astropedia.gr

Παρθένος με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Παρθένος με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Ακόμα και στην ερωτική του διάσταση, ένας Παρθένος δεν σταματά να είναι σχολαστικός, τελειομανής, αναλυτικός, ακριβής, χαμηλών τόνων, εσωστρεφής, σεμνότυφος, συγκροτημένος, συγκρατημένος, υπεύθυνος, μετριοπαθής, δύσπιστος, φαινομενικά ψυχρός και αδιάφορος, λογικός, με σοφία, απύθμενη διάθεση για φροντίδα μέχρι αυτοθυσίας, αλλά και με μία άνω του μετρίου προσοχή στην καθαριότητα.
Αυτά πάνω-κάτω, τα έχουμε ακούσει πολλάκις γι'αυτό το ζώδιο…
Αυτό, όμως, που δεν έχει γίνει αντιληπτό όμως είναι πως όταν ένας Παρθένος βρει το ταίρι που θα τον "απελευθερώσει" από την μειωμένη αυτοπεποίθησή του και καταφέρει να "ανοίξει" το μπαούλο της καταπιεσμένης σεξουαλικής του φύσης, τότε μπορεί να μεταμορφωθεί σ' έναν ερωτικό σύντροφο Βεζούβιο, όπου θα παραμείνει πιστός και αφοσιωμένος μέχρι και την τελευταία του αναπνοή.

Κατά πόσο ταιριάζει ένας Παρθένος με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά.

 
ΜΕ ΚΡΙΟ: Συνδυασμός με αντιθέσεις, που απαιτεί αρκετούς συμβιβασμούς και πολύ ενδιαφέρον και αγάπη για να μπορέσει να επιβιώσει.
Θεωρείται καρμική μίξη και αυτό διότι βρίσκονται στην αντισκιά τα δύο ζώδια, και αλληλοσυμπληρώνονται.
Ένας Κριός μπορεί να παρασύρει την Παρθένο να δει την φωτεινή πλευρά της ζωής και η Παρθένος μπορεί, ως "φύλακας άγγελος", να βάζει σε τάξη τις όποιες παρεκτροπές ενός Κριού.
Ο 8ος ηλιακός οίκος της Παρθένου που βρίσκεται στον Κριό δικαιολογεί και την σεξουαλική έλξη προς τον Κριό.
Ο Κριός νιώθει εμπιστοσύνη με την Παρθένο, αλλά η Παρθένος θα τον κάνει να αμφιβάλλει αρκετές φορές λόγω της μεγάλης επιθυμίας για ανεξαρτησία, καθώς και του υπερβάλλοντος ζήλου και πάθους με ό,τι ασχολείται.
Επιπλέον η εριστικότητα, η παρορμητικότητα, ο αυθορμητισμός και ίσως και η μερική απερισκεψία που μπορεί να επιδείξει ένας Κριός ή το πόσο σκέφτεται για να κάνει κάτι πριν το κάνει η Παρθένος, θα φέρουν αναταράξεις μεταξύ τους.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 47%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Λένε πως βουνό με βουνό δεν σμίγει, όμως στην περίπτωση αυτή γη με γη σμίγει εξαίρετα!
Σχέση με κοινές συντεταγμένες.
Και οι δύο ήρεμοι, λογικοί, σχολαστικοί, αξιόπιστοι, στοργικοί και με υπομονή, ρεαλιστές αλλά και υλιστές, με συνετή διαχείριση των οικονομικών τους, με κοινές επιθυμίες για μια ασφαλή και άνετη ζωή σε όλα τα επίπεδα.
Ο Ταύρος, με την τάση του για ζήλεια, ανακουφίζεται δίπλα στην Παρθένο που είναι εκ φύσεως αφοσιωμένη, πιστή και αυστηρά μονογαμική και η Παρθένος που την ανησυχία για το οτιδήποτε την έχει στο αίμα της, ανακουφίζεται από έναν Ταύρο που θα προσφερθεί να βοηθήσει ειρηνικά και αρμονικά οπουδήποτε.
Ερωτικά επικοινωνούν με άνεση και ευκολία μιας και το ζητούμενο και των δύο είναι περισσότερο ο έρωτας παρά το σεξ και έχουν την μαγική ικανότητα να μπορούν να συνεννοηθούν απλά κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον.
Έρωτας με διάρκεια και αισθησιασμό.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 99%


ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Κοινό σημείο ο Ερμής, ως κυβερνήτης και των δύο.
Οι συζητήσεις, αναλύσεις και οι ανταλλαγές απόψεων εφ'όλης της ύλης φέρνουν πιο κοντά την Παρθένο με έναν Δίδυμο.
Ως προς αυτόν τον τομέα, μπορούν ο ένας να τραβήξει τον άλλον, αλλά και το ενδιαφέρον και το θαυμασμό τους, αμφότερα.
Πέραν αυτού, υπάρχουν ομολογουμένως αρκετές διαφορές και ο Ερμής δεν δύναται να τις εξομαλύνει με μεγάλη επιτυχία.
Η υπερρεαλιστική θεώρηση της Παρθένου απέναντι στη ζωή και στον κόσμο, τείνει να στριμώχνει την μερικώς επιπόλαιη και ίσως επιφανειακή στάση ενός Διδύμου απέναντι στα πράγματα.
Ένας Δίδυμος συχνά κουράζεται ή και βαριέται την έντονα λογική και πρακτική θέση και στάση της Παρθένου και το γεγονός πως συχνά-πυκνά ένας Δίδυμος μοιάζει μέχρι και να μην ξέρει τι θέλει, δημιουργεί μεγάλη δυσπιστία στην Παρθένο.
Η υπομονή, η επιμονή αλλά και η αγάπη σε μια τέτοια σχέση πρέπει να είναι τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να πάει λίγο παρακάτω με κάποια επιτυχία.
Δεν θεωρείται μια εύκολη σχέση Παρθένος με Δίδυμο.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 52%


ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Γόνιμος συνδυασμός, δυνατή και προσγειωμένη σχέση, βασιζόμενη στην σταθερότητα και στην πίστη.
Η προστατευτικότητα του Καρκίνου ανταμείβεται από την φροντίδα, την ασφάλεια και την σιγουριά που παρέχει η Παρθένος.
Η ευφυΐα και η έντονη προσαρμοστικότητα της Παρθένου ανταμείβεται από την αφοσίωση και την τρυφερότητα του Καρκίνου.
Όταν η Παρθένος δεν πιέσει τον Καρκίνο να αναλύει πολύ τα πράγματα, πλησιάσει περισσότερο την συναισθηματική του φύση και αποδεχτεί την κάποια μυστικοπάθειά του και όταν ο Καρκίνος συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελλιπούς αυτοπεποίθησης της Παρθένου με την αποδοχή του, τότε οι ενδείξεις μιας ευτυχισμένης σύνδεσης είναι μεγάλες.
Μια σχέση που αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά, με αμοιβαίο σεβασμό και ειλικρίνεια. Κοινές επιθυμίες και επιδιώξεις για οικογένεια, σταθερότητα και ασφάλεια.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 77%


ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ: Εκ πρώτης, φαντάζει μάλλον ακατόρθωτο η φωτιά να μην κάψει τη γη.
Όμως, όλοι γνωρίζουμε πως με τους ανάλογους χειρισμούς, όλα μπορούν να προβλεφθούν και οι ζημιές να περιοριστούν έως και να μην συμβούν και καθόλου.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό που μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια, αν οι εμπλεκόμενοι σταματήσουν να επικεντρώνονται στις αντιθέσεις τους και εστιάσουν στα κοινά τους ενδιαφέροντα.
Η Παρθένος που επιζητεί την τελειότητα, θεωρητικά την βρίσκει στο πρόσωπο του Λέοντα που την διεκδικεί ως βασιλιάς του ζωδιακού και απομένει μόνο να κάνει αρκετά κομπλιμέντα στον ηγέτη Λέοντα.
Λειτουργώντας η Παρθένος εκ φύσεως πίσω από το πλάνο και κάνοντας εξαιρετική και ουσιαστική δουλειά με ό,τι καταπιαστεί, δίνει ακούραστα τον ηγετικό ρόλο στον άλλον και αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί ο Λέοντας, αρκεί όμως και εκείνος με τη σειρά του να μην δίνει διαταγές στην Παρθένο, διότι δεν αρέσει κάτι τέτοιο.
Σαν ζευγάρι είναι αποτελεσματικό, μπορεί να παρασύρει ο ένας τον άλλον να αλληλοσυμπληρωθούν και η μεν Παρθένος να μάθει να χαίρεται περισσότερο την ζωή και ο δε Λέοντας να βρει στήριξη και θαυμασμό στους στόχους της πορείας του και στην εξέλιξή του.
Προσοχή στο οικονομικό, λόγω αντίθετης προσέγγισης.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 69%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Εδώ βρίσκει η Παρθένος τον εαυτό της στον καθρέφτη.
Και αυτό αρχικά φαντάζει ιδανικό!
Ο ένας Παρθένος καταλαβαίνει τον άλλον, δίνει και παίρνει τα ίδια, μοιράζεται κοινούς στόχους, κοινές αντιλήψεις, κοινή λογική, είναι και οι δύο τελειομανείς, αγαπούν την λεπτομέρεια, την καθαριότητα, την ασφάλεια, την σοβαρότητα και κάποιον συντηρητισμό, έχουν ίδιες συνήθειες, προσέχουν την υγεία τους, την διατροφή τους, την εμφάνισή τους, επικοινωνούν θαυμάσια, είναι των πράξεων και όχι των λόγων, πιστοί, αφοσιωμένοι, αλληλοϋποστηρίζονται και είναι απλοί και ουσιαστικοί.
Τι γίνεται όμως, όταν ο καθρέφτης δείχνει τα .. δύσκολα; Αυτά που ακόμα και εμείς που τα έχουμε δεν μπορούμε να τα αντέξουμε στους άλλους; Η γκρίνια, η νευρικότητα, το υπέρμετρο άγχος, η ανασφάλεια και ο φόβος του λάθους, η έλλειψη αυθορμητισμού, εκφραστικότητας συναισθημάτων, αλλά και η έλλειψη δημιουργίας νέων δραστηριοτήτων ώστε να μην πέσουν στη ρουτίνα, είναι θέματα που θα πρέπει να διαχειριστούν μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουν μια όμορφη σχέση.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 70%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Από τους συνδυασμούς που μπορεί να διχάσει και τους αστρολόγους στο κατά πόσο ταιριαστός μπορεί να είναι.
Ο αέρινος και εξωστρεφής Ζυγός με την καλόβολη, καλοπροαίρετη, υποχωρητική, γλυκιά, ήρεμη και αισθαντική του προσωπικότητα, μπορεί να έλξει αναμφίβολα την Παρθένο.
Από την άλλη πλευρά, η γήινη Παρθένος με την οργανωτικότητα, την σιγουριά, την ασφάλεια, την καλή κρίση και τις συμβουλές, καθώς και την ικανότητα αλλά και την πρόθεση να βγάζει το φίδι από την τρύπα, δεν θα περάσει απαρατήρητη από έναν Ζυγό.
Και οι δύο επιζητούν μια εξισορροπημένη σχέση με αρμονικότητα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν ο Ζυγός καταφέρει να βγάλει το παιδί που κρύβει μέσα της η σοβαρή Παρθένος και εάν η Παρθένος δεν εγκαταλείψει λόγω ευθυνοφοβίας του Ζυγού, τον Ζυγό.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 62


ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Νερό και γη.
Άνθιση και ζωή.
Συμβατός κατά μεγάλο ποσοστό αυτός ο συνδυασμός ζωδίων.
Η αποφασιστικότητα, η οργάνωση, η εξελικτική δυναμική, η πίστη, η υπευθυνότητα, αλλά και η επιθυμία για μοναχικές στιγμές ηρεμίας και ασφάλειας, είναι κάποια από τα αρκετά, κοινά χαρακτηριστικά αυτής της συνύπαρξης.
Η Παρθένος προσφέρει την σιγουριά πως θα είναι πάντα δίπλα στον Σκορπιό όποτε το χρειαστεί και ο Σκορπιός γίνεται γενναιόδωρος και πολύ πιστός όταν ο Παρθένος τον κάνει δικό του.
Κατά βάση επιζητούν τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια.
Ένα ιδιαίτερο σημείο που αξίζει να προσεχθεί είναι το πρακτικά ερωτικό.
Ο Σκορπιός, έντονα ερωτικός, φλογερός και σεξουαλικός, χρειάζεται να ξεκλειδώσει την καλά κρυμμένη ερωτική πτυχή της Παρθένου και τότε μόνο θα ζήσουν μαζί την αυτοκρατορία των αισθήσεων, ακόμα και χωρίς λογική...
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 85%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Με το πρώτο άκουσμα Παρθένος με Τοξότη, θα πει κανείς "αποκλείεται!".
Η Παρθένος δεν γίνεται να διαχειριστεί την συμπεριφορά του Τοξότη που φαντάζει επιπόλαιη και ιδιαίτερα ανεξάρτητη και ελεύθερη.
Η Παρθένος δεν θα ταίριαζε με κάποιον που αφήνει πράγματα για την τελευταία στιγμή, χωρίς πρόγραμμα και οργάνωση.
Ο δε Τοξότης θα πνιγόταν από τον συντηρητισμό και τον συγκρατημένο τρόπο ζωής της Παρθένου.
Ο Τοξότης θα πάθαινε ασφυξία μέσα στο σπίτι.
Αν όμως, τα δύο αυτά ευμετάβλητα ζώδια μάθουν να δέχονται τις απόψεις ο ένας του άλλου και να μην απασχολούνται μόνο με τις δικές τους απόψεις, κάτι μπορεί να γίνει.
Αν αποφασίσουν πως μπορούν μαζί να βλέπουν τη φύση γενικότερα και όχι η μεν Παρθένος το δέντρο και ο δε Τοξότης το δάσος, τότε η επικοινωνία, η άνεση τους στη συνεργασία και η ασφάλεια που μπορεί να παρέχει ο ένας στον άλλον, θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη σχέση σταθερή και ευτυχισμένη.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 64%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ:
Συνδυασμός με θεμέλια τον ρεαλισμό, την λογική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την υλική ασφάλεια, την άνετη ζωή, τους κοινούς στόχους, την απίστευτη αφοσίωση, την σταθερότητα και την εξέλιξη.
Μεταξύ των δύο, αναπτύσσεται αμοιβαίο συναίσθημα εκτίμησης και σεβασμού.
Και οι δύο γνωρίζουν καλά να προσπερνούν εμπόδια και δυσκολίες.
Αγαπούν την οικογένεια που είναι ένας από τους κοινούς τους στόχους.
Στον οικονομικό τομέα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αφού και οι δύο εκτιμούν και επιδιώκουν την σύνεση.
Ερωτικά ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα και όταν αφεθούν γεύονται ένα απρόβλεπτο, χωρίς επαναλήψεις αλλά και με κάποιας μορφής διαστροφή ερωτικό κρεβάτι.
Λίγη προσοχή στο πόσο επιβάλλεται ο Αιγόκερως στην Παρθένο και στο πόσο υπεραναλύει η Παρθένος τον Αιγόκερω κριτικάροντάς τον.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 96%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ:
Πρόκληση, με ελάχιστες προφανείς ομοιότητες, όπως το ότι και οι δύο είναι αντικειμενικοί, λογικοί και με φιλοδοξίες.
Ένας συνδυασμός περισσότερο διδακτικός και διαφωτιστικός και για τους δύο.
Μια καρμική θα λέγαμε σχέση, όπου καλούνται οι εμπλεκόμενοι να διδαχτούν την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Καλούνται να ισορροπήσουν σε διαφορετικά εδάφη από αυτά που μέχρι την συνάντησή τους πατούσε ο καθένας ξεχωριστά.
Ο συνδυασμός αυτός συνήθως δεν επιφυλάσσει μια μακροχρόνια διάρκεια και εξέλιξη, μιας και θα επιφέρει μέγιστη ανασφάλεια στην Παρθένο, χωρίς σταθερότητα και συνέπεια και ο Υδροχόος θα αισθάνεται εγκλωβισμένος στα στεγανά της Παρθένου.
Αυτό που σίγουρα μπορεί να συμβεί ανάμεσα στην Παρθένο και τον Υδροχόο που θέλουν να είναι μαζί και να μάχονται καθημερινά γι'αυτό -γιατί όντως θα μάχονται- είναι πως δεν θα πέσουν ποτέ σε ρουτίνα.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 58%

ΜΕ ΙΧΘΥ: Λογική και ευαισθησία.
Διαφορετικότητα που όμως έχει πιθανότητες να επιβιώσει.
Και οι δύο χαρακτηρίζονται από δοτικότητα, καταδεκτικότητα και αφοσίωση.
Είναι συμπονετικά ζώδια και αγωνίζονται για αρμονικές και σταθερές σχέσεις.
Η Παρθένος προσφέρει σταθερή βάση με γερές κολώνες για τον Ιχθύ και ο Ιχθύς προσφέρει την καλοσύνη του και το συναισθηματικό του βάθος που η Παρθένος ξέρει να εκτιμά.
Μπορούν να αλληλοϋποστηριχτούν και γνωρίζουν καλά και οι δύο την τέχνη του συμβιβασμού.
Αν η Παρθένος εκφράζει περισσότερο τα συναισθήματα που νιώθει και ο Ιχθύς δει λίγο περισσότερο ρεαλιστικά και συγκροτημένα την ζωή, τότε αυτός ο συνδυασμός μπορεί να ανθίσει με αγάπη και συντροφικότητα, με αρμονία και αφοσίωση, αλλά και με δυνατό δεσμό μέσα στο χρόνο.
Ενδεικτικό ποσοστό συνταιριάσματος : 68%