astropedia.gr

Ανάδρομοι πλανήτες. Γνωρίστε τους και αντιμετωπίστε τους

Ανάδρομοι πλανήτες. Γνωρίστε τους και  αντιμετωπίστε τους
Είναι γνωστό ότι στην αστρονομία οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος διαγράφουν τροχιές γύρω από τον Ήλιο. Στην πραγματικότητα κανένας πλανήτης στο πλανητικό σύστημα δεν γυρίζει ανάδρομος. Όλοι οι πλανήτες που γυρίζουν γύρω από τον Ήλιο, ακολουθούν συγκεκριμένη τροχιά και διατηρούν πάντα τις ιδιότητες τους.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980

Ανάδρομοι πλανήτες:

Πως μας επηρεάζουν;

Στην αστρολογία όμως αντιλαμβανόμαστε την κίνηση των πλανητών γύρω από τη Γη και με επίκεντρο αυτήν. Έτσι, όταν μιλάμε για ‘ανάδρομη’ πορεία εννοούμε την ‘φαινόμενη’, όπως λέγεται, ανάδρομη πορεία των πλανητών, πάντα από την θέαση τους από τη μεριά της Γης, και πάντα στα πλαίσια της αστρολογίας.  Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι καθώς η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, εμείς οι άνθρωποι που ζούμε πάνω σ’ αυτήν, παρατηρούμε την περιστροφή των άλλων πλανητών, και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους της τροχιάς των πλανητών αυτών, οι οποίες είναι επαναλαμβανόμενες, αντιλαμβανόμαστε την κίνηση τους να πηγαίνει προς τα πίσω, δηλαδή ανάδρομα, στο Ζωδιακό Κύκλο.

Αυτό οφείλεται στην κίνηση της Γης πάνω στην τροχιά της και στη σχέση της με τους άλλους πλανήτες. Οι πλανήτες κινούνται με διαφορετική ταχύτητα ο καθένας και εμείς έτσι όπως τους παρατηρούμε, μας φαίνεται ότι κάποιος πλανήτης είναι στάσιμος ή ότι κινείται προς τα πίσω. Τότε λέμε ότι ο πλανήτης κινείται σε ανάδρομη τροχιά και στα πλαίσια της αστρολογικής ανάλυσης ή πρόβλεψης επηρεάζει ανάλογα κοινωνικά κι ατομικά φαινόμενα. 

Όλοι οι πλανήτες εκτός φυσικά από τον Ήλιο και τη Σελήνη μπορούν να κινηθούν και ανάδρομα.
Οι ανάδρομοι πλανήτες μας επηρεάζουν πάντα, είτε υπάρχουν στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας, είτε τους βιώνουμε ως διελεύσεις σε συγκεκριμένους κάθε φορά τομείς της ζωής μας. Όταν εκτελούν φαινόμενη ανάδρομη κίνηση, είναι συνήθως περίοδος για επανεξέταση, περισυλλογή και όχι για δράση. Οι δυνάμεις μας εκείνη την περίοδο είναι περιορισμένες και νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε έναν εκ των ένδον απολογισμό και να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας καταστρώνοντας πεδίο δράσης για τη στιγμή που θα γυρίσουν ορθόδρομοι.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας τους είναι πολύ πιθανό κι αναγκαίο επίσης να σκεφτούμε αν ο δρόμος τον οποίο ακολουθούμε είναι ο σωστός ή θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε, ακόμα κι αν αυτό μπορεί να μας φέρει πόνο ή να μας καθυστερήσει για να βρεθούμε στο σωστό για μας μονοπάτι.
Τις περισσότερες εξάλλου φορές, τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις που φέρνουν οι ανάδρομοι πλανήτες είναι για να μας αναγκάσουν να κοντοσταθούμε και να δούμε τις αποφάσεις μας που ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο αρμονικά τρόπο που ταιριάζει με το πεπρωμένο μας.

Γιατί εμείς μπορεί να ξεχνιόμαστε μερικές φορές και να κάνουμε λάθος επιλογές, ο νόμος του Σύμπαντος όμως ξέρει να μας δώσει τις ευκαιρίες ακόμα και μέσα από εμπόδια τα οποία τοποθετούνται σοφά μέσα από το τέλειο έργο του. Η Αστρολογία είναι ένα μεγάλο εργαλείο στην κατανόηση του σκοπού, της αιτίας και του αιτιατού που σαν στόχο της έχει να μας εξελίξει και να μας κάνει να ενωθούμε με τον ουράνιο εαυτό μας, δηλαδή να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας για να είμαστε σε ευδαιμονία κι ευτυχία.

Όταν έχουμε ανάδρομους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη μας, ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο βρίσκονται, μας δείχνουν σε ποιους τομείς πρέπει να ολοκληρώσουμε πράγματα τα οποία έμειναν ανολοκλήρωτα και οι ιδιότητες τους είναι κρυμμένες μέσα μας και ζητούν να εκφρασθούν.

Άτομα με αρκετούς ανάδρομους πλανήτες στο χάρτη τους, είναι άτομα προικισμένα που χαράζουν τις περισσότερες φορές ένα δικό τους αντισυμβατικό μονοπάτι. Είναι συνήθως εστιασμένοι στην προσωπική ψυχική τους εξέλιξη και τους παίρνει αρκετό χρόνο να βρουν τη πραγματική θέση τους στον κόσμο. Αυτό τους κάνει να έχουν μια πολύ έντονη συναίσθηση, να αναλύουν το καθετί, και να έχουν επαφή με το ασυνείδητο τους, πράγμα που μακροπρόθεσμα όταν βρουν το στόχο τους είναι πολύ γερό εφόδιο. Οι ανάδρομοι πλανήτες στο χάρτη μας θεωρούνται αντίστοιχα πύλες που μας δείχνουν πως επηρεαζόμαστε καρμικά από προηγούμενες ζωές.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.