astropedia.gr

Αριθμολογία: ο Αριθμός 12

Αριθμολογία: ο Αριθμός 12
Ο κυβερνήτης του Χώρου και του Χρόνου.
(Η εκδήλωση της Τριαδικότητας στις τέσσερις γωνίες του Σύμπαντος και η διακυβέρνηση του Κόσμου)

Ο αριθμός 12 εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις στην ιστορία του ανθρώπινου γένους αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο μια σημασιολογική-σημειολογική ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους αριθμούς.

Από τις 12 φυλές του Ισραήλ, τους 12 αποστόλους του Χριστού, τους 12 Ιμάμηδες μετά τον προφήτη Μωάμεθ στο Ισλάμ μέχρι τα 12 αστεράκια στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις 12 φιγούρες στην απλή τράπουλα, ο αριθμός αυτός δηλώνει και σημασιοδοτεί ένα σύνολο-ομάδα που λειτουργεί και δρα ως μονάδα (Ας μην ξεχνάμε ότι μερικές φορές μετράμε σε δωδεκάδες ή ‘ντουζίνες’).

Είναι αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του αριθμού 4 με το 3, όπου το 4 συμβολίζει το γήινο, υλικό επίπεδο, τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που ορίζουν το χώρο ή τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, γη, αέρας και νερό) τα οποία ενεργοποιούνται και εκδηλώνονται μέσα από την πνοή του αριθμού 3.  Ο αριθμός 3 καλεί την ουσία σε εκδήλωση και εφόσον τα τέσσερα στοιχεία είναι ήδη εκδηλωμένα στο υλικό επίπεδο η εκδήλωση μέσω του αριθμού 12 γίνεται σε ένα περισσότερο πνευματικό ή νοητικό επίπεδο. Για παράδειγμα, 12 μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, στις 25 Δεκεμβρίου έχουμε τη γιορτή των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου κατά την οποία οι καθολικοί γιορτάζουν την επίσκεψη των Τριών (3) Μάγων στον Ιησού (άρα την εκδήλωση-εμφάνιση του θεϊκού Υιού στην κοσμική ανθρωπότητα) ενώ οι ορθόδοξοι γιορτάζουν τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό (που πάλι έχει να κάνει με τον συμβολισμό της ‘επίσημης’ εκδήλωσης του θεανθρώπου στον κόσμο).

Το 12 συμβολίζει την ολοκλήρωση ενός κύκλου και την επαναγέννηση σε έναν καινούργιο κύκλο, άλλης συχνότητας. Δείχνει τη μετάβαση από ένα επίπεδο συνειδητότητας σε ένα άλλο, μετά από την ολοκλήρωση ενός συγκεκριμένο κύκλου εμπειριών και μέσα από την απόκτηση εσωτερικής γνώσης μέσω της εμπειρίας της ύλης και της ζωής. Είναι λοιπόν ένας πνευματικός αριθμός.

Με άλλα λόγια ο αριθμός 12 λειτουργεί με την έννοια που λειτουργεί ο αριθμός 10 (ολοκλήρωση κύκλου και μετάβαση σε νέο επίπεδο δημιουργίας) και χαρακτηριστικό είναι ότι αριθμολογικά η λέξη ΔΕΚΑ δίνει τον αριθμό 12 μέσα από την αντιστοιχία γραμμάτων-αριθμών. Από μια άλλη οπτική γωνία, το 10 είναι το σύνολο, το 2 είναι η διαφοροποίηση και το 12 είναι ένα σύνολο που εμπεριέχει διαφοροποιημένα ή διαφορετικά στοιχεία εναρμονισμένα όμως σε μια κοινή πλέον συχνότητα, όπως για παράδειγμα οι δώδεκα διαφορετικές τυπολογίες χαρακτήρων των ζωδίων αλλά όλες μαζί αναφέρονται σε μία ενιαία μονάδα, τον άνθρωπο.

Αν ο αριθμός 3 συμβολίζει ένα παιδί μέσω της γέννησης της ιδέας στο υλικό επίπεδο, τότε το 12 (1+2=3) συμβολίζει τη γέννηση ενός πνευματικού παιδιού, την εκπαιδευτική διαδικασία και την δραστηριοποίηση σε πνευματικό και διανοητικό επίπεδο. Λειτουργώντας ως ενοποιητικό σύνολο τελικά, το 12 είναι και ο αριθμός του συνειδητοποιημένου οχήματος του εαυτού και της δημιουργίας. Το τέλος της παιδικής ηλικίας και η αρχή της ωριμότητας.

Το 12 στην αρνητική του εκδήλωση (όλοι οι αριθμοί φέρουν τόσο το θετικό όσο και το αρνητικό μέσα τους) μπορεί να κρύβει μορφές κατάθλιψης που προέρχονται από ένα αίσθημα εγκατάλειψη και απογοήτευσης από τα γεγονότα της ζωής.
 
Ο αριθμός μπορεί να είναι κλειδί για την κατανόηση της 3ης διάστασης και του πώς μέσα από τον γραμμικό χρόνο μπορούμε να νοιώσουμε αισθήματα τα οποία κινητοποιούν και θέτουν σε δράση τις σκέψεις μας και τις δράσεις μας ή κατά πόσο και με ποιο τρόπο είμαστε υπό την επίδραση και τον έλεγχο (φυλάκιση-δέσμευση) μιας δύναμης όπως ο χρόνος, η συμπεφωνημένη ‘πραγματικότητα’, οι πνευματικές ομάδες κτλ
.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter