astropedia.gr

Φενγκ Σούι και Ενεργειακές Διορθώσεις!

Φενγκ Σούι και Ενεργειακές Διορθώσεις!
Η τέχνη του Φενγκ Σούι έχει τρόπους και μέσα που προτείνει σε περιπτώσεις ενεργειακής ανισορροπίας ενός χώρου ώστε να στραφεί η ενέργεια στη σωστή κατεύθυνση, να δημιουργηθεί περισσότερη ενέργεια εκεί που λείπει ή να περιοριστεί η πλεονάζουσα ενέργεια εκεί που υπάρχει η ανισορροπία.

Οι ενεργειακές αυτές διορθώσεις ονομάζονται θεραπείες και μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε χώρο, στο σπίτι σας ή στη δουλειά σας, χωρίς απαραίτητα να μπείτε σε έξοδα αγοράζοντας πολύτιμα αντικείμενα ή σε κόπο χρησιμοποιώντας δυσεύρετα υλικά. Οι περισσότερες από αυτές τις θεραπείες χρησιμοποιούν το στοιχείο του ήχου ή του φωτός, καθώς επίσης τον αέρα και το νερό, μιας και Φένγκ Σούι σημαίνει ακριβώς αυτό: Αέρας και Νερό.

Ενώ βάσει των διδασκαλιών του Φενγκ Σούι προτείνονται συγκεκριμένες τεχνικές και μέσα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι τα πάντα είναι αυστηρά και πρέπει για παράδειγμα στη γωνία των σχέσεων να υπάρχει οπωσδήποτε ένα ζευγάρι πάπιες. Η τέχνη του Φενγκ Σούι είναι καθαρά συμβολιστική και το βασικότερο είναι να έχετε επαφή με το σύμβολο που χρησιμοποιείτε ώστε μέσα από εσάς να ζωντανέψει και να αρχίσει να λειτουργεί. Στη γωνιά των σχέσεων για παράδειγμα σίγουρα θα πρέπει να τοποθετηθούν διπλά αντικείμενα μιας και μια σχέση είναι δύο άτομα αλλά αντί για πάπιες μπορείτε να τοποθετήσετε κεριά, αρκουδάκια ή οτιδήποτε είναι σύμβολο αγάπης και ένωσης για εσάς.

Μπορεί με τη διακόσμηση του δωματίου σας να μην ταιριάζουν τα κρεμαστά αντικείμενα οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να τονίσετε την ενέργεια της κίνησης που αυτά δημιουργούν με άλλους τρόπους όπως η απεικόνισή τους σε πίνακες ή με αντίστοιχα κινητικά χρώματα όπως το κόκκινο. Το θέμα είναι οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμόσετε να είναι συμβατή με την αισθητική του χώρου αλλά και με τη δική σας φιλοσοφία και τον δικό σας τρόπο σκέψης.

Ας δούμε όμως μερικές από αυτές τις θεραπείες, σημειώνοντας ότι μερικές φορές χρειάζεται η εφαρμογή ενός συνδυασμού θεραπειών και όχι μόνο μιας.
 
Κρύσταλλοι

Το φως είναι σημαντικός παράγοντας και είναι πηγή ζωής μιας και μέσω του φωτός έρχεται το τσι (η συμπαντική ενέργεια) στον χώρο μας. Για να τονίσουμε λοιπόν την ενέργεια στο χώρο μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής κρυσταλλάκια και όχι απαραίτητα πολύτιμους λίθους.

Η κλασική σχολή του Φενγκ Σούι χρησιμοποιεί σφαιρικά κρυστάλλινα αντικείμενα των οποίων η επιφάνεια αντανακλά το φως και το πολλαπλασιάζει διοχετεύοντας το στον χώρο που είναι τοποθετημένα. Μπορείτε λοιπόν σε δωμάτια του σπιτιού σας που έχουν ανισορροπία να κρεμάσετε μπροστά από το παράθυρό τους κρυσταλλάκια που θα ενισχύουν την ενέργεια και θα ''τραβούν'' το φως προς τα μέσα.
 
Καθρέπτες

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν παράθυρα σε ένα χώρο και άρα δε μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με τους κρυστάλλους τότε η επόμενη εύκολη λύση είναι οι καθρέφτες. Η αντανακλαστική επιφάνεια του καθρέφτη μπορεί να δημιουργήσει τσι εκεί όπου δεν υπάρχει και να ισορροπήσει την έλλειψη. Αν σε κάποιο από τα δωμάτια του χώρου σας λείπει μια γωνία μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί καθρέφτες για να αναπληρώσετε το κενό. Επίσης οι καθρέφτες χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά κοντά στην κεντρική είσοδο ενός χώρου ως μέσον προστασίας μιας και εκτός του ότι μπορούν να πολλαπλασιάσουν την ενέργεια λειτουργούν επίσης εξοστρακίζοντας την αρνητική ενέργεια μακριά από τον χώρο παρέχοντας έτσι προστασία.

