astropedia.gr

Ο Πυρήνας του Ωροσκοπίου

Ο Πυρήνας του Ωροσκοπίου
Τι είναι ο Πυρήνας του χάρτη;

Αναμφίβολα, ένα γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μοναδικό, είναι επί της ουσίας το «αποτύπωμα» του καθενός από εμάς στο χαώδες και πολυδιάστατο σύμπαν! Ο «Πυρήνας» είναι στην πραγματικότητα η σύνθεση του γενέθλιου χάρτη, βάσει του στοιχείου και της ποιότητας που υπερτερούν.

Πιο συγκεκριμένα, οι 10 βασικοί πλανήτες που συνθέτουν έναν γενέθλιο χάρτη είναι ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας.

Επιπλέον, τα στοιχεία στην Αστρολογία είναι τέσσερα: η Φωτιά, η Γη, ο Αέρας και το Νερό. Στο στοιχείο της Φωτιάς συγκαταλέγονται ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης, στο στοιχείο της Γης ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως, στο στοιχείο του Αέρα οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος και στο στοιχείο του Νερού ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες.

Οι δε ποιότητες είναι τρεις: η παρορμητική, η σταθερή και η μεταβλητή. Η παρορμητική ποιότητα αποτελείται από τον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό και τον Αιγόκερω, η σταθερή ποιότητα από τον Ταύρο, τον Λέοντα, τον Σκορπιό και τον Υδροχόο και η μεταβλητή ποιότητα από τους Διδύμους, την Παρθένο, τον Τοξότη και τους Ιχθύς.

Οι γενέθλιοι πλανήτες του καθενός από εμάς βρίσκονται σε διαφορετικά ζώδια (και σε διαφορετικούς οίκους, αλλά αναφορικά με το ζήτημα του «Πυρήνα» οι οίκοι δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο) και, ως εκ τούτου, οι αναλογίες των στοιχείων και των ποιοτήτων ποικίλλουν.

Ο Πυρήνας του γενέθλιου χάρτη προκύπτει ως η σύνθεση, η «ενοποίηση» του στοιχείου και της ποιότητας που υπερτερούν, αντιστοιχεί κατά κανόνα σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο και σκιαγραφεί την προσωπικότητα του ατόμου ως σύνολο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Πυρήνας είναι η «καρδιά» του χάρτη! Αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές του χαρακτήρα του ατόμου και δείχνει αυτό που λέμε το «βασικό χρώμα της αύρας» του.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Πυρήνας μπορεί να αντιστοιχεί ακόμα και σε ζώδιο στο οποίο δεν βρίσκεται κανένας από τους πλανήτες του χάρτη! Αυτό σημαίνει ότι η επιρροή του εν λόγω ζωδίου στον χαρακτήρα του ατόμου δεν είναι εύκολα ορατή και δε γίνεται αμέσως αντιληπτή κατά τη μελέτη ενός γενέθλιου ωροσκοπίου.

Είναι όμως υπαρκτή και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλεφθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Πυρήνας θα μπορούσε να εκφραστεί και μέσω της επιλογής του επαγγέλματός μας ή και μέσα από τα διάφορα ταλέντα μας.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα. 
☎ Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
☎ Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980  


Πώς μπορείτε να βρείτε τον Πυρήνα του χάρτη σας;

Η εύρεση του Πυρήνα είναι εύκολη και απλή. Καταγράφετε σε ένα χαρτί τις ζωδιακές θέσεις των 10 προαναφερθέντων πλανητών του γενέθλιου χάρτη σας και…αρχίζετε να μετράτε! Πιο συγκεκριμένα, καλείστε να μετρήσετε πόσους πλανήτες έχετε στο κάθε ένα από τα 4 στοιχεία και στην κάθε μία από τις 3 ποιότητες. Βλέπετε ποιο στοιχείο και ποια ποιότητα κυριαρχούν και κάνετε την σχετική ζωδιακή αντιστοίχιση, βρίσκοντας έτσι τον πυρήνα του χάρτη σας

Ας δούμε ένα σύντομο και απλό παράδειγμα. Έστω ότι κάποιος έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιό του 3 πλανήτες σε ζώδια του Νερού, 4 πλανήτες σε ζώδια του Αέρα, 2 πλανήτες σε ζώδια της Γης και έναν πλανήτη σε ζώδιο της Φωτιάς. Αντίστοιχα, έστω ότι έχει 2 πλανήτες σε παρορμητικά ζώδια, 5 πλανήτες σε σταθερά ζώδια και 3 πλανήτες σε μεταβλητά ζώδια. Το στοιχείο που υπερτερεί (συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πλανήτες) είναι εκείνο του Αέρα, ενώ η ποιότητα που υπερτερεί είναι η Σταθερή. Ποιο ζώδιο, λοιπόν, είναι αέρινο και σταθερό; Μα βέβαια ο Υδροχόος! Άρα, λοιπόν, ο Πυρήνας του γενέθλιου χάρτη του ατόμου εντοπίζεται στο ζώδιο του Υδροχόου!

