astropedia.gr

Ο 10ος οίκος στην συναστρία

Ο 10ος οίκος στην συναστρία
Ο 10ος οίκος σηματοδοτεί την καριέρα, τους μελλοντικούς στόχους και την κοινωνική θέση του ατόμου. Σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο που δείχνει την προσωπική μας ταυτότητα, ο δέκατος οίκος ή MC,αναφέρεται στην κοινωνική προβολή και ορίζει τη θέση μας στην κοινωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν συμβαίνει ένας γάμος υπάρχουν πολλές και σημαντικές διελεύσεις ή πρόοδοι προς/από τον δέκατο οίκο καθώς ο γάμος είναι μια δημόσια δήλωση που αλλάζει την κοινωνική μας κατάσταση. Η επιτυχία ή η αποτυχία ενός γάμου έχει σίγουρα επιπτώσεις και στη δημόσια ζωή μας.

Έτσι λοιπόν στη συναστρία, πλανήτες σε αυτόν τον οίκο είναι πολύ σημαντικοί και δηλώνουν μια ισχυρή σύνδεση ή όχι των ατόμων με βάση την κοινωνική τους κατάσταση και δείχνουν ότι αυτή η σχέση θα επηρεάσει την κοινωνική τους θέση για καλύτερα ή χειρότερα. Σηματοδοτούν κατά πόσο θα έχουν κοινό μέλλον μαζί τα δύο άτομα και πώς παρουσιάζονται μαζί στον κοινωνικό τους περίγυρο. Επίσης δείχνει αν δίνει ο ένας στον άλλον κίνητρα για την εκπλήρωση των επαγγελματικών στόχων τους.

Διάβασε παρακάτω την επιρροή του
κάθε πλανήτη στον 10ο οίκο στη συναστρία


Ο Ήλιος στον 10ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ήλιος σου πέφτει στον10ο οίκο του συντρόφου σου, ο σύντροφός σου μπορεί να σε βλέπει ως ένα άτομο που του ασκείς εξουσία. Έτσι, αν προσπαθείς να κυριαρχήσεις και να επιβληθείς πάνω του, θα νιώθει πίεση και αγανάκτηση. Έχεις την τάση να δείχνεις μεγάλο ενδιαφέρον για την καριέρα του συντρόφου σου και τον ενθαρρύνεις στην επιτυχία. Σε θεωρεί άτομο που του ασκείς μεγάλη επιρροή στην κοινωνική θέση του καθώς έχεις την προθυμία να τον ανεβάσεις κοινωνικά κι αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να συμβάλεις θετικά στη σταθεροποίηση της σχέσης σας αλλά και στη σχέση του συντρόφου σου με τον ευρύτερο κόσμο. Θα βελτιώσεις την καριέρα του και θα ελαφρύνεις το βάρος των υποχρεώσεών του, βοηθώντας τον να ξεπεράσει κάποιους φόβους και περιορισμούς. Σε αυτήν τη σχέση και οι δύο μαζί έχετε την επιθυμία να πετύχετε και να δημιουργήσετε στη ζωή. Μπορεί μαζί να έχετε δημόσια αναγνώριση και μια καλή κοινωνική θέση. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική οικοθεσία και δείχνει ότι ο ένας θα επηρεάσει την καριέρα και τις φιλοδοξίες του άλλου.

Η Σελήνη στον 10ο οίκο στη συναστρία

Όταν η Σελήνη σου πέφτει στον10οοίκο του συντρόφου σου,θαυμάζεις το σύντροφό σου και τον βλέπεις ως κάποιον που μπορεί να σου προσφέρει έντονα συναισθήματα και να σε βοηθήσει στις προκλήσεις της ζωής. Σε αντάλλαγμα από την πλευρά σου βοηθάς το σύντροφό σου στην επίτευξη των στόχων της σταδιοδρομίας του και τη βελτίωση της κοινωνικής του θέσης. Αισθάνεσαι υπερήφανος όταν σας βλέπει ο κόσμος μαζί και κάνεις το σύντροφό σου να νιώθει πιο ασφαλής και σίγουρος μαζί σου. Μπορεί να τον προωθήσεις με κάποιο τρόπο, συνήθως μιλώντας για τα επιτεύγματα του συντρόφου σου στους άλλους, και φέρνοντάς τον σε επαφή με σημαίνοντα πρόσωπα. Ίσως του παρέχεις ένα σπίτι ή να έχετε κοινό οικογενειακό υπόβαθρο ή η σχέση με τους γονείς του ενός εκ των δυο σας να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη σχέση. Αυτή είναι ένα ευεργετική οικοθεσία καθώς δείχνει εκτίμηση, συναισθήματα και αμοιβαίο σεβασμό.

Ο Ερμής στον 10ο οίκο στη συναστρία
Ότανο Ερμής σου πέφτει στον 10ο οίκο του συντρόφου σου, δείχνεις ένα έντονο ενδιαφέρον να συζητάς για την καριέρα του συντρόφου σου και τον ενθαρρύνεις να σκέφτεται τις φιλοδοξίες του και τη βελτίωση της κοινωνικής θέσης του. Τον παροτρύνεις με τις ιδέες σου να κάνει πρακτικά σχέδια για να πάει μπροστά στη ζωή. Μεγάλο μέρος των συνομιλιών σας θα περιστρέφεται γύρω από ταεπαγγελματικά έργα του συντρόφου σου και υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστείτε μαζί. Οι σοβαρές σκέψεις σου και οι ιδέες σου ασκούν μεγάλη επιρροή στη ζωή του συντρόφου σου. Έχεις χρήσιμες και πρακτικές ιδέες για να στηρίξεις τις προσπάθειες του συντρόφου σου στην καριέρα του, για να είναι πιο αποτελεσματικός και να αποκτήσει κύρος και χρήματα. Από την πλευρά του, ο σύντροφός σου μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις δημόσια αναγνώριση και υποστηρίζει τις ιδέες και τα σχέδιά σου. Σε γενικές γραμμές, είναι μια καλή οικοθεσία, ειδικά αν έχετε μαζί επαγγελματική συνεργασία.

Η Αφροδίτη στον 10ο οίκο στη συναστρία

Όταν η Αφροδίτη σου πέφτει στον 10ο οίκο του συντρόφου σου, ενδιαφέρεσαι για την καριέρα του συντρόφου σου και τη δημόσια φήμη του ενώ αυτός από την πλευρά του εστιάζεται στην αγάπη σου και στην επιθυμία σου να υποστηρίξεις τις φιλοδοξίες και την πρόοδο του συντρόφου σου για την οικοδόμηση μιας σταθερής σχέσης. Ο σύντροφός σου είναι ερωτευμένος μαζί σου καθώς νιώθει γοητευμένος από την παρουσία σου όταν είστε μαζί στον ευρύτερο κόσμο. Εσύ του προσφέρεις σημαντικές συμβουλές και καθοδήγηση που είναι ιδιαίτερα επωφελείς για την καριέρα του. Με αυτήν την οικοθεσία υπάρχει η τάση να σκέφτεστε και οι δυο σας περισσότερο το πώς βλέπει ο έξω κόσμος τη σχέση σας παρά το τι νιώθετε ο ένας για τον άλλον. Συνήθως όταν είστε μαζί κάνετε καλή εντύπωση στους άλλους και εκφράζετε τα συναισθήματά σας δημόσια. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και εκτίμηση του ενός προς τον άλλον, και ίσως συναντηθήκατεστην εργασία σας.

Ο Άρης στον 10ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Άρης σου πέφτει στον 10ο οίκο του συντρόφου σου, βοηθάς το σύντροφό σου στο να θέσει νέους στόχους στην καριέρα του και να δράσει για την εξέλιξη της  σταδιοδρομίας του. Τον υποκινείς και του δίνεις τα κίνητρα να δραστηριοποιηθεί για να βελτιώσει την κοινωνική του θέση. Από την πλευρά του ο σύντροφός σου θα εκτιμήσει τις ενέργειές σου και θαυμάζει τη δυναμικότητά σου, το θάρρος σου και την τόλμη σου στη ζωή. Η οικοθεσία αυτή υποδηλώνει ότι έχετε ισχυρή επίδραση ο ένας στις επαγγελματικές υποθέσεις του άλλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για μια υψηλότερη επαγγελματική θέση ή επαγγελματικές τιμές και βραβεία.Αυτή η οικοθεσία δείχνει μια ισχυρή επιθυμία να είστε δημόσια μαζί, ίσως και οι δύο έχετε παρόμοιους στόχους στη σταδιοδρομία σας ή παρουσιάζεστε στην κοινωνία με τον ίδιο τρόπο. Δηλώνει επίσης έναν πραγματικά αμοιβαίο σεβασμό τουενός προς τον άλλο, κι αν και άλλες όψεις το επιτρέπουν, την επιθυμία να κάνετε κάτι μαζί δημοσίως.

Ο Δίας στον 10ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Δίας σου πέφτει στον10ο οίκο του συντρόφου σου, βοηθάς το σύντροφό σου να ενισχύσει τη φήμη του και την καριέρα του και να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση. Από την πλευρά του ο σύντροφός σου σε θαυμάζει για την προσφορά και τη γενναιοδωρία σου αλλά και την επιθυμία σου να τον βοηθήσεις στην καριέρα του. Νιώθεις περηφάνια όταν παρουσιάζεστε μαζί δημοσίως και υπάρχει μεγάλη έλξη μεταξύ σας, ίσως λίγο επιφανειακή, ίσως πιο βαθιά αν υπάρχουν κι άλλες όψεις που το υποστηρίζουν. Ο σύντροφός σου θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της σχέσης μαζί σου καθώς θα κερδίσει το σεβασμό, τον έπαινο και το θαυμασμό στη σταδιοδρομία του. Μαζί θα έχετε μεγάλη επιτυχία και δείχνετε στον έξω κόσμο ότι είστε πολύ καλά ως ζευγάρι. Ο αμοιβαίος σεβασμός και θαυμασμός του ενός προς τον άλλον είναι ορατοί στον κοινωνικό σας περίγυρο.Αυτή η οικοθεσίαδείχνει ότι θα έχετε αμοιβαία οφέλη μαζί.

Ο Κρόνος στον 10ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Κρόνος σου πέφτει στον 10ο οίκο του συντρόφου σου, λαμβάνεις σεβασμό και εκτίμηση από το σύντροφό σου καθώς μπορείς να τον βοηθήσεις να ανέβει κοινωνικά και επαγγελματικά. Από τη θετική πλευρά, τον παροτρύνεις να δίνει  μεγαλύτερη προσοχή στο πώς παρουσιάζεται στους άλλους, καθώς και ιδιαίτερη σημασία στο να αποκτήσει θετική φήμη και να είναι πιο προσεκτικός, συνετός, πρακτικός και εργατικός στην εργασία του. Αν ο Κρόνος σου δέχεται δυσαρμονικές όψεις, μπορεί να καταστείλεις τις φιλοδοξίες του συντρόφου σου ή ακόμα και να σε θεωρεί ως άτομο που δεν έχεις ηθικές αρχές ή δεν είσαι συνεπής και υπεύθυνος. Σε βλέπει ως ένα αυταρχικό άτομο που έχει μια πατρική συμπεριφορά που θέλει να του επιβληθεί και να κυριαρχήσει στη ζωή του. Μπορεί επίσης να έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει επαγγελματικός ανταγωνισμός μεταξύ σας  πράγμα το οποίο οδηγεί στην καταπίεση, την αγανάκτηση ή σε έναν αγώνα για την εξουσία.

Ο Ουρανός στον 10ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ουρανός σου πέφτει στον10ο οίκο του συντρόφου σου, έχεις πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες για το πώς ο σύντροφός σου θα ανέβει ψηλά στην καριέρα του. Ενισχύεις την επιθυμία του συντρόφου σου για καινοτομία και ανεξαρτησία στη ζωή του και τον ενθαρρύνεις να κάνει ριψοκίνδυνες κινήσεις ή να πάρει ξαφνικές αποφάσεις στην εργασία του. Τον επηρεάζεις να χρησιμοποιήσει εξελιγμένες μεθόδους στην σταδιοδρομία του και να υιοθετήσει μια πιο φιλελεύθερη και προοδευτική στάση στην εργασία του. Ίσως γίνεις υπαίτιος ξαφνικών αλλαγών στην εργασία του ή να μεταβάλεις την κοινωνική του θέση. Από την πλευρά του ο σύντροφός σου κάνει πρακτική εφαρμογή των διορατικών και καινοτόμων ιδεών σου ή φέρνει στο προσκήνιο αυτά τα ταλέντα σου. Αν ο Ουρανός σου δέχεται καλές όψεις, μοιράζεστε ένα κοινό ενδιαφέρον για επαγγελματικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά θα διαφωνείτε σε αυτά τα θέματα. Μπορεί να παροτρύνετε ο ένας τον άλλον σε παρορμητικές ενέργειες που επηρεάζουν δυσμενώς τη φήμη σας.

Ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Ποσειδώνας σου πέφτει στον 10ο οίκο του συντρόφου σου, εμπνέεις το σύντροφό σου να κάνει μεγάλα όνειρα στην καριέρα του τα οποία εκείνος από την πλευρά του τα βλέπει εξωπραγματικά. Υπάρχει πιθανότητα να βάζεις το σύντροφό σου σε ένα βάθρο και να τον εξιδανικεύεις, για καλύτερα ή χειρότερα. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχεις καλές προθέσεις, είναι σημαντικό ο σύντροφός σου να σκέφτεται σε βάθος τα μελλοντικά του σχέδια και να μην επηρεάζεται από σένα. Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται καλές όψεις μπορεί να βοηθήσεις το σύντροφό σου να προωθήσει την καριέρα του μέσω των διαισθητικώνικανοτήτων σου και της φαντασίας σου, ιδίως σε τομείς που σχετίζονται με την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται άσχημες όψεις θα μπορούσε να υπάρξει εξαπάτηση σε επαγγελματικά ζητήματα ή ενδεχόμενο σκάνδαλο που επηρεάζει την καριέρα του και τη δημόσια φήμη του. Επίσης, μπορεί να του δημιουργείς σύγχυση στις επαγγελματικές του υποθέσεις.

Ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Πλούτωνάς σου πέφτει στον 10ο οίκο του συντρόφου σου, δείχνεις ένα βαθύ και έντονο ενδιαφέρον για τη δημόσια προβολή και τη σταδιοδρομία του συντρόφου σου. Του προτείνεις δυναμικούς τρόπους για να υλοποιήσει τους μακροπροθέσμους στόχους του και ενδιαφέρεσαι έντονα για την καριέρα του επεμβαίνοντας στις επαγγελματικές του δραστηριότητες και υποθέσεις. Αν ο Πλούτωνάς σου δέχεται άσχημες όψεις θα μπορούσε να υπάρξει μια πάλη για την εξουσία ή την επαγγελματική υπεροχή. Θα θελήσεις πιθανώς να τον χειραγωγήσεις ή στην χειρότερη περίπτωση, να καταστείλεις τις επιθυμίες του στην καριέρα του ή να τον απομονώσεις από τον κοινωνικό του περίγυρο. Μπορεί επίσης να προσπαθήσεις να ελέγξεις την καριέρα του και τις αποφάσεις που παίρνει. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί με κάποιο τρόπο να καταστρέψεις ή να βλάψεις τη φήμη του, τη δημόσια εικόνα του και τη σταδιοδρομία του.Newsletter