astropedia.gr

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Ξίφη

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Ξίφη
Οι κάρτες των ξιφών έχουν να κάνουν κυρίως με την ψυχολογία.

Βασιλιάς: Πρόκειται για έναν άνδρα ελαφρώς σκουρόχρωμο ή καστανό ο οποίος κάθεται σε μία δικαστική έδρα και κρατάει ένα σπαθί. Η κάρτα δείχνει έναν άνδρα που έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη, με ισχύ, εξουσία, στρατηγικό νου, άτομο της νομοθεσίας και των αξιωμάτων. Ανάποδα φανερώνει έναν ηλικιωμένο και κακότροπο άνθρωπο, σκληρό και βάρβαρο με κακές προθέσεις και ικανό για δολοπλοκίες.

Βασίλισσα: Μια γυναίκα καστανή, καθισμένη στο θρόνο της κρατά με το δεξί της χέρι ένα ξίφος. Η όψη της είναι αυστηρή, σεμνή κι εκφράζει μια θλίψη. Η κάρτα σημαίνει στεναχώρια για μια γυναίκα, χηρεία, στειρότητα, πένθος ή χωρισμό. Ανάποδα, δείχνει μοχθηρία, δόλο και αγωνία.
 
Ιππότης: Ένας ιππότης πάνω σ’ ένα ορμητικό άλογο με υψωμένο το ξίφος του ρίχνεται στο πεδίο της μάχης. Η κάρτα φανερώνει επιθετικότητα, θάρρος, ορμή, δεξιοτεχνία, ικανότητα, υπεράσπιση, εχθρό, μάχη, καταστροφή, πόλεμο αλλά και θάνατο κοντά σε κάρτες με παρόμοια σημασία. Ανάποδα σημαίνει απερισκεψία, φιλονικία με έναν χαζό άνθρωπο, ενώ στην περίπτωση γυναίκας αγώνα με μια αντίζηλο που θα κατανικηθεί.

Ακόλουθος: Ένας ευκίνητος και ζωηρός νέος που περπατάει γρήγορα κρατώντας στα χέρια του ένα ξίφος ενώ ταυτόχρονα έχει το νου του μήπως φανεί κάποιος εχθρός. Δείχνει αλλαγή, είδηση αλλά και επιτακτικότητα ή επίβλεψη, επαγρύπνηση, κατασκοπία και διερεύνηση. Ανάποδα, φανερώνει το απρόβλεπτο, την κατάσταση της ανετοιμότητας αλλά και πιθανή ασθένεια.
 
Δέκα: Ένας άνθρωπος είναι πεσμένος μπρούμυτα χτυπημένος από δέκα ξίφη επάνω στην πλάτη του. Η κάρτα φανερώνει προδοσία, πισώπλατα μαχαιρώματα αλλά και μεγάλη στεναχώρια, πόνο, δάκρυα ή καταστροφή. Κάποιοι θεωρούν ότι σημαίνει βίαιο και ξαφνικό θάνατο. Αν ακολουθείται από το Βασιλιά και τον Άσο δείχνει φυλάκιση. Σε αισθηματικό ζήτημα σημαίνει προδοσία και εγκατάλειψη. Σε ανάποδη θέση δείχνει οφέλη, επιτυχία και εύνοια που είναι όμως προσωρινά, χωρίς μεγάλη χρονική διάρκεια.
 
Εννέα: Μία γυναίκα καθισμένη στο κρεβάτι της, το οποίο μοιάζει με σαρκοφάγο, θρηνεί. Η κάρτα δηλώνει έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα, απογοητευμένο, απελπισμένο με πολύ πόνο και αγωνία σε σημείο που να έχει χάσει τον ύπνο του. Επίσης, μπορεί να σημαίνει θάνατο, αποτυχία, εξαπάτηση και μια μεγάλη καθυστέρηση. Γενικά φανερώνει έναν άσχημο οιωνό ή ακόμα κι έναν κληρικό ή ιερέα. Ανάποδα δείχνει καχυποψία, φόβο, ντροπή ακόμα και φυλάκιση.
 
Οκτώ: Μια γυναίκα με δεμένα χέρια και μάτια περικυκλωμένη από ξίφη. Δείχνει έναν άνθρωπο παγιδευμένο και εγκλωβισμένο σε μία κατάσταση η οποία φαίνεται προσωρινή. Υπάρχει ελπίδα διαφυγής δεδομένου ότι τα ξίφη αφήνουν ένα πέρασμα στη γυναίκα και δεν την έχουν κυκλώσει εντελώς. Μπορεί επίσης να δείχνει κι έναν άνθρωπο ο οποίος εθελοτυφλεί μπροστά σε μια κατάσταση και αρνείται να δει την πραγματικότητα. Η κάρτα σημαίνει άσχημες ειδήσεις, απότομη απογοήτευση και στεναχώρια, μεγάλους περιορισμούς, διαμάχες και τέλος ασθένεια. Ακόμη, φανερώνει ένα σκάνδαλο σε βάρος μιας γυναίκας το οποίο θίγει την υπόληψή της. Σε ανάποδη θέση σημαίνει δυσκολίες, αντιθέσεις, ανησυχία ή ατύχημα και γενικά απρόβλεπτες και μοιραίες καταστάσεις.
 
Επτά: Ένας άνδρας μεταφέρει βιαστικά πέντε ξίφη στα χέρια του, ενώ ταυτόχρονα, γυρίζει και κοιτάζει προς τα πίσω δύο ακόμα ξίφη, τα οποία στέκονται όρθια και είναι μπηγμένα στο έδαφος, κοντά σ’ ένα στρατόπεδο. Δείχνει βιασύνη και μία κατάσταση ή μια προσπάθεια η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί εντελώς ή είναι ατελέσφορη, γιατί το άτομο δεν επιμένει στην προσπάθειά του. Ακόμη, φανερώνει επιθυμίες, σχέδια αλλά και ενοχλήσεις ή διαξιφισμούς. Ανάποδα δηλώνει καλή συμβουλή αλλά και συκοφαντίες.

Έξι: Ένας άνδρας μεταφέρει ταξιδιώτες με τη βάρκα του. Φαίνεται ότι δεν βιάζεται και ότι δεν κουράζεται πολύ μιας και το φορτίο του είναι ελαφρύ. Η κάρτα σημαίνει κινήσεις, μετάβαση, μετακίνηση, ταξίδι, δρόμο, μέσο ή αποστολή. Αν βρεθεί ανάποδα, δείχνει ομολογία ή τη δημοσιοποίηση μιας κατάστασης. Κάποιοι θεωρούν πως μπορεί να σημαίνει και πρόταση γάμου ή δυσμενή έκβαση μιας δίκης.

Πέντε: Ένας άνδρας κρατώντας με τα χέρια του τρία ξίφη κοιτάζει δύο άλλους άνδρες που απομακρύνονται από κοντά του. Δεδομένου του ότι τα ξίφη των δύο αυτών ανδρών είναι πεσμένα στο έδαφος και του υπεροπτικού ύφους αυτού του άνδρα, φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτός είναι ο νικητής μιας μάχης και οι άλλοι δύο οι ηττημένοι. Η κάρτα φανερώνει διαμάχη, καταστροφή, ατίμωση, απώλεια και εξευτελισμό ή μια μεγάλη ατυχία. Ανάποδα είναι επίσης αρνητική κάρτα και αποτελεί σημάδι θλίψης και πένθους.

Τέσσερα: Ένας ιππότης είναι ξαπλωμένος πάνω στον τάφο του σε στάση προσευχής. Η κάρτα δείχνει αδράνεια, απραξία, απόσυρση, απομόνωση, ησυχία, εξορία, φέρετρο και τάφο. Ανάποδα φανερώνει σοφία, προσοχή, σωστή διαχείριση στα οικονομικά αλλά και μία διαθήκη.

Τρία: Μια καρδιά χτυπημένη από τρία ξίφη και από πίσω σύννεφα και βροχή. Το νόημα της κάρτας είναι σαφές, πρόκειται για μεγάλη στεναχώρια, πόνο και δάκρυα, πληγωμένα αισθήματα, ρήξη, απομάκρυνση  και χωρισμό.
 
Δύο: Μια γυναίκα που κρατάει δύο ξίφη όρθια, με τα χέρια της σταυρωτά ενώ ταυτόχρονα έχει δεμένα τα μάτια της. Η κάρτα μπορεί να φανερώνει ότι ο συμβουλευόμενος εθελοτυφλεί σε μία κατάσταση. Επίσης, δείχνει προσαρμοστικότητα και μια προσπάθεια για εξισορρόπηση και αρμονία. Ακόμη σημαίνει γενναιότητα, φιλία, σύμπνοια και στοργή. Ανάποδα δείχνει ψέματα, διπροσωπία και εξαπάτηση.
 
Άσσος: Μέσα από ένα σύννεφο ξεπροβάλλει ένα χέρι που κρατάει ένα ξίφος σε όρθια θέση, το οποίο στην κόψη του περιβάλλεται από ένα στέμμα. Η κάρτα σημαίνει μεγάλη νίκη και δύναμη που έχει να κάνει με το καλό ή το κακό.  Σε ένα γενικό πλαίσιο δείχνει μεγάλη ευημερία ή μεγάλη αθλιότητα. Ανάποδα, δηλώνει καταστάσεις με καταστροφικά αποτελέσματα. Ακόμη, μπορεί να σημαίνει γέννηση παιδιού είτε ματαίωση γάμου μιας γυναίκας εξαιτίας της ή από δική της επιλογή.Newsletter