Τι γίνεται όταν έχουμε ισοβαθμία;

Μπορεί, κάνοντας την προαναφερθείσα καταμέτρηση, με απώτερο στόχο την εύρεση του Πυρήνα σας, να διαπιστώσετε ότι υπάρχει ισοβαθμία! Για παράδειγμα μπορεί στο ωροσκόπιο κάποιου να κυριαρχεί το στοιχείο του Αέρα αλλά να υπερτερούν ταυτόχρονα η παρορμητική και η σταθερή ποιότητα (με ίδιο ακριβώς αριθμό πλανητών). Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Ποιος είναι ο Πυρήνας του ατόμου; Στον Ζυγό ή στον Υδροχόο; Η απάντηση είναι απλή! Εξετάζεις τα Φώτα, δηλαδή τον Ήλιο και την Σελήνη. Αν κάποιο από τα Φώτα (με προτεραιότητα τον Ήλιο) βρίσκεται σε ένα από τα δύο προαναφερθέντα ζώδια, τότε αυτό θα είναι και το ζώδιο του Πυρήνα. Αν τα Φώτα βρίσκονται σε άσχετα ζώδια, που δε δίνουν λύση στον γρίφο, τότε εξετάζουμε πρώτα τον Ωροσκόπο και αν πάλι δεν βοηθηθούμε, καταλήγουμε ως έσχατη λύση στο Μεσουράνημα. Αν ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα βρίσκονται επίσης σε άσχετα ζώδια και όχι σε κάποιο εκ των δύο ζωδίων που ισοβαθμούν, τότε ναι…ο Πυρήνας του χάρτη είναι δισυπόστατος! Κοινώς, εντοπίζεται ταυτόχρονα και στα δύο ζώδια και φανερώνει ένα σούπερ πολυδιάστατο και πολυτάλαντο άτομο, που ενίοτε μπορεί να υποφέρει από εσωτερικές συγκρούσεις και αντικρουόμενα θέλω. Αν πάλι είτε ο Ωροσκόπος κατά κύριο λόγο είτε το Μεσουράνημα εντοπιστούν στον Ζυγό ή στον Υδροχόο (σύμφωνα με το παράδειγμά μας), τότε το εν λόγω ζώδιο θα είναι και το ζώδιο του Πυρήνα του ατόμου.

Πώς λειτουργεί ο Πυρήνας του χάρτη ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο αντιστοιχεί

Πυρήνας στον Κριό:
Το άτομο συχνά είναι ανυπόμονο και βιαστικό. Επίσης, σε γενικές γραμμές είναι αποφασιστικό και χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς. Κάποιες φορές γίνεται οξύθυμο αλλά η οργή του δεν κρατάει πολύ. Παλεύει για τους στόχους του και οι άλλοι το εκλαμβάνουν ως εγωιστικό. Θα μπορούσε να είναι στρατιωτικός, επαγγελματίας αθλητής ή να ασχολείται (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) με τις πολεμικές τέχνες. Συν τοις άλλοις, θα μπορούσε να είναι κασκαντέρ για τις δύσκολες, επικίνδυνες σκηνές.

Πυρήνας στον Ταύρο:
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο ιδιαίτερα αισθησιακό, που όμως συχνά εμφανίζεται αδιάλλακτο και ισχυρογνώμον. Χαρακτηρίζεται από υπομονή, σταθερότητα και επιμονή. Αγαπά τη χαλάρωση, τα υλικά αγαθά, το χρήμα και τις απολαύσεις (ιδιαίτερα δε το φαγητό). Ταυτόχρονα το σύστημα των ηθικών αξιών και αρχών του είναι ισχυρό. Επίσης, συνήθως έχει φυσική ομορφιά. Θα μπορούσε να είναι μασέρ, μοντέλο, οικονομολόγος ή ακόμη και να ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της εστίασης.

Πυρήνας στους Διδύμους:
Το συγκεκριμένο άτομο φημίζεται για την ευελιξία του, το χιούμορ του, την κοινωνικότητά του, την πολυδιάστατη προσωπικότητά του, την ευφυΐα του και την πονηριά του. Συχνά, δεν εμπνέει αξιοπιστία στους γύρω του, όμως η πλειοψηφία θαυμάζει το άτομο για το επικοινωνιακό του χάρισμα και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τον λόγο (γραπτό ή προφορικό). Τα χέρια του είναι το δυνατό του σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι άνθρωποι που έχουν Πυρήνα στους Διδύμους είναι δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, οδηγοί, τενίστες, μίμοι, διευθυντές Μάρκετινγκ ή πωλητές.

Πυρήνας στον Καρκίνο:
Το άτομο αυτό δίνει την εντύπωση του καλού οικοδεσπότη αλλά και του αισθηματία, του ανθρώπου που είναι από σπίτι και για σπίτι, που με λίγα λόγια είναι πλασμένος για οικογένεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εν λόγω άτομο είναι κυκλοθυμικό ή χρησιμοποιεί τις ενοχές για να ελέγξει τους γύρω του. Αγαπά την πατρίδα, τιμά και σέβεται το παρελθόν του. Επαγγελματικά, θα μπορούσε να είναι οικογενειακός σύμβουλος, ιστορικός, διαχειριστής ακινήτων, μεσίτης ή αρχαιολόγος. Επίσης, θα μπορούσε να ασχολείται με τη ναυτιλία ή να συνεχίζει ως ελεύθερος επαγγελματίας την επιχείρηση των γονιών του.

Πυρήνας στον Λέοντα:
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που αποπνέει γενναιοδωρία και είναι, σε γενικές γραμμές, ηγετικό, δημιουργικό αλλά και αλαζονικό. Αν και εγωκεντρικός, αυτός ο άνθρωπος στην ψυχή συνεχίζει να είναι παιδί και αγαπά τα παιδιά και τις διασκεδάσεις. Όσον αφορά στον επαγγελματικό τομέα, θα μπορούσε να είναι προϊστάμενος τμήματος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ή γενικός διευθυντής κάποιας εταιρείας. Επίσης, θα μπορούσε να είναι παιδίατρος, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, παιδαγωγός, ντιτζέι, πολιτικός ή ακόμη και ηθοποιός, μια και είναι εκ φύσεως μελοδραματικός και του αρέσει να είναι στραμμένοι οι προβολείς επάνω του.

Πυρήνας στην Παρθένο:

Το συγκεκριμένο άτομο συνήθως έλκεται από τα ζώα και είναι εργατικό, σχολαστικό, εξυπηρετικό και τελειομανές. Συχνά κουράζει τους γύρω του με την αυστηρή κριτική που τείνει να ασκεί καθώς και με τις υπερβολικές αναλύσεις του. Του ταιριάζουν επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας (πχ γιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλα) ενώ θα μπορούσε επίσης να είναι ιδιοκτήτης καταστήματος για ζώα, κριτικός τέχνης ή εστιατορίων, σερβιτόρος, γραμματέας, λογιστής, οικονομικός αναλυτής ή ακόμη και ελεγκτής (άλλωστε ο εντοπισμός των λεπτομερειών είναι ένα από τα ατού του).

Πυρήνας στον Ζυγό:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που κατορθώνει με ευκολία να κερδίζει τη συμπάθεια των άλλων. Γενικά, είναι επικοινωνιακό, πολιτικά ορθό, ευγενικό, διακριτικό και φημίζεται για τις διπλωματικές του ικανότητες. Επίσης, φημίζεται για την έμφυτη καλαισθησία του καθώς και για το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης που το χαρακτηρίζει. Θα μπορούσε να είναι επικοινωνιολόγος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, να ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της αισθητικής, της ομορφιάς, της κομμωτικής, της περιποίησης ή της διακόσμησης, ενώ θα μπορούσε και να εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων.

