astropedia.gr

Ο 5ος οίκος στην συναστρία

Ο 5ος οίκος στην συναστρία
Ο 5ος οίκος σηματοδοτεί τον έρωτα, τα συναισθήματα, το ρομαντισμό, το φλερτ, τη διασκέδαση και τα χόμπι. Έτσι αυτός ο οίκος είναι πολύ σημαντικός στη συναστρία και οποιοιδήποτε πλανήτες του συντρόφου μας πέφτουν σε αυτόν οίκο διεγείρουν την έλξη και το πάθος. Ο πέμπτος οίκος είναι ο οίκος του Λέοντα, ένα ζώδιο της Φωτιάς, και δείχνει τις ανάλαφρες και διασκεδαστικές στιγμές που περνάμε με το σύντροφό μας, φέρνει μια συναρπαστική ενέργεια στη σχέση.

Οι πλανήτες του συντρόφου μας σε αυτόν τον οίκο, δείχνουν αν υπάρχει αγάπη και διασκέδαση στη σχέση, αν θέλουμε να κάνουμε παιδιά μαζί και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και την ανάγκη ότι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στον κόσμο. Επειδή ο πέμπτος οίκος είναι ο οίκος των σχέσεων, δείχνει κατά πόσο μας ευχαριστεί ή όχι η συντροφιά του άλλου προσώπου και πόσο μας αρέσει. Δείχνει πόσο απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου και τι έχει να προσφέρει από τον εαυτό του.

Διάβασε παρακάτω την επιρροή του
κάθε πλανήτη στον 5ο οίκο στη συναστρία


Ο Ήλιος στον 5ο οίκο στη συναστρία

Αυτή είναι μια πολύ καλή οικοθεσία στη συναστρία καθώς ο Ήλιος φωτίζει την αγάπη, τα συναισθήματα και το πάθος. Μαζί θα έχετε άφθονη διασκέδαση, αγάπη και ρομαντισμό. Αγαπάτε τα παιδιά καιείστε πολύ δραστήριοι, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλο για να κάνετε κάτι ευχάριστο μαζί. Απολαμβάνετε το ερωτικό παιχνίδι και να διασκεδάζετε μαζί, ίσως ακόμη πάρετε οικονομικά ρίσκα. Το μειονέκτημα σε αυτή την οικοθεσία είναι ότι όταν οι προσωπικές ανάγκες του ενός εκ των δυο σας δεν  πληρούνται, γίνεστε εγωιστές και απαιτητικοί. Υπάρχει βέβαια μια ισχυρή σεξουαλική και συναισθηματική έλξη μεταξύ σας, φροντίζετε και είστε γενναιόδωροι ο ένας προς τον άλλον, αισθάνεστε ζωντανό το πάθος σας, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί. Συμμετέχετε μαζί σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες ή μπορεί να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό. Θέλετε να επισφραγίσετε την αγάπη σας με έναν απόγονο.

Η Σελήνη στον 5ο οίκο στη συναστρία

Αυτή η οικοθεσία δείχνει μια έντονη συναισθηματική και ρομαντική έλξη. Η ακίνητη περιουσία και η οικογένεια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη σχέση σας. Μπορεί να επιλέξετε να ζήσετε μαζί χωρίς γάμο και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ένας εκ των δυο σας παίζει έναν γονικό ρόλο στη σχέση. Και οι δυο σας δείχνετε ενδιαφέρον για τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών και αυτό ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ σας. Ο ένας εκ των δυο σας υποκινεί την καλλιτεχνική και δημιουργική φαντασία του άλλου και αναδεικνύει τις δημιουργικές ικανότητές του. Έχετε μια πολύ προστατευτική και ρομαντική σχέση μεταξύ σας, η διασκέδαση και η αγάπη για τα παιδιά θα χρωματίσουν τη σχέση σας. Θα έχετε καλές σχέσεις ο ένας με την οικογένεια του άλλου ή με τα παιδιά του άλλου.

Ο Ερμής στον 5ο οίκο στη συναστρία

Οι ιδέες και οι απόψεις σου επηρεάζουν τη συμπεριφορά του συντρόφου σου όσον αφορά την έκφραση του ρομαντισμού του και της σεξουαλικής συμπεριφοράς του, καθώς επίσης την κερδοσκοπία και τις κοινωνικές δραστηριότητες. Επικοινωνείτε συχνά με ένα διασκεδαστικό και χαρούμενο τρόποκαι κάνετε ευχάριστες συζητήσεις για καλλιτεχνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Εξιτάρετε ο ένας τη φαντασία του άλλου και σας αρέσει να παίζετε διανοητικά παιχνίδια μαζί. Και οι δυο σας εστιάζετε τις σκέψεις και τις συζητήσεις σας στη διασκέδαση, τον έρωτα και τα παιδιά. Η δημιουργικότητά σας και η ρομαντική πλευρά σας διεγείρονται διαμέσου των συνομιλιών σας και έχετε ένα ευχάριστο και παιχνιδιάρικο ύφος. Αυτή η οικοθεσία από μόνη της δεν δείχνει πάθος, αλλά μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ σας.

Η Αφροδίτη στον 5ο οίκο στη συναστρία
Αυτή είναι μια πολύ καλή οικοθεσία στη συναστρία καθώς δείχνει ότι είστε πολύ χαρούμενοι που είστε μαζί! Ο σύντροφός σου σε λατρεύει κυριολεκτικά και νιώθει έντονα συναισθήματα, θέλοντας πάντα να σου δείξει την αγάπη του. Η διασκέδαση, η αγάπη και ο ρομαντισμός κυριαρχούν στη σχέση σας. Αφυπνίζεις τη δημιουργικότητα του συντρόφου σου και αυτός με τη σειρά του σε βοηθά να εκφράσεις την αγάπη σου και ίσως να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου. Αυτή η οικοθεσία προσθέτει μια ανάλαφρη χροιά στη σχέση σας και μια ρομαντική διάθεση μεταξύ σας. Θα συμμετέχετε μαζί σε πολλές ευχάριστες δραστηριότητες και απολαμβάνετε τη διασκέδαση, την τέχνη, το θέατρο και άλλες ψυχαγωγίες. Μπορεί να κάνετε μαζί παιδιάλόγω της ευαισθησίας και της αγάπης που δείχνετε προς αυτά. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν άφθονη χαρά, διασκέδαση και συναισθηματική εκπλήρωση.

Ο Άρης στον 5ο οίκο στη συναστρία

Αυτή η οικοθεσία δείχνει μια πολύ παθιασμένη και ενεργητική σχέση, καθώς ενεργοποιείς το σύντροφό σου προς τη διασκέδαση, το σεξ και τις δημιουργικές δραστηριότητες. Θα περνάτε μαζί πολύ ευχάριστα και ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο να εκφραστεί ανοιχτά. Είστε πολύ ανοιχτοί ο ένας προς τον άλλον όσον αφορά τη σεξουαλική σας έκφραση, το σεξ θα είναι πολύ σημαντικό στη σχέση σας και θα είστε παθιασμένοι. Αν ο Άρης σου δέχεται δύσκολες όψεις, τότε θεωρείς  ότι ο σύντροφός σου είναι σεξουαλικά πολύ απαιτητικός και παρορμητικός. Εάν είστε ανώριμοι και οι δυο σας, αυτή η οικοθεσία μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικές καταστάσεις, συγκρούσεις, ακόμα και βία, με επικίνδυνες και επιβλαβείς συνέπειες για τη σχέση σας.

Ο Δίας στον 5ο οίκο στη συναστρία
Αυτή η οικοθεσία δείχνει ότι μαζί οι δυο σας θα είστε ρομαντικοί, παιχνιδιάρικοι, γενναιόδωροι και πολύ δημιουργικοί. Αφυπνίζεις τη δημιουργικότητα και την καλή διάθεση του συντρόφου σου, του δημιουργείς αισιοδοξία και χαρά. Επίσης μπορεί να δείξει ότι έχετε μια μεγάλη οικογένεια μαζί ή πολλά παιδιά. Εάν δεν έχετε, τότε σας αρέσει να είστε μαζί με τα παιδιά ή είστε παιχνιδιάρικοι και διασκεδαστικοί όπως τα παιδιά. Ξέρεις πώς να κάνεις τη ζωή του συντρόφου σου πιο ευχάριστη και μπορεί να τον ωθήσεις προς τη μάθηση και τα ταξίδια. Μαζί θα νιώσετε ευχαρίστηση από τα ταξίδια και τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αυτή η οικοθεσία υπόσχεται διάρκεια στο ρομαντισμό και τα συναισθήματα, λόγω της καλοσύνης και της αγάπης που δείχνετε ο ένας για τον άλλον. Αν ο Δίας σου δέχεται άσχημες όψεις, θα μπορούσε να οδηγήσει ο ένας τον άλλο σε υπερβολική μαλθακότητα και υπερβολές στη σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο στη συναστρία
Τα συναισθήματα, η αγάπη και η διασκέδαση παρεμποδίζονται ή περιορίζονται καθώς μπορεί να έχεις μια κατασταλτική ή περιοριστική επίδραση στο σύντροφό σου. Είναι επίσης πιθανό εσύ να έχεις παιδιά από προηγούμενο γάμο ή πολλές υπευθυνότητες και υποχρεώσεις που δρουν αρνητικά στη σχέση σας. Μπορεί επίσης να πρόκειται για μια ώριμη σχέση στην οποία όμως λείπει η διασκέδαση και ο αυθορμητισμός. Ο σύντροφός σου μπορεί να αισθάνεται ότι είσαι πολύ αυστηρός και απαιτητικός όσον αφορά τη διασκέδαση ή δεν είσαι τόσο αυθόρμητος όσο θα ήθελε. Και οι δυο σας βλέπετε την αγάπη, το ρομαντισμό και τα παιδιά πολύ σοβαρά και η δημιουργία οικογένειας είναι πολύ σημαντική και για τους δυο σας, αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλοί περιορισμοί ή εμπόδια τα οποία χρειάζεται πρώτα να ξεπεραστούν.

Ο Ουρανός στον 5ο οίκο στη συναστρία

Απρόβλεπτες και ασυνήθιστες καταστάσεις μπορεί να σας έχουν φέρει κοντά, ίσως υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά. Υπάρχει ισχυρή σεξουαλική έλξη μεταξύ σας και συμμετοχή σε άφθονες και ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες μαζί με τους φίλους σας. Μόλις τελειώσετε με μία δραστηριότητα, σχεδιάζετε την επόμενη. Παρακινείς το σύντροφό σου να πειραματιστεί με νέους τρόπους διασκέδασης και σεξουαλικής απόλαυσης και βοηθάς στο να μην υπάρχει ρουτίνα στη σχέση σας. Είστε πολύ δημιουργικοί σεξουαλικά και θέλετε να κάνετε πάντα κάτι καινούργιο, να ξεφύγετε από το συνηθισμένο τρόπο ζωής σας. Αναζητάτε το πρωτότυπο και το ασυνήθιστο στην καθημερινή σας ζωή, την αγάπη και τη διασκέδαση. Αυτή η οικοθεσία αν και κάνει τη σχέση ευχάριστη και ανάλαφρη, δεν προϋποθέτει διάρκεια στη σχέση, εκτός κι αν υπάρχουν υποστηρικτικές όψεις.

Ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο στη συναστρία
Αγάπη, ρομαντισμός και τρυφερότητα δημιουργούν μια ονειρική αίσθηση στη σχέση σας. Έχεις έμπνευση και φαντασία και βοηθάς το σύντροφό σου στην ανάδειξη της δημιουργικότητάς του. Είστε και οι δυο σας πολύ συμπονετικοί και ευαίσθητοι στα συναισθήματα του άλλου και στηρίζετε ο ένας τον άλλον στις δυσκολίες. Αν ο Ποσειδώνας σου δέχεται άσχημες όψεις, η εξαπάτηση και ο δόλος μπορεί να δημιουργήσουν δυσμενή αποτελέσματα στη σχέση. Μπορεί επίσης να δημιουργήσεις σύγχυση όσον αφορά τα συναισθήματα του συντρόφου σου ή να τον παραμελείς.  Ασαφείς και μπερδεμένες καταστάσεις θα μπορούσαν να είναι ψυχολογικά επιζήμιες με αρνητικές συνέπειες για τον έναν ή και τους δυο σας. Αυτή η οικοθεσία δείχνει μια καρμική σχέση, γιακαλό ή για κακό, και εμφανίζεται συχνότερα στις κρυφές σχέσεις.

Ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο στη συναστρία
Με αυτή την οικοθεσία δημιουργείται τεράστια σεξουαλική έλξη στη σχέση σας καθώς ο σύντροφός σου σε βρίσκει έντονα σεξουαλικό, παθιασμένο και μυστηριώδη. Η διασκέδαση θα είναι πολύ σημαντική στη σχέση σας, αλλά μόνο όταν είστε μόνοι οι δυοσας.Μπορεί ναθέλεις να κάνεις παιδιά με το σύντροφό σου για να ενισχύσεις και να εμβαθύνεις το δεσμό σας και έχειςέντονο συναισθηματικό δέσιμο, ακόμα και εμμονή. Το σεξ μεταξύ σας θα είναι έντονο και όχι επιφανειακό. Επίσης, μπορεί να δοκιμάσετε μεταμορφωτικές εμπειρίες διαμέσου των παιδιών. Αν ο Πλούτωνας σου δέχεται άσχημες όψεις, θα προσπαθήσεις να ελέγξεις το σύντροφό σου και πως διασκεδάζει. Η κτητικότητα και η ζήλια δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στη σχέση σας ή ακόμα μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις για κοινά οικονομικά, χρέη, δάνεια και κληρονομιές. Newsletter