astropedia.gr

Ο 3ος οίκος στην συναστρία

Ο 3ος οίκος στην συναστρία
Ο τρίτος οίκος είναι ο οίκος της επικοινωνίας και φυσικά όλοι μας γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη σταθερότητα και τη διατήρηση μιας σχέσης. Ο τρίτος οίκος αντιπροσωπεύει επίσης τις αποφάσεις, τις συζητήσεις, τα κουτσομπολιά, τις ειδήσεις, την ανάγνωση, τη γραφή και τον τρόπο που μιλάμε και ακούμε τους άλλους. Ευνοϊκοί πλανήτες σε αυτόν τον οίκο δείχνουν μια εύκολη επικοινωνία που είναι εξαιρετικά επωφελής για κάθε σχέση. Υπάρχουν ζευγάρια με πολλούς πλανήτες στο τρίτο οίκο της συναστρίας τους τα οποία συνήθως μένουν μέχρι αργά το βράδυ ξύπνιοι για να μιλάνε.

Οι ευνοϊκοί αυτοί πλανήτες βοηθούν στον περιορισμό των παρανοήσεων και κατ’ επέκταση των διαφωνιών που οφείλονται στην κακή επικοινωνία. Ο τρίτος οίκος στη συναστρία δημιουργεί χαρά και ενθουσιασμό στη σχέση και είναι ο οίκος των επιπόλαιων φλερτ. Έτσι, αν κάποιος ψάχνει μια σταθερή σχέση, πολλοί πλανήτες σε αυτόν τον οίκο, και ιδιαίτερα κακεργέτες, μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση. Αυτός ο οίκος αντιπροσωπεύει επίσης τα αδέλφια και τους συγγενείς, οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν θετικά ή αρνητικά σε μια σχέση.

Διάβασε παρακάτω την επιρροή του κάθε πλανήτη
στον τρίτο οίκο στη συναστρία

Ο Ήλιος στον 3ο οίκο στη συναστρία

Όταν ο Ήλιος σου πέφτει στον ο οίκο του συντρόφου σου, ο σύντροφός σου έχει την επιθυμία να επικοινωνήσει μαζί σου και να μοιραστεί τις ιδέες του. Σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο σου μιλάει και γενικά η επικοινωνία ρέει ομαλά μεταξύ σας. Δεν ενοχλεί το σύντροφό σου που εσύ κυριαρχείς στη συνομιλία και τις αποφάσεις στη σχέση σας. Διεγείρεις τις νοητικές ικανότητες του συντρόφου σου και μπορείς να τον οδηγήσεις σε νέες ιδέες και τη μάθηση. Μαζί απολαμβάνετε το γράψιμο, την ομιλία, τη συνάντηση νέων ανθρώπων και να κάνετε σύντομα ταξίδια. Μπορεί να κάθεστε μέχρι αργά τη νύχτα και να μιλάτε μαζί για πολλά διαφορετικά θέματα. Κάνεις το σύντροφό σου να νιώθει αποδεκτός για τις ιδέες του και αισθάνεται ότι τον εκτιμάς. Σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο για τα ίδια θέματα και δεν υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ σας, εκτός κι εάν ο Ήλιος σου δέχεται πολλές δυσαρμονικές όψεις. Έχετε παρόμοια πνευματικά ενδιαφέροντα και ισχυρή νοητική σύνδεση μεταξύ σας.

Η Σελήνη στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν η Σελήνη σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, κάνεις το σύντροφό σου να αισθάνεται άνετα και οικεία κατά την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων του. Έχεις την ικανότητα να παρηγορείς το σύντροφό σου μέσα από τα λόγια σου και τον παρακινείς να εκφράσει τις πιο μύχιες ιδέες του. Όταν μιλάτε με το σύντροφό σου, του προκαλείς έντονα συναισθήματα και ο τρόπος που επικοινωνεί σεκάνει να είσαι πιο δεκτικός στην έκφρασητων συναισθημάτων σου μαζί σου. Κατά κάποιο τρόπο σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής και σίγουρος μαζί του μέσα από τα λόγια του. Με τη διορατικότητά σου, του δίνεις ιδέες για διάφορα πράγματα. Και οι δυο σας μπορεί να έχετε μια τηλεπαθητική σύνδεση ο ένας για τον άλλον και συζητώντας νιώθετε έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις. Ανάλογα τις όψεις που δέχεται η Σελήνη σου, μπορεί να τα πάς καλά ή όχι με τα αδέλφια και τους συγγενείς του συντρόφου σου και τους γείτονές του.

