astropedia.gr

Η ανεπαίσθητη διαφορά του σεξ από τον έρωτα

Η ανεπαίσθητη διαφορά του σεξ από τον έρωτα
Όλοι έχουμε συνηθίσει στο μυαλό μας αυτές τις δύο λέξεις να τις ξεχωρίζουμε και να διαχωρίζουμε τις ερμηνείες, παρόλο που υποτίθεται ότι η λέξη σεξ είναι η αντίστοιχη αγγλική της ελληνικής λέξης έρωτας (η πράξη). Όμως μόλις ακούμε τη λέξη σεξ, το μυαλό μας πάει κατ' ευθείαν σε κάτι "βρώμικο, εφήμερο, μια ανάγκη εκτόνωσης του σώματος και πολλές φορές παράνομη. Ενώ αντίθετα όταν ακούμε τη λέξη έρωτας το μυαλό μας πάει ασυναίσθητα σε ένα ρομαντικό ζευγάρι, μια σχέση δηλαδή που δύο σύντροφοι ανταλλάσσουν ερωτικές, σωματικές εμπειρίες με συναίσθημα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ξεχωρίζουμε τις λέξεις και τις έννοιες; Ποιος μας το δίδαξε και γιατί;

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Όλοι αναζητούμε το ίδιο πράγμα, σωστά;
Ίσως όχι τελικά…     
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 

Οι ίδιες οι λέξεις αποκαλύπτουν τη φύση τους, αν ακροστοιχίσουμε τα γράμματα. Έτσι για τη λέξη σεξ έχουμε:

Σ: ΣΩΜΑ (σωματική ανάγκη εκτόνωσης)
Ε: ΕΙΜΑΙ (τη συγκεκριμένη στιγμή που πράττω)
Ξ: ΞΥΛΙΝΟ (χωρίς παραγωγικό αποτέλεσμα)

Επειδή όμως δεν είμαστε μόνο σώμα, είμαστε και πνεύμα, αυτή η πράξη αφήνει συναισθηματικά κατάλοιπα και στο ψυχολογικό μας υπόβαθρο νιώθουμε ανίκανοι να δημιουργήσουμε κάτι σωστό και όμορφο. Το σώμα μας αντιδρά μεν στο εξωτερικό ερέθισμα (μία ωραία γυναίκα, ένας ελκυστικός άντρας), η ψυχή μας όμως αντιστέκεται μέσω του συναισθήματος. Και αν η ψυχή είναι ευάλωτη και συναισθηματικά ασταθής, θα υποκύψει στον πειρασμό αλλά όχι χωρίς τίμημα. Σε κάθε περίπτωση η ψυχή επανέρχεται πιο γρήγορα μετά την πράξη και μέσω του ενστίκτου στέλνει το μήνυμα ότι το σώμα έπραξε μια "κούφια" πράξη, " βρώμικη" και μη αποδεκτή, που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε. Αντίθετα αφήνει ένα τεράστιο κενό και αν δεν το γεφυρώσουμε γρήγορα, γίνεται εθισμός που μεγαλώνει και πλέον φαντάζει αδύνατη η γεφύρωση του.

Η ψυχή μας βρίσκεται εγκλωβισμένη σ' ένα σώμα ανεκπαίδευτο να ξεχωρίζει τις δονήσεις των άλλων ανθρώπων και ψάχνει τον ιδανικό σύντροφο με τα ανθρώπινα μάτια και απογοητεύεται πέφτοντας συχνά σε λάθη. Και όπως είπαμε τα συνεχόμενα λάθη γίνονται εθισμοί λαγνείας και παρασύρουν την ψυχή σε δύσβατα και κακοτράχαλα μονοπάτια, πολλές φορές χωρίς επιστροφή.

Ένας ανικανοποίητος ερωτικά άντρας μπορεί να είναι τεμπέλης, χαραμοφάης, φτωχός, σκληρός, μισογύνης και οτιδήποτε άλλο που τον οδηγεί σε μια άτσαλη και κακή ζωή, χωρίς αποτέλεσμα ουσίας, με τεράστιο συναισθηματικό κενό που πληγώνει τον ίδιο και όποιον βρίσκεται γύρω του. Διότι στο υποσυνείδητό του κυριαρχεί η ερώτηση "για ποιον και γιατί να δημιουργήσω..." Δεν βρίσκει δηλαδή κανένα ψυχικό κίνητρο. Απ ‘την άλλη, μια ανικανοποίητη ερωτικά γυναίκα, μπορεί να είναι κομπλεξική, ζηλιάρα, γκρινιάρα, χειριστική, καταπιεστική, με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτό είναι το πιο σοβαρό απ'όλα γιατί η γυναίκα στην πραγματικότητα δεν είναι σεξουαλικά ανικανοποίητη, αφού και μόνο να εισπράττει τα βλέμματα θαυμασμού των αντρών της είναι αρκετό. Όταν όμως έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση "κρύβεται" και όλα τα σύνδρομα την χτυπούν κατά κούτελα, αφού δεν λαμβάνει την επιβεβαίωση της θηλυκότητας της. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλες που απλά χρησιμοποιούν τα εξωτερικά τους θέλγητρα, χωρίς συναίσθημα, μόνο για να αποκομίσουν οφέλη. Αυτού του είδους οι γυναίκες είναι σκληρές και δεν πληγώνονται εύκολα, αντίθετα όμως είναι ικανές να κομματιάσουν την καρδιά ενός άντρα.

