astropedia.gr

Ετήσια κινέζικη αστρολογία 2016: Η χρονιά του Πιθήκου

Ετήσια κινέζικη αστρολογία 2016: Η χρονιά του Πιθήκου
Το κινέζικο έτος αρχίζει φέτος στις 8 Φεβρουαρίου και η χρονιά σφραγίζεται από τα χαρακτηριστικά του Πίθηκου της Φωτιάς όπως η ευφυΐα, η εφευρετικότητα, η καινοτομία, το χιούμορ, η διασκέδαση, η αντοχή και η αξιοπιστία. Το 2016 θα είναι γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά η ενέργεια του Πιθήκου μας εφοδιάζει με την απαραίτητη αισιοδοξία, υπομονή και αντοχή, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις αλλαγές που φέρνει αυτή η χρονιά. 


Δείτε πώς θα κυλήσει η χρονιά σας
ανάλογα με το κινέζικο ζώο στο οποίο ανήκετε 

Ποντικός

Εκμεταλλευτείτε αυτή τη χρονιά η οποία σας προσφέρει πολλές προοπτικές καθώς ο Πίθηκος είναι στο τρίγωνο σας και ως ζώδιο υποστηρίζει και ενδυναμώνει τις ενέργειές σας. Η λέξη κλειδί για το 2016 είναι η εξέλιξη που μπορείτε να έχετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Εύνοια θα υπάρχει και στον τομέα της υγείας, ασχοληθείτε με το σώμα και την διατροφή σας, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει αρκεί να μην εγκαταλείψετε λίγο πριν φτάσετε τον στόχο σας.

Σχέσεις
Η χρονιά θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και να πάρετε πρωτοβουλίες. Θα υπάρξουν νέες γνωριμίες, φίλοι από το παρελθόν θα επιστρέψουν, μία σχέση ζωής, ένας γάμος ή ακόμα η απόκτηση ενός παιδιού θα ολοκληρώσει την ευτυχία σας στον αισθηματικό τομέα.

Οικονομικά
Η φετινή χρονιά ευνοεί ιδιαίτερα συνεργασίες, μια αλλαγή καριέρας  ή την πραγματοποίηση των επαγγελματικών σας σχεδίων, αρκεί να μην χάσετε χρόνο. Είναι σημαντικό να έχετε οργάνωση όσο αφορά τα οικονομικά σας τα οποία θα είναι σταθερά και με ανοδική πορεία από τον Σεπτέμβρη.

 
Βόδι ~ Βουβάλι

Το 2016 είναι για εσάς μια χρονιά δράσης, ταχύτητας και εναλλαγών. Σας  ενεργοποιεί, αυξάνει τους ρυθμούς σας και σας ενισχύει ώστε να προχωρήσετε σε αναγκαίες αλλαγές, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα. Ίσως στην αρχή νιώσετε έξω από τα νερά σας, αφού έχετε συνηθίσει να κινήστε με πιο αργό και σταθερό τρόπο. Ωστόσο θα καταφέρετε να συντονιστείτε αρκεί να μη  τα παρατήσετε.

Σχέσεις
Εξελίξεις θα έχετε και ως προς τα συναισθηματικά σας ιδιαίτερα όσοι βρίσκεστε ήδη σε μια σχέση. Θα έχετε την ανάγκη να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, να ανανεώσετε και να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή ή να δώσετε ευκαιρία σε έναν έρωτα που σας περιτριγυρίζει.  

Οικονομικά
Ως προς τα οικονομικά θα πρέπει να κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή την φετινή χρονιά. Μην ακούτε υποσχέσεις και μην εμπιστεύεστε εύκολα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα περιττά έξοδα και τις άσκοπες αγορές, επενδύστε έξυπνα σε νέες ιδέες και ανθρώπους.

 
Τίγρης

Το 2016 ο πίθηκος στέκεται απέναντι σας και δοκιμάζει τις αντοχές σας. Εσωτερικές συγκρούσεις και συναισθηματικές ελλείψεις ίσως επηρεάσουν τη σχέση σας με τους ανθρώπους που νοιάζεστε και αγαπάτε. Εμπιστευτείτε τις δικές σας δυνάμεις για να ωφεληθείτε από τις αλλαγές και τις αντιθέσεις.

Σχέσεις
Διαχειριστείτε την ανασφάλεια σας, από τα μέσα της χρονιάς θα σας είναι πιο εύκολο να διακρίνετε τι πραγματικά θέλετε. Αποφύγετε εντάσεις και τσακωμούς και υποχωρήστε όπου χρειάζεται, ο χωρισμός παραμονεύει.

Οικονομικά
Και στον οικονομικό τομέα πρέπει να δείξετε προσοχή, περιορίστε τα έξοδα, η χρονιά δεν προσφέρεται για επενδύσεις και οικονομικές επεκτάσεις. Προσπαθήστε να τακτοποιήσετε πιθανές οφειλές και οργανώστε καλύτερα τα οικονομικά σας. Ευνοούνται οι αλλαγές στα επαγγελματικά από τα μέσα της χρονιάς και μετά.

 
Λαγός

Το 2016 είναι για εσάς μια χρονιά οργάνωσης και εκπαίδευσης. Οι προτεραιότητές σας αλλάζουν και σε αρκετούς τομείς της ζωής σας θα υπάρξουν ξεκαθαρίσματα. Όσο αντιστέκεστε στην τάξη και τον προγραμματισμό η πίεση θα αυξάνεται. Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και απαλλαγείτε από οτιδήποτε εμποδίζει την εξέλιξη σας.

Σχέσεις

Αν είστε μόνοι θα προκύψουν νέες γνωριμίες που ίσως εξελιχθούν σε μια σχέση ζωής. Δείξτε διπλωματία ως προς τις φιλικές σας συναναστροφές και μην μπλέκεστε σε καταστάσεις τρίτων που δεν σας αφορούν. Οι προκλήσεις δεν θα λείψουν γι’αυτό κρατήστε τις ισορροπίες. Η χαρούμενη διάθεση, η ειλικρίνεια και ο ευγενικός σας τρόπος σάς βοηθάει να κερδίσετε τις καρδιές των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν.

Οικονομικά
Αποφύγετε βιαστικές κινήσεις στα οικονομικά, για όλα υπάρχει κατάλληλη  στιγμή, μην προχωρήσετε σε λήψη αποφάσεων χωρίς να εξετάσετε προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα θα σας ανανεώσει και θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες.


 
Δράκος

Φέτος είναι η χρονιά σας! Επιστρατεύστε όλες τις ικανότητες σας γιατί με κάποιον τρόπο θα μπορέσετε να ωφεληθείτε σε κάθε περίπτωση. Μην επηρεάζεστε από την γνώμη των άλλων και ενεργείστε με βάση την δική σας άποψη. Ευνοούνται νέα ξεκινήματα αρκεί να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες που σας εμποδίζουν να ασχοληθείτε με καινούργια πράγματα.

Σχέσεις
Στα αισθηματικά σας θα προκύψουν νέες γνωριμίες πολλά υποσχόμενες. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο για να σκεφτείτε και να καταλάβετε τι ακριβώς ζητάτε γιατί οι αποφάσεις που θα πάρετε θα είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον σας. Στην σχέση σας θα κυριαρχήσει η ισορροπία και η αρμονία, έτσι αυτή την χρονιά θα μπορέσετε να προχωρήσετε και σε γάμο.

Οικονομικά
Ιδιαίτερη εύνοια θα έχετε στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα. Νέα ξεκινήματα, νέες συνεργασίες και επενδύσεις θα αποδώσουν κέρδη την φετινή χρονιά. Μη χάνετε τον προσανατολισμό σας  και φροντίστε να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση των σχεδίων σας.

 
Φίδι

Το 2016 για εσάς είναι μια χρονιά γεμάτη ευκαιρίες. Μην χρονοτριβείτε και τολμήστε να πραγματοποιήσετε όσα επιθυμείτε τόσο καιρό. Αποφύγετε τις ακρότητες και τις υπερβολές, ξεκινάει μια περίοδος ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρείτε λύσεις σε θέματα που σας απασχολούν ως τώρα. Ακόμα και κάποιες εντάσεις που ίσως προκύψουν θα σας δώσουν την απαραίτητη ώθηση για την λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Σχέσεις
Και στα αισθηματικά σας η χρονιά θα είναι έντονη. Διασκεδάστε ερωτευτείτε, η επικοινωνία με τους γύρω σας μπαίνει σε καλύτερη φάση, εκφραστείτε με ειλικρίνεια και προσπαθήστε να βρείτε λύσεις σε κάθε διαφωνία.

Οικονομικά
Ως προς τα οικονομικά σας η χρονιά θα είναι απρόσμενα ευνοϊκή, θα υπάρξουν εισοδήματα από πηγές που δεν περιμένετε, δώστε βαρύτητα σε νέες επαφές δείχνοντας την πρέπουσα επιφυλακτικότητα σε υποσχέσεις.

