astropedia.gr

Κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού στον γενέθλιο & στις δευτερεύουσες προόδους

Κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού στον γενέθλιο & στις δευτερεύουσες προόδους
  •     για να δείτε πώς επηρεάζουν οι κρίσιμες μοίρες και ποιές είναι αυτές δείτε το άρθο εδώ. 
     
Γενέθλιος Ήλιος σε κρίσιμη μοίρα.
Έχετε ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, αλλά δε νοιώθετε μεγάλη ικανοποίηση στη ζωή. Αισθάνεστε παρεξηγημένοι και παραγνωρισμένοι, ότι δεν σας καταλαβαίνουν οι άλλοι και μερικές φορές  νοιώθετε εκτός του ρυθμού αυτού του κόσμου. Έχετε υψηλά ιδανικά και μια καλή καρδιά, σε συνδυασμό με μια άγρια υπερηφάνεια και απροθυμία να συμβιβαστείτε. Μπορει να μην συμβαδιζετε με τους ρυθμούς αυτού του κόσμου, αλλά έχετε ακλόνητη πίστη στην δική σας αξία. Αυτή η ακλόνητη πίστη στην αξία σας δεν πηγάζει απαραίτητα από υπερηφάνεια (αν και πολλές φορές δίνετε την εικόνα του σνομπ ή του υπερφίαλου), αλλά από το γεγονός ότι είναι δύσκολο για σας να συμβιβάσετε τα αιτήματα του κόσμου με την δική σας εσωτερική φωνή που σας λέει τι να κάνετε. Έχετε την τάση να βλέπετε την καθημερινή ζωή σαν μια σκληρή διαδικασία και δίνετε την αίσθηση του γκρινιάρη και στην έσχατη των περιπτώσεων του μεμψίμοιρου ή αυτού που έχει πάντα δίκιο. Η ανεξαρτησία σας και η ακλόνητη πίστη στην αξία σας κλονίζονται κατά περιόδους που λειτουργείτε εξυπηρετικά και βοηθητικά για τους άλλους, αλλά χρειάζεται να κάμψετε τον εαυτό σας και να προσαρμόσετε τα θέλω σας στις απαιτήσεις των άλλων ή στις πιέσεις που σας ασκούν οι συνθήκες, ώστε η έμφυτη ταπεινοφροσύνη σας που είναι και η μεγάλη σας αρετή, να μπορέσει να ανθίσει.

Προοδευμένος Ήλιος σε κρίσιμη μοίρα.
Όταν ο προοδευμένος σας Ήλιος αγγίξει μια κρίσιμη μοίρα, η ζωή σας φθάνει σε ένα αδιέξοδο ή είναι μια χρονιά που βλέπετε στα πάντα την ματαιότητα. Μπορούν να υπάρξουν έντονες διαδικασίες ή διαφωνίες με συνεργάτες ή απλά η συνειδητοποίηση ότι οι καταστάσεις της ζωής σας δε φαίνεται να σας οδηγούν κάπου ικανοποιητικά, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι μια χρονιά που ξαφνικά μια καινούργια πορτα θα ανοίξει και παίρνετε την απόφαση να αλλάξετε κατεύθυνση στη ζωή.  Γεμάτοι με έμπνευση και μια νέα αίσθηση σκοπού, μπορείτε να αφήσετε πίσω τις καταστάσεις που δεν αντηχούν την προσωπικότητά σας και να ανοίξτε φτερά για άλλα περιβάλλοντα. Είναι σαν να νιώσετε το χέρι του Θεού να σας καθοδηγεί και να σας κατευθύνει και τους επόμενους μήνες μπορείτε να να σκεφτείτε πάνω στους περιορισμούς και να εκτιμήσετε αυτό που πραγματικά είναι το σημαντικό για την πορεία σας στην ζωή.

