astropedia.gr

Ο 1ος οίκος στην συναστρία

Ο 1ος οίκος στην συναστρία
O 1ος οίκος ή Ωροσκόπος σηματοδοτεί την προσωπικότητα ενός ατόμου και στη μελέτη της συναστρίας κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Οποιοσδήποτε πλανήτης του συντρόφου μας βρεθεί σε αυτόν τον οίκο, δίνει μια ώθηση στο εγώ μας ανάλογα με τη φύση του πλανήτη. Όσο πιο κοντά βρίσκεται προς την ακμή του οίκου, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το αποτέλεσμα. Ο πρώτος οίκος αντιπροσωπεύει τον τρόπο της έκφρασής μας, την εικόνα του εαυτού μας και πώς φαινόμαστε στον έξω κόσμο. Ως εκ τούτου, θα προβάλουμε καλύτερα τον εαυτό μας αν ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη ή ο Δίας του συντρόφου μας πέφτει στον πρώτο οίκο μας. Με έναν ευεργέτη πλανήτη του συντρόφου μας, νιώθουμε πιο δυνατοί και πιο ζωντανοί όταν είμαστε μαζί του καθώς ενισχύει την αξία μας και την αυτοπεποίθησή μας.

Διάβασε παρακάτω την επιρροή του κάθε
πλανήτη στον 1ο οίκο στη συναστρία


Ο Ήλιος στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ήλιος σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, ο σύντροφός σου σε βλέπει ως ένα πολύ ενδιαφέρον και άκρως ελκυστικό άτομο. Μπορείς να ασκήσεις μεγάλη δύναμη και επιρροή στην αυτοεκτίμηση του συντρόφου σου και τη δημιουργικότητά του, και έχεις τη δυνατότητα να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή του. Δίνεις έμφαση στις καλύτερες ποιότητες του χαρακτήρα του και τις ικανότητές του και αυτό ενδυναμώνει τη σχέση σας. Ο σύντροφός σου έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς σε μια σχέση. Αισθάνεσαι περήφανος για το σύντροφό σου ο οποίος σε ανεβάζει, σε επαινεί και σε προβάλλει. Και μόνο η παρουσία του σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ενεργητικός και ζωντανός, νιώθεις ότι μαζί μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο! Μπορεί επίσης να νιώσεις περισσότερη ή λιγότερη εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου και τη σχέση σας, ανάλογα με τις απόψεις του συντρόφου σου για τη σχέση σας.

Η Σελήνη στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν η Σελήνη σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, ο σύντροφός σου βλέπει τη σχέση σας πιο συναισθηματικά και νιώθει να του παρέχεις ασφάλεια και ζεστασιά. Ο σύντροφός σου έλκεται από τις ευαισθησίες σου, την οικογένειά σου ή τον τρόπο ζωής σου και αισθάνεται πολύ άνετα μαζί σου. Έχετε κοινά ενδιαφέροντα και τον βοηθάς να εκφράσει την προσωπικότητά του. Νιώθεις τις διαθέσεις του και προσπαθείς να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του. Μια στενή συναισθηματική σχέση δημιουργείται από αυτή την οικοθεσία και είναι μια ισχυρή ένδειξη έντονης ερωτικής έλξης. Η οικογένεια ή ακόμα και η ακίνητη περιουσία θα είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στη σχέση σας. Αυτή η οικοθεσία δείχνει ότι υπάρχουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ σας και ίσως νιώθετε την ανάγκη και οι δυο σας να κάνετε μαζί οικογένεια. Μπορεί να θυμίζει ο ένας στον άλλον την ανατροφή από την οικογένειά του και την παιδική του ηλικία.

Ο Ερμής στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ερμής σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, έχεις καλή επικοινωνία μαζί του καθώς μιλάτε μεταξύ σας πολύ ανοικτά και με ειλικρίνεια. Μπορεί μέσα από τις συζητήσεις σας να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον επηρεάζεις με τις ιδέες και τις απόψεις σου. Είσαι πάντα πρόθυμος να συζητήσεις μαζί του και αυτός θα εκτιμήσει τις ιδέες σου. Του παρέχεις ιδέες για να βελτιώσει τον εαυτό του ή αντίθετα, αν ο Ερμής δέχεται αρνητικές όψεις, τον αποτρέπεις στο να εκφράσει άνετα την προσωπικότητά του. Ο σύντροφός σου μπορεί να σε ενθαρρύνει να κάνεις τις ιδέες σου πράξη και θα σου δώσει την ενέργεια και την υποστήριξή του. Η γνώμη σου καθορίζει και επηρεάζει την προσωπική εικόνα του συντρόφου σου. Γενικά, δίνεις στο σύντροφό σου ιδέες σχετικά με τον τρόπο δράσης του και νοιάζεσαι γι’ αυτόν.

