astropedia.gr

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Κύπελλα

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Κύπελλα
Τα κύπελλα έχουν να κάνουν κυρίως με συναισθηματικά ζητήματα.

Βασιλιάς: Ο βασιλιάς παρουσιάζεται καθισμένος πάνω σ’ ένα θρόνο που πλέει πάνω στη θάλασσα. Με το αριστερό του χέρι κρατάει ένα μικρό σκήπτρο ενώ με το δεξί ένα μεγάλο κύπελλο. Από πίσω του στη δεξιά πλευρά φαίνεται ένα καράβι και στα αριστερά ένα δελφίνι. Η κάρτα φανερώνει ένα ξανθό άνθρωπο με κύρος, του νόμου, της θρησκείας, των επιχειρήσεων, των τεχνών ή των επιστημών. Πρόκειται για άτομο εξυπηρετικό, άξιο εμπιστοσύνης στη βοήθεια του οποίου μπορεί να υπολογίζει κανείς. Σε ανάποδη θέση, δείχνει έναν άνθρωπο ανέντιμο, διπρόσωπο, άδικο και κακό που μπορεί να εξαπατήσει κάποιον μέχρι του σημείου να τον λεηλατήσει.

Βασίλισσα: Η βασίλισσα αυτής της σειράς είναι μια όμορφη ξανθιά γυναίκα καθισμένη στο θρόνο της ο οποίος επίσης επιπλέει στο νερό. Πρόκειται για μια διορατική γυναίκα αφού κρατάει ένα δισκοπότηρο μέσα στο οποίο κοιτάζει διάφορες εικόνες. Όλη η κατάσταση εδώ είναι ονειρική αφού και πάνω στο θρόνο της παρατηρούνται τρία μωρά, δύο εκατέρωθεν της κορυφής του θρόνου κι άλλο ένα στη βάση του που κρατάει ένα ψάρι. Η γυναίκα αυτή είναι έντιμη, καλή και εξυπηρετική, μία σωστή σύζυγος και στοργική μητέρα. Η κάρτα φανερώνει ευτυχία, επιτυχία αλλά και τη σοφία που προκύπτει μέσα από τη διαδικασία της διόρασης με το δισκοπότηρο. Σε ανάποδη θέση δείχνει μια γυναίκα στην οποία δεν πρέπει να έχει κανείς εμπιστοσύνη λόγου του ύποπτου χαρακτήρα της. Επίσης μπορεί να σημαίνει ένας πλούσιος και περίλαμπρος γάμος με πολλούς απογόνους.

Ιππότης: Ένας νεαρός ξανθός άντρας επάνω σ’ ένα άλογο που προχωράει αργά. Φοράει μια περικεφαλαία με φτερά, παρόλο που δεν φαίνεται να είναι πολεμιστής και κρατάει με το δεξί του χέρι ένα κύπελλο. Η κάρτα δηλώνει την προσέγγιση ή την άφιξη ενός απεσταλμένου ή ακόμα και κάποια πρόταση ή πρόσκληση για κάτι. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει και την άφιξη ενός φιλικού προσώπου που θα προσφέρει απροσδόκητη βοήθεια ή χρήματα. Αν η κάρτα πέσει ανάποδα φανερώνει έναν άνθρωπο διπρόσωπο και πονηρό που έρχεται με σκοπό να παραπλανήσει ή να εξαπατήσει με διάφορες δολοπλοκίες και τεχνάσματα.
 
Ακόλουθος: Παρουσιάζεται ένας ωραίος ξανθός νέος, κάπως θηλυπρεπής στην όψη αλλά και στην ένδυση. Κρατάει ένα κύπελλο μέσα από το οποίο βγαίνει ένα ψάρι και το κοιτάζει (θα μπορούσε κοιτάζοντάς το να διαλογίζεται κατά κάποιο τρόπο). Πρόκειται για έναν όμορφο νέο ο οποίος μπορεί να προσφέρει κάποια είδους υπηρεσία, μια είδηση ή κάποιο μήνυμα ή έναν καλό οιωνό. Σε ανάποδη θέση φανερώνει εξαπάτηση, δολοπλοκίες και γενικώς κάθε είδους εμπόδια.

Δέκα: Πρόκειται για μια ευνοϊκή κάρτα. Παρατηρεί κανείς έναν άνδρα και μια γυναίκα, οι οποίοι καθώς φαίνεται, είναι σύζυγοι. Ο άνδρας έχει αγκαλιάσει τη γυναίκα του με το δεξί του χέρι ενώ το αριστερό το έχει σηκωμένο ψηλά. Η γυναίκα δίπλα του ταυτόχρονα έχει υψώσει το δεξί της χέρι. Και οι δύο κοιτάζουν με θαυμασμό προς τα πάνω μια σειρά από δέκα κύπελλα σε σχηματισμό ουράνιου τόξου. Κοντά τους βρίσκονται δυο παιδιά τα οποία κρατιούνται από τα χέρια και χορεύουν χαρούμενα, ενώ στο βάθος της εικόνας παρατηρείται ένα σπίτι. Είναι η κάρτα της χαρούμενης και ανέμελης οικογενειακής ζωής. Οι γονείς χαίρονται κοιτάζοντας τα επιτεύγματα τους (τα κύπελλα). Η κάρτα ξεκάθαρα φανερώνει την επιτυχία, την ευτυχία και την οικογένεια, την ικανοποίηση, την αγάπη ή ακόμα και τη φιλία. Για ένα ανύπαντρο άτομο σημαίνει τη δημιουργία ευτυχισμένης οικογένειας με παιδιά. Αν η κάρτα βρεθεί ανάποδα σημαίνει στεναχώρια ή σοβαρό τσακωμό.

Εννέα: Ένα άτομο καθισμένο σ’ ένα ξύλινο κάθισμα με σταυρωμένα χέρια ενώ πίσω του επάνω σ’ έναν πάγκο στέκονται όρθια εννέα κύπελλα. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται καλοσυνάτος αλλά και χαρούμενος. Η στάση του σώματός του δηλώνει ανακούφιση αλλά και χαρά για την εκπλήρωση των στόχων του η οποία του εξασφαλίζει ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο μέλλον. Η κάρτα δηλώνει την επιτυχία και την ευτυχία σε υλικό επίπεδο με μια πρώτη ματιά. Γενικότερα όμως δείχνει την ευχαρίστηση, την ευημερία όπως και τη νίκη ή τον θρίαμβο αλλά και τα οφέλη μιας επιτυχίας. Ανάποδα δείχνει λάθη και ατέλειες που όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν ώστε να έρθει η επιτυχία.

Οκτώ: Πρόκειται για μια κάρτα που υποδηλώνει συναισθηματικά προβλήματα. Απεικονίζεται ένας μελαγχολικός άνθρωπος ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη του και αποσύρεται από τα κύπελλα τα οποία συμβολίζουν τα πεπραγμένα έργα του, τη δουλειά του ή τα οποιαδήποτε ενδιαφέροντά του. Η κάρτα γενικά δηλώνει την απόσυρση, την εγκατάλειψη, τη φυγή, την αποχή και την τάση για μοναξιά. Ειδικότερα δείχνει την αποτυχία σχετικά με ένα ζήτημα ή τη ματαίωση προσδοκιών για ένα θέμα το οποίο αρχικά μπορεί να θεωρούνταν σπουδαίο όμως στην πορεία αποδείχθηκε ανάξιο σημασίας. Σε ανάποδη θέση, έχει αντίθετη σημασία αφού δηλώνει ευτυχία και γενικά πολλή μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Επτά: Απεικονίζεται ένας άνδρας σαν σκιά ο οποίος παρατηρεί τα σύννεφα πάνω στα οποία βρίσκονται επτά κύπελλα. Μέσα από τα κύπελλα ξεπροβάλλουν διάφορα περίεργα σύμβολα. Η όλη κατάσταση εδώ είναι απόλυτα ονειρική και εξάπτει τη φαντασία. Δείχνει μεν κάποια εύνοια και μία ευτυχία ή επιτυχία η οποία όμως εν τέλει αποδεικνύεται απατηλή γιατί τα αποτελέσματά της είναι παροδικά. Αν η κάρτα βρεθεί ανάποδα δείχνει την επιθυμία για κάτι αλλά και την αποφασιστικότητα για την επίτευξη αυτού και την ανάγκη συγκεκριμένου προγραμματισμού. Σε περίπτωση που ακολουθεί το Τρία των Κυπέλλων σημαίνει αδιαμφισβήτητη επιτυχία.

Έξι: Στην κάρτα αυτή παρατηρούνται δύο παιδιά με τα κύπελλά τους γεμάτα άνθη. Είναι ένα χαρτί που φανερώνει την επιστροφή στις ρίζες, τη νοσταλγία για το παρελθόν και την παιδική ηλικία καθώς και τις ευχάριστες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων. Δείχνει την ευτυχία που έρχεται από πράγματα και καταστάσεις του παρελθόντος τα οποία στο τώρα δεν υπάρχουν. Επιπλέον, συμβολίζει νέες σχέσεις ή ακόμη κι ένα νέο περιβάλλον. Σε ανάποδη θέση δείχνει το μέλλον και την ανανέωση ή μια κληρονομιά που δεν θα αργήσει να έρθει.

Πέντε: Ένας άνδρας ζωσμένος από ένα μαύρο μανδύα κοιτάζει πλάι σε τρία κύπελλα πεσμένα, ενώ ταυτόχρονα έχει πισωπλατήσει δύο άλλα που στέκονται όρθια. Μπροστά του υπάρχει ένα ποτάμι και μια γέφυρα, πάνω από την οποία περνώντας κανείς, οδηγείται σ’ έναν πύργο ή σ’ ένα φρούριο. Η κάρτα συμβολίζει καταρχάς το πισωπλάτισμα συναισθημάτων αλλά και την απογοήτευση, τη στεναχώρια και την απώλεια πραγμάτων ή καταστάσεων. Όμως, το γεγονός ότι δύο κύπελλα έχουν απομείνει όρθια σημαίνει ότι τελικά κάτι απομένει και ότι δεν έχουν χαθεί όλα. Μια άλλη ερμηνεία που αποδίδεται στην κάρτα, έχει να κάνει με το γάμο που τελικά φέρνει πικρία και απογοήτευση και καταλήγει στο τέλος του. Επίσης, η ίδια κάρτα, μπορεί να σημαίνει κληρονομιά ή τη μεταβίβαση περιουσίας η οποία όμως δεν ικανοποιεί τον ενδιαφερόμενο γιατί είναι μικρότερη από αυτή που περίμενε. Ανάποδα, δείχνει ειδήσεις αλλά και σχέσεις ή συμμαχίες και σχέδια τα οποία δεν επιτυγχάνουν. Ακόμη, σημαίνει την επιστροφή συγγενικών προσώπων που μπορεί να απουσίαζαν καιρό.

Τέσσερα: Απεικονίζεται ένας νέος άνδρας καθισμένος κάτω από ένα δέντρο ενώ κοιτάζει τρία κύπελλα που στέκονται όρθια μπροστά του. ταυτόχρονα του προσφέρεται ένα ακόμη κύπελλο από ένα χέρι το οποίο ξεπροβάλλει μέσα από ένα σύννεφο. Από την έκφραση του προσώπου του φαίνεται δυσαρεστημένος. Η κάρτα δείχνει κούραση, δυσαρέσκεια, δυσφορία, αδιαφορία, ενόχληση και απόρριψη. Άλλοι θεωρούν πως φανερώνει ικανοποίηση ή λογομαχίες. Σε ανάποδη θέση σημαίνει κάτι καινούριο που έρχεται, ένα προμήνυμα, μια συμβουλή ή ακόμη και νέα σχέση.

Τρία: Τρεις κοπέλες, όμορφα ντυμένες και στολισμένες, μέσα σ’ έναν κήπο με υψωμένα τα κύπελλα σαν να υπόσχονται όλες μαζί κάτι. Η κάρτα σημαίνει αφθονία, επιτυχία, νίκη, αγάπη, ολοκλήρωση μιας προσπάθειας και διασκέδαση, ανακούφιση και θεραπεία, γιορτή ή χορό. Σε ανάποδη θέση δεν αλλοιώνεται η ερμηνεία της κάρτας.

Δύο: Ένας νέος και μία κοπέλα καλοντυμένοι, με στέφανα στα μαλλιά, δίνουν αμοιβαία υπόσχεση κρατώντας δύο κύπελλα, πάνω από τα οποία υψώνεται το κηρύκειο του Ερμή και ανάμεσα σε δύο μεγάλα φτερά φαίνεται το κεφάλι ενός λιονταριού. Η κάρτα σημαίνει αγάπη, αίσθημα, φιλία, ένωση ή συγγένεια. Είναι ευνοϊκό χαρτί για αισθηματικό ζήτημα αλλά και για ότι έχει να κάνει με επιχειρήσεις καθώς σημαίνει πλούτη και τιμές. Ανάποδα δηλώνει πάθη και αδυναμίες.
 
Άσσος: Ένα χέρι ξεπροβάλλει μέσα από ένα σύννεφο κρατώντας όρθιο στην παλάμη του ένα κύπελλο από το οποίο ξεχύνεται νερό. Κάτω υπάρχει επίσης νερό με νούφαρα στην επιφάνεια του. Ένα περιστέρι κατεβαίνει προς το κύπελλο κρατώντας με το ράμφος του μια όστια με σταυρό. Η κάρτα φανερώνει χαρά, ευτυχία, ικανοποίηση, γαλήνη, αφθονία, γονιμότητα, άκαμπτη θέληση και αμετάβλητο νόμο. Το περιστέρι με το σύμβολο του σταυρού, εκφράζει και τις ευλογίες του Αγίου Πνεύματος. Σε ανάποδη θέση δείχνει απιστία, αστάθεια και απροσδόκητη αλλαγή ή ακόμη και επανάσταση.Newsletter