Γενέθλια Σελήνη σε κρίσιμη μοίρα.
Έχετε καλά αναπτυγμένη την διαίσθηση, το ένστικτο και την επιμονή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ζωή είναι μια τακτοποιημένη υπόθεση για εσάς. Ποτέ δεν είστε αρκετά βέβαιοι τι είναι αυτό που θέλετε από τη ζωή, έτσι ποτέ δεν είστε αρκετά ικανοποιημένοι με τα πράγματα όπως έχουν. Έχετε την τάση να κρατάτε πολλά πράγματα μέσα σας και να μην εκδηλώνεστε άμεσα,  επειδή συναισθηματικά και ψυχολογικά είστε πολύ ευαίσθητοι και είναι πολύ εύκολο για κάποιον να σας ταράξει. Παίρνετε όλα όσα συμβαίνουν πολύ σοβαρά και αυτό το χαρακτηριστικό σας από την αρνητική πλευρά μπορεί να δώσει μια τάση για μελαγχολία. Στην χειρότερη περίπτωση σάς είναι εντελώς ακατόρθωτο να κυριαρχήσετε στο θυμικό σας και στις διαθέσεις σας, και όσο πιο παράλογες είναι τόσο περισσότερο πεισματικά τις ενισχύετε. Η καλύτερη σας ποιότητα στον χαρακτήρα σας είναι η προθυμία σας να ακολουθήσετε τη διαίσθησή σας μέχρι το τέλος και αυτό σας κάνει πιστούς και αφοσιομένους ανθρώπους.

Προοδευμένη Σελήνη σε κρίσιμη μοίρα.
Η σύνοδος της προοδευμένης Σελήνης με κρίσιμη μοίρα δεν είναι απαραίτητα τό ίδιο σημαντικό όσο η σύνοδος ενός άλλου πλανήτη με κρίσιμη μοίρα. Συμβαίνει μια φορά σχεδόν κάθε χρόνο και βρίσκεται σε ισχύ μια-δυό μέρες πριν συμβεί η σύνοδος. Συνήθως κάτι συμβαίνει εκείνες τις ημέρες που είναι απρόσμενο ή εκτός προγράμματος και το οποίο σας φέρνει σε επαφή με άτομα που δεν είναι συνηθισμένα και λειτουργούν με καινοτόμο τρόπο, κάτι που έχει την αίσθηση μιας ενδιαφέρουσας και ελκυστικής εμπειρίας για εσάς. Η σύνοδος αυτή έχει συνήθως μια πλάγια και έμμεση επιρροή στην ζωή σας και χρησιμεύει στον να εστιαστείτε εκείνες τις ημέρες στα αισθήματα και στις φιλοδοξίες σας. Επίσης, είναι περίοδος που μπορείτε συνειδητά να καταλαβετε μερικά πράγματα που θεωρούσατε δεδομένα έως τώρα. Το αποτέλεσμα είναι μια αλλαγή της στάσης σας όσον αφορά την καθημερινότητά σας και η αίσθηση ότι μπορείτε να επιτύχετε στην ζωή.

Γενέθλιος Ερμής σε κρίσιμη μοίρα.
Είστε πολύ κοινωνικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσετε και να ευχαριστήσετε τους άλλους, αλλά με κάποιο τρόπο στο τέλος δεν αισθάνεστε ότι ανήκετε στην ομάδα ή ότι κολλάτε με τους άλλους, παρά τις προσπάθειές σας. Είστε ευσυνείδητοι και έχετε συνεχώς την επίγνωση της εντύπωσης που δημιουργείτε στους άλλους ανθρώπους και μερικές φορές μπορεί να εξαρτηθείτε από την αποδοχή τους ή την έγκρισή τους. Βρίσκετε πάντα πολλές αιτίες και επιχειρήματα για να δικαιολογήσετε καταστάσεις και να αποφύγετε το φταίξιμο ή την μομφή προς το άτομό σας. Πιθανότατα να δίνετε προς τα εξω μια εικόνα χαρούμενης αδιαφορίας ή την αίσθηση ότι είστε έρμαια των καταστάσεων και ανήμποροι και όταν οι άλλοι κρίνουν την συμπεριφορά σας γίνεστε εντονα αυτοπροστατευτικοί και δίνετε το δίκιο στον εαυτό σας. Η τάση που έχετε είναι να μην είστε επικριτικοί με τις συμπεριφορές των άλλων και είστε πάντα πρόθυμοι να μάθετε από αυτούς και να συνδιαλλαγείτε, με αποτέλεσμα οι φιλίες σας να προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και από κάθε εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Εκπέμπετε φρεσκάδα και μια αίσθηση αθωότητας.

