astropedia.gr

Ο ανιχνευτής πλανήτης του γενέθλιου χάρτη

Ο ανιχνευτής πλανήτης του γενέθλιου χάρτη
Συχνά ακούμε τον όρο «ανιχνευτής πλανήτης». Ο ίδιος πλανήτης ονομάζεται αλλιώς και «πρόσκοπος». Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος πλανήτης επηρεάζει σημαντικά την προσωπικότητά μας, καθώς σκιαγραφεί την «αύρα» που εκπέμπουμε, την αρχική εντύπωση που δίνουμε στους άλλους ανθρώπους όταν μας πρωτογνωρίζουν, η οποία ωστόσο συνήθως μας ακολουθεί… Συν τοις άλλοις, ο εν λόγω πλανήτης μπορεί να δείχνει ένα αξιοσημείωτο ταλέντο μας, το οποίο καθορίζει τις επιλογές μας και την ευρύτερη πορεία της ζωής μας. Θα μπορούσε κανείς να τον παρομοιάσει με τον κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου, αν και λειτουργεί κάπως διαφορετικά.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980


Πώς βρίσκουμε τον ανιχνευτή πλανήτη του γενέθλιου χάρτη

Η εύρεση του ανιχνευτή είναι ιδιαίτερα εύκολη. Στην ουσία μιλάμε για τον πλανήτη ο οποίος (βάσει της ζωδιακής του μοίρας) βρίσκεται πριν από τον Ήλιο και είναι πιο κοντά σε αυτόν (σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη που βρίσκονται πριν από τον Ήλιο). Ο πρόσκοπος πλανήτης μπορεί να βρίσκεται είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο είτε σε διαφορετικό.

Ας δούμε δύο παραδείγματα:
(α) Ο Χ έχει Ήλιο στην 16η μοίρα του Σκορπιού και ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στην 5η μοίρα του Σκορπιού, είναι ο πλησιέστερος προς και πριν από τον Ήλιο πλανήτης. Άρα ο Χ έχει ως «ανιχνευτή πλανήτη» τον Ερμή.
(β) Ο Ψ έχει Ήλιο στην 1η μοίρα του Υδροχόου και ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται στην 10η μοίρα του Τοξότη, είναι ο πιο κοντινός προς τον και πριν από τον Ήλιο πλανήτης. Άρα, λοιπόν, ο Ψ έχει ως «ανιχνευτή πλανήτη» τον Δία.

Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί ότι ο Ήλιος δε θα μπορούσε να είναι ο «ανιχνευτής πλανήτης» καθώς λειτουργεί ως βάση αναφοράς και εύρεσης του «προσκόπου».

Ιδιότητες που προσδίδει ο ανιχνευτής
Η «αύρα» του καθενός καθώς και κάποια αξιόλογα χαρίσματά του φαίνονται σε κάποιο βαθμό από τον ανιχνευτή του γενέθλιου χάρτη του. Ας δούμε τις ιδιότητες που προσδίδει στο άτομο ο κάθε ανιχνευτής.

Η Σελήνη ως ανιχνευτής
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο οι άλλοι εκλαμβάνουν ως κυκλοθυμικό αλλά ταυτόχρονα τρυφερό, προστατευτικό, περιποιητικό και ιδιαίτερα συναισθηματικό. Κάποιες φορές μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός εύθικτου ατόμου που παρεξηγείται εύκολα. Γενικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος μοιάζει με «ψυχικό σφουγγάρι» καθώς «ρουφάει» τις ενέργειες και τις διαθέσεις των γύρω του. Σε θετική έκφραση, θα έλεγε κανείς ότι διαθέτει ενσυναίσθηση, που είναι μία από τις σημαντικότερες διαστάσεις της συναισθηματικής νοημοσύνης. Θα μπορούσε να έχει ταλέντο στην ψυχολογία, ενώ συνήθως γίνεται ένας δοτικός σύντροφος και ένας άριστος οικογενειάρχης.

Ο Ερμής ως ανιχνευτής
Όταν ο Ερμής είναι ο ανιχνευτής πλανήτης του γενέθλιου ωροσκοπίου, οι άλλοι εκλαμβάνουν το άτομο ως ιδιαίτερα επικοινωνιακό, έξυπνο, ευέλικτο και ομιλητικό.  Σε αρνητική έκφραση το άτομο μπορεί να αναλώνεται σε κουτσομπολιά και να γίνεται φλύαρο ή διανοητικά αλαζονικό, γεγονός που κουράζει τον περίγυρό του. Το άτομο με τον συγκεκριμένο ανιχνευτή μπορεί να είναι ένας χαρισματικός ρήτορας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει αξιοσημείωτο ταλέντο στο γράψιμο και στη συγγραφή. Δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι και οι δάσκαλοι που έχουν ως πρόσκοπο πλανήτη τον Ερμή.

Η Αφροδίτη ως ανιχνευτής

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μαγνητίζει τους γύρω του και κερδίζει τη συμπάθειά τους με χαρακτηριστική ευκολία. Συχνά, τα άτομα με ανιχνευτή την Αφροδίτη έχουν ωραία εξωτερική εμφάνιση και εκπέμπουν έναν ερωτισμό. Φημίζονται για την ευγένεια, το τακτ τους καθώς και για την ηρεμία και την αρμονία που αποπνέουν. Είναι συνηθισμένες οι περιπτώσεις ανθρώπων με πρόσκοπο πλανήτη την Αφροδίτη οι οποίοι χαρακτηρίζονται από καλλιτεχνικά ταλέντα. Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι εκείνα που σχετίζονται με τις τέχνες, την ομορφιά, τη διακόσμηση, τον καλλωπισμό και, γενικά, την καλαισθησία.

Ο Άρης ως ανιχνευτής

Σε αντίθεση με την Αφροδίτη, ο Άρης ως πρόσκοπος πλανήτης κάνει το άτομο να φαίνεται λιγάκι οξύθυμο στους άλλους. Έτσι, οι  γύρω του καμιά φορά απωθούνται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, καθώς φοβούνται τα ξεσπάσματα θυμού του. Βέβαια, την ίδια στιγμή οι γύρω του τον εκλαμβάνουν ως αποφασιστικό, τολμηρό, γενναίο, παρορμητικό, ρωμαλέο και ιδιαίτερα…σέξι! Αν η Αφροδίτη ως ανιχνευτής πλανήτης εκπέμπει ερωτισμό, τότε ο Άρης εκπέμπει σεξουαλικότητα και αφυπνίζει τα πάθη των άλλων. Οι πιο ντροπαλοί και σεμνότυφοι μπορεί να σοκάρονται ή να αποσυντονίζονται από τα ερωτικά του ένστικτα. Συν τοις άλλοις, το εν λόγω άτομο δίνει την εντύπωση ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, χωρίς απαραίτητα να είναι…αν και συνήθως είναι! Τέλος, στον συγκεκριμένο άνθρωπο ταιριάζουν οι πολεμικές τέχνες και ο αθλητισμός.

Ο Δίας ως ανιχνευτής
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που έχει θετική αύρα. Είναι γελαστός, αισιόδοξος και καλόκαρδος…και αυτά εισπράττουν και οι γύρω του από εκείνον Ταυτόχρονα, δίνει την εντύπωση μιας ταξιδιάρας και φιλοσοφημένης ψυχής. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι άλλοι άνθρωποι τον εκλαμβάνουν ως πολύ τυχερό αλλά κα λιγάκι επιπόλαιο ή κακομαθημένο. Έχει ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης, αγαπάει το διάβασμα, το γράψιμο και οτιδήποτε σχετίζεται με τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων του. Είναι φυσιολάτρης και επαγγελματικά θα του ταίριαζε να είναι συγγραφέας, καθηγητής πανεπιστημίου, ταξιδιωτικός πράκτορας και δικηγόρος.

Ο Κρόνος ως ανιχνευτής
Αυτός ο ανιχνευτής κάνει το άτομο να φαίνεται στους άλλους ως πολύ σοβαρό, ώριμο, πειθαρχημένο, αξιόπιστο, επαγγελματικά πετυχημένο και υπεύθυνο. Εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά οι άλλοι τείνουν να θεωρούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο κάπως αποστασιοποιημένο κοινωνικά, άτυχο, παρά την επαγγελματική του καταξίωση, απαισιόδοξο ή και συμπλεγματικό σε ακραίες περιπτώσεις. Στις διάφορες παρέες το άτομο αυτό συχνά αισθάνεται «ξένο σώμα», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζει μια εσωτερική συστολή και παρουσιάζεται ως ντροπαλό και συνεσταλμένο. Φημίζεται για τις οργανωτικές του ικανότητες και του ταιριάζει η ενασχόληση με την Οικονομική Επιστήμη και την οργάνωση και διοίκηση επιχειρηματικών μονάδων.

Ο Ουρανός ως ανιχνευτής
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη, προοδευτική και πολυτάλαντη προσωπικότητα. Οι άλλοι εκλαμβάνουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως επαναστατικό, αντιδραστικό, αντισυμβατικό και ιδιοφυή. Οι πολύ συντηρητικοί συνάνθρωποί μας δεν τον αντέχουν, καθώς σοκάρονται από τις απόψεις του καθώς και από τα λεγόμενά του. Η αλήθεια είναι πως το εν λόγω άτομο έχει μοντέρνες και πρωτοποριακές αντιλήψεις και αντιπαθεί τη μαζοποίηση, το κατεστημένο και τους συμβιβασμούς. Επαγγελματικά του ταιριάζουν ο κλάδος της Πληροφορικής, η Πολιτική, η Αστρολογία, η Αστρονομία και η Μετεωρολογία, καθώς εκστασιάζεται από τα φυσικά/καιρικά φαινόμενα.

Ο Ποσειδώνας ως ανιχνευτής
Ο εν λόγω ανιχνευτής κάνει το άτομο να φαίνεται στους άλλους ως αφηρημένο, καλόκαρδο, συμπονετικό, μονίμως βυθισμένο στις σκέψεις του, μπερδεμένο αλλά και διαισθητικό. Η αλήθεια είναι πως όλες οι προαναφερθείσες ιδιότητες το χαρακτηρίζουν. Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πολυδιάστατος, έχει καλλιτεχνικό τρόπο σκέψης, έλκεται από τη μεταφυσική και την πνευματικότητα και επιδιώκει διαρκώς να απαλύνει τον πόνο των άλλων, ιδιαίτερα εκείνων που κρίνει ότι έχουν αδικηθεί από τη ζωή. Θα μπορούσε να είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης ή ακόμη και μέντιουμ, γιατρός, νοσοκόμος, νοσηλευτής και ναυτικός ή ψαράς, καθώς αγαπά τη θάλασσα.

Ο Πλούτωνας ως ανιχνευτής
Η αύρα αυτού του ανθρώπου είναι έντονη, ενίοτε και σκοτεινή. Έτσι, οι μισοί τον αντιπαθούν σφόδρα και οι άλλοι μισοί τον λατρεύουν. Γενικά, οι άλλοι τον εκλαμβάνουν ως μυστικοπαθή, εσωστρεφή, μυστηριώδη, γοητευτικό και δυνατό εσωτερικά. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για έναν μοναχικό χαρακτήρα που έχει μάθει να επιβιώνει στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Εκπέμπει ιδιαίτερη σεξουαλικότητα, η οποία διαφέρει από εκείνη του Άρη ως ανιχνευτή. Πιο συγκεκριμένα, οι άλλοι νιώθουν ότι το άτομο με πρόσκοπο τον Πλούτωνα θα τους χειριστεί, θα τους καθυποτάξει και θα τους αιχμαλωτίσει μέσω του πάθους και της σαγήνης που αποπνέει και μέσω μιας διαδικασίας αποπλάνησης η οποία θα θυμίζει τελετουργία. Έτσι, συχνά οι άλλοι φοβούνται το συγκεκριμένο άτομο. Επιπλέον, ο εν λόγω άνθρωπος έλκεται απίστευτα από την επιστημονική έρευνα, την ψυχολογία και τη μεταφυσική. Θα μπορούσε να διαπρέψει στους προαναφερθέντες κλάδους. Τέλος, επειδή έχει μια εκπληκτική ικανότητα να εμβαθύνει στις διάφορες καταστάσεις και να ανακαλύπτει μυστικά και κρυμμένες αλήθειες, θα μπορούσε να γίνει και ένας άριστος ντετέκτιβ.

Ο Χείρωνας ως ανιχνευτής
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που οι άλλοι εκλαμβάνουν ως θεραπευτή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Πιο συγκεκριμένα, συνήθως τον θεωρούν ιδιαίτερα καταρτισμένο, εμπιστεύονται την άποψή του και την ικανότητά του να βοηθάει τους άλλους ανθρώπους. Όμως, μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός ατόμου που κουβαλάει πολλά τραύματα και πολλά άλυτα ζητήματα. Και πράγματι…το ίδιο το άτομο στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι «τραυματισμένο» και έχει ορισμένες αχίλλειες πτέρνες, τις οποίες (αν είναι εξελιγμένο πνευματικά) τελικά «θεραπεύει». Διαφορετικά, αν στερείται συνειδητότητας και υψηλού βαθμού εσωτερικής εξέλιξης, υποφέρει από τις πληγές του εφ’ όρου ζωής. Και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις θα μπορούσε να διοχετεύσει και να προσφέρει απλόχερα τις θεραπευτικές του ικανότητες στους άλλους…ποικιλοτρόπως! Έχει ερευνητικά ταλέντα και χάρισμα στην συμβουλευτική. Επαγγελματικά του ταιριάζουν η ακαδημαϊκή έρευνα, η διδασκαλία, η ιατρική, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η ψυχοθεραπεία.

ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  Newsletter