Ο Ερμής στον 3ο οίκο στη συναστρία

Ότανο Ερμής σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, στο σύντροφό σου αρέσει να εξερευνάτις ιδέες του μαζί σου. Μπορείνα τον ωθήσεις να προβάλει τις διανοητικές του ικανότητες και την επιθυμία του για γνώση, να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, να συζητήσει και να διαδώσει τις γνώσεις του. Ωθείς το σύντροφό σου στη διασκέδαση και του φέρνεις στην επιφάνεια το χιούμορ και την καλή του διάθεση. Απολαμβάνεις τις συνομιλίες με το σύντροφό σου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Η επικοινωνία σας είναι πιο συχνή, πιο ακριβής και σαφής και νιώθετε ευχάριστα και οι δυο σας όταν μιλάτε και ανταλλάσσετε ιδέες μαζί. Και οι δυο σας νιώθετε πιο ζωντανοί διανοητικά όταν είστε μαζί, επικοινωνείτε ελεύθερα και οι συζητήσεις παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη σχέση σας. Αυτή η οικοθεσία μπορεί πραγματικά να δυναμώσει την επικοινωνία και δείχνει ότι μπορεί μαζί να κάνετε πολλά σύντομα ταξίδια.

Η Αφροδίτη στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν η Αφροδίτη σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, η επικοινωνία μεταξύ σας είναι εξαιρετικά ρομαντική και ως επί το πλείστον διπλωματική. Αγαπάς και εκτιμάς το σύντροφό σου για το μυαλό του και τις ιδέες του, και αυτό είναι κάτι που το βλέπει ο σύντροφός σου και θέλει να το ανταποδώσει. Ο σύντροφός σου απολαμβάνει να συζητά μαζί σου και νιώθει ευχάριστα και αρμονικά με την παρέα σου καθώς έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα να συζητήσετε. Τον προτρέπεις να κάνει τις συνομιλίες σας πολύ ενδιαφέρουσες και στις ερωτήσεις σου, σου απαντάει με ευγένεια και ηρεμία. Αυτή η οικοθεσία επιτρέπει και στους δυο σας να μιλήσετε για τα προβλήματά σας και να επικοινωνήσετε μεταξύ σας με ευαισθησία και συμπόνια, κατανοώντας ο ένας τα συναισθήματα του άλλου. Η Αφροδίτη στον τρίτο οίκο στη συναστρία συχνά εμφανίζεται σε ζευγάρια που γράφουν ερωτικά γράμματα ή μηνύματα ή στέλνουν ερωτικά ραβασάκια. Επίσης, μπορεί να αποσιωπήσετε κάποια αρνητικά ζητήματα στη σχέση σας, πράγμα που μπορεί να είναι μάλλον αρνητικό.

Ο Άρης στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Άρης σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, παρακινείς το σύντροφό σου να βάλει τις ιδέες του σε δράση. Γίνεσαι πολύ ομιλητικός και φλύαρος όταν είσαι μαζί του, και αυτό δείχνει ότι έχετε πολλά κοινά θέματα να συζητήσετε. Εμπνέεις το σύντροφό σου να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια στο γράψιμο, την έρευνα και τις συζητήσεις. Είναι πιθανόνα κάνετε μαζί πολλά ταξίδια είτε για αναψυχή, είτε σε σχέση με επαγγελματικές δραστηριότητες. Αν ο Άρης σου δέχεται δυσαρμονικές όψεις, ο σύντροφός σου σε θεωρεί επιθετικό και ανταγωνιστικό στην επικοινωνία και ότι μιλάς περισσότερο παρά ακούς. Επίσης, μπορεί να κριτικάρεις το σύντροφό σου και να τον κατηγορείς για τις ιδέες και τις αποφάσεις του. Ο σύντροφός σου από την πλευρά του θεωρεί ότι έχεις έλλειψη διπλωματίας και ότι είσαι πολύ παρορμητικός στην ομιλία. Μπορεί να δημιουργηθούν μεταξύ σας λεκτικές κόντρες και διαφωνίες, έτσι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τις συγκρούσεις, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν ατυχήματα.

Ο Δίας στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Δίας σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, επεκτείνεις τον τρόπο σκέψης του συντρόφου σου και τον κάνεις να σκέφτεται αισιόδοξα όταν αισθάνεται απογοήτευση. Στο σύντροφό σου αρέσει να συζητά μαζί σου φιλοσοφικά και θρησκευτικά θέματα επειδή μπορείς να διευρύνεις τους πνευματικούς του ορίζοντες. Τον ενθαρρύνεις να ασχοληθεί με την εκπαίδευση και να είναι νομότυπος και μαζί μπορεί να κάνετε πολλά μακρινά ταξίδια. Επίσης τον βοηθάς να δει την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων μέσα από τις συζητήσεις σας καθώς ο τρόπος επικοινωνίας σας είναι ανοιχτός και ειλικρινής και καλύπτει μια ευρεία ποικιλία θεμάτων και φιλοσοφικών προσεγγίσεων. Αυτή είναι μια πολύ καλή οικοθεσία καθώς και οι δυο σας απολαμβάνετε να μιλάτε για πολλά θέματα μαζί και σκέφτεστε το ίδιο, έχετε κοινή φιλοσοφία για τη ζωή. Επίσης, αυτή η οικοθεσία σας βοηθά να μιλήσετε ευθέως, ακόμα και αν έχετε διαφωνίες.

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Κρόνος σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, μπορεί να παρεμποδίσεις την επικοινωνία με το σύντροφό σου ή να υπάρχει κάποιο εμπόδιο που δεν σας επιτρέπει να μιλάτε συχνά ή κάνει την επικοινωνία περίπλοκη. Οι συνομιλίες μεταξύ σας μπορεί να είναι σύντομες ή τυπικές, μόνο για σημαντικά ή σοβαρά πράγματα. Οι επικοινωνίες παίρνουν ένα σοβαρό ύφος ή μόνο ο ένας από τους δυο σας είναι αυτός που μιλά. Αν ο Κρόνος σου δέχεται καλές όψεις μπορεί να βοηθήσεις το σύντροφό σου να είναι πιο ορθολογιστής και πιο σοβαρός στην επικοινωνία. Αν όμως δέχεται δυσαρμονικές όψεις, μπορεί να υπάρχει απογοήτευση στην επικοινωνία ή ένα συναίσθημα μοναξιάς καθώς ο σύντροφός σου θεωρεί ότι είσαι σκληρός στα λόγια σου και ότι τον κριτικάρεις πολύ. Έτσι εσύ από την πλευρά σου γίνεσαι πιο απόμακρος και προσέχεις τι λες υπό το φόβο της κριτικής ή της απροθυμίας να τον ακούσεις. Αυτή η οικοθεσία εμφανίζεται σε σχέσεις που έχουν εμπόδια στην επικοινωνία ή έλλειψη επικοινωνίας. Ο Κρόνος είναι ο μεγάλος δάσκαλος, έτσι ο σύντροφός σου μπορεί να μάθει πολλά από σένα στους τομείς της επικοινωνίας, της ομιλίας και της γραφής.

Ο Ουρανός στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ουρανός σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, κάνεις το σύντροφό σου να είναι πιο ανοιχτό μυαλος και δεκτικός σε νέες ιδέες και εμπειρίες. Παρακινείς το σύντροφό σου να είναι ανοικτός στις αλλαγές, να επικοινωνεί πιο εύκολα και να εκφράζει τις και νοτόμες ιδέες του με δημιουργικό αυθορμητισμό. Μπορεί να εκφράσει εύκολα και γρήγορα μια μεγάλη σκέψη του και να τη συζητήσει μαζί σου καθώς νιώθει μέσα από την επικοινωνία σας ότι του παρέχεις ανεξαρτησία και ελευθερία. Ανο Ουρανός σου δέχεται δυσαρμονικές όψεις τον εμποτίζεις με μη ρεαλιστικές ιδέες και ίσως υπάρξει ξαφνικά και ανεξήγητα διακοπή της επικοινωνίας. Μαζί θα έχετε έντονο ενδιαφέρον για νέες ιδέες, ιδίως στον τομέα της επιστήμης, της πολιτικής, της λογοτεχνίας και των μέσων ενημέρωσης. Μπορεί να ασχολείστε μετα μέσα ενημέρωσης ή να κάνετε πολλά ξαφνικά ταξίδια.

Ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Ποσειδώνας σου πέφτει στον 3ο οίκο του συντρόφου σου, δημιουργείς με τον τρόπο επικοινωνίας σου σύγχυση και παρανοήσεις στο σύντροφό σου τις οποίες κανένας από τους δυο σας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα, πράγμα το οποίο οδηγεί σε απογοήτευση. Ίσως λες κάτι και στη συνέχεια κάτι άλλο που αναιρεί αυτό που είπες προηγουμένως. Ωστόσο, αυτό απαραίτητα δεν προκαλεί το πρόβλημα, περισσότερο είναι αυτό που δεν λέγεται, αυτό που είναι κρυμμένο και εκφράζεται αόριστα. Γενικά, έχεις την τάση να επικοινωνείς καλύτερα χωρίς λόγια και όταν μιλάς, δεν λες ειλικρινά ό, τι σκέφτεσαι. Μπορεί να συγχέεις το τι σκέφτεσαι με αυτό που νιώθεις. Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνεσαι κατανοητός από το σύντροφό σου καθώς αυτός δεν προσέχει ό,τι λες ή δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με τις ιδέες και τις απόψεις σου. Από τη θετική πλευρά, μπορείνα γράψετε κάτι δημιουργικό μαζί ή να συζητάτε για πνευματικά θέματα ή να κάνετε πολλά ταξίδια κοντά σε νερό.
 
Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο στη συναστρία
Όταν ο Πλούτωνας σου πέφτει στον 3οοίκο του συντρόφου σου, κυριαρχείς στις συνομιλίες με το σύντροφό σου και τον αναγκάζεις να αποδεχτεί τις απόψεις σου. Ίσως ακόμη προσπαθήσεις να τον χειραγωγήσεις λεκτικά, κάνοντας παιχνίδια μυαλού και ελέγχοντας τις σκέψεις του. Ασυνείδητα ή συνειδητά θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεται ο σύντροφός σου, κι αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό και όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις σου και το σύνολο του χαρακτήρα σου. Αν ο Πλούτωνας σου δέχεται δυσαρμονικές όψεις, ο σύντροφός σου θα κρατάει μυστικά από σένα και θα δυσκολεύεται να επικοινωνήσει άμεσα καθώς σε θεωρεί πολύ αυταρχικό και ελεγκτικό και έτσι φοβάται να εκφραστεί. Αν ο Πλούτωνας σου δέχεται αρμονικές όψεις, απολαμβάνετε να συζητάτε μαζί ό,τι είναι μυστήριο, για την ψυχολογία και το σεξ και μαζί μπορεί να αποκαλύψετε κρυμμένα μυστικά. Γνωρίζεις σε βάθος το πώς λειτουργεί το μυαλό του συντρόφου σου και αυτός  μπορεί να εκτιμήσει το βάθος της σκέψης σου και την ευφυΐα σου. Γενικά, οι συζητήσεις σας θα είναι βαθιές, διεισδυτικές και όχι επιφανειακές. Θέλετε να μιλήσετε για πράγματα που έχουν σημασία και βάθος, κρυμμένα πράγματα, μυστικά ή πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τολμούν να μιλήσουν.Newsletter