astropedia.gr

Το μεσοδιάστημα Ήλιου / Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη...

Το μεσοδιάστημα Ήλιου / Σελήνης στον  γενέθλιο χάρτη...
Τα μεσοδιαστήματα προσθέτουν βάθος και λεπτομέρεια στην αξιολόγηση ενός γενέθλιου χάρτη, και ως εκ τούτου, είναι σημαντικά στην ερμηνεία ενός ωροσκοπίου. Μπορούν να ενισχύσουν γεγονότα που προδιαγράφονται από άλλες διελεύσεις και προόδους ή αντίθετα, να τα αποτρέψουν ή να ελαχιστοποιήσουν την ισχύ τους. 

Τα μεσοδιαστήματα ενεργοποιούνται από διελεύσεις και προόδους ακριβώς όπως και οι άλλοι γενέθλιοι πλανήτες. Το πιο σημαντικό από όλα τα μεσοδιαστήματα είναι το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης κι αυτό είναι προφανές, καθώς τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη είναι βασικοί δείκτες της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Αυτό το μεσοδιάστημα αντιπροσωπεύει το σκοπό και το νόημα της προσωπικής μας ύπαρξης και αποκαλύπτει ένα κομμάτι του χαρακτήρα μας. Δείχνει επίσης, ανάλογα τον οίκο που καταλαμβάνει, ποιος τομέας στη ζωή μας θα μας δώσει ευτυχία, υγεία και ευημερία. Αναδεικνύει με ποιον τρόπο θα έχει νόημα η ζωή μας και είναι δείκτης των σημαντικών σχέσεων στη ζωή μας.

Όταν πάνω από το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης περνά από διέλευση ένας βαρύς πλανήτης, παρουσιάζονται στη ζωή μας άτομα που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο, είτε για καλό ή για κακό. Και αυτό γιατί δείχνει την ανάγκη μας να μοιραστούμε τη ζωή μας με τους άλλους.

Διάβασε παρακάτω το ζώδιο το οποίο βρίσκεται το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη σου και ανακάλυψε ένα επιπρόσθετο κομμάτι της προσωπικότητάς σου

ΚΡΙΟΣ
Έχεις πραγματικά μια εκρηκτική προσωπικότητα, είσαι δυναμικός, παίρνεις την πρωτοβουλία και δεν φοβάσαι να πάρεις ρίσκα στη ζωή σου. Θέλεις να είσαι ο ηγέτης, αγαπάς τον ανταγωνισμό και ενεργείς για να ικανοποιήσεις τις προσωπικές σουανάγκες. Παίρνεις αποφάσεις γρήγορα, και έχεις εμπιστοσύνη στη δύναμή σου. Ο εγωισμός και η ανεξαρτησία σου μπορεί να γίνουν εμπόδιο στην αρμονία των προσωπικών σου σχέσεων και οι άλλοι μπορεί να σε θεωρούν αλαζονικό. Σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις τις ανάγκες των άλλων καθώς πρώτα σε ενδιαφέρει ο εαυτός σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Θέλεις ηρεμία και αρμονία στη ζωή σου, η πίστη και η αφοσίωση είναι σημαντικές στις σχέσεις σου. Για να έχεις τα πράγματα που θέλεις, εργάζεσαι σκληρά για να τα αποκτήσεις. Νιώθεις ασφαλής και ευτυχισμένος όταν έχεις χρήματα και απολαμβάνεις τη ζωή με όλες τις αισθήσεις σου. Έχεις αποφασιστικότητα αλλά και πείσμα, τίποτα δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου από το στόχο σου. Η αλλαγή είναι κάτι που προτιμάς να αποφεύγεις γιατί αργείς να προσαρμοστείς. Σου αρέσει η καλή ζωή και να συσσωρεύεις υλικά αγαθά. Είσαι αξιόπιστος, υπομονετικός και ήρεμος, έχεις διπλωματία και σέβεσαι τους άλλους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η επικοινωνία είναι τόσο σημαντικήγια σένα που χωρίς αυτήν, αισθάνεσαι ανήσυχος και ανικανοποίητος. Θέλεις πάντα να είσαι απασχολημένος με κάτι και έχεις την ανάγκη για γνώση, διαφορετικά νιώθεις ανία και πλήξη. Είσαι το άτομο που θα δώσει σε όλους γνώση, χαρά και διασκέδαση. Δεν είσαι και τόσο σταθερός στις σχέσεις σου και μεταβαίνεις συνεχώς σε νέα ενδιαφέροντα προκειμένου να μην νιώθεις ρουτίνα στη ζωή σου. Έχεις έντονες νοητικές ικανότητες, και πολλαπλά ενδιαφέροντα, νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και αν δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις ή να είσαι μαζί, γίνεσαι ανήσυχος και ευέξαπτος. Είσαι πολύ καλός ομιλητής, ετοιμόλογος, πνευματώδης και έξυπνος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η οικογένεια είναι σημαντική για σένα, έχεις ανάγκη να περιβάλλεσαι από ανθρώπους με τους οποίους νιώθεις οικεία. Θα κάνεις τα πάντα για τους αγαπημένους σου, στερείσαι από τον εαυτό σου για να δώσεις στους άλλους. Είσαι παραδοσιακός και κολλημένος στο παρελθόν ενώ κρύβεις μέσα σου έντονα συναισθήματα. Έχεις μια επιφυλακτικότητα και πολλές φορές μπορεί να αισθάνεσαι ότι οι άλλοι σε αγνοούν ή σε σνομπάρουν. Είναι δύσκολο για σένα να βγεις από το καβούκι σου, όχι γιατί είσαι εγωκεντρικός, αλλά θέλεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την προδοσία και την απόρριψη. Θέλει πολύ χρόνο κάποιος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

ΛΕΩΝ
Αναζητάς την αναγνώριση και την προσοχή, ποθείςτα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα κι ανφαίνεσαι συνεσταλμένος. Χρειάζεσαι τους επαίνους και ξέρεις πώς να έλξεις τους άλλους με την παρουσία σου. Μερικές φορές γίνεσαι δραματικός, αλλά ξέρεις πως να διασκεδάσεις τους άλλους. Αγωνίζεσαι για να έχεις κύρος και επιτυχία στη ζωή σου, είσαι πρόσχαρος, γεμάτος ζωντάνια, και έχεις σχεδόν πάντα καλή διάθεση. Όμως, κρύβεις μέσα σου εγωισμό και αλαζονεία και ποτέ δεν ξεχνάς αν κάποιος έχει πληγώσει την υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία σου. Αναζητάς το θαυμασμό, την κολακεία και την αναγνώριση και έχεις πολλές φιλοδοξίες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είσαι ορθολογιστής, πρακτικός, αποτελεσματικός και εργάζεσαι σκληράγια να πετύχεις αυτό που θέλεις. Θέλεις να είσαι χρήσιμος στους άλλους για να αισθάνεσαι ευτυχισμένος και κριτικάρεις τους άλλους προσπαθώντας να διορθώσεις τις ατέλειές τους. Χρειάζεσαι δομή και τάξη στη ζωή σου. Είσαι αφοσιωμένος και πιστός σύντροφος, φίλος και συνεργάτης,  πολύ διακριτικός και χαμηλών τόνων. Είσαι πολύ σχολαστικός με τα άτομα που έχεις στη ζωή σου και τον τρόπο που ζεις. Η ανειλικρίνεια και η επιπολαιότητα των άλλων σε αποτρέπουν και δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. Σε ενδιαφέρει η διατήρηση του νόμου και της τάξης και σου αρέσει η σταθερότητα στη ζωή σου.

ΖΥΓΟΣ
Η συντροφικότητα και οι σχέσεις είναισημαντικέςγια σένα, θέλεις να έχεις δίπλα σουκάποιον ο οποίος σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, καιπάντα προτιμάς να είσαιμε ανθρώπους αντί να είσαι μόνος. Χρειάζεσαι αρμονία και ισορροπίαστη ζωή σουκαισυνήθως το πετυχαίνεις. Είσαι κάποιες φορές λίγο αφελής και επηρεάζεσαι εύκολα από τους άλλους λόγω της τάσης σου να δείχνεις πολύ εμπιστοσύνη. Είσαι αισιόδοξος και αρνείται να δεις τη σκοτεινή πλευρά της ζωής. Αναζητάς την αρμονία, είσαι πολύ εκλεπτυσμένος, με καλλιτεχνικές τάσεις και ειρηνικός. Αργείς να πάρεις αποφάσεις και έχεις αμφιταλάντευση αν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με την ισχυρή δύναμη της θέλησής σου και το πάθος σου για ζωή, μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Δεν φοβάσαι τις μάχες, αντίθετα βγαίνεις πιο δυνατός μέσα από αυτές. Δίνεις την ψυχή σου σε αυτούς που αγαπάς αλλά τα πάθη σου γίνονται ανεξέλεγκτα κάποιες φορές. Τα συναισθήματά σου είναι συνήθως η αιτία αυτών των τεράστιων αλλαγών στη διάθεσή σου. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις με μισή καρδιά. Είσαι πολύ συναισθηματικός, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν καθώς έχεις την ικανότητα να κρύβεις τα συναισθήματά σου. Έχεις τεράστια δύναμη και αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή, και αντέχεις τη σκληρή δουλειά. Οι σχέσεις σου είναι δύσκολες και όταν κάποιος σε προδώσει, τον περιφρονείς.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είσαι χαρούμενος και αισιόδοξος ανεξάρτητα του τι άσχημο σουσυμβαίνει. Βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής κι ας είσαι στο σκοτάδι. Όσο περισσότερο μπορείς ναεπεκτείνειςτη ζωή σου, τόσο καλύτερα αισθάνεσαι. Τα ταξίδια και η μελέτη διευρύνουν τους ορίζοντές σου. Είσαι διαισθητικός και δεν σου αρέσει να βρίσκεσαι με άτομα που έχουν απαισιόδοξη στάση στη ζωή. Πολλές φορές αναζητάς να πετύχεις περισσότερα από τις δυνατότητές σου. Βλέπεις τα πράγματα εξιδανικευμένα και υποστηρίζεις με πάθος τις πεποιθήσεις σου, δύσκολα συμμορφώνεσαι με τα πρότυπα ζωής των άλλων. Δεν στερείσαι συναισθημάτων, αλλά δεν σε ενδιαφέρουν τόσο οι ανθρώπινες ευαισθησίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η εξουσία και οι φιλοδοξίες σου είναι σημαντικέςστη ζωή σου και φτάνεις στους στόχους σουμετην ηλικία και την εμπειρία. Όσο πιο ψηλά στη σκάλα της επιτυχίας ανεβείς στη ζωή, κοινωνικά, επαγγελματικά, οικονομικά, τόσο καλύτερα αισθάνεσαι. Παρόλο που είσαι πιστός και νομότυπος, είσαι κάπως απρόσιτος και απόμακρος και έχεις αυτοέλεγχο των συναισθημάτων σου. Σκοπός σου στη ζωή είναι η υλοποίηση των φιλοδοξιών σουκαι των στόχων σου. Η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια είναι σημαντικές στις σχέσεις σου, θέλεις οι άνθρωποι να κάνουν ακριβώς αυτό που λένε. Έχεις μεγάλη ψυχική δύναμη και γίνεσαι κάποιες φορές εγωκεντρικός και ίσως ακόμη και ιδιοτελής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Χρειάζεσαι συνεχώς αλλαγές στη ζωή σου για να μη νιώθεις πλήξη και ανία. Αν τα πράγματα μείνουν για πολύ καιρό στάσιμα, θα βαρεθείς. Είσαι ανεξάρτητος και πρωτότυπος, και οι άλλοι θαυμάζουν τη μοναδική προσωπικότητά σου. Οι φίλοι σου και η τεχνολογία είναι σημαντικά για σένα. Είσαι εξαιρετικά ανοιχτόμυαλος, έχεις πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες, η προσωπικότητά σου είναι εκκεντρική και ασυνήθιστη. Είσαι πολύ ανθρωπιστής, φιλικός και πολύ διορατικός έτσι έχεις  ταλέντο στην κατανόηση και την ανάγνωση του χαρακτήρα των άλλων. Είσαι ανεξάρτητες και κάπως ατομιστής και απαιτείς την προσωπική σου ελευθερία. Αναζητάς μια ανεξάρτητη εργασία και δραστηριότητες που σου επιτρέπουν να αποβάλεις την ένταση.

ΙΧΘΥΣ
Είσαι ρομαντικός και ονειροπόλος και θέλεις πάντα κάποιον δίπλα σου να σε παρακινήσει σε δράση. Ηφαντασία σου και η διαίσθησή σου είναι οι οδηγοί σου στη ζωή. Βοηθώντας τους άλλους σε κάνεινα αισθάνεσαι καλύτερα, είσαι συμπονετικός και προσφέρεις άνευ όρων την αγάπη σου. Είναι αρκετά δύσκολο για τον κόσμο να σε καταλάβει εύκολα επειδή είσαι πολύ εσωστρεφής, σχεδόν σε βαθμό που ο εξωτερικός κόσμος γύρω σου, σου φαίνεται περίεργος και ασαφής. Σου αρέσει η μοναξιά και μερικές φορές φαίνεσαι παράξενα απρόσιτος στους άλλους. Ωστόσο, έχεις μια πολύ ζεστή και τρυφερή προσωπικότητα και ενδιαφέρεσαι για τους άλλους γύρω σου. Έχεις έντονη διαίσθηση, η διορατικότητα και η δημιουργικότητα είναι η μεγάλη δύναμή σου.Newsletter