Προοδευμένος Ερμής σε κρίσιμη μοίρα.
Όταν ο προοδευμένος Ερμής βρίσκεται πάνω σε κρίσιμη μοίρα πρόκειται για μια περίοδο έντονης εσωτερικής αναταραχής και σύγχυσης για το ποιοί είστε και πού ανήκετε και είναι η στιγμή που μπορείτε να συλλάβετε μια νέα ιδέα ή σχέδιο το οποίο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον εαυτό σας. Είναι περίοδος μεγάλης ενέργειας και δραστηριότητας για εσάς. Η σαφής και ξεκαθαρη επικοινωνία με τους άλλους έχει μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο και εχετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία για να το πετύχετε. Είναι σαν να γίνονται πραγματικότητα όλες αυτές οι υπέροχες και δυνατές πεποιθήσεις και εικόνες που έχετε για τον εαυτό σας και στο επόμενο διάστημα θα δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια,έχοντας μια καινούργια και πολύ δυνατή αίσθηση προσωπικής αξίας και δυναμης.

Γενέθλια Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα.
Έχετε αισιοδοξία και ελπίδα ωστόσο η ζωή φαίνεται συνεχώς να διαψεύδει τις προσδοκίες σας. Είστε προικισμένοι με μια κάπως μπερδεμένη αίσθηση παιχνιδίσματος και με την ανυπομονησία ενός μικρού παιδιού και πολύ συχνά είστε ευάλωτοι συναισθηματικά και οι άλλοι ειναι εύκολο να σας επιβληθούν ή να σας εκμεταλλευτούν. Στην πραγματικότητα η ανυπομονησία σας και τα παιδικά σας καπρίτσια δε σας αφήνουν να αφήσετε τις καταστάσεις να κάνουν τον κύκλο τους και λόγω της ανυπομονησίας γίνεστε στο τέλος εσείς το θύμα των περιστάσεων. Ενα παράδειγμα το παραπάνω θα μπορούσε να είναι η τέλεια σχέση που ψάχνετε. Στις σχέσεις δεν συμβαίνει πάντα να τυχαίνετε σε περιπτώσεις που το πάρε-δωσε των συντρόφων και η η αίσθηση της σταθερότητας είναι όντως πραγματικότητα. Έχετε μια προστατευτική τάση προς τους φίλους σας και τους συνανθρώπους σας. Οι άνθρωποι χαίρονται όταν σας γνωρίζουν και βρίσκουν απολαυστικά τον αυθορμητισμό σας, τον περιπετειώδη χαρακτήρα σας και την περιέγεια που έχετε για την ζωή.

Προοδευμένη Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα.
Συνήθως η προοδευμένη Αφροδίτη αγγίζει μια κρίσιμη μοίρα μετά από μια χαοτική περίοδο ή μετά από μια περίοδο γεμάτη ανησυχίες στην ζωή σας, κατά την οποία οι σχέσεις φαίνονταν ασήμαντες ή δεν οδηγουσαν κάπου και ήταν άκαρπες. Μια νέα δυνατότητα παρουσιάζεται τους επόμενους μηνες και τώρα συνειδητοποιείτε ότι η δύναμη για να αλλάξετε τις καταστάσεις βρίσκεται μέσα σας. Είναι μια πολύ δημιουργική, καλλιτεχνική και εμπνευσμένη περίοδος για εσάς.  Μια νέα αρχή γίνεται, μερικές φορές αυτό μπορεί να σημαινει μια κυριολεκτική απομάκρυνση ή χωρισμό. Διαλύετε συμμαχίες, φιλίες ή σχέσεις και κάνετε καινούργιους φίλους, αποκτάτε νέους συμμάχους και γνωρίζετε φρέσκα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν ερωτικά. Οι καταστάσεις στην ζωή σας σταθεροποιούνται και οι εκκρεμότητες τακτοποιούνται. Κατά τους μήνες που ακολουθούν θα κατανοήσετε καλύτερα το γεγονός ότι εσείς οι ίδιοι πρέπει να κινηθείτε και να συνεισφέρετε στην δική σας ευτυχία και την ειρήνη του μυαλού.

