astropedia.gr

Ζώδια και χιούμορ!

Ζώδια και χιούμορ!
Το χιούμορ είναι μία ιδιαίτερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας, που έχει ως στόχο να προκαλέσει το γέλιο. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά είτε γιατί έχουμε καλή διάθεση, είτε για να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα, είτε γιατί απλά μας αρέσει να κάνουμε τους άλλους να γελάνε. Έχουμε σκεφτεί, όμως, ποτέ ποια είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στο χιούμορ με βάση το ζώδιό μας; Τι χιούμορ κάνει το κάθε ζώδιο, ποιο μας ταιριάζει πιο πολύ και σε ποιο βρίσκουμε περισσότερο ενδιαφέρον; Για να τα πάρουμε με τη σειρά.   

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Η τάση του μήνα δεν είναι η ίδια για κάθε μέρα.
Βρες την κατάλληλη ημερομηνία και προγραμμάτισε με επιτυχία.
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο 900 90 980 ή στείλε SMS τη λέξη Α1 στο 6699 Κριός 
Πόσο γλυκός γίνεται ο Κριός όταν θέλει να κάνει χιούμορ; Έχει ένα φυσικό τρόπο να κάνει μικρές γκάφες και όλοι να ξετρελαίνονται μαζί του. Το χιούμορ γι’ αυτόν έρχεται τόσο φυσικά και ακόπιαστα και κολλάει σε όλες τις περιπτώσεις. Ξέρει καλά πώς να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και πώς να ταιριάξει το γέλιο σε κάθε θέμα που τίθεται προς συζήτηση. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του είναι η οξυδέρκειά του. Η κάθε του ατάκα είναι τόσο έξυπνη και ταιριαστή που δεν μπορείς να μη σκάσεις στα γέλια. Επιπλέον, του αρέσουν πολύ οι μιμήσεις. Ειδικά άμα σε συμπαθεί, δε θα βρεις ησυχία! Μπορεί να βρει την παραμικρή ιδιαιτερότητά σου και να σε μιμηθεί, είτε όταν είστε με παρέα είτε όταν είστε οι δυο σας. (Αχ, έξυπνοι και παιχνιδιάρηδες μας βγήκαν οι Κριοί!)


Ταύρος
Χείμαρρος, πραγματικά αστείος και πνευματώδης! Ο Ταύρος είναι άκρως παρατηρητικός, οπότε οι ατάκες και το χιούμορ του αναφέρονται στις λεπτομέρειες ενός γεγονότος, ενός προσώπου ή μιας συνολικής κατάστασης. Μπορεί να σχολιάσει κάτι που δεν έχει παρατηρήσει κανείς ή να θυμηθεί κάτι από το παρελθόν και να το κολλήσει σε κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει τώρα και τσουπ… βγήκε η πιο αστεία φράση! Εκτός, όμως, από ξεκαρδιστικός είναι και αυτοσαρκαστικός. Του αρέσει να κοροϊδεύει όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνει το θαυμασμό και την αναγνώριση από τους άλλους, οι οποίοι απολαμβάνουν το εκκεντρικό του χιούμορ, χωρίς να προσβάλλονται και να ενοχλούνται.  (Σας θέλω δυνατούς απέναντί του!)   


Δίδυμος
Υπάρχει πιο άμεσο και ετοιμόλογο ζώδιο από αυτό του Διδύμου; Ο Δίδυμος όχι μόνο πιάνει εύκολα τα αστεία των άλλων, αλλά προσθέτει στην ήδη υπάρχουσα ιστορία δικά του στοιχεία και τα εξελίσσει με έναν ευχάριστο και ξεκαρδιστικό τρόπο. Ακόμη, θυμάται συχνά ανέκδοτα και αστεία περιστατικά, τα οποία του αρέσει να τα περιγράφει με τις ώρες στους φίλους του, με αποτέλεσμα να γίνεται το κεντρικό πρόσωπο ολόκληρης της παρέας. Βέβαια, δε θα διστάσει ακόμη και να κοροϊδέψει (με την καλή την έννοια, πάντα!) κάποιον άλλο, είτε αυτός παρίσταται είτε όχι, μόνο και μόνο γιατί του κεντρίζει το ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει εύκολη λεία για σχόλια και για ατάκες. (Και θα επαναλάβω, όλα γίνονται καλοπροαίρετα).


Καρκίνος
Ο Καρκίνος δε θα γίνει ποτέ ο καλαμπουρτζής και το πειραχτήρι της παρέας. Θα είναι πάντα σοβαρός και μετρημένος και θα πετάει ατάκες, σε ανύποπτες φάσεις, για να «ψαρώσει» τους γύρω του, δείχνοντας πως δεν είναι αυτό που φαίνεται. Του αρέσει να είναι η ήρεμη δύναμη και να «φοράει» την αστεία φάτσα του, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τι πραγματικά κρύβεται από πίσω. Γελάει με την έκφραση που παίρνουν οι άλλοι όταν εκείνος αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Μερικές φορές, δεν χρειάζεται καν να μιλήσει. Απλώς, κάνει γκριμάτσες και εκπλήσσει με ευχάριστο τρόπο τους γύρω του. Επίσης, τολμάει να αυτοσαρκαστεί και οι ιστορίες του αναφέρονται, στην πλειονότητά τους, σε δικές του γκάφες και όχι σε αστείες καταστάσεις κάποιων άλλων. (Με τον Καρκίνο δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα). 


Λέων
Σ’ αυτό το ζώδιο αρέσει να βολιδοσκοπεί πρώτα μία κατάσταση, να ζυγίζει τους ανθρώπους που έχει απέναντί του και έπειτα, να πετάει ατάκες ή να βγάζει λογύδρια σε έναν υπερβολικό και παραφουσκωμένο τόνο. Μη σας τρομάζει! Είναι τόσο αστείο αυτό που κάνει! Ο Λέων είναι γεννημένος για να είναι στο επίκεντρο μιας κατάστασης και να τραβάει την προσοχή των άλλων. Έτσι, τα αστεία του είναι πάντα τόσο δοκιμασμένα και πετυχημένα, που θέλεις να ακούσεις κι άλλα! Στην περίπτωση, δε, που αντιλαμβάνεται πως έχει ήδη φτιάξει κοινό που τον κοιτάει και κρέμεται από τα χείλη του, εκεί είναι που δε θα βάλει ποτέ γλώσσα μέσα του και δε θα μείνει άντερο σε κανέναν! Αντλεί ικανοποίηση όταν βλέπει τους άλλους να περνάνε καλά μαζί του. (Χρειάζεστε λιονταρίσιο στομάχι δίπλα στους Λέοντες).


Παρθένος
   
Το χιούμορ του Παρθένου συγκεντρώνεται στην κριτική και στο πνεύμα του. Είναι και αυτό ένα αρκετά παρατηρητικό ζώδιο, που του αρέσει να κάνει παραπονάκια, ναζάκια και αστειάκια σε άλλους για να τους πειράξει και να τους ταρακουνήσει. Συνήθως, παίρνει ένα κατσουφιασμένο, παιχνιδιάρικο ύφος που φέρνει γέλιο και δημιουργεί αστεία μέσα από ιστορίες για τις ζωές άλλων. Να σημειώσω, βέβαια, πως μέσα στα αστεία αυτά είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποια εσωτερικά σχόλια και υπονοούμενα, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαν να ειπωθούν και να διατυπωθούν τόσο άνετα και εύκολα. Όπως και να ’χει, ο Παρθένος αρέσκεται σ’ αυτό και μπορεί να το τονίζει γιατί το βρίσκει διασκεδαστικό και άκρως επικοινωνιακό! (Ελπίζω το ίδιο να πιστεύουν και οι υπόλοιποι).


Ζυγός
Ο Ζυγός αγαπάει το σαρκασμό. Χρησιμοποιεί το μυαλό του για να δημιουργήσει αστεία και να στολίσει τις ιστορίες του με χιουμοριστικά στοιχεία. Θα θυμηθεί πράγματα από το παρελθόν για να ενισχύσει τη γνώμη μου με κωμικό τρόπο και δε θα διστάσει να ειρωνευτεί για να «κόψει» αντιδράσεις. Επιπλέον, αν αισθανθεί πως μία κανονική του ιστορία δεν εξελίσσεται όπως την περίμενε και πως το κοινό του χάνει το ενδιαφέρον του, το ρίχνει στην πλάκα και δε σταματά μέχρι να ξανααισθανθεί τη σιγουριά να συνεχίσει από εκεί που έμεινε. (Έτσι, δηλαδή και ο Ζυγός νιώσει αμηχανία και ανασφάλεια όταν μιλάει σε κόσμο και δε λάβει την αποδοχή που περίμενε, είναι έτοιμος να κερδίσει έδαφος και να σπάσει τον πάγο με τον κλασικό και αποτελεσματικό τρόπο που λέγεται…χιούμορ). 


Σκορπιός
Έλεγα για το Ζυγό, αλλά ο Σκορπιός σπάει κόκκαλα με το σαρκασμό του! Σχόλια από δω, σχόλια από κει, ατάκες, μπηχτές και άλλα τέτοια περιλαμβάνει μία χαριτωμένη συζήτηση με το Σκορπιό. Δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω και θα τολμήσει να ειρωνευτεί πάνω από μία φορά για να υπερασπιστεί τη θέση και την άποψή του. Όλα αυτά δεν τα κάνει από κακία, αλλά με αστείο και έξυπνο τρόπο. Δημιουργεί πρώτα ένα χιουμοριστικό κλίμα, βασισμένο στο σαρκασμό και έπειτα, αναπτύσσει τα πιστεύω του με συγκρατημένη επιθετικότητα και σταθερή ετοιμότητα σε οποιαδήποτε απάντηση που θα λάβει από την παρέα ή το συνομιλητή του. Ο δυνατός του χαρακτήρας τον κάνει ορμητικό, με αποτέλεσμα το χιούμορ του να σπάει κόκκαλα. (Εδώ είναι λίγο πιο άγρια τα πράγματα κι ας είναι χιουμοριστικά). 


Τοξότης
       
Αχ… πόσο θετικό ζώδιο που είναι ο Τοξότης. Πιστεύει πως όλα στη ζωή μπορεί να γίνουν χιουμοριστικά και να πάρουν με πιο εύθυμη μορφή. Πετάει στα σύννεφα και δεν του αρέσει να τον προσγειώνουν απότομα. Δεν είναι πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, απλώς επιλέγει να βλέπει τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Ακόμη, το χιούμορ του είναι ένα μείγμα σαρκασμού, υπερβολής, αλλά και έντονης παρατηρητικότητας απέναντι στους άλλους και τις καταστάσεις. Τα έχει όλα, δηλαδή, και προσαρμόζεται στην κάθε περίπτωση. Σπάει πλάκα με την ψυχή του και θέλει να βλέπει παντού χαμόγελα και ευτυχία! (Τώρα αν το πετυχαίνει αυτό, είναι μία άλλη ιστορία).  


Αιγόκερως
Σιγή ιχθύος αν και Αιγόκερως! Δύσκολα θα του πάρετε χαμόγελο, ειδικά αν τον έχετε πρωτογνωρίσει. Αυτό το ζώδιο μπορεί να κρατήσει την ίδια ανέκφραστη φάτσα για αρκετή ώρα, προτού ξεσπάσει σε γέλια. Δε συμμετέχει στα αστεία από την αρχή, καθώς επιθυμεί να βολιδοσκοπήσει πρώτα την κατάσταση, να νιώσει άνετα με την παρέα και έπειτα, να φανερώσει τον πραγματικό εαυτό του. Το χιούμορ του φαίνεται εξελικτικό· μεγαλώνει με το χρόνο και εντείνεται αναλόγως τη διάθεσή του. Ακόμη, δε θα φοβηθεί να βάλει και τον εαυτό του στο παιχνίδι και να αυτοσαρκαστεί, ειδικά αν βλέπει πως το χιούμορ του ταιριάζει με αυτό των υπολοίπων. (Δώστε του λίγο χρόνο και θα περάσετε πολύ, μα πολύ ωραία μαζί του).


Υδροχόος
Ο Υδροχόος είναι πηγαία αστείος και ευχάριστος. Έχει εξαιρετικό χιούμορ και όλα του βγαίνουν τόσο φυσικά. Δεν προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι, απλώς, αφήνεται σε μία παρέα και την κάνει να γελάει με λεπτό και διακριτικό χιούμορ. Όποτε έχει όρεξη μπορεί να κάνει τους άλλους να σπαρταράνε από τα γέλια, αλλιώς κάθεται αναπαυτικά στη θέση του και γελάει με την ψυχή του με τις ατάκες των άλλων. (Αν έχετε έναν Υδροχόο δίπλα σας, μην ανησυχείτε για τίποτα. Θα περάσετε τόσο ωραία δίπλα του, καθώς με την άνεση και τη χάρη που τον διακατέχει, δημιουργεί πάντα μία χαρούμενη και γαλήνια ατμόσφαιρα).


Ιχθύς
Αυτό το ζώδιο περιπλέκει λίγο τα πράγματα σχετικά με το χιούμορ. Ενώ θέλει να κάνει τους άλλους να γελάνε, μερικές φορές το παρακάνει. Μπορεί να ξεκινήσει να πει μία ιστορία με χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο τρόπο και να καταλήξει να υπερβάλλει τόσο πολύ για να βγάλει γέλιο, που η όλη προσπάθειά του καταντάει κουραστική και ενοχλητική. Είναι σαν να τραβάει τις ιστορίες από τα μαλλιά μόνο και μόνο για να κερδίσει το γέλιο και την προσοχή των άλλων και όχι γιατί νοιάζεται να μοιραστεί κάτι αστείο με τους φίλους του. (Όταν, λοιπόν, αρχίσει να τα παραφουσκώνει, πεταχτείτε και συμμετάσχετε και σεις στην ιστορία του, για να δώσετε έτσι μία πιο ήπια μορφή στο χιούμορ και στα αστεία του Ιχθύ).   

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  
   Newsletter