astropedia.gr

Η σχέση των ανδρών με την μητέρα τους

Η σχέση των ανδρών με την μητέρα τους
Σχεδόν όλοι οι άνδρες επηρεάζονται από το μητρικό πρότυπο. Ωστόσο, κάποιοι είναι πραγματικά «κολλημένοι» με τις μαμάδες τους, σε βαθμό που μπορεί να εκνευρίζουν ή να παραξενεύουν τις συζύγους/συντρόφους τους. Επίσης, ένας άνδρας ο οποίος είναι πολύ δεμένος με τη μητέρα του μπορεί να φαίνεται ότι παραμελεί την καινούρια του οικογένεια (γυναίκα και παιδιά), με αποτέλεσμα να εισπράττει τη γκρίνια και τα παράπονα της συζύγου. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, συνήθως, υπάρχουν δείκτες που μαρτυρούν το υπερβολικό δέσιμο και την παθολογική προσκόλληση στη μητέρα.


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6677
 

Παρακάτω, αναφέρονται συνοπτικά
οι βασικότεροι από αυτούς

 
Ωροσκόπος στον Καρκίνο
Για αυτόν τον άνδρα, οι δεσμοί με την πατρική οικογένεια και, δη, με τη μητέρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του, της γενικότερης πορείας του καθώς και του τρόπου με τον οποίο «πλασάρει» προς τα έξω τον εαυτό του.
 
Σελήνη στον Καρκίνο
Πρόκειται για έναν υπέρμετρα συναισθηματικό άνδρα ο οποίος ενδεχομένως έχει μια ιδιαιτέρως προστατευτική και περιποιητική μητέρα. Ανεξαρτήτως ηλικίας, η μητρική στοργή και αγάπη μοιάζουν απαραίτητες για εκείνον.

Σελήνη στον Ταύρο
Ο άνδρας αυτός χρειάζεται ασφάλεια τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η μητέρα του μοιάζει να του προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεται. Είναι συνήθως κτητική και τείνει να τον κρατάει «δεμένο» δίπλα της (ιδιαίτερα αν η συγκεκριμένη Σελήνη είναι «χτυπημένη» από τον Πλούτωνα).
 
Σελήνη στον 1ο οίκο
Εδώ η μητέρα έχει σπουδαίο ρόλο στη ζωή του άνδρα, ιδίως όταν η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Προφανώς, η μητρική φιγούρα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την πορεία ζωής και το χαρακτήρα του.

Σελήνη στο 12ο οίκο
Ο ψυχικός και συναισθηματικός «ομφάλιος λώρος» που συνδέει αυτόν τον άνδρα με τη μητέρα του είναι πολύ ισχυρός και, συνήθως, δεν «κόβεται» ποτέ. Ο άνδρας αυτός τείνει στην εξιδανίκευση της μητέρας του.
 
Σελήνη στον 4ο οίκο
Εδώ η μητέρα είχε ισχυρή επιρροή στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του άνδρα κατά τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Προκάλεσε με τον τρόπο της (εκούσια ή ακούσια) την προσκόλληση του γιου της στο θεσμό τη οικογένειας και στο πατρικό οικογενειακό του περιβάλλον.

Σελήνη στο 10ο οίκο

Εδώ η μητέρα του ατόμου έχει διαδραματίσει (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) κάποιο σημαντικό ρόλο στις επαγγελματικές επιλογές του γιου της. Η εσωτερική ολοκλήρωση, η κοινωνική καταξίωση και η ευρύτερη ευδαιμονία αυτού του άνδρα εξαρτώνται από το είδος της σχέσης του με τη μητέρα του (περισσότερο δε αν η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με το Μεσουράνημα).
 
Σελήνη στον 7ο οίκο
Ο άνδρας με αυτή τη θέση αναζητά το μητρικό πρότυπο στις ερωτικές σχέσεις του και, βέβαια, στο πρόσωπο της συζύγου του. Η μητέρα του, με διάφορους τρόπους, μπορεί να επηρεάζει τις συναισθηματικές επιλογές του ή ακόμη και να εμπλέκεται στις σχέσεις του.

Σύνοδος Σελήνης - Νότιου Δεσμού
Η σχέση αυτού του άνδρα με τη μητέρα του είναι βαθιά και έντονα καρμική. Η προσκόλλησή του σε εκείνη είναι αξιοσημείωτη αλλά συνήθως δεν τον εξελίσσει.

Σύνοδος Σελήνης - Βόρειου Δεσμού
Εδώ ο άνδρας, καθώς μεγαλώνει, συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο την αξία της σχέσης του με τη μητέρα του. Η επιρροή της επάνω του μοιάζει να είναι θετική και ευεργετική.

Δεσμοί Σελήνης στον άξονα 4ου - 10ου
Μπορεί η σχέση αυτού του άνδρα με τη μητέρα του να χαρακτηρίζεται από μεταβλητότητα και διακυμάνσεις. Σίγουρα, όμως, η σχέση αυτή έχει καρμική διάσταση. Υπάρχει συνήθως κάποιο είδος εξάρτησης, ενώ ο γιος φαίνεται ότι λαμβάνει μαθήματα διαφόρων ειδών από τη μητέρα του.

Όψεις Σελήνης - Αφροδίτης

Τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές όψεις Σελήνης-Αφροδίτης (σε ανδρικά γενέθλια ωροσκόπια) δείχνουν ισχυρό οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Οι άνδρες αυτοί «τρέφουν» βαθιά συναισθήματα για τις μαμάδες τους. Η αδυναμία τους σε αυτές είναι ξεκάθαρη ενώ ολόκληρη η αυτοεκτίμησή τους βασίζεται στη γνώμη των μαμάδων τους για τους ίδιους.

Θετικές όψεις (και σύνοδος) Σελήνης - Δία
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνδρα ο οποίος απολαμβάνει τη συναναστροφή με τη μητέρα του. Μπορεί να θεωρεί τη μητέρα του ως πηγή θετικής ενέργειας για τον ίδιο, ως το «γούρι» του. Ολόκληρη η φιλοσοφία του έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το μητρικό πρότυπο.

Θετικές όψεις (και σύνοδος) Σελήνης - Πλούτωνα
Πρόκειται για έναν άνδρα που έχει μια ουσιαστική και βαθιά σχέση με τη μητέρα του. Υπάρχει ψυχική ταύτιση μαζί της. Η μητέρα του υποστηρίζει και ενθαρρύνει την εξέλιξη και την εσωτερική αλλαγή του γιου της αλλά τείνει να είναι ελεγκτική και χειριστική.
 
Όψεις Σελήνης - Ποσειδώνα
Ο άνδρας αυτός μάλλον αδυνατεί να δει τη μητέρα του στις αληθινές της διαστάσεις. Το στοιχείο της εξιδανίκευσης του μητρικού προτύπου και η πλάνη μοιάζουν να κυριαρχούν στην ψυχή και στο μυαλό αυτού του άνδρα. Σε θετική έκφραση, η μητέρα είναι ανώτερη πνευματικά. Η σχέση γιου-μητέρας είναι ιδιαιτέρως πνευματική και βοηθάει το γιο να εξελιχθεί. Σε αρνητική έκφραση, η μητέρα αυτού του άνδρα έχει την τάση να θυματοποιείται. Μάλιστα, έχει συνήθως το ρόλο του «οσιομάρτυρα», ο οποίος τη βοηθάει ώστε να κερδίζει (μέσω του οίκτου) την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση των παιδιών της.

ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  


Newsletter