astropedia.gr

Ανάδρομοι πλανήτες: Μπρος - πίσω και πάλι μπρος

Ανάδρομοι πλανήτες: Μπρος - πίσω και πάλι μπρος
Όλα τα ουράνια σώματα μπορούν να κινηθούν ανάδρομα, εκτός από τον Ήλιο και την Σελήνη.  Η Σελήνη κινείται γύρω από την Γη και η Γη γύρω από τον Ήλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σχέση αυτών των δύο σωμάτων να είναι πάντα συγκεκριμένη, τουλάχιστον για εμάς τους παρατηρητές από την επιφάνεια της Γης. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα υπόλοιπα ουράνια σώματα. Επειδή η Γη και οι υπόλοιποι πλανήτες περιστρέφονται σε τροχιά γύρω από το ίδιο σώμα, τον Ήλιο, η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στις τροχιές τους γίνεται λίγο περισσότερο σύνθετη και αυτή η περιπλοκότητα έχει αποτέλεσμα την φαινόμενη ανάδρομη κίνηση των πλανητών. 

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
☎ Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
☎ Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 


Οι ανάδρομοι μπορεί να μπερδεύουν το μυαλό, αλλά φωτίζουν τον Νου

Έχει συμβολικό ενδιαφέρον το γεγονός  ότι μπορούμε να δούμε πιο ευδιάκριτα έναν πλανήτη όταν αυτός απέχει αρκετά από τον Ήλιο (κάτι που σχετίζεται με την προετοιμασία ενός πλανήτη να αναδρομήσει), καθώς το φως που υπάρχει στον ουρανό είναι λιγότερο και έτσι ο πλανήτης φαίνεται πιο ξεκάθαρα. Επίσης, όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, επειδή αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχει την μικρότερη απόσταση από την Γη, φαίνεται και πιο λαμπρός από ό,τι συνήθως, κάτι που πάλι συμβολικά (μην ξεχνάμε ότι η Αστρολογία είναι ένα συμβολικό σύστημα) δηλώνει ότι η ενέργεια του πλανήτη επιδρά σίγουρα διαφορετικά από ό,τι συνήθως, όχι όμως και απαραίτητα αρνητικά, καθώς η λάμψη δε θα μπορούσε να συμβολίζει κάτι αρνητικό, όπως το σκοτάδι. Δεν είναι λοιπόν αρνητική η αναδρομή ενός πλανήτη, απλά λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ανάδρομη φορά είναι σαν να στρέφει τηνενέργειά του προς τα μέσα, σαν να ασχολείται ο πλανήτης με τον εαυτό του και τα δικά του θέματα περισσότερο και λιγότερο με τα θεματα της τρέχουσας εξωτερικής πραγματικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πλανήτης δεν συμμετέχει στις αντικειμενικές εξελίξεις της ζωής μας, ούτε ότι ξαφνικά γίνεται αόρατος και απουσιάζει από το ουράνιο στερέωμα. Αντιθετως, όταν ένας πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, τότε μπορεί και να τον βιώσουμε ακόμη πιο έντονα και περισσότερο υποκειμενικά.

Όσο ανοίγει ο Νους, δυσκολεύεται να εφαρμόσει την απλή λογική
Η ενέργεια της ανάδρομης φαινόμενης κίνησης είναι πιο δύσκολο να εξωτερικευτεί και να εφαρμοστεί στον αντικειμενικό κόσμο. Είναι μια ενέργεια ευαίσθητη και εύθραυστη για τα δεδομένα της αντικειμενικής πραγματικότητας και μοιάζει με οργανισμό που δεν έχει δέρμα ή κέλυφος για να προστατευτεί και να λειτουργήσει ερχόμενος σε επαφή με τον αέρα. Το άτομο δυσκολεύεται να αντιληφθεί και να δουλέψει με αυτή την ενέργεια αντικειμενικά, καθώς η εμπειρία κατά την ανάδρομη περίοδο του πλανήτη γίνεται υποκειμενική και αφορά τον εσωτερικό, βαθύτερο εαυτό του ατόμου. Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε και να χρησιμοποιήσουμε συνειδητά την ενέργεια ώστε να έχουμε συγκεκριμένα και πρακτικά αποτελέσματα, αλλά είναι μαι κατάλληλη περίοδος για συνειδητοποιήσεις και εσωτερική ωρίμανση.

Ευθύδρομη ή ορθόδρομη κίνηση
Με αυτόν τον όρο εννοούμε την κίνηση ενός πλανήτη κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου ή της εκλειπτικής σύμφωνα με την κανονική του κίνηση, καθώς διελαύνει δηλαδή από την Δύση προς την Ανατολή.

Ανάδρομη κίνηση
Με αυτόν τον όρο εννοούμε την φαινομενική κινηση που κάνει ένας πλανήτης προς τα πίσω, κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου ή της εκλειπτικής, από την Ανατολή δηλαδή προς την Δύση. Αυτή η φαινομενική προς τα πίσω κίνηση ενός πλανήτη προκύπτει από την σχέση της τροχιάς και της κίνηση της Γης και του Ήλιου.

Στάση πλανήτη

Όταν ένα ουράνιο σώμα αλλάζει φαινομενική φορά από ευθύδρομη σε ανάδρομη ή το αντίθετο, από ανάδρομη σε ευθύδρομη, τότε το σώμα φαινομενικά σταματά την κίνησή του μέχρι να αναλάβει την νέα του φορά. Η περίοδος αυτή που μπορεί να είναι μία ή και μερικές μέρες ανάλογα με την ταχύτητα που έχει ο πλανήτης, ονομάζεται στάση. Όταν ένας πλανήτης ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος ονομάζεται στάσιμος προς ανάδρομος και το σύμβολο που χρησιμοποιείται είναι SR και όταν ετοιμάζεται από περίοδο αναδρομής να γυρίζει ορθόδρομος τότε λέγεται στάσιμος προς ευθύδρομος και το σύμβολο που χρησιμοποιείται είναι SD.

Ουράνιο Σώμα   
 Διάρκεια ανάδρομης κίνησης     
 Ερμής  22 ημέρες 
 Αφροδίτη  42 ημέρες   
 Άρης
 60-80 ημέρες 
 Δίας
  110 ημέρες   
 Κρόνος  135 ημέρες 
 Ουρανός  
  150 ημέρες
 Ποσειδώνας  157 ημέρες
 Πλούτωνας  
 155-161 ημέρες    


Πόσο διαρκεί;

Το διάστημα που διαρκεί η ανάδρομη περίοδος ενός πλανήτη εξαρτάται από την απόστασή του από τη Γη. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση ενός πλανήτη από τη Γη τόσο μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα της αναδρομής του. Έτσι, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης, που βρίσκονται πιο κοντά στην Γη, κινούνται ανάδρομα λιγότερο από όλους τους υπόλοιπους πλανήτες, ενώ ο Πλούτωνας, που απέχει το περισσότερο από τη Γη, έχει πολύ μεγαλύτερα διαστήματα ανάδρομης κίνησης.


Ας δούμε επιγραμματικά πώς λειτουργούν οι προσωπικοί πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) και οι κοινωνικοί πλανήτες (Δίας, Κρόνος) όταν είναι ανάδρομοι στον γενέθλιο χάρτη.

Οι εξωκρόνιοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) λειτουργούν σε συλλογικό επίπεδο και όταν είναι ανάδρομοι στο γενέθλιο θέμα συμβολίζουν επιδράσεις που αφορούν περισσότερο στην συλλογική τάση της γενιάς του ατόμου.

Ανάδρομος γενέθλιος Ερμής

Λόγω των θεμάτων με τα οποία συνδέεται ο πλανήτης, θα μπορούσε να κάνει το άτομο λιγότερο ομιλητικό και περισσότερο εσωστρεφές. Σκέψεις και ιδέες παραμένουν στο νοητικό ''συρτάρι'' του ατόμου και δεν κοινοποιούνται, όχι εύκολα τουλάχιστον και οχι αμέσως. Το άτομο από την άλλη μπορεί να έχει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο ανάλυσης των δεδομένων και να σκέφτεται ''έξω από το κουτί'', ευρηματικά, πρωτότυπα και εφευρετικά.

Αναδρομη γενέθλια Αφροδίτη
Λόγω των θεμάτων με τα οποία συνδέεται ο πλανήτης, το άτομο θα μπορούσε να είναι λιγότερο εκδηλωτικό στα αισθηματικά του ζητήματα και να μη μιλάει εκτενώς για τις σχέσεις του ή τις προτιμήσεις του. Μπορεί μάλιστα να αποφεύγει τις πολλές σχέσεις, καθώς κατά βάθος προτιμά την μοναξιά. Το άτομο αναγνωρίζει περισσότερο την ψυχή μέσα στα πράγματα, παρά την ίδια ύλη. Ασυνήθιστα και πρωτότυπα ταλέντα.

Ανάδρομος γενέθλιος Άρης

Λόγω των θεμάτων με τα οποία συνδέεται ο πλανήτης, το άτομο θα μπορούσε να εσωτερικεύει την δράση και τον θυμό του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικές διαμάχες και εντάσεις οι οποίες με την σειρά τους να πυρροδοτούν προβλήματα και ανισορροπίες ακόμη και στην υγεία του ατόμου. Το άτομο μπορεί να κρατά επιφυλάξεις και να μην δρα άμεσα ή έγκαιρα και να χρειάζεται χρόνο για να αναλάβει πρωτοβουλία. Από την άλλη, το άτομο μπορεί να έχει ένα φοβερό αποθεματικό εσωτερικής δύναμης, ηθικής και σωματικής, κάτι που να τον μετατρέπει ξαφνικά σε ήρωα της ζωής ή σε ακούραστο εραστή.

Αναδρομος γενέθλιος Δίας

Λόγω των θεμάτων με τα οποία συνδέεται ο πλανήτης, το άτομο θα μπορούσε ναακολουθεί μονοπάτια βαθιάς εσωτερικής αναζήτησης και να εστιάζεται σε ένα είδος φιλοσοφίας ή σε μια οπτική της ζωής που έχει την ρίζα της στον βαθύτερο εσωτερικο κόσμο και όχι στα κοινωνικά δεδομένα και τις επικρατούσες κοσμοθεωρίες της εποχής που ζει. Το άτομο μπορεί να μην είναι απόλυτα αισιόδοξο, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι ένας άκρως προοδευτικός φιλόσοφος της ζωής.

Ανάδρομος γενέθλιος Κρόνος

Λόγω των θεμάτων με τα οποία συνδέεται ο πλανήτης, το άτομο θα μπορούσε ναείναι πολύ πειθαρχημένο εσωτερικά και αρκετά φιλόδοξο, όμως να μην εκφράζει τις φιλοδοξίες του στην εξωτερική πραγματικότητα της ζωής. Το άτομο βάζει πολλά όρια και κανόνες στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά δυσκολεύεται να θεσει ξεκάθαρα όρια στις σχέσεις του με τους άλλους. Άφθονη υπομονή και στωικότητα, αλλά και αρκετά ψυχολογικά μπλοκαρίσματα.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
 

 Newsletter