Πυρήνας στον Σκορπιό:
Το εν λόγω άτομο φαίνεται (και είναι) ιδιαίτερα μυστικοπαθές. Συνήθως, είναι αθόρυβο αλλά αποφασιστικό. Διακρίνεται από πάθος και μεγάλη εσωτερική δύναμη. Αγαπά την εξιχνίαση μυστηρίων και έχει ροπή στην ενδοσκόπηση. Καταφέρνει με χαρακτηριστική ευκολία να μαγνητίζει τους άλλους και έχει ταλέντο στη διαχείριση του χρήματος. Θα μπορούσε να είναι ψυχοθεραπευτής, ψυχολόγος, ψυχίατρος, ντετέκτιβ, μυστικός πράκτορας, χρηματιστής ή τραπεζικός υπάλληλος. Τέλος, επειδή το ζώδιο του Σκορπιού συνδέεται -μεταξύ άλλων- με τον θάνατο και το σεξ, θα μπορούσε να είναι και ιδιοκτήτης καταστήματος με ερωτικά είδη, νταβατζής, ιατροδικαστής ή ιδιοκτήτης γραφείου τελετών.

Πυρήνας στον Τοξότη:
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ειλικρινής, περιπετειώδης, αισιόδοξος και φιλομαθής. Οι άλλοι τον θαυμάζουν για τη θετική του ενέργεια καθώς και για το ανήσυχο πνεύμα του και τις φιλοσοφικές του ανησυχίες.  Κάποιες φορές, λόγω υπέρμετρης ειλικρίνειας, μπορεί να γίνεται άθελά του αγενής και αδιάκριτος. Συχνά, αγαπά το διάβασμα και το γράψιμο. Θα μπορούσε να είναι γυμναστής, καθηγητής, ταξιδιωτικός πράκτορας, ξεναγός, συγγραφέας ή ακόμη και δικηγόρος.

Πυρήνας στον Αιγόκερω:

Αυτό το άτομο είναι ώριμο από κούνια! Φημίζεται για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του και, σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίζεται από αξιόλογες οργανωτικές ικανότητες και αρκετές φιλοδοξίες. Κάποιοι θεωρούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο απρόσιτο, ψυχρό συναισθηματικά και φιλάργυρο. Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά αξιοπρεπής, ενδιαφέρεται για τη δημόσια εικόνα του και αντιπαθεί τα δράματα και τις ακραίες συναισθηματικές εκδηλώσεις. Όσον αφορά στον επαγγελματικό τομέα, του ταιριάζουν ηγετικές θέσεις. Θα μπορούσε να είναι μάνατζερ κάποιου συγκεκριμένου τμήματος ή γενικός διευθυντής μιας ολόκληρης εταιρείας. Επίσης, θα του ταίριαζε μια καλή θέση σε κάποιον Δημόσιο Οργανισμό, ενώ θα μπορούσε να είναι και οικονομολόγος, μηχανικός, βιομήχανος ή πολιτικός.

Πυρήνας στον Υδροχόο:
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο βαθιά προοδευτικό, ανθρωπιστή, ιδεολόγο, αντισυμβατικό, ανεξάρτητο, που φημίζεται για το ομαδικό του πνεύμα και τις κοινωνικές ανησυχίες του. Εντυπωσιάζεται από τον ουρανό, τους κεραυνούς και γενικά τα φυσικά φαινόμενα. Συνήθως έλκεται από την τεχνολογία και τα εναλλακτικά γνωστικά αντικείμενα. Θα μπορούσε να είναι πολιτικός, αστρολόγος, συνδικαλιστής, ιδιοκτήτης κάποιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης, αστρολόγος, αστρονόμος, πιλότος, αεροσυνοδός, μετεωρολόγος, δάσκαλος γιόγκα ή διαλογισμού ή ακόμη και εναλλακτικός θεραπευτής.

Πυρήνας στους Ιχθύς:

Το συγκεκριμένο άτομο αγαπά τη θάλασσα και φημίζεται για την πονοψυχιά του, τον αλτρουισμό του, τη διαίσθησή του, τη φαντασία του, τις μεταφυσικές του ανησυχίες καθώς και για τα καλλιτεχνικά του ταλέντα. Έλκεται από τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία και του αρέσει να βοηθάει τους ευάλωτους, ανήμπορους και περιθωριακούς (ή περιθωριοποιημένους) συνανθρώπους μας. Θα μπορούσε να είναι γιατρός, μέντιουμ, ηθοποιός, μουσικός, ζωγράφος ή σκηνοθέτης. Επιπλέον, θα μπορούσε κάλλιστα να εργάζεται σε κάποιο ίδρυμα, σε φυλακή, σε γηροκομείο ή σε αναμορφωτήριο. Τέλος, του ταιριάζουν επαγγέλματα και τομείς που με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τη θάλασσα, πχ αλιεία, ναυτιλία κτλ.


ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: