astropedia.gr

Πέντε τρόποι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!

Πέντε τρόποι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί με κάποιους στόχους και κάποιες φιλοδοξίες. Από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε τον κόσμο και αντιλαμβανόμαστε το ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε, ξεκινάμε το μεγάλο, προσωπικό μας γολγοθά. Γεμίζουμε το μυαλό και την καρδιά μας με αυτό που αγαπάμε περισσότερο σε αυτό τον κόσμο (σε ερασιτεχνικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο, βέβαια!) και βάζουμε μπρος για να κατακτήσουμε την κορυφή.

Όμως, μπορούμε όλοι να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα; Μπορεί η ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου να αντέξει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα προκύψουν μέσα από την προσπάθεια; Πόσο δύσκολο είναι για τον καθένα μας να μάχεται μόνος σε έναν δρόμο που δεν είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα; Η αλήθεια είναι πως αυτή η διαδικασία είναι πολύ έντονη και δύσκολη και ο καθένας μας χρειάζεται ένα στήριγμα, ώστε να τη διαχειριστεί.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να «φουσκώσουμε» την καρδιά μας με αισιοδοξία και να βρούμε ποιοι τρόποι υπάρχουν, ώστε να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τους όποιους φόβους μας και να μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα! Ιδού οι πέντε πιο βασικοί και άκρως λειτουργικοί!

1. Διατήρησε την ψυχραιμία σου!

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή είναι να θέλεις κάτι πάρα πολύ και να πιστεύεις πως η κατάκτησή του θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Κάνεις τα πάντα για να το πετύχεις και θέτεις τον ατομικό σου πήχη πολύ ψηλά. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να θέλεις να γίνεις ένας πετυχημένος αρχιτέκτονας σε μία χώρα που περνάει οικονομική κρίση και δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας, μπορεί να επιθυμείς να νοικιάσεις ένα σπίτι μόνος σου, αλλά με τον κατώτατο μισθό συνειδητοποιείς πως ούτε το αυτοκίνητό σου δεν μπορείς να συντηρήσεις, ενώ σε πιο προσωπικό επίπεδο, μπορεί να θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά και να μην βρίσκεις πουθενά τον κατάλληλο σύντροφο.

Όλο αυτά είναι μικρά ή μεγάλα όνειρα, τα οποία θέλεις να υλοποιήσεις. Αναμφίβολα, προσπαθείς πολύ και συνεχώς με το δικό σου τρόπο, αλλά αργείς να δεις αποτέλεσμα. Μην χάνεις το κουράγιο σου! Διατήρησε την ψυχραιμία σου και δε θα βγεις ζημιωμένος. Έχε την υπομονή που χρειάζεται, ώστε να δεις σφαιρικά την κατάσταση και να πεισθείς πως δεν φταις εσύ που δε συμβαίνει αυτό που επιθυμείς, αλλά η χρονική στιγμή και οικονομική κατάσταση της χώρας σου ακυρώνει τις ευκαιρίες σου. Όλα τα ανωτέρω παραδείγματα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σχετίζονται με την χρηματοοικονομική κρίση της Ελλάδας.

Ακόμα και οικογένεια να επιθυμείς να κάνεις, οφείλεις να έχεις μία σταθερή δουλειά και να βρεις έναν άνθρωπο, ο οποίος θα δείχνει κατανόηση, κάθε φορά που θα αντιμετωπίζετε πάσης φύσεως δυσκολίες. Επιπλέον, ακόμα κι αν θέλεις να ανοίξεις τον κύκλο σου, οφείλεις να βγαίνεις έξω και να βρίσκεις ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα σε μία εποχή, όπου οι έξοδοι και τα χόμπι είναι πολυτέλεια και που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι στις σπατάλες τους.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, σκέψου πως δεν πρέπει να χάνεις την πίστη σου σε αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά να είσαι μάχιμος/η και να έχεις την υπομονή και το σθένος να περιμένεις τη δικιά σου στιγμή. Δεν είναι πως δεν το αξίζεις και πως τα όνειρά σου δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ, απλώς θα καθυστερήσουν. Είναι η νέα εποχή, στην οποία πρέπει να μάθουμε να διατηρούμε το κουράγιο μας και να μην χάνουμε ποτέ τις ελπίδες μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν και στο τέλος θα βγούμε σίγουρα νικητές!

2. Λάβε τις κατάλληλες γνώσεις!