Γενέθλιος Άρης σε κρίσιμη μοίρα.
Έχετε μεγάλη επιμονή και αντοχή αλλά συνήθως πιάνετε τον εαυτό σας σε μια κατάσταση αποτελμάτωσης, καθώς δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τα γνωστά αδιέξοδα της ζωής σας που κάθε τόσο επαναλαμβάνονται δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο και ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω σας. Δεν σας αρέσει να είστε υπό πίεση, αλλά συχνά φέρνετε τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση, επειδή αναβάλετε την λήψη αποφάσεων ή επειδή αφήνετε τα πράγματα να ξεφεύγουν μέχρι να βρεθείτε αναγκαστικά στην θέση που δεν πάει άλλο και πρέπει να πάρετε μια απόφαση ή χρειάζεται να κάνετε μια ξεκαθαρη κίνηση. Ενδέχεται να έχετε κρυφές φιλοδοξίες ή μεγαλειώδη όνειρα, αλλά ταυτόχρονα να έχετε και τον ενδόμυχο και μυστικό φόβο ότι δε θα μπορέσετε να τα τολμήσετε και να τα πετύχετε, με αποτέλεσμα να δίνεται στους άλλους την εντύπωση ατόμου που είναι απογοητευμένο και εμποδισμενο. Συνδυάζετε επιφυλακτικότητα με νταηλίκι και ο συνδυασμός αυτός σας κάνει αρκετά ελκυστικούς όντως μέρος της προσωπικής σας γοητείας. Σας αρέσει το έντιμο παιχνίδι και είστε αποφασισμένοι να προστατεύσετε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, κάτι που μελλοντικά μπορεί να σας κάνει έναν ήρωα της καθημερινότητας.

Προοδευμένος Άρης σε κρίσιμη μοίρα.
Συνήθως ο προοδευμένος Άρης αγγίζει μια κρίσιμη μοίρα του χάρτη μετά από μια έντονη περίοδο κατά την οποία κυριολεκτικά χτυπούσατε το κεφάλι σας στον τοίχο. Μπορεί να είχε προηγηθεί ασθένεια ή απόρριψη και κατακραυγή από το περιβάλλον σας. Η περίοδος που σηματοδοτείται από τον προοδευμένο Άρη σε κρίσιμη μοίρα του ωροσκοπίου απαιτεί κάποιο είδος παραίτησης, μετατροπής ή αυτοθυσίας ουτως ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια καινούργια δέσμευση. Μπορεί να είναι περίοδος που τελικά καταλήγετε να ασχοληθείτε με κάτι που πάντα θέλατε να κάνετε και να έχετε την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω σας. Οι επόμενοι μήνες σας καθιστούν σαφές το γεγονός ότι η παθητική αποδοχή των καταστάσεων είναι μάταιη κα γίνεστε πιο αποφασιστικοί και πρόθυμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τους στόχους σας.