 
Άλογο

Αυτή την χρονιά θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε όσα έχετε σχεδιάσει ως τώρα με επιτυχία. Θα καταφέρετε μέσα από προκλήσεις να αποδείξετε την αξία σας. Θα νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο και δεν θα πρέπει να υπολογίζετε σε τρίτους, στηριχτείτε στις δυνάμεις σας και θα πετύχετε τους στόχους σας.

Σχέσεις
Το 2016 σας εφοδιάζει με λάμψη και γοητεία, κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας ανταγωνιστούν και άλλοι θα σας ζηλεύουν. Όσοι βρίσκεστε ήδη σε σχέση θα καταφέρετε να βρείτε την ισορροπία που έχετε αναζητήσει. Σε υποθέσεις που ίσως δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις το τοπίο ξεκαθαρίζει μετά το καλοκαίρι.

Οικονομικά
Θα μπορέσετε να έχετε οικονομική άνοδο αν αποφύγετε κάποιες δοκιμασίες το πρώτο τρίμηνο. Προσπαθήστε να αποφύγετε κόντρες στον επαγγελματικό σας χώρο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε γραφειοκρατικά και νομικά ζητήματα.  
         
 
Πρόβατο ~Τράγος  
    
 
Αυτή την χρονιά θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε όσα αδυνατούσατε τα τελευταία χρόνια, αρκεί να έχετε καλό προγραμματισμό και σταθερότητα στις κινήσεις σας. Απεμπλακείτε από το παρελθόν και κλείστε κάθε εκκρεμότητα. Εκμεταλλευτείτε την αισιοδοξία που σας φέρνει το 2016 αλλά μην ξεκινήσετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα γιατί θα σας είναι δύσκολο να αντεπεξέλθετε εξίσου καλά σε όλα.

Σχέσεις
Θα δείτε μεγάλη βελτίωση στα αισθηματικά σας και θα μπορείτε να εκφράζεστε πιο εύκολα με αποτέλεσμα σε πολλά ζητήματα που σας απασχολούν να βρείτε λύσεις. Μην αφήνετε το παρελθόν να σας ταράζει και σκεφτείτε καλά αν πρέπει και σε ποιον αξίζει να δώσετε ευκαιρία. Νέες γνωριμίες θα σας ανοίξουν τους ορίζοντες, επαφές με πρόσωπα του εξωτερικού θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σας.

Οικονομικά
Στα οικονομικά σας χρειάζεται προσεκτικός χειρισμός καθώς σε αυτόν τον τομέα θα δοκιμαστείτε από απαιτήσεις που αυξάνονται, αλλά θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε και η δουλειά σας θα αποδώσει καρπούς. Θα νιώσετε ικανοποίηση όταν δείτε από τα μέσα της χρονιάς το εισόδημα σας να αυξάνεται.

 
Πίθηκος

Το έτος του Πιθήκου είναι η χρονιά σας. Τα βλέμματα θα είναι πάνω σας και όλα τα χαρακτηριστικά σας βγαίνουν με ένταση στην επιφάνεια. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα βρεθούν στον δρόμο σας χωρίς να παρασυρθείτε από την έντονη δόνηση της χρονιάς κάνοντας παρορμητικές και βιαστικές κινήσεις. Φέτος θα πρέπει να είστε κυρίως πρακτικοί παρά θεωρητικοί. Μην σχεδιάζετε μόνο, πραγματοποιήστε. .

Σχέσεις
Μέσα από τις σχέσεις σας μπορείτε αυτή τη χρονιά να βρείτε ευτυχία, θα νιώσετε ασφάλεια, θαλπωρή και σταθερότητα. Οι σχέσεις σας θα δυναμώσουν και ένα νέο ξεκίνημα θα σας δώσει αυτό που έχετε πραγματικά ανάγκη. Θα είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί και θα βρεθείτε στο επίκεντρο, τονίστε λοιπόν τα θετικά σας στοιχεία.

Οικονομικά
Αξιοποιήστε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας και μη φοβηθείτε να ξεκινήσετε κάτι καινούριο. Φέτος είναι η χρονιά που τα νέα ξεκινήματα ευνοούνται. Μη σας πιάνει ανυπομονησία, φέτος μπορείτε να βάλετε βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

 
Πετεινός ~ Κόκκορας
 

Αυτή η χρονιά ευνοεί περισσότερο την έρευνα και την ενδοσκόπηση, είναι η περίοδος που θα σκεφτείτε ξανά τι θέλετε και τι χρειάζεστε. Οι προτεραιότητές σας θα αλλάξουν και θα δομηθούν από την αρχή και σε πολλά ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τη στάση σας και τις απόψεις σας. Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς, προσαρμοστείτε για να έχετε όφελος.

Σχέσεις
Στα προσωπικά σας ευνοούνται περισσότερο οι επαφές με άτομα που εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος. Ο έρωτας θα έρθει στη ζωή σας με απρόσμενο τρόπο και σε στιγμή που δεν το περιμένετε και θα σας δώσει περισσότερα από όσα ζητούσατε. Όσοι βρίσκεστε σε δέσμευση, από την έναρξη της χρονιάς θα σας γίνουν ξεκάθαρα πολλά σημεία που σας προβληματίζουν, θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα τα άτομα που αγαπάτε, συναισθήματα εκφράζονται και οι αμφιβολίες διαλύονται.

Οικονομικά
Στο οικονομικό και επαγγελματικό σας πεδίο, η χρονιά αυτή σας καλεί να αναπτύξετε νέες δεξιότητες, να προωθήσετε τα σχέδια σας με καινοτόμο τρόπο και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Θα έχετε οικονομική σταθερότητα, περιορίστε  όσο μπορείτε τα περιττά έξοδα. Επιδιώξτε να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά που μπορούν να σας βοηθήσουν.
 
 
Σκύλος

Το κλειδί της χρονιάς για εσάς είναι να λειτουργήσετε με τρόπο εκτελεστικό και αποφασιστικό. Ίσως χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις να συμβιβαστείτε χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξετε τακτική. Θα έχετε αρκετές ευκαιρίες κι αν είστε οργανωμένοι θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε. Κάποιοι από εσάς θα ανακαλύψουν φέτος δεξιότητες και ταλέντα που ως τώρα δεν ξέρατε ότι έχετε.

Σχέσεις
Το 2016 φέρνει ανανέωση στις σχέσεις σας, θα κάνετε σημαντικές γνωριμίες οι οποίες θα φέρουν αλλαγές στην ζωή σας. Μην μένετε κολλημένοι στο παρελθόν, γυρίστε σελίδα. Είναι μια χρονιά που τονίζει ιδιαίτερα την ισορροπία και την αρμονία και αν υποβόσκουν προβληματισμοί και σκέψεις, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να μιλήσετε με ειλικρίνεια και να λύσετε τα προβλήματα. Οι σχέσεις σας θα γίνουν πιο συναισθηματικές και θα εμβαθύνουν.

Οικονομικά
Μην σας αγχώσουν κάποια έκτακτα έξοδα που ίσως προκύψουν και δεν είχατε υπολογίσει. Προσπαθήστε να περιορίσετε τις σπατάλες και θα μπορέσετε να ισορροπήσετε στα οικονομικά σας. Νέα επαγγελματικά σχέδια και συνεργασίες ευνοούνται αυτή τη χρονιά.

 
Χοίρος

Η χρονιά του Πιθήκου φέρνει ανεξαρτησία, ενέργεια και την ώθηση που χρειάζεστε για να δράσετε. Ασχοληθείτε με θέματα υγείας και ομορφιάς, το συγκεκριμένο πεδίο ευνοείται. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και θα υπάρξουν νέες επαφές στις οποίες θα βρείτε στήριξη και καθοδήγηση. Η ελεύθερη βούληση τονίζεται αυτή τη χρονιά και ο τρόπος που θα επιλέξετε να κινηθείτε θα καθορίσει τα πάντα.

Σχέσεις
Απρόσμενες γνωριμίες θα σας ανανεώσουν και θα σας δώσουν νέες προοπτικές. Αυτή την χρονιά μπορείτε να βασιστείτε στην βοήθεια που θα ζητήσετε από φίλους η συγγενικά πρόσωπα. Οι δεσμευμένοι θα δείτε τη σχέση σας να ομαλοποιείται και να σταθεροποιείται. Με τις συνθήκες λοιπόν να βελτιώνονται θα μπορέσετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας.

Οικονομικά
Στα επαγγελματικά σας κινηθείτε διακριτικά, φανερώστε τα σχέδια σας μόνο όταν θα είστε έτοιμοι να τα πραγματοποιήσετε, αποφύγετε ίντριγκες και εντάσεις. Το 2016 θα καταφέρετε να σταθεροποιήσετε το εισόδημα σας και να βρείτε χρόνο για κάποια επιπλέον δραστηριότητα που ίσως σας αποφέρει οικονομικό όφελος στο μέλλον.Newsletter