astropedia.gr

8+1 πράγματα που μαθαίνεις όταν ζεις με τον καλό σου

8+1 πράγματα που μαθαίνεις όταν ζεις με τον καλό σου
Επιτέλους, κάνατε το μεγάλο βήμα και αποφασίσατε να συγκατοικήσετε! Πήρε και κείνος τα πράγματά του και ξαφνικά το διαμέρισμά σας μοιάζει λιγότερο με το σπίτι της Μπάρμπυ και περισσότερο με τα σπίτια των Γυναικών σε Απόγνωση.

Σύμφωνα με έρευνα της ομάδας του astropedia.gr αυτά είναι
τα 8+1 πράγματα που αλλάζουν, μόλις εκείνος περάσει μια και καλή το κατώφλι του σπιτιού σας.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ερωτάς & Αφοσίωση
Όλοι αναζητούμε το ίδιο πράγμα, σωστά; Ίσως όχι τελικά…     
☎ Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΔΕΣΜΟΣ στο 54760
☎ Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 
 
«Άντε, ακόμα να σηκωθείς;»
Μπορεί να κοιμόσαστε πια την ίδια ώρα (ή εσάς να σας παίρνει πρώτα ο ύπνος στον καναπέ), αλλά το πρωί ο καθένας έχει διαφορετικό τελετουργικό ξυπνήματος. Παραδείγματος χάριν, στον έναν μπορεί να αρέσει να βάζει το ξυπνητήρι να χτυπά μία ώρα πριν από την καθιερωμένη ώρα εγερτηρίου, μόνο και μόνο για να αποκτήσει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για το βασανιστήριο του αναγκαστικού ξυπνήματος. (Αναβολή!Αναβολή!Αναβολή!) Και έπειτα να τρέχει πανικόβλητος να ετοιμαστεί για να πάει στη δουλειά του όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στον άλλον, βέβαια, μπορεί να αρέσει να ξυπνάει αμέσως, να τρώει πρωινό, να κάνει μπάνιο· να ξεκινάει, δηλαδή, τη μέρα του χωρίς άγχος και να προετοιμάζεται με ήρεμους ρυθμούς για τη δουλειά του. (Σε ποια κατηγορία ανήκει ο καλός σας;)

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!  
Έτσι έλεγε η γιαγιά και το ίδιο συνεχίζει να λέει και η μαμά ! Για εσάς, όμως, και τον καλό σας τι ισχύει; Υπάρχει το πεντακάθαρο, το απλά καθαρό και το «όσα βλέπει η πεθερά» καθαρό. Υπάρχουν άνδρες που είναι πραγματικά υστερικοί με την καθαριότητα και δεν μπορούν να κοιμηθούν εάν υπάρχει έστω και ένα πιάτο λερωμένο στο νεροχύτη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η κλασική κατηγορία ανδρών που δεν κουνάει το μικρό τους δαχτυλάκι σε τίποτα απολύτως και τα περιμένει όλα έτοιμα από την αγαπημένη τους. (Πάλι, η Ελληνίδα μάνα έκανε το θαύμα της!) Όπως και να ‘χει, εσείς θα βάλετε όρια και κανόνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα αναφορικά με τις δουλειές του σπιτιού και να χωρίσετε τις αρμοδιότητες του καθενός ανάλογα με το χρόνο, τη διάθεση και το «ταλέντο»!

«Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;»

Εντάξει, κατανοώ πως δεν είστε η μητέρα του, αλλά κάποια πράγματα που έκανε εκείνη και κατάφερε να αναθρέψει αυτό το δίμετρο παλικάρι, πρέπει να τα κάνετε και σεις! (Σύμφωνα με αυτόν, πάντα.) Είναι καθόλα λογικό να περιμένει διαφορετικό φαγητό κάθε μέρα και κάθε σαββατοκύριακο να λαχταρά κάτι γλυκό από τα χεράκια σας. Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως το μενού πρέπει να είναι τρομακτικά ταυτόσημο με εκείνο της μητέρας του, καθώς οποιαδήποτε ανατροπή υποπίπτει σε άμεση και μετωπική σύγκριση με εσάς, με αποτέλεσμα να βγαίνετε πάντοτε η χαμένη. («Η μαμά μου, πάντως, δεν κάνει τόσο βαρύ το μουσακά!») Κάντε, λοιπόν, μία όμορφη κουβέντα μαζί του και εξηγείστε του πως είτε θα μαγειρεύετε εναλλάξ, ώστε να υπάρχει ποικιλία στην κουζίνα και βοήθεια, είτε θα γίνει λιγότερο απαιτητικός από εσάς, σκεφτόμενος πως κάποια βράδια μπορεί να τη βγάλετε ακόμη και με σουβλάκια!

Τηλεκοντρόλ: Η μάχη των φύλων.   

Είστε κουρασμένη από τη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι να αράξετε στην τηλεόραση και να δείτε ό,τι πιο trash υπάρχει; Ανυπομονείτε να δείτε το νέο επεισόδιο του “The Voice”; Ναι, καλά! Κανείς δε σας ενημέρωσε πως έχει μπάλα σήμερα και πως μετά υπάρχει εκπομπή με την ανάλυση του παιχνιδιού; Μην προσπαθείτε να βρείτε λογική στο ποιος θα δει αυτό που θέλει στη μεγάλη τηλεόραση, γιατί θα χάσετε τον χρόνο σας, θα σπάσετε τα νεύρα σας και στο τέλος, θα αναγκαστείτε να δείτε τη σειρά σας από το PC. Μάθετε, λοιπόν, ποιες μέρες είναι οι αγώνες, τι εναλλακτικές υπάρχουν και για τους δυο και βρείτε μία συμβιβαστική λύση στην περίπτωση που δεν μπορείτε να συμφωνήσετε πουθενά. Νοικιάστε ή κατεβάστε μία ταινία που ν’ αρέσει και στους δύο, η οποία θα να ‘ναι πρόχειρη για τις δύσκολες ώρες.

«Δεν πάμε καμιά βολτίτσα;»

Παλιά πηγαίνατε ένα σινεμά, βγαίνατε για έναν καφέ ή για ένα ποτό γιατί δεν είχατε μέρος να συναντηθείτε. Τώρα με τη συγκατοίκηση, η ανάγκη για κοινές νυχτερινές εξορμήσεις έχει μειωθεί δραστικά. Συνήθως, βρίσκεστε ο ένας πάνω στον άλλο και ταυτόχρονα πάνω στον απαλό σας καναπέ και η ιδέα να ετοιμαστείτε να πάτε έξω για ένα φαγητό ακούγεται βουνό. («Που να τρέχουμε τώρα; Δεν παραγγέλνουμε καλύτερα;») Όμως, η ρουτίνα θα φάει τη σχέση σας, εάν δεν ανασκουμπωθείτε και δεν αποφασίσετε πως 2-3 φορές την εβδομάδα θα κανονίζετε συνάντηση με φίλους εκτός σπιτιού, θα δοκιμάζετε το καινούργιο εστιατόριο που άνοιξε στο κέντρο, θα πιείτε ένα ποτό ακούγοντας μία ωραία live εμφάνιση. Εντάξτε τις εξόδους στην καθημερινότητά σας και ανανεώστε έτσι τον κύκλο και τη σχέση σας.
 
«Αγάπη μου, μου παν τα παιδιά πως θα ’ρθουν από δω σε λιγάκι.»
Είναι 8 η ώρα και πάνω που έχετε αρχίσει να χαλαρώνετε σας ξεφουρνίζει πως θα περάσουν οι φίλοι του από το σπίτι να πιούνε καμιά μπύρα. Κοιτάτε έντρομη το ασυγύριστο σαλόνι σας, τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη που θα πλένατε με την ησυχία σας το πρωί και θυμάστε πως σας έχουν τελειώσει οι μπύρες από το ψυγείο! (Μα γιατί να σας το πει νωρίτερα; Αφού δεν σας αφορά!) Οπλιστείτε με υπομονή, πείτε του να πάει να αγοράσει εκείνος τα απαραίτητα, βάλτε με γρήγορες κινήσεις τα πιάτα στο πλυντήριο και κρύψτε όλα τα ρούχα που παίρνουν τον αέρα τους στον καναπέ, μέσα στη ντουλάπα. Αυτό είναι το καλύτερο που προλαβαίνετε να κάνετε. Και μόλις καταφτάσουν τα παιδιά, κατευθυνθείτε δειλά δειλά προς την κρεβατοκάμαρα και ασχοληθείτε για 2 ή 3 ώρες μόνο με τον εαυτό σας!

Δεν έχω που να πάω!      

Σαν ζευγάρι και σεις θα έχετε τις διαφωνίες και τους τσακωμούς σας. Μέχρι τώρα, όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο καθένας γύρναγε στο σπίτι του με νεύρα, κράταγε μούτρα και τα βρίσκατε το επόμενο πρωί (ελπίζουμε). Τώρα που ζείτε κάτω από την ίδια στέγη, τα πράγματα είναι διαφορετικά! Μετά από έναν τσακωμό, είτε πρέπει να κοιμηθείτε στον καναπέ, είτε να κοπανήσετε την πόρτα και να «βράσετε» από οργή στην κρεβατοκάμαρα, είτε να βγείτε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να γυρίσετε για να τα βρείτε. Με τη συγκατοίκηση, οι μικροκαβγάδες περνάνε σε άλλη κατηγορία. Πάνε και έρχονται και αποτελούν πια μέρος της καθημερινότητας, δίχως να προξενούν βαθύτερα προβλήματα. (Ποιος μπορεί να κρατήσει μούτρα σ’ αυτή τη φατσούλα που κάθεται απέναντί του και του ζητάει συγγνώμη που ξέχασε πάλι να πληρώσει το λογαριασμό του κινητού;)
 
Το χρήμα κάνει τον κόσμο να κινείται!

Οι καλοί λογαριασμοί δεν κάνουν μόνο τους καλούς φίλους, αλλά και τους καλούς συντρόφους. Από την αρχή φαίνεται ποιος είναι το σκορποχώρι στη σχέση και ποιος ο πιο οργανωτικός σχετικά με τα χρήματα. Το κομμάτι των οικονομικών είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς, μετά τη συγκατοίκηση αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι υποχρεώσεις σας με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έξοδα για περιττές πολυτέλειες. (Πάει το καινούργιο κραγιόν της Esteé Lauder!) Αποφασίστε, λοιπόν, ποιος θα κρατάει το ταμείο στο σπίτι και μιλήστε με ειλικρίνεια για τις ανάγκες, τις επιλογές και όλες εκείνες τις συνήθειες που μπορεί να κοστίζουν, αλλά βρίσκονται για χρόνια στην καθημερινότητά σας.

Πιο καλή η μοναξιά; Δε νομίζω!
Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που να εύχεστε να πήγαινε καμιά βόλτα, να έλειπε λίγη ώρα ώστε να κάνετε με ησυχία τις δουλειές σας, αλλά μόλις φύγει θα σκεφτείτε πόσο πολύ σας λείπει και θα μετράτε τις ώρες ανάποδα μέχρι να γυρίσει. Δεν είναι μόνο η συνήθεια που μας δένει με έναν άνθρωπο, αλλά και οι δυναμικές που προσφέρει στη ζωή μας. Η συγκατοίκηση μπορεί να φέρνει προβλήματα που παλαιότερα δεν υπήρχαν, αλλά φέρνει και τόσες χαρές! Κάντε το βήμα, πηγαίνετε τη ζωή σας παρακάτω και τολμήστε να μοιραστείτε τον εαυτό σας με έναν άλλον άνθρωπο!

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  




Newsletter