Η γυναικεία φύση έχει πάντοτε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την αντρική γιατί μπορεί να παραμείνει χωρίς ερωτική επαφή πολύ περισσότερο καιρό απ ‘τον άντρα ψάχνοντας για τον ιδανικό της σύντροφο, πολύ απλά γιατί το σώμα της είναι προορισμένο να κρατάει εντός τα ερωτικά υγρά, ενώ αντίθετα ο άντρας χρειάζεται συχνή εξωτερική εκτόνωση. Επιπλέον οι γυναίκες έχουν μια έξτρα ανακούφιση με την έμμηνο ρύση.

Δεν είναι ανιχνεύσιμο πότε άλλαξαν τα δεδομένα, όμως έπειτα από προσεκτική παρατήρηση μπορούμε να διακρίνουμε ότι αρκετές γυναίκες, έχουν πάρει λάθος "στροφή" και από θηράματα έγιναν κυνηγοί, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο της πρόκλησης και της προσκόλλησης, σε κάθε αρσενικό που πιστεύουν ότι θα τους κάνει τα χατίρια. Οι αληθινοί άντρες όμως που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τα πάντα στο αληθινό τους ταίρι, θέλουν να το βρουν και να το κατακτήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση που θα τους προσφερθεί στο πιάτο, αισθάνονται ότι θυματοποιούνται και αντιδρούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάπου κάπου δεν θα εκμεταλλευτούν την περίσταση. Άλλη μια πικρή αλήθεια και για τον παρατηρητικό, αυτός ο τύπος άντρα είναι ο "αφυπνισμένος ", που πλέον έχει καταλάβει ότι "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας " και ψάχνει το ιδανικό του ταίρι, υλοποιώντας το στη φαντασία του πρώτα, που την διαχειρίζεται η ψυχή, και είναι πάντοτε απαραίτητη για την οποιαδήποτε δημιουργική πράξη.

Στον έρωτα τώρα, τον αληθινό, της πληρότητας, έχουμε:

Ε:ΕΓΩ (αναγνωρίζω την ύπαρξη μου)
Ρ: ΡΕΩ (κινούμαι ομαλά και με αρμονία με τον σύντροφο μου)
Ω:ΩΝ (υπάρχω για πάντα με αυτόν τον σκοπό και την πράξη)
Τ: ΤΡΑΝΗΣ/ΤΕΛΕΙΑΣ (σε μια τέλεια ένωση ψυχής και σώματος - ισορροπία)
Α:ΑΓΑΠΗΣ (η δύναμη της Δημιουργίας επ' αγαθώ)
Σ:ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ (συμπληρώνοντας τις ανάγκες του σώματος).

Δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση, όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για το άλλο μας μισό, το τέλειο ταίρι, το άτομο που έχει σταλεί από τον Θεό, για να συνδημιουργήσουμε τα πάντα, με αγάπη και πάθος, όπως ο Θεός δημιούργησε εμάς. Το να βρει κάποιος αυτό το ταίρι, είναι το ζητούμενο και η αποστολή του στον πλανήτη Γη και δεν είναι καθόλου εύκολο. Γιατί οι άνθρωποι έχουν ανακατευτεί τόσο πολύ, από τις πολλές βίαιες ενσαρκώσεις (αυτοκτονίες, δολοφονίες…) και έχουν αλλάξει οι χρονικές αλληλουχίες σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και αν καταφέρουν να βρουν το ταίρι τους, θα είναι απόλυτα μπερδεμένοι και θα αμφιβάλλουν. Είναι απόλυτα λογικό αυτό, με τόσο πολύ χρόνο που πέρασε ώσπου να συναντηθούν, το σώμα δεν έχει μνήμη, έχει όμως η ψυχή. Και στέλνει "σήματα" σε όλο το σώμα τόσο δυνατά που μας ωθούν να το τολμήσουμε, αφού περάσουμε τις δοκιμασίες του Ουρανού. Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει και "αγαθά κόποις κτώνται".

Όταν ένα τέτοιο ζευγάρι σμίξει, ανεξάρτητα από το πόσο αντίξοες είναι οι συνθήκες και πόσο "δηλητηριασμένο" είναι το σώμα, από τους πολλούς ερωτικούς συντρόφους που είχε, θα θυμηθεί αμέσως το σώμα και θα καθαριστεί και πλέον δεν θα υπάρχει γυρισμος, γιατί αυτά τα ζευγάρια προορίζονται για πάντα.

Κρατάμε το κλειδί της καρδιάς του άλλου και πριν φύγουμε από τον Παράδεισο για να συναντήσουμε το ταίρι μας, υποσχεθήκαμε να το παραδώσουμε. Και μόλις ο καθένας μας ανακτήσει το κλειδί της καρδιάς μας, τότε και μόνο τότε είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να φτάσουμε στην Θέωση.
Πολλοί βέβαια το φοβούνται αυτό και δυστυχώς πάνω στον φόβο τους, βρίσκουν πάτημα οι αρνητικές δυνάμεις και στέλνουν - τι άλλο - σεξουαλικούς πειρασμούς, για να χωρίσουν τα ζευγάρια. Και αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται πολλούς αιώνες τώρα. Όμως τα πράγματα άλλαξαν πλέον και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αφυπνιστεί! Οι Άγγελοι "φύσηξαν" στον Ουρανό και το πέπλο της σκοτεινιας σκίστηκε και τα μάτια της ψυχής άνοιξαν. Η παντοδύναμη ενέργεια της Αγάπης του Θεού άγγιξε τους ανθρώπους και τίποτα δεν μπορεί αυτό να το αναστείλει. Διανύουμε εποχές παντοτινής αγάπης και είμαι πρόθυμη να βοηθήσω να την βρείτε με το κατάλληλο ταίρι.

ΓΕΝΟΙΤΟ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ!
ΕΥΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter