astropedia.gr

Δείκτες διασημότητας & φήμης σε γενέθλιο ωροσκόπιο

Δείκτες διασημότητας & φήμης σε γενέθλιο ωροσκόπιο
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών η επιτυχία στη ζωή έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με την κοινωνική αναγνώριση. Έτσι, αρκετοί άνθρωποι επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν φήμη και να γίνουν διάσημοι. Για κάποιους μάλιστα, η διασημότητα είναι αυτοσκοπός. Η αλήθεια είναι ότι στον γενέθλιο χάρτη υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις οι οποίες αποκαλύπτουν μια αυξημένη πιθανότητα για διασημότητα. Ωστόσο, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, ένας μεμονωμένος δείκτης δεν αρκεί, καθώς θα πρέπει πάντα να εξετάζεται το σύνολο του γενέθλιου ωροσκοπίου και να λαμβάνονται υπόψη συνδυαστικά όλοι οι παράγοντες. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν ορισμένοι από τους δείκτες εκείνους οι οποίοι –όπως έχει παρατηρηθεί- μπορεί να υπόσχονται φήμη και αναγνωρισιμότητα.


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
 


Ποιες ζωδιακές θέσεις έχουν μεγαλύτερη ροπή στη διασημότητα;
Η πολυαστρία (ιδιαίτερα προσωπικών πλανητών) στο ζώδιο του Λέοντα, ο Ωροσκόπος στον Λέοντα καθώς και ο Πυρήνας του ωροσκοπίου στο ίδιο ζώδιο φανερώνουν ότι το άτομο νιώθει έντονα την ανάγκη να είναι στραμμένοι επάνω του οι «προβολείς». Επιπλέον, ο Ωροσκόπος στο ζώδιο του Σκορπιού προικίζει το άτομο με μια σπάνια εσωτερική δύναμη που συμβάλλει στην επίτευξη των προσωπικών του στόχων. Κι επειδή ο συγκεκριμένος Ωροσκόπος συνεπάγεται, συνήθως, ότι το MC (=Μεσουράνημα) βρίσκεται στο λαμπερό ζώδιο του Λέοντα, αυξάνονται και οι πιθανότητες για αναγνωρισιμότητα. Συν τοις άλλοις, η κοινωνική επιτυχία του ατόμου ευνοείται από μια πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω, η οποία αυξάνει τις φιλοδοξίες του ατόμου καθώς και την ανάγκη του για κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία.

Αντίστοιχα, ο Ωροσκόπος στο ζώδιο του Κριού αποδεικνύεται, σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα επιβοηθητικός, καθώς κάνει το άτομο διεκδικητικό και αποφασιστικό. Επίσης, ο συγκεκριμένος Ωροσκόπος σημαίνει συνήθως ότι το Μεσουράνημα του ατόμου, που σχετίζεται με θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας, αντιστοιχεί στο φιλόδοξο ζώδιο του Αιγόκερω. Επιπρόσθετα, μια πολυαστρία στο ζώδιο του Υδροχόου αποτελεί συχνά ένδειξη ότι το άτομο έχει απήχηση στις μάζες. Ειδικότερα, το άτομο έχει συνήθως κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς και επιθυμεί να μοιραστεί τα ταλέντα του με την ανθρωπότητα. Επίσης, θα μπορούσε να γίνει διάσημο λόγω της κοινωνικής/ανθρωπιστικής δράσης του. Δε θα πρέπει να παραλειφθεί και η θέση της γενέθλιας Σελήνης στο ζώδιο του Καρκίνου, η οποία δείχνει συνήθως ένα άτομο με αυξημένη δημοτικότητα χάρη στη «ζεστασιά» που εκπέμπει στους άλλους. Το συγκεκριμένο άτομο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη γλυκύτητα, γεγονός που συχνά το οδηγεί σε αναγνωρισιμότητα (ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γυναικείο χάρτη).

Σε ποιες περιπτώσεις η οικοθεσία αυξάνει τις πιθανότητες για απόκτηση φήμης;
Ο Ήλιος, ο Δίας ή ο Ουρανός στον 1ο οίκο δείχνουν, συχνά, ότι το άτομο προβάλλει τον εαυτό του με τρόπο που το κάνει να ξεχωρίζει από την πλειοψηφία. Υπάρχει κάποιο είδος λάμψης και μοναδικότητας στην προσωπικότητα αυτού του ατόμου, ενώ η τύχη είναι συνήθως με το μέρος του. Ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Δίας, ο Ποσειδώνας ή ο Κλήρος της Τύχης στον 5ο οίκο του γενέθλιου χάρτη είναι θέσεις οι οποίες μπορεί να σκιαγραφούν ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ταλέντα. Επίσης, οι άνθρωποι με αυτές τις θέσεις είναι ιδιαιτέρως δημιουργικοί, δε διστάζουν να εκφράσουν τον εαυτό τους και τα ταλέντα τους και αισθάνονται άνετα με την προσωπική τους προβολή. Ο Ήλιος, η Σελήνη, η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας, η Δήμητρα ή ο Κλήρος της Τύχης στον 10ο οίκο δείχνουν μια τονισμένη ανάγκη του ατόμου για κοινωνική και επαγγελματική φήμη. Επιπλέον, το άτομο ενδιαφέρεται αρκετά για το κοινωνικό προφίλ του και δε φοβάται τη δημόσια έκθεση, αρκεί βέβαια να μην «τσαλακώνεται» η εικόνα του.

Πιο συγκεκριμένα, η Αφροδίτη στον 10ο δείχνει ότι η ωραία εξωτερική εμφάνιση του ατόμου ενθαρρύνει την απόκτηση φήμης ενώ ο Ουρανός στον 10ο μπορεί να δείχνει ότι η διασημότητα θα εμφανιστεί ξαφνικά στη ζωή του ατόμου. Επιπλέον, ο Δίας στον 10ο φανερώνει, σε αρκετές περιπτώσεις, ότι το άτομο πρόκειται να γίνει διάσημο μέσα από τον τομέα της καριέρας του και τον ευρύτερο χώρο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Η πολυαστρία (stellium) στον 10ο οίκο είναι, αναμφίβολα, μια πολύ ευνοϊκή ένδειξη, ενώ περιέργως ευνοϊκός δείκτης μπορεί να είναι και η πολυαστρία στον 4ο, καθώς το άτομο θα χρειαστεί να στραφεί στον απέναντι οίκο (10ο) προκειμένου να εξελιχθεί και να ξεπεράσει την προσκόλλησή του στο παρελθόν, τις εμμονές του, την προσωπική του συστολή και την ψυχοφθόρα ανάγκη του για ιδιωτικότητα.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα 4ου-10ου διευρύνουν, με τη σειρά τους, την ανάγκη του ατόμου να γίνει γνωστό στον κόσμο, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα αντίστοιχα και ακόμα περισσότερο όταν δέχονται ευνοϊκές όψεις από άλλους πλανήτες. Συν τοις άλλοις, παρόμοια εύνοια μπορεί να δίνουν το Vertex και το Anti-Vertex στον άξονα 5ου-11ου. Ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Δίας, ο Ουρανός και ο Κλήρος της Τύχης στον 11ο οίκο είναι θέσεις οι οποίες δείχνουν ότι το άτομο έχει διευρυμένο κοινωνικό κύκλο, εντάσσεται εύκολα σε κοινωνικές ομάδες και έχει απήχηση στο κοινό. Η τηλεόραση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο γενικότερα μπορεί να αποτελέσουν το πεδίο δράσης του ατόμου και να συμβάλουν σημαντικά στην αναγνωρισιμότητά του.

Πότε οι κυβερνήτες των οίκων λειτουργούν επιβοηθητικά στο θέμα της διασημότητας;
Το άτομο μοιάζει να έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει διάσημο όταν ο κυβερνήτης πλανήτης του 1ου οίκου βρίσκεται στον 10ο ή στον 11ο οίκο (και μάλιστα σε καλή ζωδιακή θέση). Επίσης, ο κυβερνήτης του 10ου στον 1ο, σε κυριαρχία ή έξαρση από ζωδιακή θέση, αποτελεί πρόσθετη ένδειξη ζωτικής σημασίας.

Τι συμβαίνει με τις όψεις του γενέθλιου χάρτη;
Ο Δίας είναι ο κατεξοχήν πλανήτης ο οποίος υποστηρίζει την επέκταση του ατόμου και τη διεύρυνση της δράσης του. Η σύνοδος και οι θετικές όψεις του Δία με τα Φώτα (δηλαδή τον Ήλιο και τη Σελήνη) συναντώνται σε αρκετά ωροσκόπια διασήμων. Επιπρόσθετα, οι θετικές όψεις Δία-Κρόνου υποστηρίζουν και επιβραβεύουν (συνήθως) τις προσπάθειες που καταβάλλει το άτομο με απώτερο στόχο να φτάσει ψηλά.

Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει δημοσιότητα και απόκτηση φήμης. Η σύνοδος και οι θετικές όψεις Δία-Ουρανού είναι χαρακτηριστικές όψεις διασημότητας και ξαφνικής τύχης, επέκτασης και προβολής. Επίσης, η σύνοδος του Δία με το Βόρειο Δεσμό καθώς και οι θετικές γωνίες μεταξύ του Δία και του MC είναι, αναμφισβήτητα, επιβοηθητικές. Εξίσου επιβοηθητική είναι η σύνοδος Ηλίου-Δήμητρας, ενώ οι σύνοδοι της Αφροδίτης με τον Ήλιο ή τον Ωροσκόπο αυξάνουν τη γοητεία και τη δημοτικότητα του ατόμου και δείχνουν συχνά ότι το άτομο απολαμβάνει την κοσμική ζωή.

Συν τοις άλλοις, η σύνοδος και οι θετικές όψεις Αφροδίτης-Δία φανερώνουν ένα άτομο με υψηλή αυτοεκτίμηση, το οποίο γίνεται εύκολα αγαπητό στους γύρω του και έχει έντονη κοινωνική ζωή. Η δε σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης κάνει το άτομο ιδιαίτερα διπλωματικό. Επίσης, το άτομο γοητεύει μέσω του λόγου του ενώ μπορεί να διαθέτει ωραία φωνή, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να αποτελέσει αιτία διασημότητας.

Οι σύνοδοι και οι θετικές όψεις του Ουρανού με τα Φώτα και, αντίστοιχα, οι θετικές γωνίες του Ουρανού με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα δείχνουν συνήθως ένα ιδιαίτερο άτομο που εκφράζει τον εαυτό του με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους και να γίνεται αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού. Οι δε όψεις Σελήνης-Ποσειδώνα (κυρίως η σύνοδος και οι θετικές όψεις) φανερώνουν ένα άτομο ονειροπόλο, που μαγνητίζει τις μάζες και αποκτά μια ξεχωριστή, σχεδόν μαγική δημοτικότητα. Τέλος, η σύνοδος του Ηλίου ή του Ουρανού με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης μπορεί να σημαίνει ότι η διασημότητα αποτελεί μέρος του πεπρωμένου και του καρμικού προορισμού του ατόμου.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
 
Οι όψεις με τις ακμές ή τους κυβερνήτες των οίκων
Σπουδαίες ενδείξεις διασημότητας αποτελούν οι θετικές όψεις του κυβερνήτη πλανήτη του 10ου οίκου με τον Ήλιο, τον Δία ή τον Ουρανό. Αντίστοιχη εύνοια στο θέμα της φήμης μπορεί να προσφέρουν και οι θετικές όψεις (ιδίως τα τρίγωνα και τα εξάγωνα), στις οποίες μάλιστα θα πρέπει να αποδίδεται ιδιαίτερα αυστηρή ανοχή, του Ηλίου, του Δία και του Ουρανού με τις ακμές του 5ου και του 11ου οίκου.

Τι μπορεί να δείχνουν ο ανάδρομος Ερμής και οι πλανήτες του γενέθλιου χάρτη οι οποίοι δε σχηματίζουν όψεις με άλλους πλανήτες;
Ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να κάνει το άτομο διάσημο χάρη στον ίστρο και στην έμπνευση που του προσδίδει. Από την άλλη, ένας Ήλιος, ένας Δίας και ένας Ουρανός χωρίς όψεις θα μπορούσαν να εκφραστούν με ιδιαίτερη δυναμική και να βγάλουν κάποια στιγμή το άτομο από την αφάνεια και τους συνηθισμένους ρυθμούς ζωής στους οποίους είχε συνηθίσει μέχρι πρότινος.

Ποιος ο ρόλος των μεσοδιαστημάτων;
Σίγουρα, η ενεργοποίηση συγκεκριμένων μεσοδιαστημάτων μπορεί να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο και ιδιαίτερα όταν:

Ο Ήλιος σχηματίζει σύνοδο ή κύρια αρνητική όψη με το μεσοδιάστημα Σελήνης/Δία
Το Μεσουράνημα σχηματίζει σύνοδο ή κύρια αρνητική όψη με το μεσοδιάστημα Σελήνης/Δία
Το Μεσουράνημα σχηματίζει σύνοδο ή κύρια αρνητική όψη με το μεσοδιάστημα Ηλίου/Δία

Ποια είναι η επίδραση των γεωμετρικών σχηματισμών;
Το Μεγάλο Τρίγωνο (ιδιαίτερα μεταξύ πλανητών όπως ο Ήλιος, ο Δίας και ο Ουρανός) φέρνει συνήθως μια χαρακτηριστική ευκολία στη ζωή του ατόμου, η οποία κατ’ επέκταση μπορεί να συμπεριλαμβάνει –μεταξύ άλλων- και την επίτευξη κάποιου είδους δημοσιότητας. Ωστόσο, το άτομο δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί ούτε να υποπέσει στην παγίδα της ραθυμίας. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η εύνοια όταν στον γενέθλιο χάρτη υπάρχουν περισσότερα από ένα Μεγάλα Τρίγωνα. Επίσης, το Ταυ-Τετράγωνο, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που προκαλεί, ενδυναμώνει το άτομο εσωτερικά, το κάνει διεκδικητικό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φέρνει διασημότητα, ιδίως όταν ο πλανήτης-κορυφή είναι ο Ουρανός, ο Ήλιος ή ο Δίας.

Γέννηση κοντά σε έα Σελήνη ή ηλιακή έκλειψη και ο ρόλος της προγενέθλιας ηλιακής έκλειψης
Το άτομο χαρακτηρίζεται από μια έμφυτη ώθηση να πετύχει, να προβεί σε νέα ξεκινήματα και να ξεχωρίσει όταν έχει γεννηθεί κοντά σε Νέα Σελήνη ή Ηλιακή Έκλειψη. Ωστόσο, είναι προτιμότερο η γέννηση να έχει πραγματοποιηθεί μετά την κορύφωση (ολοκλήρωση) των εν λόγω φαινομένων, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο είναι πιο διεκδικητικό και διαχειρίζεται πιο σωστά τις ικανότητες και το δυναμικό του. Επιπλέον, όταν η προγενέθλια Ηλιακή Έκλειψη «πέφτει» στον 10ο οίκο του γενέθλιου χάρτη και ταυτόχρονα σχηματίζει θετική όψη με το γενέθλιο Δία, τότε οι πιθανότητες για διασημότητα είναι αυξημένες.

Ποια είναι η δυναμική του Σημείου Κριού και άλλων ζωδιακών μοιρών ύψιστης ενέργειας που μπορεί να εμφανίζονται στον γενέθλιο χάρτη;
Το Σημείο Κριού (Aries Point), που αντιστοιχεί στη μηδενική μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (δηλαδή του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω) μπορεί να αποκαλύπτει ασυνήθιστη φήμη ή επίδραση στις μάζες καθώς και έναν ξεχωριστό κοινωνικό ρόλο. Ο Άρης στη μηδενική μοίρα του Κριού καθώς και ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα, ο Δίας ή ο Ουρανός στη μηδενική μοίρα οποιουδήποτε παρορμητικού ζωδίου αποτελούν, συχνά, ενδείξεις δημοτικότητας και μεγάλης κοινωνικής απήχησης. Επίσης, αξίζει να αναφερθούν ενδεικτικά η 16η μοίρα του Κριού και η 3η μοίρα του Ταύρου που αποτελούν ορισμένες από τις ζωδιακές μοίρες ύψιστης ενέργειας. Γενέθλιοι πλανήτες (ιδιαίτερα προσωπικοί), το Μεσουράνημα και ο Ωροσκόπος στην 16η του Κριού μπορεί να δείχνουν έναν φημισμένο και ξακουστό ηγέτη ενώ στην 3η μοίρα του Ταύρου συχνά δείχνουν ότι το άτομο είναι γνωστό στην κοινωνία λόγω του τεράστιου χρηματικού πλούτου του. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και η 29η μοίρα του Λέοντα, η οποία αντιστοιχεί στον βασιλικό απλανή αστέρα Regulus. Ο Ωροσκόπος, το MC ή ένας γενέθλιος πλανήτης στη συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα μπορεί να φανερώνουν τιμές, δόξα και κοινωνική επιτυχία.

Τα τεταρτημόρια και τα ημισφαίρια του γενέθλιου χάρτη…
Ασυνήθιστα πολλοί πλανήτες στο τέταρτο τεταρτημόριο (το οποίο περιλαμβάνει τον 10ο, τον 11ο και τον 12ο οίκο) του ωροσκοπίου  μπορεί να δείχνουν ότι το άτομο επιδιώκει ή έλκει (χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια) την κοινωνική αναγνώριση. Τέλος, μια πολυαστρία γενικά στους νότιους οίκους (7ο – 12ο), δηλαδή στους οίκους εκείνους από τους οποίους αποτελείται το Νότιο Ημισφαίριο του χάρτη, συχνά φανερώνει έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει να μοιράζεται τον εαυτό του και τα επιτεύγματά του με τους άλλους και…έχει ροπή στην απόκτηση φήμης και δημοτικότητας!

ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

Newsletter