιο το αγέννητο παιδί της.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Καρκίνο

Η μητέρα σας μάλλον ήταν ανέκαθεν γεννημένη για να είναι μάνα! Μπορεί να δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος και ότι πρόκειται να φέρει στον κόσμο μια ζωή. Όσο το σκεφτόταν και το συνειδητοποιούσε, πραγματικά έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και ένιωθε συγκίνηση. Μπορεί να χάιδευε συχνά την κοιλιά της ως ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης προς το παιδί που θα έφερνε στον κόσμο. Μπορεί, όμως, να ήταν κυκλοθυμική και κατά διαστήματα να έπεφτε ψυχολογικά. Ίσως ήταν και λιγάκι παραπονιάρα ή παρεξηγησιάρα όταν οι άλλοι και, δη, ο σύζυγός της δεν ήταν αρκετά περιποιητικοί ή προστατευτικοί απέναντί της. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της. Έτσι, επέλεγε να μένει κυρίως στο σπίτι και πρόσεχε πάρα πολύ. Προσπαθούσε μάλιστα να ετοιμάσει από πριν το δωμάτιο του παιδιού που θα έφερνε στον κόσμο ώστε να είναι βέβαιη ότι αυτό θα μεγαλώσει σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο θαλπωρή.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Λέοντα
Η μητέρα σας πρέπει να ήταν μια λαμπερή και εντυπωσιακή εγκυμονούσα! Ένιωθε μεγάλη χαρά για το παιδί που κουβαλούσε αλλά μπορεί να ήταν κάπως απαιτητική ή εξουσιαστική προς τους άλλους. Δεν έχασε το δυναμισμό της κατά τη διάρκεια της κύησης και είχε, σε γενικές γραμμές, μια σταθερή εγκυμοσύνη. Μπορεί να επιδόθηκε σε χόμπι ή άλλες δημιουργικές δραστηριότητες όσο ήταν έγκυος ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούσε την εγκυμοσύνη της για να τραβάει την προσοχή και να βρίσκεται στο επίκεντρο. Όταν, όμως, οι άλλοι δεν της έδιναν τη σημασία που ήθελε, η αυτοεκτίμησή της γκρεμοτσακιζόταν.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στην Παρθένο

Για όσο διάστημα ήταν έγκυος σε εσάς, η μητέρα σας μπορεί να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη ή να έπασχε από ψυχαναγκασμούς και εμμονές. Ανησυχούσε για την υγεία του παιδιού, την πορεία της εγκυμοσύνης αλλά και για τη δική της υγεία. Προσπαθούσε να προσέχει τη διατροφή της και ασχολιόταν έντονα και συστηματικά με θέματα υγιεινής και καθαριότητας. Μπορεί να δούλευε αρκετά αλλά δεν έθετε σε καμία περίπτωση την κύηση σε κίνδυνο. Προσπαθούσε, μάλιστα, να ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα στην καθημερινότητά της, πχ σε θέματα διατροφής, ύπνου κτλ. Όταν, όμως, οι συγκυρίες ή οι αποφάσεις τρίτων την ανάγκαζαν να παρεκκλίνει από το πρόγραμμά της, μάλλον εκνευριζόταν και γινόταν αρκετά επικριτική αγγίζοντας τα όρια της υστερίας.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Ζυγό
Η μητέρα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μάλλον ήταν όμορφη και γλυκιά. Αναζητούσε την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής της και προσπαθούσε να είναι ήρεμη και δίκαιη. Όταν, όμως, οι ισορροπίες διαταράσσονταν, αισθανόταν θλίψη και στεναχώρια. Ως έγκυος η μητέρα σας μάλλον είχε έντονη κοινωνική ζωή και σε γενικές γραμμές μοιραζόταν τους προβληματισμούς της με τον σύζυγό της. Η ανάγκη της για συντροφικότητα ήταν αυξημένη, ήθελε να περνάει αρκετό χρόνο με τον άνδρα της και όταν αυτό δε συνέβαινε αισθανόταν παραμελημένη. Όταν άρχισε να παίρνει αρκετά κιλά, μπορεί να ένιωσε ότι χάνει την ομορφιά της κι αυτό να της προκάλεσε ταραχή ή τραύμα στον ναρκισσισμό της. Ήθελε να έχει μια αρμονική κοινωνική ζωή και σιχαινόταν να μένει μόνη της γιατί τότε όλες οι φοβίες της έρχονταν στην επιφάνεια.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Σκορπιό
Η μητέρα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σε εσάς μάλλον είχε ιδιαίτερα βεβαρημένη ψυχολογία. Σίγουρα υπήρξε κυκλοθυμική και πιθανώς έπασχε από φοβίες και αρνητικές σκέψεις. Επειδή πραγματικά ήθελε να πάνε όλα καλά με την κύηση, κατά διαστήματα την κατέκλυζαν εμμονές καθώς ανησυχούσε σε υπερβολικό βαθμό. Συχνά απομονωνόταν και δεν ήθελε να βλέπει πολύ κόσμο και, σε γενικές γραμμές, ήταν εσωστρεφής. Βέβαια, ένιωθε έναν πανίσχυρο δεσμό με το αγέννητο παιδί της και από διαίσθηση ήξερε από την 1η μέρα που έμαθε πως ήταν έγκυος το φύλο του παιδιού. Όταν έπεφτε ψυχολογικά, μπορεί να γινόταν κάπως καυστική ή πικρόχολη προς τους γύρω της, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν μια άμυνα που είχε αναπτύξει προκειμένου να «κουκουλώσει» τις φοβίες και τις ανησυχίες της.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Τοξότη
Η μητέρα σας για όσο διάστημα ήταν έγκυος σε εσάς είχε σε γενικές γραμμές τρομερή αισιοδοξία. Για κάποιο λόγο ήταν σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά και προσπαθούσε να κάνει μόνο θετικές σκέψεις. Και η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές τα κατάφερνε. Όμως, η υπέρμετρη αισιοδοξία της την έκανε κάποιες φορές να είναι επιπόλαιη και απρόσεκτη με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο άθελά της τόσο τη δική της υγεία όσο και την υγεία του αγέννητου παιδιού της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, θα έλεγε κανείς πως αυξήθηκαν οι φιλοσοφικές της ανησυχίες, γι’ αυτό της γεννήθηκε η ανάγκη να διαβάσει και να διευρύνει τους πνευματικούς της ορίζοντες. Ήθελε, επίσης, να ασχολείται με πολλά και διαφορετικά πράγματα για να μην αισθάνεται βαλτωμένη και εγκλωβισμένη.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Αιγόκερω
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σε εσάς η μητέρα σας αναμφίβολα ήταν υπεύθυνη και προσεκτική, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο την κύηση. Κατά διαστήματα, μπορεί να βίωνε ανασφάλειες και να εμφανιζόταν απαισιόδοξη για την έκβαση της όλης διαδικασίας. Αισθανόταν το παιδί που κουβαλάει μέσα της ως μια τεράστια ευθύνη την οποία έπρεπε οπωσδήποτε να διεκπεραιώσει και να φέρει εις πέρας. Την ίδια στιγμή οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις μπορεί να την έκαναν να αισθάνεται πιεσμένη και διχοτομημένη μεταξύ 2 σημαντικών για εκείνη τομέων: της καριέρας και της μητρότητας. Μάλλον δούλευε αρκετά και μπορεί να υπήρχαν στιγμές που ανησυχούσε ότι η εγκυμοσύνη της θα φρενάρει την επαγγελματική της ανέλιξη. Δεν την ενδιέφερε η έντονη κοινωνική ζωή και απέφευγε να συζητάει για την εγκυμοσύνη της και να εκφράζει στους άλλους τα συναισθήματά της σε σχέση με αυτήν.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στον Υδροχόο
Κατά τη διάρκεια της κύησης η μάνα σας μάλλον ήταν απρόβλεπτη συναισθηματικά. Βίωνε κάποιες μεταπτώσεις αλλά σε γενικές γραμμές ήταν γενναία και είχε έντονη κοινωνική ζωή. Αντιμετώπιζε την εγκυμοσύνη της με έναν δικό της ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο που διέφερε πολύ από τον μέσο όρο. Δεν ήταν από τις γυναίκες που ανέπτυξαν έναν ισχυρό δεσμό με το παιδί τους πριν γεννηθεί. Ωστόσο, οι απόψεις της για αυτό και για τη ζωή που θα ήθελε να έχει όταν γεννηθεί ήταν ιδιαίτερα μοντέρνες και προχωρημένες. Όταν οι άλλοι της έλεγαν να προσέχει και ανησυχούσαν για την πορεία της εγκυμοσύνης της, ένιωθε ότι την καταπιέζουν και την πνίγουν, πράγμα που την εκνεύριζε και την τάραζε. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να επιδόθηκε σε εναλλακτικές δραστηριότητες ή χόμπι που θα της εξασφάλιζαν την ψυχική ηρεμία, πχ ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα, διαλογισμός κτλ. Η δική της εγκυμοσύνη μπορεί να ξύπνησε τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές της ανησυχίες. Έτσι, δεν αποκλείεται να προσπάθησε με τον τρόπο της να στηρίξει ομάδες ανθρώπων που βιώνουν ρατσισμό και αρνητική κριτική από διάφορους στενόμυαλους, πχ ανύπαντρες μητέρες, διαζευγμένες μητέρες κτλ.

Σελήνη ή/και ακμή 12ου στους Ιχθύς
Αναμφίβολα, η μητέρα σας κατά τη διάρκεια της κύησης ήταν διαισθητική, ονειροπόλα και ευαίσθητη. Δεν τήρησε κάποιο αυστηρό πρόγραμμα στην καθημερινότητά της. Απεναντίας, μάλλον η ζωή της χαρακτηριζόταν από χάος. Συχνά μάλιστα ήταν αφηρημένη και απρόσεκτη κι αυτό μπορεί κατά διαστήματα να έθετε σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της και κατά συνέπεια τόσο την υγεία του αγέννητου παιδιού της όσο και τη δική της υγεία. Η ψυχολογία της χαρακτηριζόταν από μεταπτώσεις. Είχε γίνει πιο ευσυγκίνητη καθώς ένιωθε πως η εγκυμοσύνη είναι μια υπέρτατη διαδικασία, ένα θείο δώρο. Και όσο το σκεφτόταν πιθανώς βούρκωνε. Μπορεί να ένιωθε ότι ζει σε ένα ροζ συννεφάκι και απογοητευόταν όταν προσγειωνόταν απότομα, όταν ερχόταν αντιμέτωπη με τον κυνισμό των γύρω της ή με τις υποχρεώσεις και τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Η διαδικασία της κύησης την έκανε να είναι διατεθειμένη να θυσιάσει κάποιες από τις συνήθειές της για χάρη του παιδιού που θα γεννιόταν…για το οποίο μάλιστα ήδη αισθανόταν ότι υπάρχει ένας άρρηκτος δεσμός μεταξύ τους. Μπορεί η εγκυμοσύνη να της προκάλεσε υπνηλία και χαμηλή ζωτικότητα. Ταραζόταν και αισθανόταν φόβο και ανασφάλεια όταν έβλεπε άσχημα όνειρα, ενώ όταν οι γύρω της την απογοήτευαν κλεινόταν στον εαυτό της και συχνά θυματοποιούνταν. Η φιλανθρωπική της διάθεση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και έπεφτε πολύ ψυχολογικά όταν έβλεπε γύρω της την αδικία, την περιθωριοποίηση και τον ανθρώπινο πόνο.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter