astropedia.gr

Ταρώ - Ο Μάγος & η ερμηνεία του

Ταρώ - Ο Μάγος & η ερμηνεία του
Οι κάρτες Ταρώ αποτελούν ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, που περιλαμβάνει την πεμπτουσία της ανθρώπινης συμβολικής, μεταφυσικής και ψυχολογικής γνώσης. Ας την γνωρίσουμε!

Από τον ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ, αριθμολόγο - αναλυτή Ταρώ

Ο Μάγος
Η λέξη ''μάγος'' προέρχεται από τη ρίζα μουγκ (μάγος) ή μαγκ (μαγεία) μιας διαλέκτου των Μπαχλεβί, η οποία ομιλείται στην περιοχή κοντά στα ινδοπερσικά σύνορα. Η λέξη υιοθετήθηκε από τη σανσκριτική γλώσσα και εννοεί τον υπέρτατο σοφό ή την υπέρτατη σοφία και όχι τον γητευτή που μαγεύει με γητείες ή ξόρκια. Επειδή όμως η λέξη ''μάγος'' έχει φορτιστεί και με αυτήν τη σημασία, στις απεικονίσεις των καρτών Ταρώ, μπορεί να τον δούμε ως υπέρτατο σοφό, ως γητευτή ή και ως μπαλωματή. Κι αυτό επειδή στα γαλλικά, η λέξη ''le bateleur'' (ο θαυματοποιός) έχει την έννοια του μπαλωματή, αλλά και του σαλτιμπάγκου, του θαυματοποιού, του πανηγυρτζή, αυτού δηλαδή που για να ξεκουραστεί από το μπάλωμα των παπουτσιών, σταματούσε κι έδινε μικρές αυτοσχέδιες παραστάσεις στο έκθαμβο κοινό του. 

Στοιχείο:
Αέρας
Πλανήτης: Ερμής
Εποχή: Άνοιξη
Λέξεις κλειδιά: Νέα αρχή, ξεκινήματα

Ανάλυση της κάρτας - ουδέτερη

Συμβολική ερμηνεία

Τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στην παρούσα ενσάρκωση, όταν ακόμα η ενότητά του με το θεϊκό στοιχείο δεν είχε διασπαστεί. Συμβολίζει τον πόθο του και τις πρώτες απόπειρες που πραγματοποιεί προκειμένου να καταφέρει να ενωθεί με το θεϊκό στοιχείο, αλλά δεν ξέρει ακόμα πού ή πώς να ψάξει. Στην αναζήτησή του μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον την σοφία του ως Μάγος ή την πονηριά του ως Γητευτής. Επίσης, η κάρτα αυτή συμβολίζει το Ένα, την Ενεργητική Αρχή.

Μαντική ερμηνεία
Πρωτοβουλία, αυτοδημιουργία, δημιουργικότητα, ξεκίνημα, νέα αρχή. Ικανότητα να επιτύχει αυτό που επιδιώκει επειδή η έκβαση βρίσκεται στα χέρια του. Ακόμα, μπορεί να υποδηλώνει κάθε υστέρηση ή αναβολή κάποιου στόχου ή την ανικανότητα αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Κάποιες φορές αναφέρεται και στην απιστία, την προδοσία και την απάτη.

Πολύτιμα μυστικά

Τις κάρτες Ταρώ μπορούμε να τις ρίξουμε οποιαδήποτε μέρα και ώρα, καθώς και σε οποιαδήποτε φάση της Σελήνης. Για να ενισχύσουμε την  δυναμική της πρόβλεψης, μπορούμε να ανάψουμε ένα κερί σε μοβ απόχρωση.


Ο Μάγος στους 12 Οίκους

Για το άνοιγμα των δώδεκα οίκων δες το άρθρο μας εδώ

Στον 1ος Οίκο
Δηλώνει την ικανότητα να επηρεάζει κανείς τα γεγονότα. Μεγάλη ανεξαρτησία δράσεως, αλλά και ευχέρεια να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία. Στις γυναίκες δηλώνει ότι ένας άντρας θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην ζωή τους.

Στον 2ος Οίκο
Μεγάλες δυνατότητες για κέρδος, που θα προκύψει κατόπιν ανάληψη πρωτοβουλιών. Μια νέα εργασία προσφέρει μεγάλο όφελος, ενώ τα οικονομικά αποκτούν εξαιρετική σταθερότητα. Δηλώνεται η τάση για επέκταση, αλλά όχι χωρίς προσωπικό κόπο.

Στον 3ος Οίκο
Ένα μικρό ταξίδι θα συνοδευτεί από κάτι απρόοπτο, που όμως θα έχει ευχάριστα αποτελέσματα. Μεγάλη βοήθεια από τα αδέρφια, ενώ αν πρόκειται για γυναίκα δηλώνει ενδεχόμενη συνάντηση με έναν άντρα σε κοινό ταξίδι.

Στον 4ος Οίκο
Ένα γεγονός συμβαίνει στην οικογένεια, που σηματοδοτεί αλλαγές. Ίσως μια μετακόμιση ή μια αλλαγή στην δουλειά. Αποτελεί ένδειξη νέων συνθηκών ζωής, περισσότερο αργών, αλλά σίγουρα ευνοϊκών.

Στον 5ος Οίκο
Νέο αίσθημα, κάποιος καινούριος έρωτας. Ανάλογα με το ποια κάρτα συνοδεύει τον Μάγο, μπορεί να σημαίνει και δυνατότητες συναλλαγής ή κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Πολύ ευνοϊκή για δημιουργίες ή διασκεδάσεις, ενώ δεν αποκλείεται και ο ερχομός ενός παιδιού.  

Στον 6ος Οίκο
Νέα ξεκινήματα στη δουλειά, μεγάλες δυνατότητες επιτυχίας σε κάτι εντελώς καινούριο ή κατάκτηση μίας υπεύθυνης θέσης. Εδώ θα ήταν προτιμότερος ο πνευματικός ή οικονομικός τομέας με σχετική ανεξαρτησία, όχι σε μορφή υπαλλήλου.

Στον 7ος Οίκο
Κάτι καινούριο θα συμβεί στην κοινωνική ζωή. Διαφαίνεται η πιθανότητα επαφής με το κοινό ή κάποια μορφή πελατείας, ενώ δεν αποκλείεται ένας συνεταιρισμός ή μια αγοραπωλησία. Ανανέωση στην συζυγική ζωή.

Στον 8ος Οίκο
Μία οικονομική μεταβολή θα συμβεί και θα οφείλεται σε κάποιο δάνειο. Διαφαίνεται έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ αν μιλάμε για γυναίκες, προβλέπεται η διάλυση ενός ερωτικού δεσμού τους.

Στον 9ος Οίκο
Μια απρόβλεπτη τύχη σε νέο περιβάλλον! Προκαλείται από ένα ταξίδι ή προκύπτει από το εξωτερικό. Ευνοϊκή θέση για εξετάσεις ή διαγωνισμούς, ενώ για τις γυναίκες σημαίνει συνάντηση με κάποιον που δεν ανήκει στο περιβάλλον της.

Στον 10ος Οίκο
Σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδος. Μεγάλες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται, ενώ εμφανίζονται γόνιμα περιστατικά. Αν μιλάμε για τις γυναίκες, μια συνάντηση με άγνωστό της άντρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή της.

Στον 11ος Οίκο
Κοινωνική ή φιλική επιτυχία. Παρέχονται πληροφορίες για τις βαθύτερες επιθυμίες, ενώ η θέση αυτή απαιτεί αρκετή δύναμη, προκειμένου να φτάσει κανείς στην επιτυχία. Δίνεται  η δυνατότητα βοήθειας από φίλους.

Στον 12ος Οίκο
Ένα αλόγιστο διάβημα ή η έλλειψη ορθής κρίσης δημιουργεί δεσμεύσεις. Το πρόβλημα μπορεί να είναι οικονομικό, ερωτικό ή υγείας. Διαφαίνεται ο κίνδυνος συγκρούσεων, ενώ απαιτούνται διπλωματικοί χειρισμοί.    
              


Οι τρείς απαράβατοι κανόνες των Ταρώ
  • Αποδεχόμαστε ρητώς την απάντηση της κάρτας. Για την ίδια ερώτηση, μπορούμε να ρωτήσουμε έπειτα από 21 ημέρες.
  • Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές, σαφείς και ειλικρινείς.
  • Στη σύγχρονη ανάλυση, δεν υπάρχει αντίστροφη ερμηνεία. Η ευμενής κάρτα, όπως και να πέσει, παραμένει ευμενής και η δυσμενής δεν μπορεί να γίνει δυσμενέστερη.

Συνδυασμοί που απαιτούν προσοχή

 
Πρέπει να γνωρίζουμε κάποιους συνδυασμούς καρτών, γιατί κάθε φύλλο δίπλα σε άλλο μπορεί να δώσει πρόσθετη ή διαφορετική ερμηνεία από την βασική.

  • Όταν ο Μάγος είναι κοντά σε Αυτοκράτορα και Κρίση, αφορά ένα μήνυμα στον αισθηματικό τομέα, που θα προβληματίσει τον ενδιαφερόμενο.
  • Όταν ο Μάγος είναι δίπλα σε Διάβολο και Εραστές, στον αισθηματικό τομέα προμηνύει την εμφάνιση τρίτου προσώπου και την έναρξη ερωτικού τριγώνου, ενώ ο ίδιος συνδυασμός στα επαγγελματικά, μας προειδοποιεί να προσέξουμε ή να ανακαλύψουμε απάτη εις βάρος μας.
  • Αν κοντά στον Μάγο πέσουν Τροχός της Τύχης και Ήλιος, σίγουρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα προκύψουν κέρδη από λαχείο ή από απρόσμενες εργασιακές κινήσεις του παρελθόντος, ενώ ο συνδυασμός αυτός μας δίνει υψηλή προστασία.
  • Τέλος, αν πέσουν δίπλα στον Μάγο η Εγκράτεια και ο Διάβολος, θα αποκαλυφθεί μια μεγάλη απάτη, που γινόταν από καιρό εις βάρος του ενδιαφερόμενου στον επαγγελματικό ή ερωτικό τομέα.



Newsletter