astropedia.gr

Φενγκ Σούι: Τα χρώματα και η χρήση τους

Φενγκ Σούι: Τα χρώματα και η χρήση τους
Τα χρώματα είναι μια από τις ισχυρότερες θεραπείες του Φενγκ Σούι και επίσης ένα από τα ευκολότερα μέσα στην εφαρμογή τους. Το να ‘ντύσετε’ ένα δωμάτιο σε κάποιο χρώμα μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε. Εάν θέλετε να επισύρετε την προσοχή σας στη μετασχηματιστική δύναμη του χρώματος, ελέγξτε την ακόλουθη περιγραφή των χρωμάτων, κατόπιν επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στα όνειρα, τις ελπίδες και τις επιθυμίες σας. Κόκκινο
Συνδεμένο με το στοιχείο της φωτιάς, το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, του ενθουσιασμού αλλά και του θυμού. Είναι το πιο ορατό χρώμα, που προτρέπει τους θεατές  να σταματήσουν και να δώσουν προσοχή. Κόκκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε θέλετε μια ενεργειακή ώθηση. Εάν επιδιώκετε μια πιο πλούσια ερωτική ζωή μη βάψετε όμως ολόκληρη την κρεβατοκάμαρά σας κόκκινη γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην μπορέσετε να κλείσετε μάτι! Αντ' αυτού, χρωματίστε το δωμάτιο σας χρησιμοποιώντας ένα πιο γήινο χρώμα όπως το καφέ ή το σοκολατί και προσθέστε κόκκινο Βουργουνδίας σε λεπτομέρειες και πινελιές. Αποφύγετε το κόκκινο στις θέσεις που τις χτυπάει το φως του ήλιου ή κάποια άλλη πηγή φωτός.

 
 Πράσινο
Συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου και το πράσινο είναι το χρώμα της αύξησης. Η χρήση αυτού του χρώματος ενδείκνυται οπουδήποτε θέλετε να βιώσετε την έμπνευση, την περιπέτεια και την αλλαγή. Αυτό είναι ένα ιδανικό χρώμα για ένα δωμάτιο μελέτης ή για μια βιβλιοθήκη. Πρέπει επίσης να ενσωματώσετε πράσινο οπουδήποτε αισθάνεστε κολλημένοι ή στάσιμοι. Αποφύγετε το πράσινο εάν πρέπει να συγκεντρωθείτε για να λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που έχετε. Πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από αυτό το χρώμα εάν κάνετε θεραπεία ή πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια, γιατί το πράσινο υποκινεί την αύξηση και πολλαπλασιάζει τις εστίες, όπως για παράδειγμα όταν υπάρχουν σε έναν άνθρωπο κατεστραμμένα κύτταρα το πράσινο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό τους.


Πορτοκαλί

Ένας συνδυασμός αισιόδοξου κίτρινου και παθιασμένου κόκκινου, το  πορτοκάλι δημιουργεί στους ανθρώπους το πνεύμα της αρμονίας. Αυτό το χρώμα επιτρέπει σε κάποιον να εκφράσει τα συναισθήματά του χωρίς φόβο των αντίποινων. Ενσωματώστε το πορτοκάλι σε οποιοδήποτε χώρο μαζεύονται πολλά άτομα για κάποιο κοινό σκοπό. Είναι ένα ιδανικό χρώμα για να το χρησιμοποιήσετε σε κοινόχρηστα δωμάτια, όπως στην κουζίνα ή στο καθιστικό, ειδικά μάλιστα αν η πρόθεσή σας είναι να ενωθούν τα μέλη της οικογένειας ή αν θέλετε για παράδειγμα να βοηθήσετε ένα υιοθετημένο παιδί να ενταχθεί πιο εύκολα στην καινούργια του οικογένεια. Αποφύγετε το πορτοκάλι εάν πρέπει να αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση ή αν θέλετε να εκφράσετε τη δημιουργικότητα. ράσινο
 

 Κίτρινο
Το φωτεινό κίτρινο ενισχύει την ηθική και τη σκέψη και χαρίζει ευθυμία. Συνδεμένο με τον ήλιο, το κίτρινος δίνει ζωή και ενεργοποιεί. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρώμα οπουδήποτε θέλετε να ανυψώσετε το πνεύμα σας ή να βρείτε τη σαφήνεια. Αυτό είναι ένα πολύ καλό χρώμα για την κουζίνα ή για το χώρο που μελετάτε. Μείνετε μακριά από το κίτρινο εάν θέλετε να μη γεράσετε πριν από το χρόνο σας, δεδομένου ότι το κίτρινο είναι το συμβολικό χρώμα της γήρανσης. Χρησιμοποιήστε έναν απαλό τόνο κίτρινου όπως το μελί, ή χρυσόβεργες στην κρεβατοκάμαρα εάν πάσχετε από κατάθλιψη ή έχετε ασθενική υγεία. Η τερακότα και γενικά οι γήινες αποχρώσεις του χρώματος συνδέονται με τη βελτίωση της σωματικής δύναμης.
   

Μπλέ

Συνδεμένο με τον ουρανό και τον ωκεανό, το μπλε είναι το χρώμα της αντανάκλασης και της χαλάρωσης. Αυτό το χρώμα βοηθά να ηρεμίσει η ανησυχία, και είναι ιδανικό για οποιοδήποτε χώρο που θέλετε να χαλαρώσετε και να είστε ο εαυτός σας. Το μπλε είναι ένα τέλειο χρώμα για το λουτρό, μιας και αυτός ο χώρος συνδέεται με την απελευθέρωση και την ανανέωση. Μείνετε μακριά από το μπλε εάν έχετε μια δυσκολία που συνδέεται με την επαφή με τους ανθρώπους ή είστε επιρρεπής σε κατάθλιψη.


Βελούδο Κόκκινο
Συμβολικό του κληρονομικού δικαιώματος, η πορφύρα είναι το χρώμα της αφθονίας, του πλούτου και της δύναμης. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρώμα οπουδήποτε αισθάνεστε ανεπαρκείς ή επισφαλείς. Το πορφυρό συνδέεται επίσης με την πνευματικότητα και είναι ένα θαυμάσιο χρώμα που μπορείτε να ενσωματώσετε σε ένα δωμάτιο διαλογισμού ή περισυλλογής, σε ένα στούντιο γιόγκα ή σε ένα σπα. Μείνετε μακριά από το πορφυρό εάν έχετε έντονα ανεπτυγμένη φαντασία ή τάση φυγής από την πραγματικότητα.


Ροζ
Ένας συνδυασμός οικείου άσπρου και παθιασμένου κόκκινου, το ροζ είναι το χρώμα του ειδυλλίου. Χρησιμοποιήστε το ροζ οπουδήποτε θέλετε να αισθανθείτε αγαπημένοι, παγιοποιημένοι και λατρεμένοι. Το ροζ είναι ένα ιδανικό χρώμα για τις κρεβατοκάμαρες. Εάν αυτό το χρώμα είναι πάρα πολύ θηλυκό για την προτίμησή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως χρώμα έμφασης. Αποφύγετε το ροζ εάν οι  άλλοι εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία σας, συναισθηματική ή οικονομική.


Καφέ
Συνδεμένο με το στοιχείο της γης, το καφέ είναι το χρώμα της σταθερότητας. Βοηθάει στα οικονομικά και δίνει μια αίσθηση  ασφάλειας και προστασίας. Βάλτε καφέ οπουδήποτε θέλετε να ενθαρρύνετε τις υγιείς σχέσεις. Αυτό είναι ένα ιδανικό χρώμα για το καθιστικό, την κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρα. Μείνετε μακριά από το καφέ εάν έχετε δυσκολίες σε καινούργια ξεκινήματα που κάνετε ή όταν μόλις έχετε αρχίσει να κάνετε κάτι. Απαγορεύεται η χρήση του καφέ όταν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε συναισθηματικό, ψυχικό ή οικονομικό τέλμα.


Γκρί

Ένα μίγμα έντονου άσπρου που απορροφά το μαύρο, το γκρίζο είναι το χρώμα της μετάβασης. Είναι ένα ιδανικό χρώμα για τις αίθουσες αναμονής και τους διαδρόμους, σε επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε χώρους που σχετίζονται με ιατρεία, θεραπευτήρια και νοσοκομεία. Μην τονίζετε το χρώμα αυτό όταν θέλετε να εφαρμόσετε τα σχέδιά σας γιατί προκαλεί μπλοκαρίσματα και χρονικές καθυστερήσεις και μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία εμποδίων που να είναι τελικά τόσο ισχυρά και ανυπέρβλητα , ώστε όχι μόνο να μας αποπροσανατολίσουν από την επίτευξη των στόχων μας αλλά και να οδηγήσουν στη ματαίωσή τους.


 Μάυρο
Το απορροφητικό μαύρο προσκαλεί την εξερεύνηση και προωθεί το μυστήριο. Συνδεμένο με το στοιχείο του νερού, το μαύρο είναι ιδανικό για την προώθηση της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας. Είναι ένα ιδανικό χρώμα έμφασης για οποιοδήποτε δωμάτιο και χώρο όπου θέλετε να βεβαιώσετε τη δύναμή σας, όπως ένα γραφείο. Αποφύγετε το μαύρο εάν έχετε την τάση να απομονώνεστε από τους άλλους, γιατί μπορεί να οδηγήσει στον εγκλοβισμό, την απομόνωση και απομάκρυνση από τους άλλους ανθρώπους γύρω σας και να σας προκαλέσει σταδιακά μελαγχολία, κατάθλιψη και άλλες σοβαρές ψυχικές διαταραχές.


Λεύκο
Συνδεμένο με το στοιχείο του μετάλλου, το λευκό είναι το χρώμα της εστίασης, της έντασης και της αγνότητας. Προωθεί τη δημιουργικότητα, όπως ένας λευκός καμβάς καλεί τον ζωγράφο να δημιουργήσει. Το λευκό είναι ένα θαυμάσιο χρώμα για τις κουζίνες, ιδιαίτερα εάν σας αρέσουν οι συνταγές ή τα γαστρονομικά γεύματα. Το λευκό είναι επίσης ένα καλό χρώμα για ένα στούντιο τέχνης. Εάν πάσχετε από σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με κατεστραμμένα κύτταρα, το λευκό είναι ένα καλό χρώμα για να φοράτε επάνω σας, δεδομένου ότι εμποδίζει την αύξηση των υγιών κυττάρων. Μείνετε μακριά από το λευκό εάν είστε υπερβολικά άκαμπτοι στις απόψεις σας ή έχετε πρόβλημα να εκφράσετε συναισθήματα αγάπης.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

  
Newsletter