astropedia.gr

ανάδρομος Πλούτωνας


Ο Πλούτωνας μπαίνει σε ανάδρομη πορεία για περίπου 6 με 7 μήνες το χρόνο. Καθώς επηρεάζει οτιδήποτε έχει σχέση με την φθορά και την αναγέννηση, κατά τις διελεύσεις του και τις όψεις που κάνει ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, φέρνει ριζικές αλλαγές και ξεκαθαρίσματα με σκοπό να σαρώσει άρρωστα κατεστημένα και τρόπους ζωής που καθιστούν τη ζωή των ανθρώπων στάσιμη και διαβρωτική. Εκεί που επηρεάζει περισσότερο είναι στις μορφές που έχουν να κάνουν με την εξουσία, το συλλογικό ασυνείδητο, την κληρονομικότητα, το DNA, όλους τους αρχέγονους φόβους μας, το σεξ, και την ανάγκη μας για επιβίωση κι εξάπλωση του είδους μας.

Ο Πλούτωνας σαν άρχοντας της δικαιοσύνης δεν αφήνει τίποτα που να μην το θέσει σε έλεγχο για να δει αν έχει γίνει κατάχρηση εξουσίας. Όταν είναι ανάδρομος δημιουργεί μια τάση να εστιάζουμε στα ‘κακώς κείμενα’, τόσο στη προσωπική, όσο και στη δημόσια ζωή. Κλεινόμαστε περισσότερο στον εαυτό μας από φόβο μήπως πληγωθούμε, και γινόμαστε υπεραναλυτικοί και καθόλου αυθόρμητοι. Επειδή ο Πλούτωνας σχετίζεται με την οικονομική εξουσία - Πλούτος - την περίοδο της ανάδρομης πορείας του έχουμε γεγονότα που αφορούν οικονομικά σκάνδαλα, και θέματα εφορίας, φορολογίας και δημόσιου χρήματος ανακινούνται.

Πρόσωπα εξουσίας περνούν κρίση και βίαιες αντιδράσεις, ακόμα και μοιραία γεγονότα σε σχέση με στρατιωτικά πραξικοπήματα κάνουν την εμφάνιση τους. Εμπόριο όπλων, υπόκοσμος, μαφία, είναι στη δικαιοδοσία του, όπως κι εγκληματίες αλλά και διώκτες του εγκλήματος. Στην ανάδρομη πορεία του, τα σκοτεινά μας ένστικτα υπερτερούν καθώς και η ανάγκη μας να ελέγχουμε τα πάντα. Καθήκον του Πλούτωνα είναι να ξεριζωθεί η αδικία, γι’ αυτό και το αίσθημα δικαίου στις μάζες επωάζεται έντονα, αλλά αθόρυβα. Είναι μια περίοδος που η πάλη ανάμεσα στη διαφθορά και στην ανάγκη για εξυγίανση και διαφάνεια, θα γίνεται με έναν πιο αθέατο τρόπο, για να έρθει στο φως βίαια κι αποκαλυπτικά, όταν γίνει ορθόδρομος. Καθώς επηρεάζει το υπέδαφος και τα ηφαίστεια είναι πολύ πιθανή μια έκρηξη ή κάποιος σεισμός.

Στα προσωπικά μας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις πιο βαθιές φοβίες μας και το υποσυνείδητο μας, και οι εσωτερικοί μας δαίμονες θα αντανακλώνται στην συμπεριφορά των άλλων απέναντι μας. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να το θέλουμε θα προκαλούμε τους άλλους να μας συμπεριφέρονται με τον τρόπο που δεν θέλουμε, για να δούμε ότι την βίαιη και προκλητική συμπεριφορά, την δημιουργούμε ουσιαστικά οι ίδιοι.

Είναι ιδανικό διάστημα για να ασχοληθούμε με την ψυχή μας και να φέρουμε στο φως θέματα που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Ψυχολογία, ψυχοθεραπεία, ομάδες αυτογνωσίας είναι τρόποι επαφής με το ασυνείδητο που ευνοούνται πολύ με ανάδρομο Πλούτωνα, καθώς είμαστε πολύ δεκτικοί κι έχουμε την τάση να ψάξουμε το αθεάτο κομμάτι μας. Γιατί όπως είπε κι ο Σωκράτης: είναι το κομμάτι μας εκείνο που δεν γνωρίζουμε, που έχει τη δύναμη να μας εξουσιάζει. Ο ανάδρομος Πλούτωνας μας δίνει την ευκαιρία να το βρούμε.

Δείτε παρακάτω τους επομένους πλανήτες
  

ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.