astropedia.gr

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Ράβδοι

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Ράβδοι
Οι ράβδοι έχουν να κάνουν γενικότερα με θέματα επαγγελματικής υφής. Στην απεικόνιση των καρτών όλοι οι ράβδοι της σειράς αυτής έχουν πάντα φύλλα, γιατί είναι η σειρά της ζωής και της δύναμης.

Βασιλιάς: Αυτή η κάρτα δείχνει ένα μελαχρινό άνθρωπο γενικά παντρεμένο. Συνήθως σημαίνει νέα γύρω από μια απρόσμενη κληρονομιά που θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι γενικά ευνοϊκή κάρτα και μπορεί να φανερώνει ακόμη κι έναν καλό γάμο. Αν πέσει ανάποδα δείχνει ένα αγαθό και σοβαρό άτομο, αυστηρό αλλά και ανεκτικό. Επίσης, μπορεί να σημαίνει και μία συμβουλή που πρέπει να εισακουστεί.

Βασίλισσα: Δείχνει μια μελαχρινή έντιμη επαρχιώτισσα. Αν η κάρτα που είναι δίπλα της φανερώνει έναν άντρα, τότε αυτή είναι καλά διατεθειμένη απέναντί του. Αν είναι γυναίκα, ενδιαφέρεται για το άτομο. Σημαίνει, επίσης, αγάπη για χρήματα ή επιτυχία σε επιχειρήσεις. Ανάποδα δείχνει έναν καλό οικονόμο εξυπηρετικό άνθρωπο. Ανάλογα με τη θέση στην οποία θα βρεθεί μπορεί να φανερώνει αντίθεση, ζήλια, δόλο και συζυγική απιστία. Τέλος, δείχνει μία γυναίκα η οποία έχει καλές διαθέσεις για κάποιο αντρικό πρόσωπο, αλλά δεν της δίνεται η ευκαιρία να τις εκφράσει.  

Ιππότης: Η κάρτα αυτή απεικονίζει ένα μελαχρινό νέο. Γενικά θεωρείται πως πρόκειται για ένα άσχημο χαρτί. Δείχνει αναχώρηση, απουσία, φυγή αποδημία, αλλαγή διαμονής. Αν είναι ανάποδα φανερώνει ρήξη, χωρισμό, διακοπή σχέσεων, διχόνοια. Για μία γυναίκα ειδικότερα θα μπορούσε να σημαίνει γάμο ο οποίος ίσως ματαιωθεί.
  
Ακόλουθος: Πρόκειται για έναν νέο αγγελιοφόρο ειδήσεων. Ειδικότερα φανερώνει ένα μελαχρινό νέο, έναν εραστή, αγγελιοφόρο ή ταχυδρόμο ακόμα κι ένα νέο καλής οικογένειας σε αναζήτηση νεαρής συντρόφου. Αν συνοδεύεται από την κάρτα του ακόλουθου των κυπέλλων τότε δείχνει έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Σε ανάποδη θέση σημαίνει ξαφνικά νέα, αναγγελίες ή κακές ειδήσεις.  

Δέκα: Απεικονίζεται ένας άνδρας που σκύβει από το βάρος των δέκα ραβδιών που μεταφέρει. Σημαίνει τύχη, κέρδη, κάθε είδους επιτυχία και στη συνέχεια την καταδυνάστευση από όλα αυτά. Με λίγα λόγια το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κάποιος προκειμένου να επιτύχει κάτι. Γενικά φανερώνει φορτία και άτομο επιφορτισμένο με αρκετές ευθύνες και αρμοδιότητες. Άλλη σημασία που θα μπορούσε να αποδίδει είναι και τα προβλήματα στην πλάτη ή τη μέση, σε ότι έχει βέβαια να κάνει με το κομμάτι της υγείας. Αν ακολουθείται από το εννιά των ξιφών η πιθανότητα επιτυχίας ελαχιστοποιείται. Η κάρτα αυτή είναι αρνητική για την πορεία μιας δικαστικής υπόθεσης ή διαμάχης για τον ενδιαφερόμενο. Αν βρεθεί ανάποδα, δηλώνει δυσκολίες και αντιθέσεις, εμπόδια και γενικά δολοπλοκίες και ίντριγκες.

Εννιά: Πρόκειται για μία γενικά άσχημη κάρτα. Απεικονίζεται ένας άνδρας μπροστά από μία σειρά οκτώ όρθιων ραβδιών ο οποίος ακουμπάει στο ραβδί του και κοιτάζει σαν να περιμένει κάποιον εχθρό, ενώ η σειρά των ραβδιών από πίσω του λειτουργεί προστατευτικά, σαν φράχτης. Το παρουσιαστικό του, δείχνει πως πρόκειται για έναν φοβερό και δυνατό αντίπαλο, ο οποίος μπορεί να παλέψει προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εχθρό του. Η κάρτα γενικά σημαίνει καθυστέρηση και αναβολή. Σε ανάποδη θέση φανερώνει εμπόδια, εναντιότητα και συμφορές.  

Οκτώ: Παριστάνονται οκτώ ράβδοι οι οποίοι βρίσκονται σε κίνηση, πλησιάζουν όμως στο τέλος της πορείας τους. Δείχνει δραστηριότητα στις επιχειρήσεις, ταχύτητα προς ένα στόχο με σίγουρη επιτυχία, αλλά και τα βέλη του έρωτα. Αν είναι ανάποδα φανερώνει ζήλια, αμφιβολίες, τύψεις, διαμάχες και οικογενειακούς καυγάδες για παντρεμένο πρόσωπο.  
 
Εφτά: Απεικονίζεται ένας νέος, πάνω σε έναν απότομο γκρεμό, που κρατάει ένα ραβδί με το οποίο προσπαθεί να αποφύγει τα χτυπήματα έξι άλλων ραβδιών, που υψώνονται εναντίον του ακριβώς από κάτω του. Καταρχάς, φανερώνει ένα άτομο με ανδρεία και θάρρος, αφού είναι μόνο του εναντίον έξι ατόμων. Θα μπορούσε να υποδηλώνει και μια ασφάλεια ή πλεονεκτική θέση δεδομένου του ότι βρίσκεται πιο ψηλά από τους εχθρούς του ή ακόμα και ένα άτομο το οποίο προσπαθούν να το γκρεμίσουν από τη θέση στην οποία βρίσκεται αντίζηλοι και εχθροί όμως κατορθώνει και αντιστέκεται χάρης στις δικές του και μόνο δυνάμεις. Στην περίπτωση αυτή φανερώνει επιτυχία, μιας και το άτομο βρίσκεται στην κορυφή και οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν να το φτάσουν. Ειδικότερα φανερώνει διαμάχη και λογομαχία σε επαγγελματικό επίπεδο, διαπραγματεύσεις και ανταγωνισμό.  Αν είναι ανάποδα, δείχνει στεναχώριες και άγχος αλλά και κάποια προειδοποίηση για επερχόμενες δύσκολες καταστάσεις.  

Έξι: Ένας καβαλάρης που φέρει στο κεφάλι του ένα δάφνινο στεφάνι και κρατάει μία ράβδο η οποία επίσης φέρει ένα δάφνινο στέμμα. Δίπλα σε αυτόν τον άνδρα περπατούν άνθρωποι οι οποίοι κρατούν ραβδιά. Φανερώνει το θρίαμβο και τη νίκη αλλά και κάποια ευχάριστη είδηση. Αν είναι ανάποδα, δείχνει ανησυχία και φόβο για κάτι που βρίσκεται προ των πυλών. Επίσης, μπορεί να φανερώνει προδοσία και δόλο καθώς και μεγάλη αργοπορία για κάτι. Ειδικά δε για αισθηματικό θέμα σημαίνει προδοσία μιας κοπέλας από τον αγαπημένο της.

Πέντε: Η κάρτα αυτή απεικονίζει μια ομάδα από πέντε νέους άνδρες, που κρατάνε ραβδιά, με τα οποία φαίνεται να παίζουν ή να παλεύουν. Υπάρχουν δύο ερμηνείες:
1) Στην περίπτωση που θεωρήσουμε πως μιμούνται μια μάχη, η ερμηνεία που αποδίδεται σε αυτήν την κάρτα έχει να κάνει με τον έντονο ανταγωνισμό και την αναζήτηση των αγαθών ή της τύχης. Σε επαγγελματικό καθαρά επίπεδο δηλώνει επιτυχία, ιδιαίτερα δε σε ότι έχει να κάνει με επιχειρήσεις.
2) Στην περίπτωση που όντως παλεύουν μεταξύ τους, το χαρτί μπορεί να δηλώνει φιλονικία, δόλο αλλά και αντιφάσεις ή ακόμη και κάποια δικαστική διαμάχη (ιδίως όταν η κάρτα αυτή είναι σε ανάποδη θέση, ενισχύεται αυτή η ερμηνεία). Αυτό δεν σημαίνει πως οι όποιοι διαξιφισμοί δεν θα βγουν τελικά σε καλό.
 
Τέσσερα: Τέσσερα ραβδιά παρουσιάζονται σε αυτήν την κάρτα στερεωμένα στο έδαφος από τα οποία κρέμεται ένα μεγάλο στεφάνι. Στο βάθος φαίνονται δύο γυναίκες οι οποίες έχουν σηκωμένα τα χέρια τους με τα οποία κρατούν ανθοδέσμες. Πίσω από τις μορφές αυτές υπάρχει ένα παλιό αρχοντικό. Η σημασία της κάρτας είναι ξεκάθαρη, απρόσμενη καλοτυχία, ευημερία, ευτυχία, αφθονία και ειρήνη. Ακόμη μπορεί να φανερώνει μία επιτυχημένη δεξίωση ή και γάμο. Και σε ανάποδη θέση η κάρτα έχει το ίδιο νόημα. Για μία παντρεμένη γυναίκα δε, μπορεί να σημαίνει πως θα αποκτήσει όμορφα παιδιά.  

Τρία: Ένας άνδρας με την πλάτη γυρισμένη, και κρατώντας με το δεξί του χέρι το ένα από τρία ραβδιά που είναι μπηγμένα στο έδαφος, κοιτάζει από την άκρη ενός γκρεμού προς τη θάλασσα τα καράβια που ταξιδεύουν. Η κάρτα αυτή σε επαγγελματικό καθαρά επίπεδο δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μεγάλη δύναμη ή βρίσκεται σε μία εργασιακή θέση με κύρος αφού η ανδρική μορφή που απεικονίζεται εποπτεύει τα καράβια που μεταφέρουν δικά του αγαθά. Όλο αυτό έχει να κάνει ξεκάθαρα με το εμπόριο και τις μετακινήσεις ή διακινήσεις προϊόντων. Αυτό που επίσης συνάγεται είναι η καλή συνεργασία στις επιχειρήσεις αφού αυτός ο άνδρας κοιτάζει με μία διάθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτόν. Γενικότερα είναι ένα πολύ θετικό χαρτί αφού φανερώνει εν γένει μια συνεργασία με ευνοϊκές προοπτικές, επιτυχία και πλούτο. Σε ανάποδη θέση δηλώνει το ξεπέρασμα δυσκολιών και το τέρμα ενδεχόμενης κακοτυχίας ή της όποιας απογοήτευσης.

Δύο: Καταρχάς, παρατηρείται ένας ψηλός άνδρας ο οποίος βρίσκεται πάνω στη στέγη μιας οικείας και κοιτάζει προς τη θάλασσα. Με το δεξί του χέρι κρατάει την υδρόγειο σφαίρα και με το άλλο του χέρι ένα ραβδί στερεωμένο στην έπαλξη της στέγης. Δεξιά του υπάρχει άλλη μία ράβδος στερεωμένη στο επίπεδο της στέγης. Πρόκειται για μία κάρτα με διφορούμενη ερμηνεία. Οι ερμηνείες που αποδίδονται είναι οι εξής:
1) φανερώνει τύχη και πλούτη αλλά και δύναμη, εξουσία, κυριαρχία, επιρροή και φιλοδοξία. 
2) ασθένεια, πόνο, λύπη και γενικά μεγάλη στεναχώρια. Σε ανάποδη θέση σημαίνει μια μεγάλη έκπληξη, συγκίνηση, ακόμα κι ένα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ταραχή ή φόβο.  

Άσσος: Μέσα από ένα σύννεφο ξεπροβάλλει ένα χέρι που κρατάει ένα χοντρό ραβδί. Η κάρτα φανερώνει θάρρος κι επινοητικότητα καθώς και τη γέννηση ή την οικογένεια. Γενικότερα δείχνει επιτυχία, δύναμη, ενέργεια, τύχη και χρήματα που μπορεί να προέρχονται από κάποια κληρονομιά. Αν η κάρτα πέσει ανάποδα, φανερώνει μεγάλη καταστροφή και κάθε λογής εμπόδια.Newsletter