astropedia.gr

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Πεντάκτινα

Ταρώ Μικρή αρκάνα: Πεντάκτινα
Τα πεντάκτινα έχουν να κάνουν κυρίως με οικονομικά ζητήματα.
 
Βασιλιάς: Πρόκειται για έναν άνδρα σκουρόχρωμο ή μελαχρινό, έμπορα, άρχοντα ή προϊστάμενο που είναι θαρραλέος, με επιχειρηματικό νου, ευφυής, επιτυχημένος και με μαθηματικές ικανότητες μερικές φορές. Ανάποδα, δείχνει έναν ηλικιωμένο ιδιότροπο άνθρωπο με άσχημους τρόπους και γενικά φανερώνει κακία, κάποια επικίνδυνη κατάσταση και διαφθορά.
 
Βασίλισσα: Μία μελαχρινή μελαγχολική γυναίκα που παρατηρεί το πεντάκτινο που κρατάει στα χέρια της σαν να κάνει διόραση. Η κάρτα δείχνει δώρα, πλούτη και γενναιοδωρία. Για έναν άνδρα φανερώνει έναν πλούσιο κι ευτυχισμένο γάμο. Ανάποδα σημαίνει κάτι κακό, καχυποψία, φόβους ή ασθένεια.

Ιππότης: Ένας ιππότης, πάνω σ’ ένα άλογο που δεν κινείται, κρατάει με το δεξί του χέρι ένα πεντάκτινο το οποίο δείχνει, όμως φαίνεται πως δεν το παρατηρεί. Η κάρτα σημαίνει όφελος, ενδιαφέρον, εξυπηρέτηση, υπευθυνότητα και ευθύτητα. Ανάποδα, δείχνει αδράνεια, τεμπελιά, διασκέδαση, έλλειψη ενδιαφέροντος, ακινησία κι αδιαφορία.
 
Ακόλουθος: Ένας νέος κοιτάζει επίμονα ένα πεντάκτινο που αιωρείται πάνω από τα ανυψωμένα χέρια του. Η κάρτα φανερώνει προσήλωση, σχολαστικότητα, μελέτη, νου και διάνοια καθώς και ειδήσεις ή το άτομο που φέρνει μια είδηση. Ανάποδα εκτός από μια δυσάρεστη είδηση μπορεί να σημαίνει ασωτία, πολυτέλεια αλλά και ελευθεριότητα ηθών.

Δέκα: Ένας άνδρας και μια γυναίκα κάτω από μια στοά κουβεντιάζουν. Πίσω από τη γυναίκα βρίσκεται ένα παιδάκι το οποίο κοιτάζει δύο σκυλιά που πλησιάζουν ένα γέρο πίσω από τον άνδρα. Η κάρτα φανερώνει ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και πλούτη αλλά και την κατοικία μιας οικογένειας. Ανάποδα, δείχνει χασούρα, κλοπή, τυχερά παιχνίδια ή μια ευκαιρία που αναλόγως με το πώς θα τη χειριστεί κανείς θα του φέρει τύχη ή ατυχία.
 
Εννέα: Στην κάρτα παρουσιάζεται μια γυναίκα η οποία είναι πλούσια, κάτι που φαίνεται και εξαιτίας της εμφάνισής της (φοράει ένα φανταχτερό φόρεμα) αλλά και από το γεγονός ότι στέκεται στον κήπο μιας μεγάλης αρχοντικής κατοικίας, δίπλα σ’ ένα αμπέλι γεμάτο σταφύλια. Το χαρτί δείχνει επιτυχία και χρήματα, απολαύσεις, υλική ευημερία, εξοχή αλλά και διακοπές. Ανάποδα φανερώνει απάτη, έλλειψη εμπιστοσύνης και ματαίωση προσδοκιών.

Οκτώ: Ένας άνθρωπος, προφανώς γλύπτης, σκαλίζει πάνω σε μια πέτρα ένα πεντάκτινο. Τα άλλα τα ήδη τελειωμένα, τα έχει εκθέσει επάνω σε έναν στύλο σαν τρόπαια. Η κάρτα δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρει και κάνει καλά τη δουλειά του και είναι επιδέξιος στις τέχνες ή στις επιχειρήσεις. Ανάποδα, φανερώνει έναν άπληστο άνθρωπο δεξιοτέχνη στις κατεργαριές και τις δολοπλοκίες. Ακόμη μπορεί να φανερώνει έναν εκβιαστή ή κι έναν σφετεριστή. Τέλος, δηλώνει έναν άνθρωπο ο οποίος σκοπεύει να πάρει κάποιο δάνειο και ενδεχομένως να μην καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του δανείου αυτού.

Επτά: Ένας νέος άνδρας στηριζόμενος στο ραβδί που κρατάει κοιτάζει με μελαγχολικό βλέμμα έναν θάμνο που βρίσκεται δίπλα του με επτά πεντάκτινα επάνω του. Η κάρτα δείχνει μεν επιτυχία και χρήματα αλλά όχι μεγάλη ικανοποίηση από αυτά, ίσως γιατί δόθηκε μεγάλη προσοχή από το άτομο για υλικά κυρίως αγαθά ενώ παραμερίστηκαν άλλα κομμάτια της ζωής του. Μπορεί επίσης να δείχνει διαξιφισμό, τσακωμό ή και κάποια αφέλεια. Ανάποδα, φανερώνει ανυπομονησία και καχυποψία.
 
Έξι: Ένας άνδρας, πιθανότατα έμπορος, κρατάει μια ζυγαριά με χρήματα τα οποία μοιράζει σε δύο άλλους ανθρώπους, φτωχούς, καθώς φαίνεται από τα ενδύματα που φέρουν. Η κάρτα φανερώνει επιτυχία, κέρδος, όφελος, γενναιοδωρία και φιλανθρωπία. Δείχνει έναν άνθρωπο καλοσυνάτο, ο οποίος καταφέρνει να αποκτήσει τόσα χρήματα ώστε να του περισσεύουν και για τους άλλους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του. Ανάποδα, δηλώνει απληστία, ζήλεια, επιθυμία, πλάνη και φιλοδοξία ενός ατόμου που δεν πραγματοποιούνται.

Πέντε: Έξω από ένα φωτισμένο παράθυρο, κι ενώ χιονίζει περνούν δύο ζητιάνοι. Η κάρτα φανερώνει μεγάλες απώλειες σε υλικό επίπεδο και προοιωνίζει οικονομική καταστροφή. Άλλη άποψη είναι ότι συμβολίζει την αγάπη, δύο συζύγους ή εραστές ή ακόμα και δύο συγγενικά πρόσωπα. Ανάποδα, δηλώνει επίσης καταστροφή, διχόνοια, ανήθικες πράξεις και προβλήματα στα αισθηματικά.
 
Τέσσερα: Ένας άντρας με κορόνα, σημάδι της οικονομικής και κοινωνικής του επιφάνειας, με ένα πεντάκτινο πάνω από το κεφάλι του, άλλο ένα που κρατάει στα χέρια του και επιπλέον άλλα δύο κάτω από τα πόδια του. Η κάρτα δείχνει έναν άνθρωπο προσκολλημένο στα υλικά αγαθά και τα χρήματα. Σαφώς βεβαίως φανερώνει κι έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μια οικονομική σιγουριά. Ανάποδα δηλώνει εμπόδια και καθυστερήσεις.

Τρία: Σ’ ένα μοναστήρι απεικονίζεται ένας γλύπτης εν ώρα εργασίας ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται κοντά του ένας μοναχός και μια καλόγρια. Η κάρτα δείχνει έναν άνθρωπο δεξιοτέχνη, ικανό κι επαγγελματία με ευγένεια πνεύματος, καλή φήμη και πιθανότατα αριστοκρατική καταγωγή. Ανάποδα φανερώνει έναν κακό και μικροπρεπή επαγγελματία.
 
Δύο: Ένας νεαρός άνδρας, που φαίνεται πως χορεύει, κρατάει με τα χέρια του δύο πεντάκτινα. Και τα δύο συνδέονται μεταξύ τους μ’ έναν ιμάντα ο οποίος σχηματίζει το σημείο του απείρου. Στο βάθος φαίνονται δύο καράβια στην επιφάνεια φουρτουνιασμένης θάλασσας. Η κάρτα δείχνει εναλλαγές αλλά και την προσπάθεια εξισορρόπησης. Επίσης δηλώνει προβλήματα τα οποία είναι περισσότερο φανταστικά παρά πραγματικά, εμπόδια, ανησυχίες αλλά και ειδήσεις. Ανάποδα φανερώνει ψεύτικη χαρά που κάποιες φορές μπορεί να επιβάλλεται κιόλας, γράμμα και γενικά αλληλογραφία, αδικία κι έναν κακό οιωνό.

Άσσος: Μέσα από ένα σύννεφο προβάλλεται ένα χέρι που κρατάει ένα πεντάκτινο. Είναι η πιο ευνοϊκή κάρτα και σημαίνει επιτυχία στα οικονομικά, ευτυχία και ευημερία. Ανάποδα, δηλώνει την πονηριά και τα μεγάλα πλούτη.Newsletter