Γενέθλιος Δίας σε κρίσιμη μοίρα.
Με τον γενέθλιο Δία σε κρίσιμη μοίρα έχετε την ανάγκη να σας θαυμάζουν και να σας σέβονται και το χάρισμα να αναλαμβάνετε τα ηνία σε κάθε υπόθεση. Βέβαια το να παίζετε σύμφωνα με τους κανόνες δεν είναι το δυνατό σας σημείο, εκτός και αν εσείς φτιάχνετε τους κανόνες. Είστε ένας ηγέτης, χωρίς οπαδούς όμως.  Είστε ενθουσιώδεις και πρόθυμοι να μοιραστείτε, αλλά υπερβολικά σταθεροί στις απόψεις σας και στον τρόπο σας με αποτέλεσμα μετά από κάποιο σημείο οι άλλοι να μην μπορούν να σας ακολουθήσουν ή να σας αγγίξουν. Παίρνετε μεγάλη χαρά από αντιπαλότητες και αψιμαχίες γιατί σας αρέσει το διανοητικό παιχνίδι που κρύβεται πίσω από αυτές και μπορεί να εκπέμπετε μια αόριστα συγκαταβατική εικόνα προς τους άλλους ή να δίνετε την εντύπωση πως κάνετε κάποιο είδος αστείου συνεχώς, χωρίς απαραίτητα να έχετε την αίσθηση ότι οι άλλοι καταλαβαίνουν πλήρως το χιουμορ σας. Αν η ζωή μερικές φορές σας κάνει να αισθάνεστε ότι δεν μετράει αυτό που λέτε ή κάνετε και ότι δεν έχετε αποτέλεσμα στις επιδιώξεις σας, αυτό οφείλεται στο ότι είστε συχνά απρόθυμοι να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες των άλλων και να τους επιβραβεύσετε. Όταν κατανοήσετε την προσαρμοστικότητα, την επιμονή στον σκοπό και την πλήρη ειλικρίνεια, όταν κατανοήσετε δηλαδή και αποδεχτείτε τις πραγματικές σας αρετές, τότε θα κερδίσετε ως συμμάχους όλους όσους γνωρίζετε και σας περιβάλλουν.

Εφόσον οι πλανήτες πέρα από τον Άρη, στις δευτερεύουσες προόδους δεν μετακινούνται αρκετά ώστε να αγγίξουν κάποια κρίσιμη μοίρα, το άρθρο δεν συνεχίζει στην ερμηνεία των υπόλοιπων πλανητών από πρόοδο, αλλά μόνο στην ερμηνεία που μπορεί να έχουν οι υπόλοιποι πλανήτες από γενέθλια θέση.

Γενέθλιος Κρόνος σε κρίσιμη μοίρα.
Με τον γενέθλιο Κρόνο πάνω σε κρίσιμη μοίρα είστε ευγενικοί, ευαίσθητοι και έχετε συναίσθηση των πραγμάτων, αλλά βλέπετε την ζωή αδιάφορα και δεν αισθάνεστε ότι υπάρχει πραγματική και ουσιαστική αλληλεπίδραση ανάμεσα σε εσάς και τα γεγονότα. Λειτουργείτε ως παρατηρητής στην ζωή, ακόμη και του ίδιου σας του εαυτού και αυτό σας το χαρακτηριστικό, σάς προδίδει αρκετό χιουμορ αναμεμειγμένο με ειρωνία και με τη διάθεση αυτοσάτυρας. Η τάση σας είναι να απομονώνεστε μέσα στην αντικειμενικότητα και να αρνείστε να συμμετέχετε πλήρως και με όλες τις αισθήσεις σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Μερικές φορές είναι σαν να παίζετε τον ρόλο ενός ηθοποιού στο δράμα της ζωής και αυτό από την αρνητική πλευρά μπορεί να σας κάνει να δίνετε την εντύπωση του σνομπ ή του ποζάτου. Αν η ζωή μερικές φορές σας κάνει να αισθάνεστε ότι οι ιδέες σας και τα συναισθήματά σας δεν χαίρουν τον σεβασμό και την αποδοχή των άλλων, αυτό οφείλεται στο οτι έχετε την τάση να παίζετε με τη ζωή και αρνείστε να την πάρετε στα σοβαρά, αυτήν και τους ανθρώπους. Το δυνατό σας σημείο είναι η συνειδητή σας απόφαση να διατηρήσετε την επαφή σας με τα γεγονότα και τις καταστάσεις της ζωής όσο το δυνατόν πιο καθαρή, σωστή και απαλλαγμένη από υστεροβουλίες και απώτερα κίνητρα, κάτι που δηλώνει οτι μπορείτε να αναπτύξετε μια προσωπικότητα με ακεραιότητα.  

Γενέθλιος Ουρανός σε κρίσιμη μοίρα.

Αν ο γενέθλιος Ουρανός είναι σε κρίσιμη μοίρα είστε εξαιρετικά απαιτητικοί από όλους αλλά ιδιαίτερα από τον εαυτό σας και αποφασισμένοι να χαράξετε ορισμένες συγκεκριμένες γραμμές στον κόσμο, όπως ακριβώς ο καπετάνιος χαράζει ξεκάθαρα την ρότα του πλοίου που κυβερνα. Έχετε σαφώς προσδιορισμένους στόχους στη ζωή και δεν θα ανεχθείτε κανένα εμπόδιο στις προσπάθειές σας για την υλοποίησή τους. Είστε προικισμένοι με εφευρετικότητα και αυθεντικότητα, αυτό το γνωρίζετε, στο σημείο όμως που που μπορεί να γίνετε ανυπόφοροι και αυτάρεσκοι χαρακτηρες για τους άλλους. Ο δογματισμός σας και μερικές φορές ο απότομος τρόπος ομιλίας σας συχνά κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ανταγωνιστικά και τους απωθεί, ακόμη και όταν στην ουσία έχετε δίκιο. Έχετε ηθικό σθένος και εσωτερική δύναμη και αυτό φαίνεται ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν έντονες δυσκολίες, σοβαρά εμπόδια και αντιξοότητες. Σας χαρακτηρίζει η προθυμία να θυσιαστείτε για τους άλλους ή για ένα ιδανικό.

Γενέθλιος Ποσειδώνας σε κρίσιμη μοίρα.
Ένας Ποσειδώνας σε κρίσιμη μοίρα δηλώνει ότι είστε χαλαρό και ελεύθερο πνεύμα, αλλά η ζωή συνήθως σας δεσμεύει με υποχρεώσεις και ευθύνες. Μερικές φορές, δίνετε την εντύπωση ότι για εσάς η ύπαρξη είναι μια ανοησία, μια σύντομη και ενοχλητική παραμονή καθ'οδόν σε κάποια πιο ενδιαφέρουσα κατάσταση. Ζείτε στον δικό σας, ιδιωτικό κόσμο, ένα μέρος όπου αισθάνεστε άνετα και όλα είναι τακτοποιημένα και υπο έλεγχο με έναν ονειρικό τρόπο. Αυτό ενίοτε είναι και το χάρισμα που έχετε, αλλά από την άλλη αντιμετωπίζετε τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο γενικά ως κάτι επιφανειακό και με τρόπο επιπόλαιο. Όταν χρειάζεται να κάνετε μια σοβαρή δέσμευση είναι πολύ δύσκολο να κατεβείτε από το συννεφάκι σας και από την στιγμή που θα μάθετε να αντιλαμβάνεστε και να αναλαμβάνετε ευθύνες θα μπορέσετε να γίνετε η αληθινή έμπνευση για τους άλλους γύρω σας και να παρέχετε όραμα στην ζωή τους.

Γενέθλιος Πλούτωνας σε κρίσιμη μοίρα.
Με τον γενέθλιο Πλούτωνα σε κρίσιμη μοίρα είστε άνθρωποι με μεγάλη ένταση και πάθος, αλλά η ζωή πάντα προσπαθεί να σας επιβληθεί και να σας αναγκάσει να κινηθείτε με περιορισμούς. Είστε προικισμένοι με ένα διεισδυτικό μυαλό και μπορείτε να δείτε με σαφήνεια πίσω από τις συνήθειες των ανθρώπων, πέρα από τα πολιτιστικά ήθη και έθιμα του κόσμου. Σαν χαρακτήρες παίζετε ανάμεσα σε λεπτές γραμμές και φλερτάρετε με τον φανατισμό και τον εξτρεμισμό σε κάποια μορφή του, αλλά δεν είστε τόσο ο επαναστάτης όσο ο απογοητευμένος. Ευκολα μπορείτε να παρασυρθείτε και να κολλήσετε με κάτι, χάνοντας την αντικειμενικότητά σας και διαλύοντας τις ισορροπίες. Ενοχλείστε από τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει ο κοινωνικός περίγυρος από εσάς, ειδικά μάλιστα όταν προσπαθούν να σας επιβάλλουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, αλλά η πάλη με το κατεστημένο δεν αποβαίνει πάντα προς ώφελός σας και έχετε πολλές και σημαντικές απώλειες, ειδικά όταν το παλεύετε μόνοι σας. Παρολαυτά έχετε την τάση να αποδέχεστε κάποιον ''κοινωνικά εγκεκριμένο'' ρόλο στην ζωή σας, αντι να αδράξετε την ευκαιρία και την ευθύνη ταυτόχρονα να διαμορφώσετε εσείς οι ίδιοι το δικό σας πεπρωμένο, με αποτέλεσμα  να εκπέμπετε τελικά μια εικόνα δυσαρέσκειας για την ζωή και οι άλλοι να σας βλέπουν σαν άτομο που συνέχεια παραπονιέται και γκρινιάζει. Με αυτή τη θέση του Πλούτωνα είστε κατά κάποιον τρόπο εμπλεκόμενοι με την γενικότερη τύχη της ανθρωπότητας.

Ωροσκόπος/Κατερχόμενο σε κρίσιμη μοίρα.
Αν ο Ωροσκόπος σας ή το Κατερχόμενο (η ακμή του 7ου οίκου) βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα (πρέπει να είστε σίγουροι για την ακρίβεια της ώρας γέννησης), τότε έχετε η προσωπικότητά σας παραπαίει ανάμεσα στην απόλυτη σιγουριά του εαυτού από την μία και τον απόλυτο σνομπισμό που σας κάνει ακοινώνητους ανθρώπους από την άλλη. Αν και εξωτερικά δίνετε την εικόνα ατόμου που είτε σίγουροι, επιβάλεστε και είστε ξεκάθαροι, εσωτερικά υπάρχουν πολλές στιγμές που βιώνετε διλήμματα και αμφιβολίες, αμφισβητώντας ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό. Στελνετε μπερδεμένα μηνύματα στο περιβάλλον σας μιας και από τη μια περιφρονείτε τους άλλους και από την άλλη χρειάζεστε απελπισμένα την υποστήριξη και την ενθάρρυνση από αυτούς. Έχετε την τάση να αισθάνεστε παρεξηγημένοι και τις περισσότερες φορές έχετε δίκιο: όντως ειστε παρεξηγημένοι γιατί πολύ απλά κάθε φορά αλλάζετε τον ρυθμό σας και τα κριτήρια των αποφάσεών σας και δεν είστε σταθεροί. Προσπαθείτε συνεχώς να φτάσετε όλο και πιό κοντά σε μια εξιδανικευμένη εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας και αυτό που σας ενεργοποιεί και σας κινέι στην ζωή είναι η αίσθηση της αποστολής που έχετε. Δε σας αρέσει καθόλου όταν σας κρίνουν με κριτήρια που δεν ταιριάζουν με τα δικά σας, αλλά εσείς οι ίδιοι μπορείτε εύκολα να κάνετε εκπτώσεις στα δικά σας κίνητρα και προθέσεις, κάτι που φυσικά δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου με υστεροβουλία.  Χρειάζεται να αναπτύξετε την ευσυνειδησία και τον σωστό ιδεαλισμό.

Προοδευμένος Ωροσκόπος/Κατερχόμενο σε κρίσιμη μοίρα.
Ο προοδευμένος Ωροσκόπος ή το προοδευμένο Κατερχόμενο (ακμή 7ου οίκου) πέφτει πάνω σε κρίσιμη μοίρα όταν βρίσκεστε προς το τέλος μιας μακράς περιόδου με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Προκύπτουν καταστάσεις που σας φέρνουν σε μια ασυνήθιστη ή σε μια άβολη και περίεργη θέση και μέσα από αυτές τις καταστάσεις καλείστε να αναθεωρήσετε την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας και τις παγιωμένες αντιλήψεις γύρω από το ποιός είστε. Αυτή την περίοδο πρέπει να πάρετε το πάνω χέρι στις καταστάσεις και για να το καταφέρετε αυτό, χρειάζεται να ξεπεράσετε τις προσδοκίες που έχετε για τον εαυτό σας. Εμφορείστε από ένα συναίσθημα μεγάλης ψυχικής δύναμης και βαθιά στην καρδια σας γνωρίζετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, προωθώντας τις απόψεις σας και αναλαμβάνοντας τον έλεγχο. Κατά τους επόμενους μήνες θα καταλάβετε πού πρέπει να θέσετε τα όρια και θα αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και δύναμης για τον εαυτό σας.

Μεσουράνημα σε κρίσιμη μοίρα.
Αν το Μεσουράνημά σας ή το Ναδίρ του ωροσκοπίου σας (η ακμή του 4ου οίκου) είναι σε κρίσιμη μοίρα (πρέπει να είστε σίγουροι για την ακρίβεια της ώρας της γέννησής σας), τότε διαθέτετε μεγάλη αποφασιστικότητα, αλλά έχετε παράλληλα και την τάση να είστε απόλυτοι. Αν και εξωτερικά δίνετε την εικόνα του θετικού και διεκδικητικού ατόμου, του εκπορθητή κατά κάποιον τρόπο, εσωτερικά έχετε μια αρκετά αμυντική τάση, σαν να είστε εσείς που εκπορθείστε. Έχετε έντονα την ανάγκη να αισθάνεστε πως πατάτε σε στέρεο έδαφος και ότι είστε άτρωτοι στις προκλήσεις και τα εμπόδια. Μπορεί γι' αυτόν τον λόγο να ακολουθείτε κάποια θρησκεία ή κάποια φιλοσοφία λοιπόν, που να σας δίνει αυτή την επιβεβαίωση, ότι δηλαδή υπάρχει ασφάλεια και ευλογία στις προσπάθειές σας. Έχετε υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες και η ολοκλήρωση και η επιτυχία των υποθέσεών σας είναι πιο σημαντικό και από εσάς τους ίδιους. Προσοχή γιατί είναι πολύ εύκολο να διαφύγει της προσοχής σας ένα στοιχείο προσωπικότητας που εκπέμπετε έντονα: οι πράξεις σας χρωματίζονται από μια απροκάλυπτη μεγαλομανία που δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα. Θετικά στοιχεία που έχετε είναι το ότι κάποιος μπορεί να βασιστεί επάνω σας, είστε αξιόπιστοι και ευσυνείδητοι, με αυτοπειθαρχία και με αληθινό πνεύμα αφοσίωσης.

Προοδευμένο Μεσουράνημα σε κρίσιμη μοίρα.
Όταν από πρόοδο το Μεσουράνημα ή η ακμή του 4ου οίκου αγγίζουν μια κρίσιμη μοίρα, τότε αυτό συμβαίνει συνήθως κοντά στο τέλος μιας περιόδου έντονης προσπάθειας και σκληρής εργασίας που είχε να κάνει με το καλό και την ωφέλεια των άλλων ή που έγιναν υπο την καθοδήγηση και τις οδηγίες άλλων. Αρχίζει για εσάς μια περίοδος ελευθερίας και απελευθέρωσης για να δράσετε και για να δημιουργήσετε. Αρχίζετε και αισθάνεστε ότι τώρα μπορείτε να κάνετε τις δικές σας επιλογές και αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε την εργασία σας ή την επαγγελματική σας σταδιοδρομία γενικότερα. Είναι περίοδος που θα αναλάβετε κάποιες καινούργιες ευθύνες. Συχνά, μπορεί να είναι περίοδος με μετακινήσεις και ταξίδια που όμως δεν έχουν την έννοια της απόδρασης και της αναψυχής, αλλά είναι μια έντονη κινητικότητα προς αναζήτηση νέων ευκαιριών. Τους επόμενους μήνες θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα πώς μπορείτε να διασφαλίσετε και να σταθεροποιήσετε την θέση σας στην ζωή και να αποκτήσετε την ανεξαρτησία σας.Newsletter