Φανείτε προσεκτικοί όμως με τη χρήση του καθρέφτη γιατί ορισμένες φορές μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται ο χώρος ή από αυτή που μπορείτε να αντέξετε εσείς οι ίδιοι. Οι μοντέρνες κατοικίες για παράδειγμα έχουν πολύ συχνά στην κρεβατοκάμαρα ντουλάπες με ενσωματωμένους καθρέφτες. Αυτό μπορεί να είναι καλό βέβαια γιατί μεγαλώνει ο χώρος και δημιουργείται η αίσθηση της άνεσης αλλά το βράδυ όλη αυτή η ενέργεια μπορεί να μη σας αφήνει να ξεκουραστείτε και να έχετε έναν ήρεμο ύπνο. Είναι βασικό επίσης στην εφαρμογή αυτής της θεραπείας να μπορεί ο καθρέφτης να αντανακλά ολόκληρο το είδωλό σας και να μην τεμαχίζεται η εικόνα σας σε πολλά μικρά κομμάτια γιατί αυτό διασπά την ενέργεια και δεν την αφήνει να δράσει φέρνοντας ήρεμα αποτελέσματα μιας και οι καθρέφτες επιδρούν κατά πολύ στο κέντρο των συναισθημάτων μας.

Αντικείμενα που παράγουν ήχους

Τα γνωστά κρεμαστά σε όλους είναι αντικείμενα που το Φενγκ Σούι χρησιμοποιεί για την παραγωγή τσι. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σε σημεία από όπου δεν περνάει καθόλου ενέργεια για να τη δημιουργήσετε ή σε σημεία από όπου η ροή της ενέργειας είναι υψηλή ώστε να την κάνετε να μειώσει ταχύτητα και να παραμείνει περισσότερο στον χώρο λειτουργώντας έτσι και φέρνοντας αποτελέσματα.

Επίσης τα κρεμαστά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν μέσον για να τετραγωνίσετε το χώρο σας όταν λείπει μια γωνία και ο κενός χώρος αντιστοιχεί στον κήπο σας ή κάπου που έχετε πρόσβαση. Το υλικό τους πρέπει να είναι αντίστοιχο με το είδος της θεραπείας που θέλετε να πετύχετε και μπορεί να είναι ξύλινα, μεταλλικά ή ακόμη και γυάλινα.

Φυτά και δένδρα

Τα ζωντανά αντικείμενα είναι από τις δυνατές θεραπείες του Φενγκ Σούι. Ειδικά τα φυτά και τα δέντρα πέρα από το ότι δημιουργούν θετικές ενέργειες στον χώρο, αν χρησιμοποιηθούν με έξυπνο και σωστό τρόπο και τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία, τότε μπορούν να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα αλλάζοντας όχι μόνο τη ροή αλλά και την ποιότητα της ενέργειας μιας και είναι πολύ καλοί καθαριστές της ενέργειας. Προτιμούμε πάντα φυτά με στρογγυλά φύλλα και όχι επιμήκη και μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε γωνίες που κατασταλάζει και συσσωρεύεται αρνητικό τσι.

Τα φυτά με μυτερά φύλλα ή με αγκάθια είναι προτιμότερο να τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα ως μέσον προφύλαξης του χώρου σας ή των αντικειμένων σας από εξωτερικές αρνητικές ενέργειες, κυρίως με το να τα τοποθετήσουμε περιμετρικά του κήπου μας ή σε συγκεκριμένες θέσεις που κατόπιν μελέτης του χώρου έχουμε καταλάβει ότι βάλλονται ενεργειακά από αρνητική ενέργεια. Η χρήση τους χρειάζεται βέβαια προσοχή γιατί τα μυτερά ή αγκαθωτά σχήματα των φυτών εκπέμπουν ενέργεια σα-τσι και μπορεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί και δεν ξέρουμε τι κάνουμε να λειτουργήσει αρνητικά αυτή η θεραπεία για εμάς.

Δε θα ήταν καλή ιδέα για παράδειγμα να έχετε κακτάκια στη γωνία των σχέσεών σας, ούτε να βάλετε αγκαθωτά φύλλα στην είσοδο της επιχείρησης σας γιατί κάτι τέτοιο θα απέτρεπε τους πελάτες να μπουν στη δουλειά σας! Αν όμως είστε άνθρωπος που θέλετε την ησυχία σας το καλύτερο θα ήταν να φυτέψετε αγκαθωτές τριανταφυλλιές περιμετρικά του κήπου σας και κανείς δε θα θελήσει να μπει στο σπίτι σας. Τα ψηλά και λεπτά δέντρα εισάγουν το στοιχείο της Φωτιάς στον χώρο και μπορούν  να λειτουργήσουν πάρα πολύ καταλυτικά.

Ενυδρεία

Τα ενυδρεία είναι δυνατό όπλο - θεραπεία του Φενγκ Σούι και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή η χρήση του γιατί συνδυάζει το πανίσχυρο στοιχείο του Νερού μαζί με την ενέργεια που έρχεται μέσα από τη ζώσα ύλη, τα ψαράκια δηλαδή που κολυμπώντας ενεργοποιούν το περιβάλλον μέσα από την κίνησή τους. Ένα από τα πράγματα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε με τα ενυδρεία είναι η ροή του χρήματος στη ζωή σας. Το χρήμα είναι και αυτό μια μορφή ενέργειας και άρα μπορούμε να το χειριστούμε ελκύοντας ή απωθώντας το!

Έχει μεγάλη σημασία επίσης και ο αριθμός των ψαριών που θα βρίσκονται μέσα στο ενυδρείο. Το Φενγκ Σούι λειτουργεί άκρως συμβολικά και ορισμένοι αριθμοί απαγορεύονται ρητά από την πρακτική αυτή, όπως ο αριθμός 4. Ο καλύτερος αριθμός για εύνοια στα οικονομικά θεωρείται ο αριθμός 8 αλλά οποιοσδήποτε αριθμός πλην του 4 είναι καλός. Επειδή το στοιχείο του Νερού είναι πανίσχυρο θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τη σωστή θέση του ενυδρείου, αν δε μπορείτε να βασιστείτε πλήρως στη διαίσθησή σας. Τα συντριβάνια επίσης είναι καλές θεραπείες για εξωτερικούς χώρους και μπορούν να δημιουργήσουν τσι σε ένα χώρο ή να απορροφήσουν αρνητική ενέργεια.

Ηλεκτρικά αντικείμενα

Τα ηλεκτρικά αντικείμενα (τηλεόραση, ραδιόφωνο κτλ) παράγουν ενέργεια η οποία θα πρέπει να λειτουργεί εναρμονισμένα με τον εκάστοτε χώρο και να είναι προωθητική των στόχων που έχουμε και να βοηθά στην επίτευξη των πραγμάτων που επιθυμούμε και έχουμε ανάγκη. Η μουσική που παίζει σε έναν χώρο για παράδειγμα επηρεάζει κατά πολύ την ενέργεια μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργούνται και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές που κάνουμε. Επίσης από τη φύση της λειτουργίας τους τα ηλεκτρικά αντικείμενα εκπέμπουν ενέργεια στον χώρο, πράγμα που επηρεάζει και φέρνει μεταβολές στα φυσικά ενεργειακά πρότυπα που υπάρχουν.

Αποφεύγουμε λοιπόν να έχουμε τις ηλεκτρικές αυτές πηγές ενέργειας πολύ κοντά μας, είναι προτιμότερο να μην έχουμε τηλεόραση μέσα στην κρεβατοκάμαρα μας, και ανατρέχουμε σε αυτές ως μέσον θεραπείας σε περιπτώσεις που χρειαζόμαστε να ενεργοποιήσουμε άμεσα και έντονα κάποιο κομμάτι της ζωής μας. Μπορούμε για παράδειγμα να βάλουμε δυνατή, χορευτική μουσική για να κάνουμε την ενέργεια του χώρου να κινηθεί και να αποκτήσει ζωή αλλά δε μπορούμε να παίζουμε συνεχώς δυνατή μουσική γιατί κάτι τέτοιο θα μας φορτίσει πολύ και θα μας εξαντλήσει. Το μυστικό είναι βέβαια ο συμβολισμός οπότε ακόμη και η ύπαρξη ενός μουσικού οργάνου στον χώρο μπορεί να ενεργοποιήσει καταστάσεις χωρίς να είναι απαραίτητα να χρησιμοποιούμε το όργανο αυτό. Η χρήση του ηλεκτρικού φωτός μπορεί να ενεργοποιήσει και να ζωντανέψει γωνίες που είναι σκοτεινές μέσα από τη χρήση μικρών προβολέων (σποτ) ή επιτραπέζιων φωτιστικών.

Χρώματα

Τα χρώματα είναι ένα βασικό και πολύ δυνατό μέσον θεραπείας που χρησιμοποιείται κατά κόρον στο Φένγκ Σούι. Το κόκκινο χρώμα είναι ενεργοποιητής και χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τσι. Πρέπει βέβαια να χρησιμοποιείται με μέτρο και σύνεση γιατί έχει πολύ δυνατή ενέργεια και μερικές φορές απλά κάποιες πινελιές και μόνο αρκούν για να έχουμε αποτελέσματα. Το κόκκινο έχει την ιδιότητα να ανεβάζει την ενέργεια και να οδηγεί το μάτι σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή το μυαλό σε μια συγκεκριμένη σκέψη.

Σύμφωνα με τον χάρτη Πα Κούα, κάθε περιοχή του χώρου και κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα έχει συγκεκριμένα χρώματα που της αντιστοιχούν και αν τονιστούν με τον κατάλληλο τρόπο και σε συνδυασμό με άλλες μορφές θεραπείας, μπορούν να ενισχύσουν και να φέρουν θετικές αλλαγές και να ισορροπήσουν την ενέργεια του χώρου.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

  Newsletter