Η Αφροδίτη στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν η Αφροδίτη σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, ο σύντροφός σου σε  θεωρεί όμορφο και γοητευτικό και η αγάπη σου τον κάνει να νιώθει πιο ελκυστικός όταν είστε μαζί. Προσελκύεις την προσοχή του και ο σύντροφός σου χτίζει στόχους γύρω από τη σχέση σας. Κάνεις οτιδήποτε για να τον ευχαριστήσεις και σου αρέσει ο τρόπος που εκδηλώνει την αγάπη του. Νιώθεις ότι ταυτίζεστε συναισθηματικά και τον βοηθάς να βελτιώσει τον εαυτό του και να αναπτύξει καλύτερο τρόπο έκφρασης. Από την πλευρά του, ο σύντροφός σου μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, να κοινωνικοποιηθείς ή ακόμα και να θέσει στο προσκήνιο τη δημιουργικότητά σου και τα καλλιτεχνικά ταλέντα σου. Μπορεί επίσης να έχεις εσύ την οικονομική ευθύνη του συντρόφου σου. Αυτή είναι μια πολύ καλή οικοθεσία σε μια ερωτική σχέση ή αν εργάζεστε μαζί σε ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα. Η έντονη ερωτική έλξη μεταξύ σας θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε γάμο.

Ο Άρης στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Άρης σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, είσαι άμεσος και παρορμητικός στη συμπεριφορά σου στη σχέση σας και ο σύντροφός σου μπορεί να εκνευρίζεται εύκολα με τη στάση σου καθώς σε θεωρεί κατηγορηματικό και εγωκεντρικό, και ένα άτομο που επιθυμεί την ελευθερία του και ενδιαφέρεται να ικανοποιήσει τις προσωπικές του ανάγκες. Ασκείς μια έντονη επίδραση στην προσωπικότητα του συντρόφου σου και τον παρακινείς σε δράση. Αν αυτή η σχέση θα είναι εποικοδομητική ή όχι, θα εξαρτηθεί από την ωριμότητα και των δυο σας, καθώς επίσης και τις όψεις του Άρη στο γενέθλιο Ωροσκόπιό σου. Μερικές φορές μπορεί να ανταγωνίζεστε μεταξύ σας ή αντίθετα να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο στις φιλοδοξίες του. Αυτή η οικοθεσία υποδεικνύει έντονη ερωτική χημεία και   σεξουαλική έλξη μεταξύ σας.

Ο Δίας στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Δίας σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, κάνεις το σύντροφό σου  χαρούμενο και αισιόδοξο, η συμπεριφορά του σε κάνει να έχεις επεκτατική διάθεση και του χαρίζεις γενναιοδωρία, ενθάρρυνση και βοήθεια. Και στους δυο σας αρέσει να βγαίνετε έξω και να διασκεδάζετε μαζί. Έχεις την τάση να υπερβάλλεις για τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά σου, προκειμένου να κάνεις καλή εντύπωση σε αυτόν. Εσείς οι δύο μπορεί να κάνετε μαζί πολλά ταξίδια και απολαμβάνετε τις περιπέτειες και τη γνώση. Έχεις μια θετική, ευεργετική επίδραση στον τρόπο έκφρασης του συντρόφου σου και του αφυπνίζεις το ενδιαφέρον του για πνευματική βελτίωση και γνώση. Τον βοηθάς να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να έχει μια πιο θετική άποψη για τη ζωή. Μπορεί επίσης να τον βοηθήσεις να αποκτήσει περισσότερη κοινωνική ζωή και να θέσει τους εκπαιδευτικούς και φιλοσοφικούς  στόχους του σε δράση. Γενικά, του αυξάνεις τη ζωτικότητα και έχεις μια θετική, επίδραση στη ζωή του.

Ο Κρόνος στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Κρόνος σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, αισθάνεσαι μια έντονη αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης για το σύντροφό σου, και επίσης παίρνετε και οι δυο σας τη σχέση σας πολύ σοβαρά. Χρειάζεται να συγκρατήσεις την τάση σου να παρεμβαίνεις στους στόχους του συντρόφου σου και να αποφύγεις τη σκληρότητα και την κριτική, καθώς μπορεί να αποδειχθούν πολύ επιζήμιες για τη σχέση σας. Ο σύντροφός σου θεωρεί ότι οι υπερβολικές ανησυχίες σου για τη σχέση σας τον περιορίζουν και τον καταπιέζουν. Αν ο Κρόνος σου δέχεται αρνητικές όψεις, συγκρατείς και περιορίζεις την αυθόρμητη έκφραση του συντρόφου σου, γίνεσαι καταπιεστικός απέναντί του και αναστέλλεις την προσωπική του έκφραση και την ανάπτυξη καθώς πιστεύεις ότι είναι παρορμητικός, ανώριμος και εγωκεντρικός. Αλλά αν ο Κρόνος σου δέχεται καλές όψεις, τον βοηθάς να γίνει πιο σοβαρός και να είναι πιο υπεύθυνος στη ζωή. Τον ωθείς να έχει περισσότερη οργάνωση και μεγαλύτερη προνοητικότητα στον προγραμματισμό των ενεργειών του.

Ο Ουρανός στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ουρανός σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, θα τονώσεις την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητα του συντρόφου σου. Ο σύντροφός σου αισθάνεται ελεύθερος μαζί σου, γίνεται πιο αυθόρμητος και ενθουσιώδης όταν είστε μαζί. Κάνεις οτιδήποτε για να μην υπάρξει ρουτίνα και πλήξη στη σχέση σας, πειραματίζεσαι με νέα πράγματα και έχεις καινοτόμες ιδέες για να μην πλήξετε και οι δυο σας στη σχέση σας. Παρακινείς το σύντροφό σου να δοκιμάσετε μαζί νέες συναρπαστικές εμπειρίες και τον ωθείς να αναδείξει τις ανθρωπιστικές τάσεις του. Αυτή η οικοθεσία υποδηλώνει μια συναρπαστική και ασυνήθιστη σχέση η οποία είναι έξω από τους κανόνες και τα συνηθισμένα. Ενθαρρύνει την επιθυμία για προσωπική ελευθερία, περιπέτεια και συνήθως αποτρέπει τον γάμο. Είναι σημαντικό να σέβεστε ο ένας την ελεύθερη βούληση του άλλου και να αποφύγετε να κυριαρχείτε ο ένας στον άλλον.

Ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ποσειδώνας σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, φέρνεις στην επιφάνεια τη ρομαντική, ευφάνταστη, διαισθητική και ιδεαλιστική πλευρά της προσωπικότητας του συντρόφου σου. Ο σύντροφός σου απολαμβάνει να μοιράζεται τις φαντασιώσεις του μαζί σου, αλλά και οι δυο σας είστε επιρρεπείς στην εξαπάτηση, επειδή βλέπετε τα πράγματα όπως θέλετε να είναι και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται αρνητικές όψεις θα έχεις αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του συντρόφου σου. Μπορεί ακόμα να τον επηρεάσεις να υιοθετήσει καταστροφικές συνήθειες όπως να γίνει αλκοολικός ή να πάρει ναρκωτικά ή ψυχοφάρμακα. Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται καλές όψεις θα βελτιώσεις πνευματικά το σύντροφό σου, κάνοντάς τον να δει πιο θετικά τη ζωή και εκφράζοντας τις ευφάνταστες και καλλιτεχνικές ικανότητές του. Αυτή η οικοθεσία μπορεί να υποδεικνύει μια έντονη ψυχική σύνδεση μεταξύ σας με έντονη διαίσθηση και τηλεπάθεια μεταξύ σας.

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Πλούτωνας σου πέφτει στον 1ο οίκο του συντρόφου σου, ο σύντροφός σου σε θεωρεί αινιγματικό και μυστηριώδη, πολύ ελκυστικό σεξουαλικά και ότι του ασκείς  έλεγχο στη ζωή του. Και οι δυο σας επιθυμείτε μια πιο οικεία σχέση, θέλετε να γνωριστείτε μεταξύ σας σε βάθος και να μοιραστείτε προσωπικά μυστικά και εμπειρίες. Αν ο Πλούτωνάς σου δέχεται καλές όψεις ωθείς το σύντροφό σου στο να νιώσει για σένα βαθιά συναισθήματα και να έχει μεγαλύτερη επίγνωση του εσώτερου εαυτού του. Εάν όμως ο Πλούτωνάς σου δέχεται αρνητικές όψεις, ο σύντροφός σου  θα δυσανασχετήσει από τις προσπάθειές σου να τον αλλάξεις, από τη ζήλια σου και την κτητκότητά σου. Αν και οι δύο είστε αρκετά εξελιγμένοι, μπορεί να υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για πνευματικές αναζητήσεις. Αυτή η οικοθεσία δείχνει ότι θα έχεις μια βαθιά επίδραση στην ψυχή και τη συνείδηση του συντρόφου σου, για καλό ή για κακό.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: