astropedia.gr

Η διέλευση του Ουρανού από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση του Ουρανού από τους γενέθλιους οίκους
Μάθε τι μπορεί να συμβολίζει η διέλευση του Ουρανού στον ατομικό σου χάρτη, ανάλογα με τον οίκο όπου αυτή γίνεται.

Διέλευση Ουρανού από τον 1ο γενέθλιο οίκο

Με τον Ουρανό να διελαύνει από τον πρώτο οίκο η έκφραση της ατομικότητας σου δεν μπορεί να περιοριστεί σε στενά πλαίσια και όρια και υιοθετείς αυθόρμητη και ίσως επαναστατική ή ανατρεπτική συμπεριφορά. Είναι ένα διάστημα που οι σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές που αφορούν τις προοπτικές της ζωή σου και τον τρόπο που θα τις προβάλεις στις σχέσεις σου. Έχεις βαθιά ανάγκη να εκφράσεις την ελευθερία που αισθάνεσαι άμεσα και αυθόρμητα και έρχεσαι σε ρήξη με οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να σε περιορίσει. Επιθυμείς να εκδηλώσεις τον εαυτό σου με τέτοιον τρόπο που να συναρπάζει πρώτα εσένα τον ίδιο και προβάλεις με ιδιαίτερο τρόπο την αυτονομία που αισθάνεσαι.

Δημιουργείται η σχεδόν επιτακτική ανάγκη για εξελίξεις, να αναβαθμίσεις τις εμπειρίες της ζωής σου και να εκφράσεις την ατομικότητα σου με αυθεντικό και γνήσιο τρόπο. Έχεις την δυνατή παρόρμηση να εκδηλώσεις με αμεσότητα τα προσωπικά στοιχεία του εαυτού σου με ειλικρίνεια, ελευθερία και καθαρότητα. Εξωθείσαι να απελευθερωθείς από ό,τι σε πιέζει και δεν είναι αρεστό στις επιθυμίες σου. Διεγείρονται η επαναστατική σου πλευρά με κάθε έννοια ή μορφή που έχεις βιώσει μέχρι τώρα, η ανάγκη σου να αλλάξεις ή να αναμορφώσεις τις σταθερές σου σχέσεις αλλά και πολλά θέματα με την ίδια την ύπαρξη σου. Αρνείσαι να συνεργαστείς με τις προσδοκίες αυτών που συνυπάρχεις και αντιδράς όταν προσπαθούν να σε περιορίσουν.

Είναι ένα χρονικό διάστημα που αναζητάς την προσωπική σου ανεξαρτησία και προσπαθείς να εξελίξεις την ατομικότητά σου μέσα από μια κρίση ταυτότητας. Συμπεριφέρεσαι με εκκεντρικό τρόπο, παρουσιάζεις ιδιορρυθμίες και η φυσική σου παρουσία γίνεται παράξενη και ιδιόμορφη. Έχεις συχνές και απότομες αλλαγές στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και πολλές φορές αυτοαμφισβητείς τις ίδιες σου τις πράξεις που έχουν συνήθως ανεδαφικό χαρακτήρα. Στις αντιδράσεις σου μέσα στις σχέσεις σου διακατέχεσαι από μεγάλη ανησυχία, γίνεσαι αντιφατικός και αντιδραστικός και είσαι ικανός να προκαλέσεις αναταραχές και ξαφνικά ξεσπάσματα που μπορούν να βλάψουν εσένα αλλά και όσους εμπλέκεσαι. Αν ο φόβος σε εμποδίσει να προχωρήσεις στις αλλαγές που θέλεις να κάνεις, εκτός από την ματαίωση και τον αυτοπεριορισμό που θα αισθανθείς θα δημιουργήσει και τις συνθήκες για θυμό που κάποια στιγμή θα θελήσει να εκδηλωθεί.

Διέλευση Ουρανού από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Ουρανού από τον δεύτερο οίκο που αφορά το σύστημα των αξιών της ζωής σου, σηματοδοτεί αλλαγές στα οικονομικά σου εισοδήματα αλλά και την υλική σου ασφάλεια. Η προσοχή σου επικεντρώνεται στο να διατηρήσεις το αίσθημα ασφάλειας που σου προσφέρουν τα χρήματα. Η αστάθεια και η διασάλευση που προκαλεί ο Ουρανός και που εκδηλώνεται με την μορφή του ξαφνικού και του απρόβλεπτου μπορεί να σχετιστούν με την απώλεια μιας εξαρτημένης εργασιακής σχέσης, με ζημιές και καταστροφές που προκαλούν έκτακτα έξοδα. Το απροσδόκητο όμως μπορεί να εμφανιστεί και με απρόσμενες ευκαιρίες για χρήματα που εμφανίζονται ξαφνικά και που μπορεί να προέρχονται από δωρεές, αύξηση της αμοιβής στη δουλειά ίσως και από κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Το μήνυμα που προσπαθεί να σου φέρει ο Ουρανός με όλα αυτά είναι να αποκτήσεις μια διαφορετική σχέση με την πρακτική ασφάλεια που έχεις ανάγκη.

Η ξαφνική και ανατρεπτική ενέργεια του Ουρανού πολλές φορές σε εξωθεί σε εμπνεύσεις που έχουν σχέση με αλλαγές που επιθυμείς να πραγματοποιήσεις στην καθημερινότητα και στον τρόπο που ζεις. Σου παρουσιάζονται απρόσμενες και ιδιότυπες οικονομικές ευκαιρίες. Μπορείς να εκμεταλλευτείς ξαφνικές ευκαιρίες και να κερδίσεις εύκολα και γρήγορα χρήματα. Ανακαλύπτεις τρόπους να κερδίζεις χρήματα χωρίς να είσαι αναγκασμένος να τα αναζητάς με συνηθισμένους τρόπους, όπως η δουλειά. Αναζητάς τρόπους να αποδεσμευτείς από οικονομικές εξαρτήσεις και εφευρίσκεις δικούς σου τρόπους να διαχειρίζεσαι τα χρήματα σου. Παρορμητικές κινήσεις με σκοπό την γρήγορη κερδοσκοπία μπορούν να σε οδηγήσουν σε αποτυχία. 

Συνήθως κάτω από την επιρροή του Ουρανού αλλάζεις ριζικά επαγγελματικό χώρο και κατεύθυνση και ασχολείσαι με επαγγέλματα που είναι της φύσης που εξουσιάζει ο πλανήτης και περιέχουν το καινούργιο, το διαφορετικό και το ασυνήθιστο, όπως η υψηλή τεχνολογία, τα ηλεκτρονικά αλλά και το απόκρυφο όπως η αστρολογία. Καλό είναι βέβαια κάτω από την ανατρεπτική και επαναστατική επίδραση που παρουσιάζει να αποφεύγεις τις ορμητικές και απρόβλεπτες επιλογές και να προχωράς μετά από ιδιαίτερη προσοχή και μελετημένα βήματα.

Διέλευση Ουρανού από τον 3ο γενέθλιο οίκο

Η διέλευση του Ουρανού από τον τρίτο οίκο ανατρέπει και αλλάζει την αντίληψη που έχεις για τα ενδιαφέροντα σου και τον τρόπο που επικοινωνείς καθημερινά. Απαλλάσσεσαι από τρόπους σκέψης που σε χαρακτήριζαν και σε καθόριζαν μέχρι τώρα. Αποκτάς ανεξάρτητη στάση και διαφορετική προσωπική αντίληψη που είναι προσανατολισμένη σε οτιδήποτε είναι καινούργιο και προέρχεται από σένα. Αλλάζεις, διαφοροποιείσαι και γίνεσαι περισσότερο ευέλικτος και ανοιχτός σε νέες ιδέες και στον  τρόπο που σκεφτόσουν μέχρι τώρα. Η καθημερινότητα μπορεί να πάρει συναρπαστική μορφή αλλά θα χρειαστεί να είσαι περισσότερο ευέλικτος και με μεγαλύτερη διάθεση προσαρμογής, αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις ό,τι δεν σε ικανοποιεί.

Γεννούν την διανοητική σου περιέργεια και προσελκύουν το ενδιαφέρον σου ασυνήθιστες ιδέες και έννοιες που μπορούν να σου προσφέρουν καινούργια πεδία γνώσης. Μπορείς να εκφραστείς με άνεση προφορικά στις καθημερινές σου επαφές αλλά και με τον γραπτό λόγο. Οι αλλαγές που (προ)καλείσαι να κάνεις είναι για να δώσεις άλλη ώθηση στην επανάληψη της καθημερινότητας. Οι ευκαιρίες που έχεις είναι να εξασκηθείς σε οτιδήποτε καινούργιο, να αποκτήσεις νέες δεξιότητες και γενικά να προσπαθήσεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου μέσα από την επαφή με μια νέα θεωρία ή να αποκτήσεις καινούργιες γνώσεις. Αναζητάς το αναπάντεχο, το ξαφνικό και την έκπληξη σε μικρά ταξίδια.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με αυτήν την διέλευση προκαλούνται με αυτά  που λες και τον τρόπο που εκφράζεσαι. Αναζητάς να έχεις προσωπική γνώμη και αμφισβητείς τις επικρατούσες απόψεις στις κοινωνικές σου επαφές. Παρουσιάζονται απροσδόκητες αλλαγές στο άμεσο κοινωνικό σου περιβάλλον με τους γνωστούς, φίλους και κοντινούς συγγενείς. Εκφράζεις ελεύθερα και άμεσα αυτά που σκέφτεσαι. Διερωτάσαι και διερευνάς τα αίτια. Αμφισβητείς μέσα από λεκτικές διαμάχες την ειλικρίνεια αυτών που σχετίζεσαι και αυτό δημιουργεί εντάσεις και διαφωνίες με συγγενείς ή γείτονες.

Διέλευση Ουρανού από τον 4ο γενέθλιο οίκο

Η διέλευση του Ουρανού από τον τέταρτο οίκο προκαλεί αλλαγές και φέρνει καταστάσεις που μέχρι τώρα δεν είχες υπολογίσει στον οικογενειακό χώρο και στις σχέσεις με τα άτομα της οικογένειας. Προκαλεί εσωτερικές συναισθηματικές συγκρούσεις και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην οικογενειακή ζωή. Η καθημερινή ζωή σου αποκτά εντατικούς ρυθμούς και παίρνεις γρήγορες αποφάσεις. Έχεις γρήγορη εναλλαγή ιδεών και αισθάνεσαι την ισχυρή ανάγκη να δράσεις και να κινητοποιηθείς αλλά δεν γνωρίζεις πού να διοχετεύσεις την έντονη ενεργητικότητα που έχεις. Οι απροσδόκητες αλλαγές στα σχέδια ή τα γεγονότα δοκιμάζουν την υπομονή σου και έχεις την αίσθηση πως δεν μπορείς να ελέγξεις τις καταστάσεις που συμβαίνουν.

Προκαλείται η ισχυρή ανάγκη να απελευθερωθείς από τις επιρροές της καταγωγής και από οτιδήποτε έχει σχέση με το οικογενειακό παρελθόν και τις οικογενειακές καταβολές που έχουν αρνητική επίδραση στο ψυχισμό σου. Προσπαθείς να επαναπροσδιορίσεις την ατομικότητα σου μακριά από ό,τι σε έχει επηρεάσει στο παρελθόν και με κάποιο ισχυρό τρόπο καθορίζει το παρόν. Συχνά με την διέλευση του Ουρανού εμφανίζονται άσχημες μνήμες από τραυματικές καταστάσεις της παιδικής ηλικίας. Για να καταφέρεις να επιλύσεις τις εντάσεις και τις διαφωνίες που διεγείρονται και οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από την αβίαστη πλέον έκφραση του θυμού για ό,τι σε καθορίζει και έχει σχέση με το παρελθόν, αποφασίζεις να μετακινηθείς και να αφήσεις την φαινομενική ασφάλεια της οικογενειακής εστίας και να αναζητήσεις την αυθεντικότητα της προσωπικής σου ταυτότητας.

Αποξενώνεσαι και αποσύρεσαι από τα οικογενειακά πρόσωπα και την οικογενειακή ζωή. Ο Ουρανός πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει αρνητικά γεγονότα στον χώρο του σπιτιού σαν οίκημα αλλά και διάσπαση στην οικογενειακή ζωή με διαζύγιο. Επιλέγεις να έχεις σαν εικονική οικογένεια φίλους, συντρόφους και ανθρώπους που να μοιράζεσαι κοινές ιδέες και συναισθήματα. Αμφισβητείς την σημασία της καταγωγής και της πατρίδας και μπορεί να αποφασίσεις ξαφνικά να αλλάξεις τόπο διαμονής.

Διέλευση Ουρανού από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Με τη διέλευση του Ουρανού από τον πέμπτο οίκο στρέφεσαι σε συναρπαστικές καταστάσεις και αναζητάς τρόπους να εκφραστείς δημιουργικά. Αναζητάς ερεθίσματα που θα σε διεγείρουν συναισθηματικά και νοητικά που θα σε βγάλουν από την επανάληψη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θέλεις να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες και είσαι ανοιχτός στη διάθεση πειραματισμού στις ερωτικές σχέσεις. Επιλέγεις αντισυμβατικές σχέσεις που να σου παρέχουν το αίσθημα ελευθερίας που έχεις μεγάλη ανάγκη. Επαγγελματικά σου προκαλούν το ενδιαφέρον δουλειές που έχουν το στοιχείο της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης. Αντιδράς στα στερεότυπα και αναζητάς τις καινοτόμες και έξυπνες ιδέες.

Εναντιώνεσαι σε ό,τι σε περιορίζει και επαναστατείς καταλύοντας όλους τους κανόνες και τους αυτοπεριορισμούς που είχες μέχρι τώρα που σε εμπόδιζαν να χαρείς και να απολαύσεις την ζωή όπως το επιθυμείς. Προκαλεί μεγάλες αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις καθώς εντελώς ξαφνικά ανακαλύπτεις ανάγκες και επιθυμίες μπορούν να εκφραστούν με έναν άλλο τρόπο εντελώς ελεύθερο που μέχρι τώρα αγνοούσες. Η ανατρεπτική ενέργεια του Ουρανού, αν δεν την διαχειριστείς με μέτρο, μπορεί να σε εκθέσει σε δυσκολίες και με το σκληρό πρόσωπο που έχει να πληγώσεις εσένα και όσους σχετίζεσαι. Ερωτικά προσελκύεις ασυνήθιστους ανθρώπους που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα επέλεγες. Προσεγγίζεις όσους είναι παράξενοι, εκκεντρικοί και ανεξάρτητοι και ίσως να υπάρχει μεταξύ σας μεγάλη διαφορά ηλικίας ή και να είναι από άλλη χώρα.

Έχεις υψηλές απαιτήσεις και μεγάλη ανάγκη για διασκεδάσεις που σου δίνουν ικανοποίηση. Δημιουργείς με ευκολία ερωτικές σχέσεις από τις οποίες χωρίζεις ξαφνικά και απότομα. Αποφεύγεις να κάνεις δικά σου παιδιά μέσα σε σχέση ή σε γάμο αλλά και ακόμα και αν έχεις παιδιά απομακρύνεσαι από αυτά. Έχεις αντισυμβατικό τρόπο στην αντιμετώπιση των παιδιών. Συχνά προσπαθείς να αποφύγεις την χαρά της ζωής, όπως είναι η τεκνοποίηση γιατί φοβάσαι ότι θα χάσεις την ανεξαρτησία σου.

Διέλευση Ουρανού από τον 6ο γενέθλιο οίκο

Η παρουσία του Ουρανού στον έκτο οίκο λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην καθημερινότητα και αλλάζει την στάση που έχεις για την εργασιακή σου απασχόληση και την υγεία σου. Υπάρχει η βαθιά ανάγκη να αποτινάξεις ό,τι σε περιορίζει στην καθημερινότητα και ό,τι σε κρατά δέσμιο στο επάγγελμα που εξασκείς. Αλλάζεις την οπτική που είχες μέχρι τώρα για τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζεις την ίδια σου τη δουλειά.

Με την αντισυμβατική φύση του Ουρανού δυσκολεύεσαι να λειτουργήσεις σε ομαδικές εργασιακές προσπάθειες και γίνεσαι αυστηρά επικριτικός. Δυσανασχετείς και αντιδράς στην εξαρτημένη εργασία και αμφισβητείς τις εργασιακές σχέσεις. Επαναστατείς και εγκαταλείπεις την δουλειά που έκανες μέχρι τώρα γιατί δεν σε ικανοποιεί η στασιμότητα που έχεις ή γιατί αντιδράς απρόβλεπτα σε εντάσεις με ανώτερους και σε απολύουν. Τονίζεται η διάθεσή σου για ανεξαρτησία και αναζητάς καινούργιους και περισσότερο συναρπαστικούς τρόπους για απασχόληση.

Η επιλογή που έχεις είναι να προσπαθήσεις να αποδεχθείς τις απρόσμενες αλλαγές και να αναζητήσεις άλλη δουλειά που θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου. Η σθεναρή αντίδραση στις επαναστατικές αλλαγές που επιβάλει ο Ουρανός με καθήλωση και φόβο δεν θα καταφέρουν τίποτε περισσότερο από το να εσωτερικεύουν την ένταση και να ματαιώσουν αυτό που καλείσαι να κάνεις για να προσχωρήσεις και να εξελιχθείς. Αν δεν αναλάβεις μόνος το κόστος της αλλαγής, με ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπο η λύση μπορεί να δοθεί από άλλους και σε αυτή τη περίπτωση θα αναγκαστείς να το αντιμετωπίσεις. Το 6ο σπίτι κυβερνά επίσης τα θέματα υγείας. Με τη διέλευση του Ουρανού υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν να σε ενδιαφέρουν περισσότερο θέματα υγείας, διατροφής και άσκησης αλλά και να δείξεις μεγάλο ενδιαφέρον σε αντισυμβατικές θεραπευτικές μεθόδους.

Διέλευση Ουρανού από τον 7ο γενέθλιο οίκο
Με το πέρασμα του Ουρανού στον έβδομο οίκο δοκιμάζεται η σταθερότητα στις συντροφικές και φιλικές σχέσεις, αλλά και οι επαγγελματικές σου συνεργασίες και προσπαθείς να επιλύσεις τα προβλήματα. Οι αλλαγές που προσπαθείς αρχικά να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ενότητα για να υπάρξει διάρκεια αλλά και συνέχεια στις επαφές σου. Καλείσαι να λειτουργήσεις με αυτογνωσία, ελευθερία και διάκριση στις προσωπικές σχέσεις σου σχέσεις που πια δεν έχουν νόημα για σένα και έχουν φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου.

Επανεξετάζεται η διάθεση για ουσιαστική δέσμευση μέσα στη σχέση και αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν αδιέξοδα που σε εμποδίζουν να λειτουργήσεις όπως θα ήθελες. Η έντονη και αποσταθεροποιητική ενέργεια του Ουρανού προκαλεί συνήθως την αμφισβήτηση των συναισθημάτων που τρέφεις για το πρόσωπο που σχετίζεσαι και διεγείρει ασυμβίβαστες καταστάσεις που προκαλούν εντάσεις, διενέξεις και ρήξεις.

Η καίρια και ξαφνική λειτουργία του Ουρανού διαλύει σχέσεις και συνεργασίες που έχουν κάνει τον κύκλο τους εξαιτίας καταστάσεων που έχουν σχέση με την αυθεντικότητα, την ειλικρίνεια, την αυτονομία αλλά και από καταστάσεις που μπορούν να οφείλονται σε διαφορετικές επιλογές της άλλης πλευράς της σχέσης. Καλό θα είναι να μην βιαστείς κάτω από αυτήν την δυνατή ενέργεια και ενώ έχεις διαλύσει μια σχέση, να δημιουργήσεις νέα σχέση με άνθρωπο που είναι διαφορετικός και ασυνήθιστος.

Αναζητάς τον ενθουσιασμό και τις δυνατές συγκινήσεις και έλκεις ανθρώπους που δεν έχουν συναισθηματική σταθερότητα και είναι αντισυμβατικοί όπως και οι πράξεις σου. Συνήθως νέες σχέσεις με την επιρροή του Ουρανού ενώ αρχικά έχουν μεγάλη ελευθερία και προσφέρουν ενθουσιασμό και συναρπαστικές συγκινήσεις, στην πορεία καταλήγουν να γίνονται και αυτές ασταθείς. Κάνεις πολύ εύκολα νέες γνωριμίες αλλά χωρίζεις γρήγορα.

Διέλευση Ουρανού από τον 8ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Ουρανού από τον σκοτεινό όγδοο οίκο αναδύει τις κρυφές και απωθημένες σου δυνάμεις με άμεσο και απρόβλεπτο τρόπο. Έρχονται στην επιφάνεια από τα βάθη του ψυχισμού σου το άγχος, οι φοβίες και οι δυνατές σου ερωτικές επιθυμίες που ήταν μέχρι τώρα καλά κρυμμένες και προστατευμένες. Διεγείρεται με αναπάντεχο τρόπο η διαίσθηση σου και εμφανίζεται η ανάγκη να εξερευνήσεις άγνωστα κομμάτια του ψυχισμού σου. Αναζητάς απαντήσεις σε προσωπικά και εσωτερικά κομμάτια δικά σου που δεν είχες μέχρι τώρα επαφή και συνείδηση αλλά και σε καταστάσεις που δεν μπορείς να αντιληφθείς. Η κατάδυση αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια πρώτη αίσθηση της ενότητας που έχουν η ζωή και ο θάνατος.

Με οδηγό την διαίσθησή σου μπορείς να αναζητήσεις και να προκαλέσεις ο ίδιος τις καταστάσεις για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που σε εμποδίζουν να ζήσεις τις βαθιές επιθυμίες σου που διεγείρονται με αναπάντεχο και ξαφνικό τρόπο. Η παρουσία του Ουρανού διεγείρει πολλές από τις λειτουργίες του όγδοου οίκο  που έχουν σχέση με την σεξουαλικότητα, την επιθυμία, τον πειραματισμό καθώς και με τον έλεγχο. Με την ενέργεια του Ουρανού εμφανίζεις ιδιόρρυθμη σεξουαλικότητα. Εξωθείσαι να δοκιμάσεις καταστάσεις και να συναντηθείς με εμπειρίες που μέχρι τώρα ήταν απαγορευμένες και εκτονώνεις ό,τι ήταν καταπιεσμένο.

Η ανατρεπτική φύση του Ουρανού που μετατρέπει ξαφνικά και απροειδοποίητα οτιδήποτε θετικό σε αρνητικό και το αντίστροφο, προκαλεί  απρόσμενες αλλαγές σε οικονομικά, κληρονομικά και φορολογικά θέματα. Παρουσιάζονται απρόβλεπτες δαπάνες και προβλήματα με την διαχείριση των χρημάτων. Είναι διάστημα που προσπαθείς να αναμορφώσεις και να βελτιώσεις τις οικονομικές σου σχέσεις. Μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους ξαφνικά κέρδη από παράξενες και ασυνήθιστες επιχειρήσεις και ίσως από κληρονομιά. Παρουσιάζονται αναπάντεχες οικονομικές ζημιές από συνεταιρισμούς. Γίνεσαι αφερέγγυος στις οικονομικές σου συναλλαγές και συμβαίνουν αλλαγές στην ποιότητα των σχέσεων που έχεις.

Διέλευση Ουρανού από τον 9ο γενέθλιο οίκο

Με την διέλευση του Ουρανού από τον ένατο οίκο κάνουν την εμφάνιση τους απροσδόκητες και ξαφνικές εμπειρίες που διευρύνουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τη ζωή. Αρχίζουν να σε ενδιαφέρουν το άγνωστο και το ασυνήθιστο. Απομακρύνεσαι από οτιδήποτε σου είναι οικείο και σου προσφέρει μέχρι τώρα ασφάλεια. Ανακαλύπτεις νέα πεδία εμπειριών και προσπαθείς να ανοίξεις νέες δυνατότητες για τη ζωή σου. Συναντάς ανθρώπους που σε ερεθίζουν νοητικά και αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και ζεις με διαφορετικές και νέες ιδέες.

Εμφανίζεται η ανάγκη να κάνεις ανατρεπτικές ιδεολογικές αναθεωρήσεις σε ό,τι έχει σχέση με ηθικά ή φιλοσοφικά  θέματα που έχουν σχέση με την ζωή και την ύπαρξη. Αμφισβητείς και επαναστατείς ιδεολογικά σε οτιδήποτε σε καθορίζει και περιορίζει την σκέψη σου και αναζητάς να διαμορφώσεις μια εντελώς καινούργια κοσμοθεωρία για τον εαυτό σου και την ζωή, με αιτήματα που έχουν πανανθρώπινη προοπτική. Αλλάζεις τον πυρήνα των πεποιθήσεων σου και των ιδεών σου με νέες πιο προοδευτικές ιδέες. Αποκτάς διαφορετική αίσθηση της πραγματικότητας και της νοοτροπίας όπως την βίωνες μέχρι τώρα.

Αντιμετωπίζεις με αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας όλους τους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες και τρόπους δράσης. Αλλάζεις ξαφνικά απόψεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι πιο αντισυμβατικά. Έχεις φιλελεύθερες ιδέες και αντιδράς με φανατισμό στην κατεστημένη συμβατική ηθική. Προσπαθείς να παλέψεις μέσα από τις ιδέες σου ενάντια σε οτιδήποτε είναι παραδοσιακό και συμβατικό και έχει μορφή εξουσίας. Υιοθετείς μεγαλεπήβολα σχέδια και αποκαλύπτεις χωρίς να τις κρίνεις νέες ιδέες και γνώσεις. Έχεις ιδιαίτερη προσκόλληση σε περίεργες ιδέες. Αντιδράς στις καταστάσεις με ανατρεπτική αλλά ταυτόχρονα ανεδαφική ιδεολογία.

Ζητάς να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες και έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις. Ενδιαφέρεσαι να μάθεις οτιδήποτε καινούργιο αλλά δεν επιμένεις να το ερευνήσεις σε βάθος. Αναζητάς το αναπάντεχο, την έκπληξη και την περιπέτεια με ταξίδια σε ξένες χώρες που μπορούν να αποκομίσεις νέες εμπειρίες και  να μάθεις οτιδήποτε είναι καινούργιο μέσα από γνώση που θα σε βοηθήσει στην προσωπική σου εξέλιξη. Έχεις την επιθυμία να ξεκινήσεις σπουδές σε καινούργιο γνωστικό αντικείμενο. Με την επιρροή του Ουρανού συνήθως διακόπτεις απότομα αλλά και αρχίζεις τελείως ξαφνικά σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διέλευση Ουρανού από τον 10ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Ουρανού προκαλεί αιφνίδιες αλλαγές στην επαγγελματική σταδιοδρομία, στην δημόσια εικόνα σου και στις σχέσεις σου με προϊσταμένους στον χώρο της δουλειάς. Γίνεσαι ανήσυχος γιατί δεν σε ικανοποιεί το αντικείμενο δουλειάς που έχεις και αποφασίζεις ξαφνικά να αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση. Καλό είναι να προσπαθήσεις να αποφύγεις να πάρεις αποφάσεις που εμφορούνται μόνο από την ανάγκη σου να αισθανθείς ελεύθερος. Οι αλλαγές που πραγματοποιείς μπορούν να σε βοηθήσουν  να αναγνωρίσεις ταλέντα και δεξιότητες που αγνοούσες μέχρι τώρα και αυτό μπορεί να είναι μια ξαφνική και συναρπαστική ανακάλυψη.

Έχεις ανάγκη να κινείσαι με μεγαλύτερη ελευθερία  και αναζητάς ασυνήθιστα και πρωτότυπα επαγγέλματα. Θέλεις να αλλάξεις την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα και αναζητάς καινούργια κατεύθυνση που να είναι ασυνήθιστη, πρωτότυπη και ίσως εκκεντρική αλλά να σου δίνει έμπνευση και αισιοδοξία. Ανακαλύπτεις ότι σου είναι αρκετά δύσκολο και δυσφορείς να υπακούσεις σε εντολές από προϊσταμένους, γονείς ή από οποιονδήποτε συμβολίζει για σένα κάποια μορφή εξουσίας. Επιθυμείς μεγάλη ελευθερία και δυσανασχετείς συναισθηματικά όταν περιορίζεσαι. Βρίσκεσαι υπό πίεση και να αναγκάζεσαι να αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες χωρίς να υπολογίζεις τίποτα και κανέναν.

Αμφισβητείς και αντιδράς στην ιεραρχική δομή στον χώρο της δουλειάς, τους κανονισμούς που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις αλλά και στα πρόσωπα που είναι ιεραρχικά πιο πάνω από σένα και ασκούν την διοίκηση ή την εξουσία. Η επανάσταση που κάνεις αλλάζει δραστικά τον τρόπο που ζεις, το ποιος πραγματικά είσαι, τις επαγγελματικές σου σχέσεις αλλά και την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα. Η μεγάλη ανάγκη για ανεξαρτησία σε οδηγεί να κινηθείς αυτόνομα και να αποφασίσεις ακόμα και να αλλάξει εντελώς αντικείμενο εργασίας. Η ξαφνική ενέργεια του Ουρανού προσφέρει πολλές φορές ευκαιρίες για άμεση αναγνώριση και γρήγορη επιτυχία.

Διέλευση Ουρανού από τον 11ο γενέθλιο οίκο

Με τη διέλευση του Ουρανού στον ενδέκατο οίκο οι κοινωνικές επαφές και οι συλλογικές προσπάθειες μπαίνουν σε νέους ρυθμούς. Δίνεις μεγαλύτερη προτεραιότητα στα όνειρα και τις ελπίδες σου. Παρουσιάζονται αλλαγές στον κοινωνικό σου κύκλο και συναντάς καινούργιους ανθρώπους, εκκεντρικούς, πρωτότυπους μοναδικούς και ασυνήθιστους. Αλλάζουν οι απόψεις και τα όνειρα σου για τις μελλοντικές σου προοπτικές και γίνεσαι περισσότερο ιδεαλιστής.

Εξελίσσονται και αλλάζουν οι προτεραιότητες που είχες μέχρι τώρα στην ζωή. Σε απασχολούν και σε προβληματίζουν νέες πρωτοποριακές κοινωνικές ιδέες, η αναζήτηση ανθρώπων που θα εκφράζεσαι ελεύθερα ιδεολογικά και συλλογικές προσπάθειες που θα υπερασπίζονται υψηλά ιδανικά. Αναζητάς την ταυτότητα σου μέσα από τις ομάδες και αποστασιοποιείσαι από εγωιστικές συμπεριφορές.

Με την δυνατή επιρροή του Ουρανού στον ενδέκατο οίκο η ανάγκη σου για ελευθερία γίνεται η  μεγάλη σου προτεραιότητα και είσαι ανοιχτός σε εντελώς νέες ιδέες. Ζητάς να έχεις μεγαλύτερη ελευθερία και να μην αισθάνεσαι ότι δεσμεύεσαι στις φιλικές σου σχέσεις και στις ομάδες που ανήκεις. Ξεκαθαρίζεις τις φιλίες σου απομακρύνοντας επιδερμικές σχέσεις και διατηρείς επαφές μόνο με εκείνους με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις σε βαθύτερο επίπεδο. Αναζητάς φίλους που σε εμπνέουν ή να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους. Από την ανάγκη σου για  πρωτοτυπία ζητάς να συναναστρέφεσαι με ιδιαίτερους και υπερβολικούς στον τρόπο σκέψης ανθρώπους που στο παρελθόν δεν είχες επαφές. Απομακρύνονται  ξαφνικά άνθρωποι  από το φιλικό σου περιβάλλον γιατί λειτουργείς παράξενα και διαφορετικά.

Διέλευση Ουρανού από τον 12ο γενέθλιο οίκο
Πολλές φορές τα αποτελέσματα της διέλευσης του Ουρανού από τον δωδέκατο οίκο δεν είναι ευδιάκριτα δεδομένου ότι η ενέργεια είναι λεπτή και ασυναίσθητη. Διακατέχεσαι από ανεκδήλωτη ψυχική ένταση για ό,τι επιθυμείς αλλά δεν τολμάς να ζήσεις. Έχεις την δυνατότητα να αποκαλύψεις αλήθειες για το παρελθόν και τις προοπτικές που έχεις για τον μέλλον. Έχεις μυστικοπαθή συμπεριφορά και έλκεσαι από κάθε τι παράξενο. Βρίσκεσαι σε κατάσταση που παρεξηγείσαι από τους άλλους, που δεν μπορούν να σε καταλάβουν και να σε κατανοήσουν. Απωθημένες σκέψεις που μπορεί να είχες και να ήταν κρυμμένες αποκαλύπτονται τώρα και βγαίνουν στην επιφάνεια από το υποσυνείδητο.

Κάνουν την παρουσία τους κομμάτια του υποσυνειδήτου με τα οποία δεν μπορούσες να έχεις επαφή μέχρι τώρα γιατί ήταν καλά κρυμμένα και προστατευμένα. Τώρα όμως εμφανίζονται και είναι φόβοι, ανασφάλειες, ενοχές, και κρυμμένα μυστικά  που σε απασχολούν συναισθηματικά και σε αποδυναμώνουν ψυχολογικά. Καλείσαι να αναζητήσεις νέους τρόπους προκειμένου να κατανοήσεις αλλά και να αποδεχθείς κάποιες καταστάσεις. Όταν καταφέρεις να προσεγγίσεις την αλήθεια που αναζητάς, θα καταφέρεις να διακρίνεις και να αποκαλύψεις ό,τι είναι κρυφό. Η μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει η διέλευση είναι να προσπαθήσεις να έχεις θαρραλέα επαφή με ό,τι σε διεγείρει από τα συναισθήματα, να σχετισθείς με ό,τι υπάρχει και να συμφιλιωθείς για να ανακουφιστείς και να προχωρήσεις στην προσωπική σου εξέλιξη.

Προσεγγίζεις με  διαφορετικό τρόπο την πνευματικότητά και είσαι περισσότερο  ανοικτός στο άγνωστο και σε αυτό που σε φοβίζει. Εκδηλώνεις συμπόνια με ασυνήθιστους τρόπους και εκδηλώνεις κρυφά τα φιλάνθρωπα αισθήματα που έχεις, χωρίς να θέλεις να γνωρίζεις πόσους και ποιους βοηθάς.