Ίσως αυτός να είναι ο πρώτος και ο κύριος λόγος, ώστε να μπορέσεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Οι γνώσεις γύρω από το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει είναι το Α και το Ω για την απόλυτη κατάκτησή του. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλό. Αφού είσαι πεπεισμένος πως αυτό σε ενδιαφέρει να κατακτήσεις και θέλεις να του αφιερώσεις τον εαυτό σου και όλο σου το «είναι», μάθε τα πάντα γύρω από αυτό. Εάν επιθυμείς να γίνεις ηθοποιός, πήγαινε σε μία δραματική σχολή, διάβασε μονόπρακτα, ενημερώσου σχετικά με τα κλασικά, και όχι μόνο θεατρικά έργα, πήγαινε σινεμά, αλλά δες και όλες τις ταινίες που έχουν αφήσει εποχή και άρχισε να παρατηρείς άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Αυτά είναι λίγα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, καθώς ο καθένας στο δικό του είδος, καταννοεί και καλύτερα τις ανάγκες και τις ελλείψεις που έχει πάνω στο αντικείμενό του. Η διαδικασία αυτή είναι, αναμφίβολα, χρονοβόρα και δύσκολη. Θέλει να αφιερώσεις πολύ χρόνο, να σπαταλήσεις κάποια χρήματα σε μαθήματα και σε βιβλία, καθώς και να τρέχεις δεξία και αριστερά σε διαλέξεις και σεμινάρια. Επιπλέον, μπορείς να αρχίζεις να παρακολουθείς τη δουλειά κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων που θαυμάζεις. Μπορείς να δεις από που ξεκίνησαν, ποιες σπουδές έκαναν, ποια πορεία τράβηξαν και γιατί, και αν η επιτυχημένη καριέρα τους ήταν θέμα τύχης ή απλού, αγνού ταλέντου και δουλειάς.

Ακόμη, μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα για την προσωπικότητά τους και να δεις πως ανταπεξήλθαν σε δυσχερείς καταστάσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις πως μπορεί το έργο και ο κόπος σου να μεταφερθεί μπροστά σου σε εικόνα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι είτε ανακουφιστική, είτε απογοητευτική. Μπορεί να θαυμάζεις πολύ έναν άνθρωπο και να συνειδητοποιήσεις πως δεν είναι αυτός που νόμιζες ή πως τελικά δεν τόσο αξιοζήλευτος και επιτυχημένος. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να εντυπωσιαστείς από το πόσο τα κατάφερε κάποιος που αρχικά είχε πολύ λίγα προσόντα.

Όλοι πέφτουμε σε αυτήν παγίδα και νιώθουμε πως αν κάνουμε τα βήματα που έκανε κάποιος που θαυμάζουμε, τότε θα πετύχουμε και εμείς. Θέλει πολύ προσοχή, καθώς αυτές οι γνώσεις μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικές σε όλους. Καλό είναι να παρατηρείς την πορεία του καθενός και να μπορείς να έχεις καθαρή κρίση, ώστε να συγκρίνεις γεγονότα και καταστάσεις και έπειτα, να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να χαράξεις το δικό σου δρόμο.

3. Ξεπέρασε τους φόβους σου!

Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας και έχει άσχημα αποτελέσματα. Όταν βάζεις το στόχο σου και ξεκινάς τον αγώνα σου για να μπορέσεις να τον κατακτήσεις, έχεις πολύ θετική ενέργεια και ανυπομονείς να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Μόλις, όμως, βρεις την πρώτη δυσκολία, αρχίζεις και τρέμεις σα το φύλλο και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Τότε, σε «λούζει κρύος ιδρώτας», διότι δεν είχες αντιμετωπίσει ξανά τέτοιου είδους πρόβλημα. «Παγώνεις», λοιπόν, και στέκεσαι ανίκανος να προσπεράσεις το όποιο εμπόδιο, σκεφτόμενος πως τελικά δεν είναι για σένα αυτά και ίσως καλύτερα να πήγαινες σε μία πιο σίγουρη και πιο εύκολη δουλειά! Μπορεί, ακόμα, να νιώσεις πως δεν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει να παίρνεις ρίσκο στη ζωή σου και θέλεις τα βράδια να κοιμάσαι ήσυχος, δίχως άγχη και αγωνίες. Συνοπτικά...αυτή είναι μία πολύ λάθος προσέγγιση απέναντι στο όνειρό σου!

Δε γίνεται να το βάλεις κάτω με την πρώτη δυσκολία, ούτε γίνεται να φοβάσαι να τολμήσεις. Άμα δεν τολμήσεις, δε θα πετύχεις ποτέ τίποτα και θα μείνεις στο αρχικό σου σημείο, πιστεύοντας πως τελικά όλα είναι ανέφικτα. Ο φόβος παραμονεύει σε κάθε στιγμή της ζωής μας και το θέμα είναι να μην τον αφήσουμε να επέμβει στα προσωπικά μας ζητήματα. Εάν δηλητηριάσεις με φόβο το όνειρό σου, θα αποτύχεις και θα νιώσεις, σίγουρα, δυστυχισμένος και μισός. Είναι πολύ μικρό το τίμημα, ώστε να παρατήσεις κάτι για το οποίο είσαι γεννημένος να κάνεις.

Στην περίπτωση που σαν άνθρωπος δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου και όλες οι καταστάσεις είναι πολύ στρεσογόνες για σένα, τότε ίσως να πρέπει να χαμηλώσεις τον πήχη σου και να αρκεστείς σε ένα μικρότερης εμβέλειας όνειρο. Μπορεί να αναφέρεται στο ίδιο αντικείμενο, αλλά να μην είναι στο ίδιο επίπεδο, και με αυτόν τρόπο να σε ανακουφίζει που ακολούθησες το δρόμο που ήθελες, χωρίς να σε πληγώνει που δεν κατέκτησες ποτέ την κορυφή. Όπως και να ‘χει, ο φόβος είναι ένας μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας, ο οποίος δε μας αφήνει να χαρούμε στιγμές, να οραματιστούμε μεγάλα σχέδια και να πλάσουμε τη ζωή μας έτσι όπως την ονειρευόμαστε. Ξεπέρασε τον και φτιάξε τα πλάνα σου από την αρχή, με νέο σθένος και νέο κουράγιο!

4. Βρες το κατάλληλο στήριγμα!
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η όλη διαδικασία. Είναι άκρως χρονοβόρα και εξοντωτική. Επιπλέον, είναι και ένας δρόμος, ο οποίος είναι μοναχικός. Όταν διαβάζεις για να μπεις στο πανεπιστήμιο ή διαβάζεις για να πας για συνέντευξη σε μία δουλειά, δε διαβάζει και κάποιος άλλος μαζί σου, ούτε θα πάει κάποιος άλλος στη θέση σου. Υπάρχουν στιγμές που βιώνεις την απόλυτη μοναξιά και που ξεχνάς το λόγο που έχεις επιλέξει να πραγματοποιήσεις το συγκεκριμένο όνειρο. Τα πράγματα, όμως, είναι απλά!

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται ένα στήριγμα, έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος θα είναι πάντα εκεί για εκείνον, θα τον στηρίζει και θα τον ανακουφίζει. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι είτε το ταίρι του, είτε ο κολλητός του, είτε ακόμα και κάποιο άτομο από την οικογενειά του. Με λίγα λόγια, αφού έχεις αποφασίσει μέχρι που μπορείς να φτάσεις και μέχρι που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου, διάλεξε το άτομο που αισθάνεσαι πιο κοντά σου και κάνε του μία κουβέντα. Εξήγησέ του τα πάντα γύρω από το αντικείμενό σου, όχι σε εξειδικευμένο βαθμό, αλλά σε ένα σημείο, ώστε να καταννοήσει τη φύση του και τότε ζήτησέ του τη βοήθειά του. Πες του να μην αγχώνεται! Δεν είναι κάτι δύσκολο!

Απλώς, κάθε φορά που θα βρίσκεις κάποιο πρόβλημα ή θα σε παίρνει «από κάτω», διότι η κατάσταση είναι στάσιμη ή ακόμα και απογοητευτική, θα τον παίρνεις τηλέφωνο ή θα συναντιέστε για να ακούσει τον πόνο σου. Μπορεί να θέλεις να του μιλήσεις για ώρες για κάτι, για το οποίο δεν έχει ιδέα, αλλά εκείνος οφείλει να είναι δίπλα σου και να σου δίνει το χρόνο που χρειάζεσαι για να ξεθυμάνεις! Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως λειτουργεί μόνο από τη μία μεριά. Με τη σειρά σου και εσύ πρέπει να συμπαρασταθείς στο σύντροφο, στο φίλο ή στον αδελφό σου, όταν εκείνος περάσει κάτι παρόμοιο. Η υποστήριξη είναι τόσο σημαντική για έναν άνθρωπο που τον τρώνε οι ανασφάλειες και οι αμφιβολίες.

Όταν βλέπουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας και πως έχουμε ανθρώπους δίπλα μας να μας ακούνε, να μας βοηθάνε, να προσπαθούν να μπουν στη θέση μας και να θέλουν να νιώσουν όπως εμείς, τότε είμαστε ήδη στα μισά της επιτυχίας μας. Η δύναμη που αντλούμε από εκείνους είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και θα μας πάρει παρακάτω. Την επόμενη φορά που θα βιώσουμε κάποιο πρόβλημα, θα ξέρουμε πως δεν το περνάμε μόνοι μας και πως τη λύση ή απλά τη συμβουλή θα τη δώσει ο άνθρωπός μας. Η ψυχολογία μας αλλάζει και αισθανόμαστε πιο σίγουροι και πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουμε τα πάντα! 

5. Έχε πίστη!
Η υλοποίηση ενός ονείρου δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Μπορεί να ξεκινά από μία απλή σκέψη, αλλά φτάνει σιγά σιγά στο να γίνεται πραγματικότητα. Όπως προείπαμε, η επιθυμία μας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διπλάσιο χρόνο απ’ ότι παλαιότερα ή μπορεί να αργήσει ακόμα παραπάνω, λόγω των σημερινών οικονομικών συνθηκών. Αυτό δε σημαίνει πως θα απογοητευτούμε και πως θα χάσουμε την πίστη μας, αλλά πως θα βάλουμε την υπομονή μας σε λειτουργία και θα περιμένουμε καρτερικά... το θαύμα!

Ίσως αυτός ο τρόπος να είναι ο πιο δύσκολος, καθώς η ψυχολογία του ανθρώπου είναι πολύ ευαίσθητη μερικές φορές και μπορεί να μας προδώσει. Σύμφωνα με ψυχολόγους, εάν πιστεύουμε σε κάτι πάρα πολύ και αληθινά, τότε αυτό περνάει στο υποσυνείδητό μας και μας ωθεί στην πραγματοποίησή του. Φερ’ ειπείν, εάν πιστεύουμε πραγματικά πως θα πάρουμε τη δουλειά που μας ενδιαφέρει, διότι την αξίζουμε, τότε θα την πάρουμε. Θα έχουμε ήδη πείσει τον εαυτό μας πως αυτή η θέση μας ανήκει και πως δεν μπορεί να την κλέψει κανένας άλλος από εμάς. Είναι λες και το σύμπαν θα συνωμοτήσει, ώστε το αντικείμενο του πόθου μας να πέσει στην αγκαλιά μας.

Ας σημειώσουμε πως το υποσυνείδητο συνδέεται στενά με την προσωπικότητα του υποκειμένου (μνήμη,συναίσθημα,πλήρης φυσική και ψυχική ζωή) και βοηθά το συνειδητό να δραστηριοποιηθεί και να λειτουργήσει. Ουσιαστικά, αυτό κινεί τις διάφορες συμπεριφορές μας και μας ωθεί στις επιλογές μας. Οι εκδηλώσεις του υποσυνείδητου είναι μερικές φορές βεβαιότερες από τις συνειδητές, επειδή είναι πάντοτε παρόν στην καθημερινή ζωή (όνειρα,αναμνήσεις). Γι’ αυτό το λόγο, άμα πιστεύεις σε αυτό που θέλεις και είσαι σίγουρος πως αυτή η επιλογή σου είναι σωστή, μη χάσεις την πίστη σου. Επιπλέον, άμα δεν πιστέψεις εσύ σε σένα, δε θα σε πιστέψει κανένας.

Η θέληση και το σθένος σου είναι φανερά στα μάτια των άλλων, που μπορεί να θέλουν να σχηματίσουν άποψη για την προσπάθεια σου και για τις βλέψεις σου. Μπορεί να τους βρεις μπροστά σου ή να σε κρίνουν και να σε σχολιάσουν με την πρώτη ευκαιρία. Έχοντας, όμως, ως ισχυρό όπλο την πίστη σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Εκείνη θα σε κάνει να προσπεράσεις τα δύσκολα και να μείνεις προσηλωμένος σε αυτό που επέλεξες. Η πορεία σου είναι ήδη προδιαγεγραμμένη, εάν το πιστέψεις και το υποστηρίξεις! 


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
 

Newsletter